CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam zamówienie apteczne… 502 zł 😳😳😳😳
Poleciałam za grubo co?
Odjąć od tego suple dla mojej córki ok 80 zł, to zamknęłam się w 420 zł 🤣🤣
Teraz muszę kupić coś na wiosnę na święta do ubrania bo pojadę do rodziny w efekcie końcowym w legginsach w których chodzę na codzień i w t-shircie oversize 😅
Bylam dziś dużo rzeczy załatwić, napisałam w końcu pozew o alimenty, wydrukowałam i w przyszłym tygodniu wyślę do sądu, byłam w Pepco zerknąć, w ogrodniczym kupić donice na taras i bratki.
Teraz smażę staremu wątróbkę a wieczorem jak wrócimy od lekarza będę robić GALARETKĘ, nie nazwę tego „zimne nóżki” bo ja robię akurat z udek z kurczaka ale fakt że to galaretka 😀😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 15:13
-
Tanashi a właśnie za mną ostatnio chodzą placki ziemniaczane i chyba sobie zrobię, albo poproszę mojego po południu. 🥰
Tanashi lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
magdalena321 wrote:Zrobiłam zamówienie apteczne… 502 zł 😳😳😳😳
Poleciałam za grubo co?
Odjąć od tego suple dla mojej córki ok 80 zł, to zamknęłam się w 420 zł 🤣🤣
Teraz muszę kupić coś na wiosnę na święta do ubrania bo pojadę do rodziny w efekcie końcowym w legginsach w których chodzę na codzień i w t-shircie oversize 😅
Bylam dziś dużo rzeczy załatwić, napisałam w końcu pozew o alimenty, wydrukowałam i w przyszłym tygodniu wyślę do sądu, byłam w Pepco zerknąć, w ogrodniczym kupić donice na taras i bratki.
Teraz smażę staremu wątróbkę a wieczorem jak wrócimy od lekarza będę robić GALARETKĘ, nie nazwę tego „zimne nóżki” bo ja robię akurat z udek z kurczaka ale fakt że to galaretka 😀😀
Spoko, ja ponad 900 zł wydałam chyba 😂 głęboko wierzę, że to wszystko się przyda i nie wyrzuciłam kasy w błoto 😅
Edit: wątróbka to jedno z trzech dań, które muszę zjeść jak najszybciej po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 15:25
-
@magdalena321 500zł za dużo? Kobieto,ja wydałam na Gemini już 2000zł a kolejne zamówienie na 500zł czeka w koszyku 🫣
@jowmat Dużo zdrówka,oby leki szybko zadziałały ✊🏻
@amoze przepiękne zdjęcie,jak z prawdziwej sesji 🌸
Wiedziałam że baby brain mnie nie oszczędza. Zapomniałam zapytać swojego prowadzącego o te szczepienia... Ale chyba to i tak pozostaje do naszej decyzji,więc muszę i ja zacząć dzwonić do przychodni zapytać co i jak.amoze lubi tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:@magdalena321 500zł za dużo? Kobieto,ja wydałam na Gemini już 2000zł a kolejne zamówienie na 500zł czeka w koszyku 🫣
@jowmat Dużo zdrówka,oby leki szybko zadziałały ✊🏻
@amoze przepiękne zdjęcie,jak z prawdziwej sesji 🌸
Wiedziałam że baby brain mnie nie oszczędza. Zapomniałam zapytać swojego prowadzącego o te szczepienia... Ale chyba to i tak pozostaje do naszej decyzji,więc muszę i ja zacząć dzwonić do przychodni zapytać co i jak.
Omg, 2000 zł, tam są pieluszki ze złota czy jak?🤣 -
Karola3xJ:D wrote:Jezu,2000 zł to dużo!
Ja kupilam dzisja wątróbkę,jutro zrobię na obiad. Uwielbiam.
