CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jakie tętno na tym etapie mają wasze bejbiki?? Jakoś się zestresowałam że młody ma koło 130🥺🙄 myślę o tym od poniedziałku😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 20:17
-
Biedronka@ wrote:Dziewczyny jakie tętno na tym etapie mają wasze bejbiki?? Jakoś się zestresowałam że młody ma koło 130🥺🙄 myślę o tym od poniedziałku😔
-
Tanashi wrote:Ale 130 to prawidłowe tętno
-
Biedronk@ ja nawet nie wiem, ale jak w normie, to w normie ❤️ choć wiem, że w ciazy to człowiek wszystko analizuje…
Tanashi pisalas o wełnie na jesień. Przeglądałam właśnie Zarę co tam nowego dodali dla noworodków i niemowlaków już z wiosennych rzeczy i rzuciła mi się w oko promocja na sweterek, bloomersy i body 100% merino. Co mogę powiedzieć, skusiłam się na ten sweterek chociaż jest grafitowy, ale jak dodam beżowy albo róż to będzie i stylówka dla dziewczynki do wózeczka jak ta lala. Także się dzielęMerino po 65 zł to jak za używki 🫣
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mam jakiś gorszy dzień 😵💫 Rano ledwo chodziłam tak mnie bolało gdzieś przy prawym biodrze. Mała dzisiaj słabo ruchliwa i nawet slodkie nie pomaga,mam wrażenie że odwróciła się i kopie w stronę kręgosłupa. Zastanawialam się nawet czy jechać na Izbe ale sprawdzałam detektorem to jest ok,tetno jak zawsze niecałe 150. Za to moje ciśnienie lekko wyższe niż zawsze,ogólnie jakoś tak ciężko mi i zimno 🙈
Co do ubranek to ja w ogóle jestem w tyle,mam dosłownie kilka sztuk i tovtakich rozmiar 62 😅 Mialam w planach kupować w maju jak już będzie kolekcja letnia.
Ja chciałam bankować krew ale właśnie dziewczyny tutaj mnie uświadomiły i wybiły ten pomysł z głowy ☺️
I uwaga głupie pytanie- zupa szczawiowa jest dozwolona w ciąży? Mam taką ochotę na nią że nie wytrzymam 🙈 -
Gusia_ wrote:Biedronk@ ja nawet nie wiem, ale jak w normie, to w normie ❤️ choć wiem, że w ciazy to człowiek wszystko analizuje…
Tanashi pisalas o wełnie na jesień. Przeglądałam właśnie Zarę co tam nowego dodali dla noworodków i niemowlaków już z wiosennych rzeczy i rzuciła mi się w oko promocja na sweterek, bloomersy i body 100% merino. Co mogę powiedzieć, skusiłam się na ten sweterek chociaż jest grafitowy, ale jak dodam beżowy albo róż to będzie i stylówka dla dziewczynki do wózeczka jak ta lala. Także się dzielęMerino po 65 zł to jak za używki 🫣
Najlepszy moment na polowanie na wełnę 😁 córkę obkupiłam w lipcu na sezon zimowy zanim podnieśli ceny na vinted 🤣
ja dziś też właśnie za 60 zł body wzięłam, z przesyłką na vinted często wychodzi podobnie, więc za nówkę super cena! Ale widzę że w Kappahlu już poszły wszystkie xD
Tu body merino i sweterek:
https://zapodaj.net/plik-cV6bAGz489
https://zapodaj.net/plik-QFlNrVDkeQ
🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 20:45
Elza1234, Gusia_ lubią tę wiadomość
-
Tanashi ładne! Ja jeszcze będę polować na wełniany kombinezon, też bym chciała z Zary, ale to pewnie przecenia jak się zrobi jeszcze cieplej
Truskawka przytulam. Miałam zjazd w poniedziałek jak się okazało, że mąż chory. Dziś natomiast jakoś mi twardnieje brzuch co jakiś czas. Uroki ciąży 🤯
Zupy szczawiowej wieki nie jadłam 🫣 myślę, że z umiarem to można sobie zjeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 20:58
Truuskaawka lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Tanashi ładne! Ja jeszcze będę polować na wełniany kombinezon, też bym chciała z Zary, ale to pewnie przecenia jak się zrobi jeszcze cieplej
Truskawka przytulam. Miałam zjazd w poniedziałek jak się okazało, że mąż chory. Dziś natomiast jakoś mi twardnieje brzuch co jakiś czas. Uroki ciąży 🤯
Rozumiem że tak może być? Póki nie boli nic nie muszę robić? -
Gusia a w jakim wzięłaś rozmiarze? Bo mnie kusi 6-9 miesięcy 🫠 styczen-marzec w teorii 😄
-
Nosa ja wzięłam 68, bo sweterki mam wrażenie mają trochę zawyżone no i u mnie dziewczyny raczej małe się rodziły… tak myślałam typowo o jesieni jeszcze bez kurtki, koniec września/pazdziernik. Jak myślisz bardziej o zimie to weź 74
Elza myślę, że na tym etapie te skurcze się już mogą pojawiać, ja mam już od kilku tygodni. Nieraz kilka razy dziennie, nieraz wcale 🤷♀️ póki żadnej regularności nie ma i nic nie boli to raczej na spokojnie, ale na wizycie warto wspomnieć lekarzomElza1234, Nosa lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Dziewczyny więcej dobrych wiadomości!
Nie wiem dokładnie ile z Nas było na październikowym wątku staraniowym, kilka kojarzę na pewno, ale Darrika, która prowadziła wątek i wpisywała nam szczęśliwe fasolki jest w ciąży! 😍 Zajrzyjcie do staraniowego wątku marcowego.
Już widziałam i gratulowałam 😊👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Gusia_ wrote:Nosa ja wzięłam 68, bo sweterki mam wrażenie mają trochę zawyżone no i u mnie dziewczyny raczej małe się rodziły… tak myślałam typowo o jesieni jeszcze bez kurtki, koniec września/pazdziernik. Jak myślisz bardziej o zimie to weź 74
Mały musiał zrobić salto, bo kilka godzin temu kopał mnie wyraźnie w lewy górny bok brzucha, a teraz robi nam show w prawym dolnym 🤣 brzuch skacze i faluje, fascynujące 😁 -
xSmerfetkax wrote:Ja zrobiłam zamówienie apteczne, jakoś najbardziej mnie ono stresowało ☺️ pewnie coś jeszcze będę musiała domówić, ale większość już jest 💗 teraz zostało wybrać termometr, sterylizator, nebulizator 🫣😅
U mnie już po tym wyborze. Długo szukałam i czytałam opinie. Wybory padły na
Inhalator Flaem NebulAir+
Termometr bezdotykowy 5w1 Braun BNT400
Termometr elektroniczny z giętą końcówka Braun PRT1000
-