CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie na szczęście póki co tylko trochę swędzi nos, ale i tak jest git. 5 lat temu jeszcze już bym umierała 🤡
Ja dzisiaj uciekam na babyshower, szkoda że nie mój 😅 ale może mnie też ktoś zrobi, zawsze mi się marzyło -
magdalena321 wrote:Ja piłam malinową, bez różnicy mi to było czy cytryna czy malina 😜 jeszcze była do wyboru porzeczka, pomarańcza… no i porzeczka też kusiła mnie 😜💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
koktajlowa wrote:Wow niezły wybór miałaś. A ta malinowa smakuje jak syrop malinowy? Bo tak piszą 😄
Noo troszkę jak syrop właśnie 😜 ja zawsze ten syrop z piwem piłam ale jak bym spróbowała z wodą teraz to tak, w sumie podobnie smakuje 😜koktajlowa lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ja dziś ubralam się do rodziców w koszulę taką wiązaną nad brzuchem, legginsy z panelem no i mówie założę pod te legginsy takie majtki hipsters w sensie z zabudowaną 3/4 pupą żeby nie było że dalej popierdzielam w stringach prawie jak z gołą dupą hahah i ubieram takie co sobie zamówiłam jakoś na początku ciąży z myślą że dupa się rozrośnie i będę się w nich lepiej czuła a tu… one za wielkie i jeżdżą mi po tyłku jak nie powiem co 😜😜😜 no cóż zostało mi ubrać moje ukochane stringi 🤣
-
@Cel jak coś to daje znać, że jak mi się wczoraj nudziło w labie na krzywej to zapisałam się na Oddech w porodzie w Koali za 2 tygodnie w czwartek, tylko akurat wolałabym wyjątkowo na rano iść (bo jeszcze bym chciała na te zajęcie miednica w porodzie, które są wcześniej), ale tam jestem 3 na liście oczekujących, więc jak się nie uda wskoczyc na listę główna to pójdę na 18.45 (też sobie zarezerwowałam).
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Ja na razie bez objawów alergii odpukać.
A przed krzywymi brałyście zastrzyk neoparinu normalnie z rana? -
Katikat wrote:Ja na razie bez objawów alergii odpukać.
A przed krzywymi brałyście zastrzyk neoparinu normalnie z rana?Katikat lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Oj alergia, trudny i uciazliwy temat dla mnie. Na co macie? U mnie m.in. leszczyna i już pyli, ale póki co nie odczuwam mocno jeszcze. Trochę oczy swędzą. Dziś mnie także głowa boli, także zaraz na spacer z inną ciężarówka z dzielni idę!
Melduję się po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, fajne zajęcia, dużo ciekawych tematów, duzo info odnośnie szpitali w Trójmieście i okolicy, włącznie z tabelka porównawcza, ćwiczenia też, z partnerami 😁 partnerzy przedstawiali pary (więc ciąży, płeć, gdzie plan rodzic itd), śmiechu trochę było 😅
Revolutionary, czekamy na relacje!
Paulina - myślimy o Tobie ❤️ jak sytuacja?
Kasssia, jak Twój dzień?
Asiun gratki 😁 łącze sie w tej radości, u mnie od tygodnia w końcu same 8mki z przodu 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:55
asiun, Alex_92, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Łączę się w bólu z powodu alergii - od dwóch tygodni już biorę zyrtec, od tygodnia zaczęłam jakiś spray do nosa i krople do oczu, bo ciężko już rano otworzyć takie zaklejone oczy… dopiero leszczyna i olcha zaczęły pylić, a na nie mam słabszą alergię. Czekam na brzozę, przez którą naprawdę co roku mam ochotę zakopać się żywcem 😂 U mnie w ciąży właśnie objawy są bardziej nasilone, niż zwykle, ale to może kwestia tego, że biorę o wiele słabsze leki.
Temat fotelików był już wałkowany milion razy, ale mam pytanie co myślicie o Cybex Cloud T Plus i-Size? Mam możliwość kupienia go od znajomej mojego brata, jeszcze na gwarancji. Oczywiście tak czy siak pojedziemy do sklepu żeby przymierzyć ten model do samochodu, ale może któraś z Was już go używała? -
awokado 🥑 wrote:Łączę się w bólu z powodu alergii - od dwóch tygodni już biorę zyrtec, od tygodnia zaczęłam jakiś spray do nosa i krople do oczu, bo ciężko już rano otworzyć takie zaklejone oczy… dopiero leszczyna i olcha zaczęły pylić, a na nie mam słabszą alergię. Czekam na brzozę, przez którą naprawdę co roku mam ochotę zakopać się żywcem 😂 U mnie w ciąży właśnie objawy są bardziej nasilone, niż zwykle, ale to może kwestia tego, że biorę o wiele słabsze leki.
Temat fotelików był już wałkowany milion razy, ale mam pytanie co myślicie o Cybex Cloud T Plus i-Size? Mam możliwość kupienia go od znajomej mojego brata, jeszcze na gwarancji. Oczywiście tak czy siak pojedziemy do sklepu żeby przymierzyć ten model do samochodu, ale może któraś z Was już go używała?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:05
-
U mnie stabilnie, w szpitalu w weekend to totalnie nic się nie dzieje 🙈 więc czekam na jutro i mam nadzieję dowiedzieć się czy jest jakikolwiek plan, czy można coś działać czy tylko czekanie na poród..
