X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to jeśli będzie dziewczynka to na pewno Michalina 😊 co do chłopaka z mężem nie jesteśmy zgodni 😅

Powiem wam, że wyjechałam do miasta po drobne zakupy i do apteki i rozumiem dlaczego po tych lekach na mdłości nie można prowadzić auta. Skupić się nie idzie pomimo, że tabletki wzięłam wczoraj wieczorem. Jakbym była na jakimś haju. 😅 Wracam prędko do domu i do auta już nie wsiądę.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog sie dziwił że mówię że wplywa na prowadzenie pojazdów . Mówił że pierwsze słyszy....dajcie spokój z takimi gadkami. Nie wiem gdzie on żyje.

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki wybrane mam już dawno - 🌹 Różyczka albo Jagódka 🫐
    Z chłopcem gorzej 😄

Kozina lubi tę wiadomość

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też jesteście takie zmęczone nic nie robieniem?
    Ja mam od kilku dni jakąś taką niemoc że najchętniej bym się położyła na kanapie leżała ale zasnąć nie umiem choć ziewam jak szalona. Aczkolwiek wczoraj pomyłam okna, zrobiłam staremu słoiki bo wyjeżdża na polowanie na cały długi weekend a dziś jakby mnie z krzyża zdjęli 🥲

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wy też jesteście takie zmęczone nic nie robieniem?
    Ja mam od kilku dni jakąś taką niemoc że najchętniej bym się położyła na kanapie leżała ale zasnąć nie umiem choć ziewam jak szalona. Aczkolwiek wczoraj pomyłam okna, zrobiłam staremu słoiki bo wyjeżdża na polowanie na cały długi weekend a dziś jakby mnie z krzyża zdjęli 🥲
    Magdalena321 właśnie też się dziewczyn o to pytałam i nie tylko my tak mamy. Zmęczenie, brak energii itp itd

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mój ginekolog sie dziwił że mówię że wplywa na prowadzenie pojazdów . Mówił że pierwsze słyszy....dajcie spokój z takimi gadkami. Nie wiem gdzie on żyje.

U mnie różnie. Wpływa rano po południu juz nie czuje różnicy...chyba zależy od osoby i od pory i dawki

Co do zmęczenia: Oj tak. Skłaniam się o 14 czyli teraz juz:) zależy od dnia, jest bardzo różnie aczkolwiek jestem pewna że szybko się mecze.
    Na szczęście mamy co 2 tyg panią do pomocy w sprzątaniu, nie ogarnęlibyśmy chyba bez niej. W domu trochę tego sprzątania jest. Na co dzień tylko utrzymujemy porządek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 14:19

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle mam takie przeczucie, że będzie dziewczynka. Ciekawe co wyjdzie później no byle zdrowe i urodzić w terminie. Imiona mamy już dawno wybrane ale póki co zostawiam to dla siebie.
    A Wy macie jakieś przeczucia? Albo czy sprawdziły Wam się przeczucia w poprzednich ciążach?

Cel95 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie zwierzeta? Ciekawa jestem jak zareagują. My mamy kroliczke...chyba będzie trzeba ją zamykać w klatce albo patrzeć co dziecię robi ( jak będzie raczkowac). Na szczęście jest bd łagodna i nie gryzie. Co najwyżej tupnie i ucieknie pod narożnik. Ja się najbardziej obawiam nauki chodzenia bo placze się między nogami, to łatwo ja zgnieść...brat mojego męża tak kiedyś zabił uch krolika, skacząc z kanapy.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja to w ogóle mam takie przeczucie, że będzie dziewczynka. Ciekawe co wyjdzie później no byle zdrowe i urodzić w terminie. Imiona mamy już dawno wybrane ale póki co zostawiam to dla siebie.
    A Wy macie jakieś przeczucia? Albo czy sprawdziły Wam się przeczucia w poprzednich ciążach?

Mnie się wydaje że będzie kolejna dziewczynka ale nie wiem. To dlatego ze corka nam zrobiła te akcje że stwierdzila że ma siostre w brzuchu a to były okolice wszystkich swietych...mi naprawdę obojętnie, byle było zdrowe. Każda płeć ma dla mnie plusy i minusy;)

przygodami66 lubi tę wiadomość

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A macie zwierzeta? Ciekawa jestem jak zareagują. My mamy kroliczke...chyba będzie trzeba ją zamykać w klatce albo patrzeć co dziecię robi ( jak będzie raczkowac). Na szczęście jest bd łagodna i nie gryzie. Co najwyżej tupnie i ucieknie pod narożnik. Ja się najbardziej obawiam nauki chodzenia bo placze się między nogami, to łatwo ja zgnieść...brat mojego męża tak kiedyś zabił uch krolika, skacząc z kanapy.

