CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam dwa wesela, jedno totalna klapa tak jak i to małżeństwo 🤣.
Rozwiodłam się, czas mijał i mówiłam, że absolutnie żadnego drugiego wesela, aż nagle wpadłam w wir przygotowań 😅 jak do tego doszło...nie wiem. Drugie wesele wymarzone, udane, bo po prostu po mojemu, mimo że na sali to i tak była totalna swoboda. Obsługa wychodziła nawet patrzeć jak rodzina męża z gór śpiewa nam przy stołach jakieś góralskie przyśpiewki naprawdę było mega!
Co do chrzcin u nas pewnie wyjdzie około 25 osób i myślę, że pewnie we wrześniu zorganizujemy.
Za rok moja córka ma komunię i na ten moment cena za talerzyk to 255zl ale z zastrzeżeniem, że mogą podnieść cenę o 10% tak więc no wszystko idzie w górę.
Mimo to wolę imprezy robić ć w lokalu, pamiętam moją komunię w domu...mama umęczona, mimo że miała jakąś panią do pomocy. Dla mnie tragedia. Jeszcze patrząc, że w domu maleńkie dziecko to jakos nie widzę siebie w tym wszystkim, myślę, że mogłabym nie ogarnąć jednak chrzcin w domu dla 25 osób.Nosa, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
O mega z tą 10 rocznica ślubu nosa
u nas 10 lat znajomości zaraz pyka i też myślę, że to najlepszy prezent 🥰
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi u mnie by był też tłum ludzi, jakbyśmy zapraszali rodzeństwo rodziców czyli moje i męża ciocie i wujków, bo moja mama i męża rodzice z rodzin wielodzietnych (teściowa ma 8 rodzeństwa, moja mama 5, teść 4). Ale w tej sytuacji zdecydowaliśmy od czasu ślubu - który był obiadem bez tańców - zapraszać na nasze imprezy tylko naszych rodziców i rodzeństwo (mąż ma 4, prawie wszyscy już mają dzieci, ja brata i siostrę). Bo nie będę robić wesela przy każdych chrzcinach czy roczku 😆 Niektórzy się burzyli i mama musiała się od swojego rodzeństwa nasłuchać, no ale mnie to średnio obchodzi. Każdy żyje po swojemu.
Asiun ja kiedyś byłam na etapie organizowania ślubu porażki, ale odwołałam ostatecznie ten ślub i oddałam pierścionek, więc chyba wiem o czym mówisz. Ślub z mężem wzięliśmy na wyjeździe, na swoich zasadach i ostatecznie cieszę się, że tego pierwszego ślubu z innym kolesiem nie wzięłam, bo zaczynać wspólne życie od zmuszania się do czegoś to byłaby porażka 😆 -
Co do chrzcin to my mamy chyba problem kogo wziąć na chrzestnych. Tzn. na pewno moją siostrę, a druga osoba nie wiem. Mężu też się nie określił. Ogólnie bardzo słabe jest to, że jego brat nie wziął go na chrzestnego do pierwszego dziecka, tylko rodzeństwo od bratowej. No i teraz co mamy zrobić. Wypadałoby go też nie brać... Już jest do pierworodnej chrzestnym, weźmiemy go do drugiego, a coś czuję, że oni nawet do drugiego dziecka by nie wzięli. Są do tego zdolni, dziwne charaktery i raczej tam decyduje bratowa. Niby nie wymagam, żeby mąż był chrzestnym = brak wydatków. Ale chodzi bardziej o to jak to wygląda, że najbliższej rodziny nie wziął.PAI homo
09.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 [21+5] 482 g II
28.02.2025 [23+5] 621 g
13.03.2025 [25+4] 890 g
28.03.2025 [27+5] 1124 g
08.04.2025 [29+2] 1570 g
18.04.2025 [30+5] III
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Co do chrzcin, my mamy ustalone, że nie chrzcimy i to już od bardzo dawna.
Pewnie będzie obraza ze strony wszystkich starszych w rodzinie, no bo kto to widział, ale mój mąż jest niewierzący a ja mam nie po drodze z kościołem od kilku lat, więc nie widzę w tym sensu i ogóle. Ślubu też bym już kościelnego nie brała i zresztą cyrk z załatwianiem ślubu w kościele jest jedną z przyczyn dlaczego zbyt często się tam nie pojawiam. -
Hej Dziewczyny!