To czekanie to też wchodzi na psychikę powiem wam, każde ukłucie czy ściśnięcie to już sobie w głowie obracam czy aby coś się nie dzieje 🙈kasssia lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:U mnie stabilnie, w szpitalu w weekend to totalnie nic się nie dzieje 🙈 więc czekam na jutro i mam nadzieję dowiedzieć się czy jest jakikolwiek plan, czy można coś działać czy tylko czekanie na poród..
To czekanie to też wchodzi na psychikę powiem wam, każde ukłucie czy ściśnięcie to już sobie w głowie obracam czy aby coś się nie dzieje 🙈
Paulina wkroczyłaś już w tzw viability week także wierzę że będzie dobrze ❤️👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dzięki Karola, kurczę ja patrząc na nas, raczej spodziewam się mniejszego niż większego dziecka, więc trochę lipa na te pierwsze przejazdy do domu/lekarza…
Katikat wrote:A masz w domu oczyszczacz powietrza? Ja teraz kupilam i dopiero się dowiem czy pomaga.. ja ti najgorzej trawy dopiero. Coś teraz z drzew tez ale nie wiem co moze dopiero brzoza też. -
U mnie też nudy, od akcji w piątek, na wyższej dawce kroplówki jest git. Mam nadzieję, że jutro też czegoś się dowiem, zapytam o usg. Obiadek był dzisiaj pyszny a teraz czekam na drożdżówkę od faceta 😆
Śledziłam jeden wątek tu na forum z 2015 i było tam dużo dziewczyn z tymi twardnieniami przedwczesnymi, skurczami i krótkimi szyjkami. Też byly w szpitalach, pod tokolizą, ze szwami itp i wszystkie donosiły ciążę. Nawet była jedna która trafiła jakoś w 32/33 tygodniu z małym 1 cm rozwarciem już i dotrwała napewno do 37 tyg. pod koniec puścili ją do domu i normalnie już funkcjonowała. Tu też mi położna opowiadała, że jedna pacjentka po tokolizie wróciła później na indukcje porodu. Oczywiście wiem, że może być różnie, ale poprawiło mi to samopoczucie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:58
Nosa, Lauraa, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:..
To czekanie to też wchodzi na psychikę powiem wam, każde ukłucie czy ściśnięcie to już sobie w głowie obracam czy aby coś się nie dzieje 🙈
Znam to… dobrze robi pozytywne towarzystwo- jak tym u Ciebie? Dobre masz warunki? Leżysz na patologii? -
Paulinaaa_ wrote:U mnie stabilnie, w szpitalu w weekend to totalnie nic się nie dzieje 🙈 więc czekam na jutro i mam nadzieję dowiedzieć się czy jest jakikolwiek plan, czy można coś działać czy tylko czekanie na poród..
To czekanie to też wchodzi na psychikę powiem wam, każde ukłucie czy ściśnięcie to już sobie w głowie obracam czy aby coś się nie dzieje 🙈przygodami66, kasssia, Cel95, Lauraa, Alex_92, Elza1234, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Podczytuje Was tu tez na watku czerwcowym
ja mam termin na koniec lipca ale widze ze piszecie o alergii a ja mam zawsze silny katar alergiczny wiosna az do lipca
bralam leki zawsze,piriteze bo nie mieszkam w Polsce. Tylko teraz w ciazy podobno nie moge nic brac.Obawiam sie ze sobie tak bez niczego to nie poradze bo przez noc mam zbyt zatkany nos i od razu jestem przez to niedotleniona. Zamowilam juz oczyszczacz powietrza z filtrem hepa ale to raczej nie wystarczy,zacznie sie robic goraco i okna i tak beda caly czas otwarte. Czy wiecie co jest bezpieczne do brania w ciaza na alergie?
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg 20 tydz. Wymiary prawidlowe
TP: 25 lipiec -
awokado 🥑 wrote:Dzięki Karola, kurczę ja patrząc na nas, raczej spodziewam się mniejszego niż większego dziecka, więc trochę lipa na te pierwsze przejazdy do domu/lekarza…
Mam oczyszczacz, kupiłam z polecenia innych alergików, ale szczerze nie zauważyłam zbyt dużej różnicy… natomiast, gdy mieszkaliśmy w Gdańsku przez 4 lata, zawsze blisko morza, to alergia była naprawdę o wiele mniejsza, ale tam to wiatr wiał codziennie tak mocno, że wszystko rozpędzał 😂
No właśnie do roztoczy teraz zimą nie czuje roznicy.. zobaczymy jak pyłki.
Janette wrote:Podczytuje Was tu tez na watku czerwcowymja mam termin na koniec lipca ale widze ze piszecie o alergii a ja mam zawsze silny katar alergiczny wiosna az do lipca
bralam leki zawsze,piriteze bo nie mieszkam w Polsce. Tylko teraz w ciazy podobno nie moge nic brac.Obawiam sie ze sobie tak bez niczego to nie poradze bo przez noc mam zbyt zatkany nos i od razu jestem przez to niedotleniona. Zamowilam juz oczyszczacz powietrza z filtrem hepa ale to raczej nie wystarczy,zacznie sie robic goraco i okna i tak beda caly czas otwarte. Czy wiecie co jest bezpieczne do brania w ciaza na alergie?
Ogoln8e to nic. Zyrtec jest w kategorii B. Już tez go kupilam będę brała jak nie puszczą mi objawy po 2 dniach, ale staram się nic na razie nie brać. Czyściłam nos solami.
Paulina Kasia trzymajcie się tam ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:19
Janette lubi tę wiadomość
-
Kassia bo z tymi skurczami tak jest ,że wiele osób jest ma pol ciąży a jest okej.
Janette bezpieczny jest zyrtec.