X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Weź,taka różnica w wadze po 300-500g to jest istona ale dla noworodka nie dla Ciebie. Zwykła sprawa.
    Zwykła kupa 😅🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    U mnie za to 60 centyla spadła na 35 w 2 tyg.
    stresuje się, że to przez to, że mi kazali tu odstawić Acard bo też miałam wysokie te ryzyka. Ciągle myślę czy nie brać na własną rękę, bo już jestem odstawiona od kroplówki i nie biorę Izoptinu.

Wiem że niby chodzi o krwawienia przy ew CC ale w pierwszej ciąży brałam Acard do dnia przed CC i nic nie było.

Więc Tanashi mam nadzieję, że nasze maluszki szybko nadrobią.

O kurczę, nie pomyślałam o tym że w takiej sytuacji każą odstawić wcześniej :( A są jakieś widoki na wyjście w najbliższym czasie żeby skonsultować to ewentualnie z lekarzem prowadzącym? Trzymam kciuki za Was żeby ładnie odbił wzrost 🤞🏼

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, apropos twoich szpitalnych frustracji.
    Mi dziś kolejna dr sprawdzała szyjkę.
    Powiedziała „ale ma pani śmieszną tą szyjkę taką krótką”… no ale twarda i zamknięta więc niby ok.
    Poprzednia pokazała palcem, że jest długa.
    Więc już tutaj mam ich dosyć, bo na usg nie raczyli tego zmierzyć. Chyba napiszę do prowadzącego, ale obawiam się, że nie będzie chciał się wtrącać…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 18:27

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    O kurczę, nie pomyślałam o tym że w takiej sytuacji każą odstawić wcześniej :( A są jakieś widoki na wyjście w najbliższym czasie żebyskonsultować to ewentualnie z lekarzem prowadzącym? Trzymam kciuki za Was żeby ładnie odbił wzrost 🤞🏼

Tak, dzisiaj mówiła, że są perspektywy , ale wrócą do tematu w pt./pon. Chcą obserwować po odstawieniu kroplówki. Póki co brzuch znów spina się coraz częściej i czasami pobolewa ale już nie wiem czy od tych twadnień czy od kopniaków w dole brzucha.

age.png

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia ty cały czas na kroplówkach? mierzyli ci tą szyjkę czy tylko na fotelu sprawdzała?

Ja od wczoraj wróciłam do teamu szpitalnego, tyle mi twardniał brzuch że pojechałam na IP, uczulali żeby po tych szwach jechać jak będzie często. I wzięli mnie na magnez i teraz na dwa dni atosiban, mam nadzieję że krótki pobyt będzie 🙈 na ktg się nic nie pisało, ale wolą „ogarnąć raz a dobrze żeby pani nie musiała tu już wracać”

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u nas ten sam problem, wszystkie pomiary w normie, nawet nogi długie jak na „wiek ciąży”, ale bardzo chudziutki brzuszek. Mi powiedział lekarz, że poczekamy do prenatalnych, żeby dokładniej go podejrzeć a w razie czego gdyby jednak hipotrofia to szpital i wtedy obserwacja plus sterydy. Trzymam kciuki, żeby jednak maleństwa nadrobiły.

Cel przepiękne te rzeczy ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 18:30

Cel95, Tanashi lubią tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    kasssia ty cały czas na kroplówkach? mierzyli ci tą szyjkę czy tylko na fotelu sprawdzała?

Ja od wczoraj wróciłam do teamu szpitalnego, tyle mi twardniał brzuch że pojechałam na IP, uczulali żeby po tych szwach jechać jak będzie często. I wzięli mnie na magnez i teraz na dwa dni atosiban, mam nadzieję że krótki pobyt będzie 🙈 na ktg się nic nie pisało, ale wolą „ogarnąć raz a dobrze żeby pani nie musiała tu już wracać”

Wyłączyli mnie w pon, ale od piątku byłam na takiej dawce że mówili że to placebo. Ja byłam na fenoterolu. U mnie to nie wyciszyło twardnień w 100% nawet przy dużych dawkach. Było lepiej, ale po odstawieniu widzę, że to wraca. Tu nie dają magnezu, ty masz w kroplówce? Ja biore tylko swój.

Szyjkę mierzyli tylko na izbie, potem już tylko na fotelu.

Polepszyło ci się od wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 18:36

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Elza, apropos twoich szpitalnych frustracji.
    Mi dziś kolejna dr sprawdzała szyjkę.
    Powiedziała „ale ma pani śmieszną tą szyjkę taką krótką”… no ale twarda i zamknięta więc niby ok.
    Poprzednia pokazała palcem, że jest długa.
    Więc już tutaj mam ich dosyć, bo na usg nie raczyli tego zmierzyć. Chyba napiszę do prowadzącego, ale obawiam się, że nie będzie chciał się wtrącać…
    Ja jebe. Co to za wg medyczne określenie „śmieszna szyjka”? Czy ci lekarze się z małpami na rozum pozamieniali?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś lekarz prowadzący mi powiedział: wie pani czemu lekarze uważają że ciąża to nie choroba? Bo nie chorują na nią mężczyźni

I serio stwierdzam że tylko dlatego uznawane to jest za kurwa stan błogosławiony

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja jebe. Co to za wg medyczne określenie „śmieszna szyjka”? Czy ci lekarze się z małpami na rozum pozamieniali?
    To ja nie chciałam tu pisać ale muszę. W pt na wizycie moja prowadzaca stwierdziła że wisi mi śmieszny frędzel, bardzo się z niego uśmiała. Nie wiem czym jest ten frędzel i o co w ogóle chodziło. Najważniejsze że jej się podobało....

