X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście póki co tylko trochę swędzi nos, ale i tak jest git. 5 lat temu jeszcze już bym umierała 🤡

Ja dzisiaj uciekam na babyshower, szkoda że nie mój 😅 ale może mnie też ktoś zrobi, zawsze mi się marzyło

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja piłam malinową, bez różnicy mi to było czy cytryna czy malina 😜 jeszcze była do wyboru porzeczka, pomarańcza… no i porzeczka też kusiła mnie 😜
    Wow niezły wybór miałaś. A ta malinowa smakuje jak syrop malinowy? Bo tak piszą 😄

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Wow niezły wybór miałaś. A ta malinowa smakuje jak syrop malinowy? Bo tak piszą 😄

Noo troszkę jak syrop właśnie 😜 ja zawsze ten syrop z piwem piłam ale jak bym spróbowała z wodą teraz to tak, w sumie podobnie smakuje 😜

koktajlowa lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja dziś ubralam się do rodziców w koszulę taką wiązaną nad brzuchem, legginsy z panelem no i mówie założę pod te legginsy takie majtki hipsters w sensie z zabudowaną 3/4 pupą żeby nie było że dalej popierdzielam w stringach prawie jak z gołą dupą hahah i ubieram takie co sobie zamówiłam jakoś na początku ciąży z myślą że dupa się rozrośnie i będę się w nich lepiej czuła a tu… one za wielkie i jeżdżą mi po tyłku jak nie powiem co 😜😜😜 no cóż zostało mi ubrać moje ukochane stringi 🤣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cel jak coś to daje znać, że jak mi się wczoraj nudziło w labie na krzywej to zapisałam się na Oddech w porodzie w Koali za 2 tygodnie w czwartek, tylko akurat wolałabym wyjątkowo na rano iść (bo jeszcze bym chciała na te zajęcie miednica w porodzie, które są wcześniej), ale tam jestem 3 na liście oczekujących, więc jak się nie uda wskoczyc na listę główna to pójdę na 18.45 (też sobie zarezerwowałam).

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie bez objawów alergii odpukać.

A przed krzywymi brałyście zastrzyk neoparinu normalnie z rana?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, dziś na czczo cukier 90 🥳 z krwi żylnej było by o wiele mniej, ale cóż. Jestem w końcu zadowolona 😁

Nosa, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ja na razie bez objawów alergii odpukać.

A przed krzywymi brałyście zastrzyk neoparinu normalnie z rana?
    Ja nie brałam, ale ja miałam poza krzywą całą listę badań.

Katikat lubi tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj alergia, trudny i uciazliwy temat dla mnie. Na co macie? U mnie m.in. leszczyna i już pyli, ale póki co nie odczuwam mocno jeszcze. Trochę oczy swędzą. Dziś mnie także głowa boli, także zaraz na spacer z inną ciężarówka z dzielni idę!

Melduję się po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, fajne zajęcia, dużo ciekawych tematów, duzo info odnośnie szpitali w Trójmieście i okolicy, włącznie z tabelka porównawcza, ćwiczenia też, z partnerami 😁 partnerzy przedstawiali pary (więc ciąży, płeć, gdzie plan rodzic itd), śmiechu trochę było 😅

Revolutionary, czekamy na relacje!

Paulina - myślimy o Tobie ❤️ jak sytuacja?
    Kasssia, jak Twój dzień?

Asiun gratki 😁 łącze sie w tej radości, u mnie od tygodnia w końcu same 8mki z przodu 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:55

asiun, Alex_92, Elza1234 lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 19.02. 520g bobasa!
    🩺 19.03. wizyta

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu z powodu alergii - od dwóch tygodni już biorę zyrtec, od tygodnia zaczęłam jakiś spray do nosa i krople do oczu, bo ciężko już rano otworzyć takie zaklejone oczy… dopiero leszczyna i olcha zaczęły pylić, a na nie mam słabszą alergię. Czekam na brzozę, przez którą naprawdę co roku mam ochotę zakopać się żywcem 😂 U mnie w ciąży właśnie objawy są bardziej nasilone, niż zwykle, ale to może kwestia tego, że biorę o wiele słabsze leki.