My mamy psiego seniora. Od początku tulił się do mnie bardziej niż zazwyczaj i to w okolicach brzucha (zawsze spał przytulony do nóg). Niestety w ostatnich dniach jest bardzo osowiały, wyniki krwi też średnie i trochę się boję, że nie doczeka dzidzi 😢

💔 Marcysia 21t 👼
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:

My mamy psa. Gdzieś już tam wspominałam, wzięliśmy go byłam w I trymestrze w I ciąży, więc było wesoło. Zamiast relaksu i odpoczynku miałam wnoszenie psa na czwarte piętro bez windy co dwie godziny, bo musiał iść siku, a nie mógł chodzić po schodach przez pierwsze pół roku żeby stawów nie niszczyć xD U nas ogólnie nie było jakichś problemów, nie przygotowywałam psa specjalnie, ale on od samego początku był zaznajomiony z dziećmi w różnym wieku (specjalnie braliśmy go też z hodowli, w której dorastał z dziećmi). Jest dużym przytulasem i sam się łasi, więc nie przeszkadza mu jak młoda się jakoś przytula, chociaż też ją uczyliśmy od początku, że nie wolno ciągnąć za ogon, jak pies odchodzi, to nie ma ochoty na przytulać itd. Mamy klatkę kennelową w domu i jak ma ochotę się odseparować to sobie tam wchodzi i wtedy też młoda ma zakaz zaczepiania go. Ale zazwyczaj to mam po prostu dwójkę dzieci i jak gotuję, to muszę między nimi manewrować, bo wszyscy chcą "pomagać" 😅

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szarotka12 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam króliki, 2 sztuki. Na razie nie wiem, jak się dogadają z dzieckiem, bo są raczej mało towarzyskie i nie lubią gości w postaci małych dzieci u nas, chowają się po kątach :D Wyjdzie w praniu ;)

My mamy przeczucie na dziewczynkę, ale nie przywiązuję do tego dużej wagi, ważne żeby było zdrowe! Jak będzie chłopak to też dobrze, moje przyjaciółki mają chłopaków w podobnym wieku, będą się razem bawić :)

🙍‍♀️ 31 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g
    06.02. 360g

🧬 07.03.2025

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja mam dwa kotki obie beda +10 kiedy pojawi się dziecko. Mysle, ze wiem jak zareagują, jedna będzie ciekawa, druga będzie unikać, trochę zazdrosna. Oby z czasem pokochały 🥰🥹

Co do imion, dziewczęce mamy wybrane od lat, Helena, po mojej babci. Mi sie bardzo podoba Wanda tez, i Nina 🫠. Dla chlopca nie mamy, mamy trochę problem z tym, ale zmierzymy się z tym jak do tego dojdzie.

Zrobimy genetyczne badania. Staram sie o tym wszystkim nie myśleć, bo rośnie we mnie strach.

kasssia lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Będzie synek! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🧬 11.02. połówkowe
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to w końcu jest z kawą w ciąży? Przeczytałam na Google że wg WHO 300mg kofeiny jest okej i ograniczyłam się do jednej kawy, bo nie mam pojęcia ile mg kofeiny jest w moich kapsułkach😂 ogólnie jest nawet okej ale mam takie dni jak dzisiaj, że czuję się paskudnie i wiem, że kawa by mnie uleczyła ale nie wiem czy mogę :(

Kilka z was pisało, że odrzuca was od kawy i na maksa wam zazdroszczę! Nigdy nie czułam się tak głupia jak w przypadku KAWY 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Ja też mam króliki, 2 sztuki. Na razie nie wiem, jak się dogadają z dzieckiem, bo są raczej mało towarzyskie i nie lubią gości w postaci małych dzieci u nas, chowają się po kątach

Nasza króliczka jest bd towarzyska, za smakołyki nawet da sobie zbadać uszy przy zabawie w doktora;) podbiega jak tylko wchodzę do kuchni a jak otwieram lodówkę czy gotuje zawsze się kręci w pobliżu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 15:08

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się właśnie na prenatalne.
    Orientujecie się może jak to działa bo umówiłam się przez znany lekarz przez aplikację, tylko teraz pytanie czy ja te skierowanie mam tam dowieźć im przed czy przyjść z nim na wizytę??

kasssia lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki nie zwymiotowalam kawa to też piłam. Teraz mnie odrzuca. Pytałam panią dr na wizycie i mówiła że dwie słabe są ok.

• Nosa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku piłam jedna czy dwie dziennie, ale od tygodnia nie mam ochoty. Dwie filizanki są okej.

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Będzie synek! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🧬 11.02. połówkowe
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas masakra.
    Mąż ma covida, młodą też mi dziś już rozwaliło... Ciekawe kiedy mnie rozłoży. 🙁

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    A u nas masakra.
    Mąż ma covida, młodą też mi dziś już rozwaliło... Ciekawe kiedy mnie rozłoży. 🙁
    Masakra znowu te covidy. Trzymaj się może akurat nie zachorujesz

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