CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Moooniii wrote:Dziewczyny czy któraś z was będąc przeziębiona zauważyła mniejszą intensywność ruchów dziecka?
Męczy mnie to, że od 3 dni dziecko jest mniej ruchliwe, a mnie dopadło takie przeziębienie że nie umiem sobie ze soba poradzić, wczoraj w przychodni lekarz stwierdził że jeśli nie przejdzie do poniedziałku to wtedy wystawi antybiotyk, ale jest to ostateczność.. i tak się zastanawiam czy któraś z was też coś takiego zaobserwowała? Mało tego od wczoraj brzuch twardy jak skała…
Ciężko mi się odnieść do choroby, ale u mnie na przykład tak bywa że jednego dnia czuję małego praktycznie non stop, a drugiego jakby odpoczywał -
Paulina, Kasia ja również z Wami 🙏😘
Revolutionary idealny dzień macie dzisiaj, wszystkiego dobrego ❤️🌸
-
Moooniii wrote:Dziewczyny czy któraś z was będąc przeziębiona zauważyła mniejszą intensywność ruchów dziecka?
Męczy mnie to, że od 3 dni dziecko jest mniej ruchliwe, a mnie dopadło takie przeziębienie że nie umiem sobie ze soba poradzić, wczoraj w przychodni lekarz stwierdził że jeśli nie przejdzie do poniedziałku to wtedy wystawi antybiotyk, ale jest to ostateczność.. i tak się zastanawiam czy któraś z was też coś takiego zaobserwowała? Mało tego od wczoraj brzuch twardy jak skała…Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 12:31
-
Dziewczyny które mają detektor jak często go używałyście/używacie?
Ostatnio pisałam że gorzej czuje ruchy maluszka, koniec końców poszłam do gin (nie swojego) i stwierdziła że wszystko ok ale przepływy trochę poniżej normy i kazała jechać do szpitala ale tam na IP stwierdzili że wszystko ok i mogę wracać do domu.
Jednak nadal mnie to zastanawia czemu tak się dzieje i czym to może być spowodowane trochę mnie to przytłacza, mąż mnie pociesza że wszystko będzie dobrze, więc codziennie sprawdzam tętno detektorem (mam nadzieję że to nie za często) i jest w normie, a maluch uaktywnia się najbardziej bo słodkim np łyżeczka nutelli lub innego kremu, ale ileż można jeść słodycze, najchętniej już bym poszła do lekarza.
Niestety jestem taka panikara że szkoda gadać i mogłabym chodzić co tydzień na wizytę. W następnym tygodniu idę zrobić krzywą cukrową, może to przez cukier coś nie tak już sama nie wiem i chyba wybiorę się na wizytę wcześniej
Jeszcze zaczął mnie spinać brzuch, najprawdopodobniej to skurcze barxtona bo puszcza po chwili lub jak się położę. Jem magne b6 forte i biorę 4 tabletki dziennie, gin mówił że mogę brać 6 dziennie ale wtedy mam ,,problem” z 💩 i jest strasznie wodnista jakbym miała biegunke ale występuje raz dziennie więc już nie wiem co gorsze 🤦🏼♀️
-
Revolutionary niech życie w małżeństwie będzie dla Was tak piękne jak dzisiejszy dzień ❤️
A Wam kobietki życzę spełnienia pod każdym względem. Sił na realizację zamierzonych celów i wsparcia w drugich połówkach ❤️Alex_92, Moooniii, amoze, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Werzol wrote:A ja się dzisiaj pomalowałam i nawet nie wytrzymałam do końca filmiku, dzięki 😅
Haha to witam w klubie. Musiałam szybko łapać łzy żeby makijażu nie rozmazać 😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dziś Tesciowie wbijają, z okazji urodzin Męża dopiero przybywają. Córeczka chyba wzięła przykład z Taty który umył dokładnie szyby i mam poczucie jakby mi ktoś tak jeździł od środka brzucha ruchem do mycia szyb 🤣 niesamowite odczucie.
Dziś szłam na spacer w obcisłych ciuchach i zszokowalam się jak już widać ciążę. Jakbym do tej pory żyła pod kamieniem przekonana, że nikt się nie domyśla. Cieszę się i niedowierzam jednocześnie
A jeszcze jutro się widzę z koleżanką która nic nie wie xDAlex_92, Nosa lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Dziś Tesciowie wbijają, z okazji urodzin Męża dopiero przybywają. Córeczka chyba wzięła przykład z Taty który umył dokładnie szyby i mam poczucie jakby mi ktoś tak jeździł od środka brzucha ruchem do mycia szyb 🤣 niesamowite odczucie.
Dziś szłam na spacer w obcisłych ciuchach i zszokowalam się jak już widać ciążę. Jakbym do tej pory żyła pod kamieniem przekonana, że nikt się nie domyśla. Cieszę się i niedowierzam jednocześnie
A jeszcze jutro się widzę z koleżanką która nic nie wie xDCel95, amoze lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:
Przybijam piątkę ✋🏻
Gdy kurier przyniósł paczkę z przewijakiem,zapytał czy wnieść mi ją gdzieś dalej do pokoju czy do korytarza wystarczy bo ciężkie 😃 Milutko się zrobiło 🥰Cel95, amoze lubią tę wiadomość
-
To ja za to Wam powiem że w Biedronce ludzie to chamy bo widzieli wczoraj i dziś i patrzyli mi na brzuch i żaden nie przepuścił w kolejce… I to babka starsza ale nie taka „babcia” tylko ok 55 lat i inni młodzi ludzie tj. rodzina jakaś 🤦🏻♀️
No jaja jakieś…
Za to kurierzy też mi przynoszą cięższe rzeczy pod drzwi albo wnoszą do korytarza bez problemu ale tu akurat jestem z nimi na „Ty” od początku także już jak dzwonią to mówią że idą z paczką ciężką albo po prostu nie dzwonią i kładą pod drzwi jak to jakieś lekkie coś 😜 -
Mnie dziś babeczka w punkcie pobrań chciała przepuścić zanim powiedziałam, że robię krzywą i muszę wejść na godzinę, w dodatku nikt nie oponował ☺️ też uważam to za mega miłe
-
Na krzywą powinni bezwzględnie wpuszczać od razu. To za długo trwa ,żeby zwlekać.