Dziś zjadłam....cukinię. Znowu. Tanasi ma Kameleona a ja Cukinię😅
U Was też taką fajną pogoda? Az chce się żyć ,nie to co wczoraj, pogoda dla samobójców
Wracałam z przychodni okrężną drogą do domu
Wysłałam właśnie męża po lody i chrupki cebulowe bo jak nie zjem ich zaraz to zrobię komuś krzywdę -
Tanashi wrote:Omg, 2000 zł, tam są pieluszki ze złota czy jak?🤣
Żeby było śmiesznie- ani jednej pieluchy tam nie kupiłam. Pampersy z promki w rossmanie 🤣
Wiem że duuuuża kwota,ale na swoje usprawiedliwienie powiem że w tej kwocie są uwzględniane sprzęty typu inhalator,termometry,waga. Wszelkie smoczki,butelki. No i cała wyprawka do porodu i po porodzie a także dla malucha kosmetyki i inne pierdółki. Zostało mi ostatnie zamówienie zrobić z lekami 😅 A wiecie, pierwsze dziecko więc w domu nic z tych rzeczy nie było i człowiek trochę może swiruje. Więc wolę się przygotować po prostu na każdą możliwość i mieć wszystko już w domu niz pozniej latać i szukać 😅
Tanashi, magdalena321 lubią tę wiadomość
-
Ja pitolę 2000 zł na co?! 😀🤣
Ja tam nie zamawiałam pieluszek ani butelek tylko wszystko typowo do wyprawki leki podkłady podpaski wkładki lanolinę kremy 😜 pewnie coś jeszcze się kapnę i dokupię później ale to już stacjonarnie.
Wgl znalazłam witaminy na później po porodzie
NAN care mama lakto+ i zamówiłam. Może się przydadzą 🤗😜 -
Blackapple wrote:Polecam się wykłócić, miałam podobnie tydzień temu i jednak się dało zamówić szczepionkę na krztuśca z sanepidu i jutro się będę szczepić
Tak, ogółem krztuśca zamówią z sanepidu jakoś na połowę kwietnia ale mam mieć wypisaną jakąś kwalifikacje od ginekologa, a ja mam tylko takie wiecie „zalecenie” na kartce wypisane jaki leki mam brać i ze szczepienia w którym tygodniu 🤷🏽♀️ nie wiem czy im to wystarczy -
kasssia wrote:Ja planowałam po wyjściu ze szpitala zamówić sobie dysona air wrapa i tak też dzisiaj zrobiłam 😅 jak przeczytałam Truskawka ile wydałaś w aptece to mam mniejsze wyrzuty sumienia.
Truskawka to ładnie uzasadnilaś ta kwotę,to faktycznie tyle wyjdzie.
Kurcze Tańsi ja chyba nie mam przescierqdle do dostawki. Tzn mam ze 4 do łóżeczka po synu to chyba oblecę -
Karola3xJ:D wrote:Mam nadzieję ,że go ograniesz. Ja dostałam na urodziny i sprzedałam w pizdu. Jedyne co to miał ładny kolor😅
Mój też będzie ładny 🤣
Zachęciła mnie sąsiadka w szpitalu, która go używała nawet jak leżała 100% w łóżku 😅
Noo to też mam nadzieję, że ogarnę bo generalnie mam 2 lewe ręce do takich rzeczy. A czego tobie się nie udało ogarnąć? Trudno się używało, czy efekt słaby? -
Karola3xJ:D wrote:
Truskawka to ładnie uzasadnilaś ta kwotę,to faktycznie tyle wyjdzie.
Tak,ja po prostu nie bawiłam się też w skakanie po sklepach i milion paczek,tylko wszystko z jednej strony. Ceny tych sprzętów i tak praktycznie takie same były. -
A kupujecie swoją wagę?
Myślałam że na początku przychodzi z wagą położna a potem już wystarczy u pediatry jak ważą. Nie planowałam wg kupować wagiCel95 lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Mój też będzie ładny 🤣
Zachęciła mnie sąsiadka w szpitalu, która go używała nawet jak leżała 100% w łóżku 😅
Noo to też mam nadzieję, że ogarnę bo generalnie mam 2 lewe ręce do takich rzeczy. A czego tobie się nie udało ogarnąć? Trudno się używało, czy efekt słaby? -
Truuskaawka wrote:Tak,ja po prostu nie bawiłam się też w skakanie po sklepach i milion paczek,tylko wszystko z jednej strony. Ceny tych sprzętów i tak praktycznie takie same były.
Mnie ogólnie za gemini jakieś 900 zł wyjdzie, w tym termometr z droższych rzeczy -
xSmerfetkax wrote:Tak, ogółem krztuśca zamówią z sanepidu jakoś na połowę kwietnia ale mam mieć wypisaną jakąś kwalifikacje od ginekologa, a ja mam tylko takie wiecie „zalecenie” na kartce wypisane jaki leki mam brać i ze szczepienia w którym tygodniu 🤷🏽♀️ nie wiem czy im to wystarczy
Ale ogólnie dziwna sytuacja, bo mi takie potwierdzenie dała rodzinna, a że to był piątek i minęło 24h to jutro też mi to samo da i od razu szczepienie.