Temat fotelików był już wałkowany milion razy, ale mam pytanie co myślicie o Cybex Cloud T Plus i-Size? Mam możliwość kupienia go od znajomej mojego brata, jeszcze na gwarancji. Oczywiście tak czy siak pojedziemy do sklepu żeby przymierzyć ten model do samochodu, ale może któraś z Was już go używała?

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Łączę się w bólu z powodu alergii - od dwóch tygodni już biorę zyrtec, od tygodnia zaczęłam jakiś spray do nosa i krople do oczu, bo ciężko już rano otworzyć takie zaklejone oczy… dopiero leszczyna i olcha zaczęły pylić, a na nie mam słabszą alergię. Czekam na brzozę, przez którą naprawdę co roku mam ochotę zakopać się żywcem 😂 U mnie w ciąży właśnie objawy są bardziej nasilone, niż zwykle, ale to może kwestia tego, że biorę o wiele słabsze leki.

Temat fotelików był już wałkowany milion razy, ale mam pytanie co myślicie o Cybex Cloud T Plus i-Size? Mam możliwość kupienia go od znajomej mojego brata, jeszcze na gwarancji. Oczywiście tak czy siak pojedziemy do sklepu żeby przymierzyć ten model do samochodu, ale może któraś z Was już go używała?
    A masz w domu oczyszczacz powietrza? Ja teraz kupilam i dopiero się dowiem czy pomaga.. ja ti najgorzej trawy dopiero. Coś teraz z drzew tez ale nie wiem co moze dopiero brzoza też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:05

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stabilnie, w szpitalu w weekend to totalnie nic się nie dzieje 🙈 więc czekam na jutro i mam nadzieję dowiedzieć się czy jest jakikolwiek plan, czy można coś działać czy tylko czekanie na poród..
    To czekanie to też wchodzi na psychikę powiem wam, każde ukłucie czy ściśnięcie to już sobie w głowie obracam czy aby coś się nie dzieje 🙈

kasssia lubi tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    U mnie stabilnie, w szpitalu w weekend to totalnie nic się nie dzieje 🙈 więc czekam na jutro i mam nadzieję dowiedzieć się czy jest jakikolwiek plan, czy można coś działać czy tylko czekanie na poród..
    To czekanie to też wchodzi na psychikę powiem wam, każde ukłucie czy ściśnięcie to już sobie w głowie obracam czy aby coś się nie dzieje 🙈

Paulina wkroczyłaś już w tzw viability week także wierzę że będzie dobrze ❤️

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola, kurczę ja patrząc na nas, raczej spodziewam się mniejszego niż większego dziecka, więc trochę lipa na te pierwsze przejazdy do domu/lekarza…
    Katikat wrote:
    A masz w domu oczyszczacz powietrza? Ja teraz kupilam i dopiero się dowiem czy pomaga.. ja ti najgorzej trawy dopiero. Coś teraz z drzew tez ale nie wiem co moze dopiero brzoza też.
    Mam oczyszczacz, kupiłam z polecenia innych alergików, ale szczerze nie zauważyłam zbyt dużej różnicy… natomiast, gdy mieszkaliśmy w Gdańsku przez 4 lata, zawsze blisko morza, to alergia była naprawdę o wiele mniejsza, ale tam to wiatr wiał codziennie tak mocno, że wszystko rozpędzał 😂

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nudy, od akcji w piątek, na wyższej dawce kroplówki jest git. Mam nadzieję, że jutro też czegoś się dowiem, zapytam o usg. Obiadek był dzisiaj pyszny a teraz czekam na drożdżówkę od faceta 😆

Śledziłam jeden wątek tu na forum z 2015 i było tam dużo dziewczyn z tymi twardnieniami przedwczesnymi, skurczami i krótkimi szyjkami. Też byly w szpitalach, pod tokolizą, ze szwami itp i wszystkie donosiły ciążę. Nawet była jedna która trafiła jakoś w 32/33 tygodniu z małym 1 cm rozwarciem już i dotrwała napewno do 37 tyg. pod koniec puścili ją do domu i normalnie już funkcjonowała. Tu też mi położna opowiadała, że jedna pacjentka po tokolizie wróciła później na indukcje porodu. Oczywiście wiem, że może być różnie, ale poprawiło mi to samopoczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:58

Nosa, Lauraa, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    ..