Co do chrzcin, to my na pewno będziemy robić w lokalu bo na bank nie chciałoby mi się z małym dzieckiem ogarniać i organizować wszystkiego. Będzie nas tak max 20 osób więc mimo tych cen myślę że nie najgorzej. Natomiast już wiem że będzie problem z wyborem chrzestnych bo ja się uparłam że to będzie jedna rzecz ktora będzie po mojemu i nie odpuszczę, za to mąż i teściowie mają inna wizję. Trudno, zawzięłam się 😎
U nas dzis sajgon bo przyjechali fachowcy naprawiać okna i jak widzę ten syf i wyobrażam sobie sprzątanie to już mi słabo.
Cel, współczuję mężowi tych poszukiwań, teraz jest niestety mega ciężki rynek pracy, nawet w takim dużym mieście jak Kraków. Trzymam kciuki żeby się udało coś fajnego znaleźć a póki co dobrze ze sie angażuje w przygotowania do roli tatusia 🙂Cel95 lubi tę wiadomość
-
Cela ale Ty masz focusa na te wyjazdy😅
Co do szukania pracy to mąż szukał kiedyś w zawodzie,chcial zmienic firmę na taką samą,związana z lotnictwem. I był mega problem. Koniec końców poszedł w roboty wykościowe na jakiś czas. Takze zmianą branży na 100%. Teraz pracuje w ogóle w czym innym. Pewne rynki bywają ciasne. Dorabia jeszcze w czym innym. -
Blackapple wrote:Co do chrzcin, my mamy ustalone, że nie chrzcimy i to już od bardzo dawna.
Pewnie będzie obraza ze strony wszystkich starszych w rodzinie, no bo kto to widział, ale mój mąż jest niewierzący a ja mam nie po drodze z kościołem od kilku lat, więc nie widzę w tym sensu i ogóle. Ślubu też bym już kościelnego nie brała i zresztą cyrk z załatwianiem ślubu w kościele jest jedną z przyczyn dlaczego zbyt często się tam nie pojawiam.
Ufff to nie jestem sama 😅😅
U mnie naszczęście nie było obrazy, teściowa pewnie wolałaby żebyśmy ochrzcili i się żaliła znajomym, ale nie robiła nam żadnych scen. Z kolei moi rodzice nie znoszą takich szopek więc też ani słowa nie powiedzieli, bo im to na rękę, że nie muszą iść na żadną imprezę 😅
Dzięki dziewczyny za wszystkie historie o korekcji oka, pocieszyłyście mnie! Plan jest taki - po porodzie aparat na zęby, po kp oczy 😛
Blackapple, to dobrze, że wiesz że masz astygmatyzm. Mój facet miał takie objawy jak Ty, całe życie i dopiero po 40 dowiedział się, że to astygmatyzm 🫣 -
A słuchajcie, wiecie czy może być 1 chrzestna? Nie mamy kompletnie nikogo na drugą osobę👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
My wychodzimy z założenia że chrzestnymi zostaną ludzie, z którymi mamy dobry i regularny kontakt. Nie zależy nam na prezentach, tylko na tym że utrzymywali kontakt z naszym dzieckiem i byli jego częścią
A więc brat męża na 99% chrzestnym nie zostanie. Mimo że by wypadało. Ale ja akurat nie lubię określeń „bo wypada”, wypaść to może ząbKarolaKinga, SZKODNIK, amoze, Alex_92, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Koktajlowa, moim zdaniem trochę dziwne podejście z tymi chrzestnymi, że nie wezmę brata, bo on nie wziął mnie 🤔.
U nas tez pewnie będzie gadane, bo chrzestnymi Witka maja być nasi najlepsi znajomi, ale chodzi nam o to, że tu mamy pewność, że sprawdzili by się w roli rodziców naszego dziecka no i są wierzacy i praktykujący.
U nas z wiarą jest różnie, chodzimy do kościoła, ale przez to że oboje jesteśmy po rozwodzie wiele tematów nas blokuje.