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Wasza irytacje, bo też przerabiałam chamskie lekarki w przeszłości. O dziwo - zawsze mnie wkurzały debilnymi tekstami właśnie kobiety. Może dlatego nie zmieniam ginekologa od pięciu lat, bo w końcu chodzę do kogoś, kto traktuje mnie z szacunkiem i nie rzuca debilnymi, raniącymi tekstami… niestety, niektórzy nie powinni pracować z ludźmi, ale nie stresujmy bobasów w brzuchach i się nie nakręcajmy

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie chciałam tu pisać ale muszę. W pt na wizycie moja prowadzaca stwierdziła że wisi mi śmieszny frędzel, bardzo się z niego uśmiała. Nie wiem czym jest ten frędzel i o co w ogóle chodziło. Najważniejsze że jej się podobało....
    Nie wierzę w to co czytam, serio.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Rozumiem Wasza irytacje, bo też przerabiałam chamskie lekarki w przeszłości. O dziwo - zawsze mnie wkurzały debilnymi tekstami właśnie kobiety. Może dlatego nie zmieniam ginekologa od pięciu lat, bo w końcu chodzę do kogoś, kto traktuje mnie z szacunkiem i nie rzuca debilnymi, raniącymi tekstami… niestety, niektórzy nie powinni pracować z ludźmi, ale nie stresujmy bobasów w brzuchach i się nie nakręcajmy
    Ja, jak się 2 lata leczyłam u kobiety to nie raz usłyszałam że psuje jej statystyki (bo nie zaszliśmy w ciążę po jej lekach), a bo jestem dziwnym przypadkiem i trudnym
    Jak ją spotkałam potem w klinice na usg piersi to mi powiedziała - wiedziałam że jest pani skomplikowanym przypadkiem
    🤡
    Ale ten lekarz teraz w klinice miał kurs empatii bo nie sadzi głupich komentarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 19:04

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wierzę, że takie rzeczy słyszycie ... MA SA KRA.
    Kurczę znając mnie na ten tekst o śmiesznej szyjce bym się zapytała czy jej też jest taka śmieszna :P może zerkniemy? :D

Cel cudowne jeżyki <3 Do mnie tez dzisiaj zamówienie apteczne przyszło, teraz zamówiłam z pieluszek tylko paczuszkę Huggies, a ogólnie w pieluszki będę zaopatrzać się jak już wszystko będziemy mieli gotowe.

Kasssia, Paulina - niech brzuszki przestaną się spinać żebyście mogły odpocząć od szpitali w końcu !

Cel95 lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Zwykła kupa 😅🤣
    Dokładnie :) ja się już nie ważę codziennie od kiedy dietetyczka uzmysłowiła mi, ze nie ma szans, że waga się tak waha codziennie. Wystarczy zważyć się o godzinnie innej niż zwykle, przed wypróżnieniem, itd. Zauważyłam, że jak jem mniej niż moje zapotrzebowanie to waga mi się szybciej waha, woda się zatrzymuje itd.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Mnie nie tyle wkurzają komentarze co ten burdel szpitalny. Już napisałam do prowadzącego, mam nadzieję, że się odezwie.

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤯
    Nie wierzę. Co to za teksty? Tak jak i o śmiesznej szyjce? Serio?
    To kobiety zawsze mają jakieś debilne i chamskie teksty, mało spotkałam takich, które są normalne. Dlaczego? Co im jest?
    Dlatego od wielu lat chodzę do mężczyzn.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    🤯
    Nie wierzę. Co to za teksty? Tak jak i o śmiesznej szyjce? Serio?
    To kobiety zawsze mają jakieś debilne i chamskie teksty, mało spotkałam takich, które są normalne. Dlaczego? Co im jest?
    Dlatego od wielu lat chodzę do mężczyzn.

Mi babka powiedziała raz, że może potrzebuje z kimś pogadać bo bez sensu kasę na drogie badania wydaje a zespołu to ja pewnie nie mam tylko wyszło tak bo to w ciazy nawet ultra wczesnej wychodzi to i owo

No to olałam ją, dokupiłam jeszcze 50 innych badań a teraz za to wydaję pieniążki na jeżyki 😎😎😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 19:23

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi trzymam kciuki, żeby to był błąd pomiaru, albo mały nadrobił 🤞🏼 może po prostu tak się ułożył
    Cel, nie wiem dlaczego, ale jak zobaczyłam to zamówienie na zszytych, to jakoś pomyślałam o tobie 🫢 też zdecydowałam się na ten kocyk, tylko beżowy i oliwka, wydają się bardzo przyjemne ☺️🌸

Cel95, Tanashi lubią tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Tanashi trzymam kciuki, żeby to był błąd pomiaru, albo mały nadrobił 🤞🏼 może po prostu tak się ułożył
    Cel, nie wiem dlaczego, ale jak zobaczyłam to zamówienie na zszytych, to jakoś pomyślałam o tobie 🫢 też zdecydowałam się na ten kocyk, tylko beżowy i oliwka, wydają się bardzo przyjemne ☺️🌸

Komunikujemy się telepatycznie 😄 bardzo fajny ten kocyk jest i tak świeżo, ładnie pachną te wszystkie rzeczy, widać, że to ręcznie jest wszystko robione i nie hurtowo

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