CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Capricorni, piękne wieści 🙂 pamiętamy! Życzymy powodzenia i spokojnej ciąży! 🩵🩷 daj znać jak będziesz wiedziała potem cos więcej 🥰
-
Pochwale się, że przyszły mi kocyki z promki na Maylily - w prezencie od przyjaciółki 🥰 merino i bambusowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:01
Cel95, Elza1234, Gusia_, Anabbit, KasiaGosiaWerka, eeemakarena, Moooniii, asiun, Werzol, przygodami66, koktajlowa, CelinaJan, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Czy Wasze Dzieci w dniu testu też skakały jak szalone cały dzień?
W sumie moja zaczęła w nocy i ciągle czuje jak skacze dziś 😅
Pewnie myśli chciałaś to masz 😎👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Capricorni gratki
Odezwij się czasem tutaj i daj znać co u Was słychać 🥰
Mocne kciukasy 🍀👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Cel95 wrote:Czy Wasze Dzieci w dniu testu też skakały jak szalone cały dzień?
Pewnie myśli chciałaś to masz 😎
Ja dzisiaj skończyłam prac białe naszym proszkiem. Po niedzieli wypiorę w loveli i zacznę prasować i układać bo nie zdążę do czerwca 🤡 -
Cel95 wrote:Czy Wasze Dzieci w dniu testu też skakały jak szalone cały dzień?
Pewnie myśli chciałaś to masz 😎
U mnie po badaniu się uspokoił, za to w nocy przed bardzo szalał. W ogóle bardzo, bardzo mocno go już czuję w tym tygodniu, oczywiście najbardziej kopie jak ja już chce spać. -
Dobry wieczór dziewczyny! Ja też zdaję relacje po wizycie. Nikoś waży 1200, ułożony jest główka do dołu, szyjka dluga, zamknięta. Ogólnie wszystko git. Kolejna wizyta za miesiąc 9 kwietnia, a usg 3 trymestru 31 marca. Rosną te nasze dzieciaczki. Krzywa u mnie też wyszła ok, a od początku ciąży przytyłam 4 kg, przy czym ja startowałam z ogromną waga, więc i tak te 4 to za dużo.
Na wizycie pojawił się temat bankowania krwi, któraś z Was o tym myślała? Zamierza?
Gratuluje udanych wizyt i pięknych wyników.
Zazdroszczę Wam też, że jesteście na półmetku przygotowań, ja prawdę mówiąc dopiero zaczynam...
Dobrego wieczoru!Nosa, Weronka, Gusia_, KarolaKinga, Tanashi, asiun, Truuskaawka, Klaudek11, przygodami66, awokado 🥑, Cel95, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
KasiaGosiaWerka wrote:Dobry wieczór dziewczyny! Ja też zdaję relacje po wizycie. Nikoś waży 1200, ułożony jest główka do dołu, szyjka dluga, zamknięta. Ogólnie wszystko git. Kolejna wizyta za miesiąc 9 kwietnia, a usg 3 trymestru 31 marca. Rosną te nasze dzieciaczki. Krzywa u mnie też wyszła ok, a od początku ciąży przytyłam 4 kg, przy czym ja startowałam z ogromną waga, więc i tak te 4 to za dużo.
Na wizycie pojawił się temat bankowania krwi, któraś z Was o tym myślała? Zamierza?
Gratuluje udanych wizyt i pięknych wyników.
Zazdroszczę Wam też, że jesteście na półmetku przygotowań, ja prawdę mówiąc dopiero zaczynam...
Dobrego wieczoru!
Ja rozmawiałam z wieloma osobami nt temat i 90% osób potwierdzało moje podejrzenia. Ale chętnie się dowiem jakie macie przemyślenia -
Dziewczyny więcej dobrych wiadomości!
Nie wiem dokładnie ile z Nas było na październikowym wątku staraniowym, kilka kojarzę na pewno, ale Darrika, która prowadziła wątek i wpisywała nam szczęśliwe fasolki jest w ciąży! 😍 Zajrzyjcie do staraniowego wątku marcowego.Daisy___, awokado 🥑, Elena20, CelinaJan lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja nie bankuje. Przez pięć lat nic się nie zmieniło w moim podejściu do tego tematu, a w każdej ciąży analizuje ten wątek i no nadal mnie to nie przekonuje 🤷♀️
Wątku październikowego nie pamiętam, bo u mnie kreski pojawiły się na teście jeszcze we wrześniu, a cykl zaczął się w sierpniu 🫣 w sierpniu. Matko. Nieraz myślę, że jestem w ciąży od wieków 🤣
Z dzidziusiowych tematów, moja przyjaciółka ze szkolnych lat, z którą nadal mam kontakt, napisała dzisiaj, że w piątek ma cesarkę i poznają swojego pierwszego synka z mężem! Aż mi się przypomniały te emocje towarzyszące samej końcówceWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:00
-
Ja już tu kiedyś pisałam, że nie korzystałam z bankowania i ogólnie jestem przeciwna. Do bankowania trzeba przedwcześnie odpępnić noworodka, a ta krew z łożyska powinna trafić bezpośrednio do jego ciała, a nie do banku. Przecięcie pępowiny powinno się robić dopiero gdy przestanie ona tętnić, inaczej maluch ma wyjściowo za mało krwi i może mieć przez to słabsze parametry, anemię itd. Plus z tego co czytałam to jeśli dziecko ma jakąś chorobę hematologiczną, to zazwyczaj i tak nie można użyć jego krwi, bo ona już w chwili narodzin będzie 'wadliwa' i nie nadaje się do terapii leczniczej.
Elena20 lubi tę wiadomość
-
No ja też nie zamierzam bankowac
Rozmawiałam o tym z osobą, której dziecko chorowało na neuroblastomę i miało autoprzeszczep. Mimo bankowania - nie użyli, bo było za mało materiału i sami onkolodzy kazali im to przestać opłacać
Rozmawiałam też z diagnostami, którzy pracują na cytometrach i hodowlach komórkowych - ci też mówią że tego jest mało
A i sam bank komórek kluczy jak się ich pyta ile tego naprawdę jest używane i jakie są statystyki
Cena jest duża, nie ma co ukrywać. Także my też jestemy na nieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:03
Elena20 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Też jestem ciekawa waszego zdania na temat bankowania
Ja rozmawiałam z wieloma osobami nt temat i 90% osób potwierdzało moje podejrzenia. Ale chętnie się dowiem jakie macie przemyślenia
Widziałam artykuł (co prawda z 2022), że w Polsce w ciągu ostatnich 3 lat jej nie użyto - w sensie z publicznych zasobów.
Jak ktoś ma kasę i chęć - kto mu broni.Elza1234, Elena20 lubią tę wiadomość