Chrzest odbędzie się zapewne jak już obydwoje z małym dojdziemy do siebie na tyle, żeby cała ta eskapadę ogarnąć 🙈. Po najbliżej lini uzbiera się nam max 20 osób, moglibyśmy zrobić to w domu, ale jeśli pusci nas budżet wolałabym restauracje.
U nas nie ma takich kosmicznych cen, pytałam o przyjęcie na okoliczność ślubu cywilnego w takiej średniej klasy restauracji to koszt około 200-220.
W menu obiad, napoje, kawa herbata ciasto, zimna plyta i jakaś mała kolacja o ile dobrze pamiętam.
-
kasssia wrote:Myślę że w dobie kryzysu kościoła to sie mogą zgodzić. Czytałam, że w niektórych parafiach można też dwie chrzestne 😅
Z tego co mi wiadomo, może być 2 mężczyzn lub dwie kobiety
Może też być tzw. "Świadek chrztu" jeśli jest to osoba np. po rozwodzie. Jestem tego pewna, bo byłam świadkiem i mam z tego tytułu chrześniaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 09:18
kasssia, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Myślę że w dobie kryzysu kościoła to sie mogą zgodzić. Czytałam, że w niektórych parafiach można też dwie chrzestne 😅
Bo chrzestna będzie moją siostrakasssia, SZKODNIK lubią tę wiadomość
-
Jak tak Was czytam to w sumie cieszę się, że my i bez ślubu i chrztu tez nie będzie, ja w ogóle jestem bez bierzmowania do kompletu, bo się pokłóciłam z księdzem i wyszłam z jednego z pierwszych spotkań i powiedziałam rodzicom, że mam to w nosie i nie robię 🙈
Internista może mi normalnie wypisać receptę na utrogestan nie? Bo przegapiłam, że jednak nie wykupiłam jednego opakowania z recepty, a była do 12, a na wizycie ostatniej powiedziałam, że jeszcze mi wystarczy 🫠🫠🫠 a w czw mam to rsv to by mi może internistka wypisała? Swoją drogą pojawiło się sporo szczepionek w aptekach jakby cokasssia lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Jak tak Was czytam to w sumie cieszę się, że my i bez ślubu i chrztu tez nie będzie, ja w ogóle jestem bez bierzmowania do kompletu, bo się pokłóciłam z księdzem i wyszłam z jednego z pierwszych spotkań i powiedziałam rodzicom, że mam to w nosie i nie robię 🙈
Internista może mi normalnie wypisać receptę na utrogestan nie? Bo przegapiłam, że jednak nie wykupiłam jednego opakowania z recepty, a była do 12, a na wizycie ostatniej powiedziałam, że jeszcze mi wystarczy 🫠🫠🫠 a w czw mam to rsv to by mi może internistka wypisała? Swoją drogą pojawiło się sporo szczepionek w aptekach jakby co -
U nas na chrzest wychodzi ponad 30 osób…😅 także mam nadzieję że znajdziemy jakieś fajne miejsce z fajnymi cenami 🫢 chrzestnych chyba mamy już wybranych. Ja akurat jestem przeciwnikiem brania znajomych na chrzestnych, znam kilka przypadków gdzie dziecko wgl nie zna chrzestnych bo coś się posypało. W rodzinie jednak częściej można się spotkać chociaż przypadkiem na jakiś wydarzeniach 😅
-
Mnie dziś internista odesłał na receptę po rsv do ginekologa, ale krztusiec przynajmniej mają na miejscu
Babka chyrlała konkretnie to chyba na wizytę do tej przychodni za 1, 1.5 tyg to sobie wezmę jakąś maskę konkret jak za czasów covida. Na szczęście wzięłam sobie teleporade zamiast tam chodzić pytać👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
My mamy problem z chrzestną. Ja nie mam w rodzinie żadnej dziewczyny, z którą miałabym dobry kontakt. Jedyna, która mogłabym rozważać ma 19 lat i uważam, że to stanowczo za młody wiek na zostanie chrzestna. Także skończy się na którejś z moich przyjaciółek, ale tu też mam dylemat, jak wybrać 🤷♀️ mąż na pewno chce brata na chrzestnego i z tym się zgadzam, bo mają super relację. Szkoda, że żadne z nas nie ma siostry 😂
A ja właśnie lecę na szczepienie na krztusiec. Chyba jako jedna z ostatnich się za to zabrałam 😖