Znam to… dobrze robi pozytywne towarzystwo- jak tym u Ciebie? Dobre masz warunki? Leżysz na patologii?

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Bardzo mocno trzymam za Was kciuki. Wczoraj dowiedziałam się, że moja ciocia w urodziła się w 26. tygodniu ciąży w 1967 roku. Jest w pełni zdrową kobietą, która naprawdę czerpie z życia całymi garściami i po odchowaniu dzieci zaczęła swoją drugą młodość podróżując po świecie 😅 Zobacz ile lat już minęło i jak bardzo medycyna poszła do przodu!

przygodami66, kasssia, Cel95, Lauraa, Alex_92, Elza1234, Anuncja lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Janette Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was tu tez na watku czerwcowym :) ja mam termin na koniec lipca ale widze ze piszecie o alergii a ja mam zawsze silny katar alergiczny wiosna az do lipca :( bralam leki zawsze,piriteze bo nie mieszkam w Polsce. Tylko teraz w ciazy podobno nie moge nic brac.Obawiam sie ze sobie tak bez niczego to nie poradze bo przez noc mam zbyt zatkany nos i od razu jestem przez to niedotleniona. Zamowilam juz oczyszczacz powietrza z filtrem hepa ale to raczej nie wystarczy,zacznie sie robic goraco i okna i tak beda caly czas otwarte. Czy wiecie co jest bezpieczne do brania w ciaza na alergie?

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg 20 tydz. Wymiary prawidlowe
    TP: 25 lipiec
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dzięki Karola, kurczę ja patrząc na nas, raczej spodziewam się mniejszego niż większego dziecka, więc trochę lipa na te pierwsze przejazdy do domu/lekarza…

Mam oczyszczacz, kupiłam z polecenia innych alergików, ale szczerze nie zauważyłam zbyt dużej różnicy… natomiast, gdy mieszkaliśmy w Gdańsku przez 4 lata, zawsze blisko morza, to alergia była naprawdę o wiele mniejsza, ale tam to wiatr wiał codziennie tak mocno, że wszystko rozpędzał 😂

No właśnie do roztoczy teraz zimą nie czuje roznicy.. zobaczymy jak pyłki.

Janette wrote:
    Podczytuje Was tu tez na watku czerwcowym :) ja mam termin na koniec lipca ale widze ze piszecie o alergii a ja mam zawsze silny katar alergiczny wiosna az do lipca :( bralam leki zawsze,piriteze bo nie mieszkam w Polsce. Tylko teraz w ciazy podobno nie moge nic brac.Obawiam sie ze sobie tak bez niczego to nie poradze bo przez noc mam zbyt zatkany nos i od razu jestem przez to niedotleniona. Zamowilam juz oczyszczacz powietrza z filtrem hepa ale to raczej nie wystarczy,zacznie sie robic goraco i okna i tak beda caly czas otwarte. Czy wiecie co jest bezpieczne do brania w ciaza na alergie?

Ogoln8e to nic. Zyrtec jest w kategorii B. Już tez go kupilam będę brała jak nie puszczą mi objawy po 2 dniach, ale staram się nic na razie nie brać. Czyściłam nos solami.

Paulina Kasia trzymajcie się tam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:19

Janette lubi tę wiadomość

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    W Twoim przypadku to dobrze ze się nic nie dzieje.....Oni nic nie wymyślą nowego,musisz lez2c i tyle. Cała robota która jest do zrobienia jest w Twojej pochwie..Oby do przodu!

Kassia bo z tymi skurczami tak jest ,że wiele osób jest ma pol ciąży a jest okej.

Janette bezpieczny jest zyrtec.

preg.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