Co do kolejek w sklepach itp to ja mam mieszane uczucia. Ja się nie pcham do sklepów jak jest dużo ludzi. Jak jest taka godzina, że grozi tłumami to jedzie albo moja mąż albo razem ale ja idę do auta a on stoi w kolejce.
Ja mam takie swoje zdanie ,że nigdy nie wiemy kto w tej kolejce jest. Ja w ciągu dniówki przy planowych przyjęciach na chemię widzę średnio 80 pacjentów nowortworami. Często przyjeżdżają pociągiem,autobusem. Sami. Są padnięci. Słabi. Widze tez innych ludzi,też chorych. I często nie widać po nich ,że są chory. Przyjeżdżają i padają odwodnieni,zmeczni bo stali na czczo w pociągu godzinę albo dwie. I po drodze weszli do biedry po wodę.
Ja nie mówię,że wszyscy w sklepie są chorzy ale ja nie tam nie cisnę o pierwszeństwo bo nigdy nie wiadomo ktoś stoi. Dla nie wyjątkiem jest ten lab na obciążenie. Cała reszta....hmmm. No mam mieszane uczucia. Za dużo w życiu widziałam.
A co do sklepów to.....byłam w auchan i d&m i powiem Wam ,że kupiłam sporo rzeczy. Podpaski poporodowe,kolektor,majtki jednorazowe ,pieluchy (paczka huggies 10 zł...) wkladki laktacyjne i jakieś tam jeszcze rzeczy i wcale drożej niż na necie nie było a od ręki to załatwiłam.
I melduję wykonanie planu działania na ten tydzień w 100%. Auto umyte,odkurzone. Plan wykonany. Można odpoczywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 14:54
-
Dziewczyny, ja się melduję z końcówki urlopu - jutro powrót, dostęp do neta ograniczony - naprawdę wypoczęłam, to byl dobry pomysł
Revolutionary - wszystkiego pięknego dla Was na Waszej drodzemam nadzieję, że starczyło Ci sił na skorzystanie w pełni z tego dnia, który tak szybko mija
Paulina i Kasia - wysyłam dużo ciepełka i słoneczka i jestem dobrej myśliCel95 lubi tę wiadomość
-
Mnie też dziś w biedronce przepuścili w kolejce jeszcze powiedziałam że nie trzeba a Pan: niedawno moja żona była w ciąży wiem jak to jest ,proszę isc 🙈😅
Wcześniej też nikt nie widział bo chowałam pod zimową kurtką 😅🙈 Jak wychodzę z klatki to widzę minę sąsiadów " skąd jej się ten brzuch wzial? " 🤰😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 15:22
11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹
21tc połówkowe, wszystko ok 🤞
22tc - 610g
-
Klakar wrote:Dziewczyny które mają detektor jak często go używałyście/używacie?
Ostatnio pisałam że gorzej czuje ruchy maluszka, koniec końców poszłam do gin (nie swojego) i stwierdziła że wszystko ok ale przepływy trochę poniżej normy i kazała jechać do szpitala ale tam na IP stwierdzili że wszystko ok i mogę wracać do domu.
Jednak nadal mnie to zastanawia czemu tak się dzieje i czym to może być spowodowane trochę mnie to przytłacza, mąż mnie pociesza że wszystko będzie dobrze, więc codziennie sprawdzam tętno detektorem (mam nadzieję że to nie za często) i jest w normie, a maluch uaktywnia się najbardziej bo słodkim np łyżeczka nutelli lub innego kremu, ale ileż można jeść słodycze, najchętniej już bym poszła do lekarza.
Niestety jestem taka panikara że szkoda gadać i mogłabym chodzić co tydzień na wizytę. W następnym tygodniu idę zrobić krzywą cukrową, może to przez cukier coś nie tak już sama nie wiem i chyba wybiorę się na wizytę wcześniej
Jeszcze zaczął mnie spinać brzuch, najprawdopodobniej to skurcze barxtona bo puszcza po chwili lub jak się położę. Jem magne b6 forte i biorę 4 tabletki dziennie, gin mówił że mogę brać 6 dziennie ale wtedy mam ,,problem” z 💩 i jest strasznie wodnista jakbym miała biegunke ale występuje raz dziennie więc już nie wiem co gorsze 🤦🏼♀️ -
Mam wyniki! 87,145,130 👌 tarczyca też ładnie, hemoglobina na żelazie podskoczyła do 12.5 z 11 ☺️ tylko płytki mi poleciały. No ale a poprzednich ciążach też miałam maloplytkowosc indukowana ciąża.
Blackapple jak Twoje wyniki?Nosa, Biedronka@, kasssia, Lauraa, przygodami66, Klaudek11, amoze, Elza1234, Lola93, Alex_92, asiun, CelinaJan lubią tę wiadomość