X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina wrote:
    Mam to samo. Ja pracuję jeszcze normalnie 8 godzin na dzien, ale po pracy jestem kaput. W łózku leżę od 19.30
    Dokładnie.
    8 godz w pracy przeżyję, ale wybija godzina 20 to już łóżko mnie woła.

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g
    🩺 30.05
    🏨 CC 11.06
    preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    My mamy dzisiaj wizytę serduszkowa
    Denerwuje się i nie mogę skupić
    Dobrze ze pracuje bo bym zwariowała
    Zastanawiam się tez od kiedy iść na l4. Sama nie wiem. Póki co mam troche mdlosci ale daje rade więc pracuje. Pewnie " samo" się okaże jak będę się czuła.

Powodzenia😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko dlatego pracuje bo z domu, no i nie ma u mnie Sajgonu:) jakbym musiała gdziekolwiek rano wychodzić już byłabym na l4, zwłaszcza, że sezon smogowy się rozpoczyna

Pod kocem z laptopem i przerwami oraz mężem wykonującym wszystkie obowiazki domowe to można robić inaczej sobie w obecnej sytuacji nie wyobrażam

kasssia lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z domu pracuje na raty bo ciągiem bym nie dała rady 😅 wczoraj poszłam na spacer z moim psim seniorem i był w szoku bo pierwszy raz, ktoś zmęczył się spacerem szybciej od niego 😂

Ciągnie mnie już do generalnego sprzątania ale czekam jeszcze na wtorkowy werdykt u lekarza ✊🏻

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Powodzenia! A nie.macie też dzisiaj tych przygotowań do pobrania szpiku?

Tak. Mąż wziął dzisiaj pierwszy zastrzyk. Będzie je brał kilka dni a we wtorek ma pobranie.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja tylko dlatego pracuje bo z domu, no i nie ma u mnie Sajgonu:) jakbym musiała gdziekolwiek rano wychodzić już byłabym na l4, zwłaszcza, że sezon smogowy się rozpoczyna

Pod kocem z laptopem i przerwami oraz mężem wykonującym wszystkie obowiazki domowe to można robić inaczej sobie w obecnej sytuacji nie wyobrażam

Ja też strasznie zmęczona jestem wieczorami. Prace na szczęście mam zdalna bo nie dalabym dojeżdżać a tak to co chwila robie przerwy:p

• KasiaGosiaWerka Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no to witam się oficjanie, dzisiaj na wizycie już widziałam piękne serduszko, 9 tc, a termin na 13 czerwca. Ogólnie jest wszystko w porządku, tak bardzo się cieszę, że najchętniej już bym pochwaliła się całej rodzinie!

kasssia, Cinia95, eeemakarena, Szarotka12, przygodami66, Kindziukowa, koktajlowa, Karcia33, Truuskaawka, CelinaJan, Tanashi, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 06:57

KasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja też z domu pracuje na raty bo ciągiem bym nie dała rady 😅 wczoraj poszłam na spacer z moim psim seniorem i był w szoku bo pierwszy raz, ktoś zmęczył się spacerem szybciej od niego 😂

Ciągnie mnie już do generalnego sprzątania ale czekam jeszcze na wtorkowy werdykt u lekarza ✊🏻

u mnie tak samo!

Co do imion to moja córka pewnie zażyczy sobie Suzi, bo jest zakochana w koleżance Pepy 😂

Zmęczenie też jest większe, ale dużo gorzej się czułam w pierwszej ciąży - wtedy ok. 15 odcinało mnie i musiałam spać.

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My mamy wybrane, chociaż nie chcę tu wpisywać tego konkretnego jednego żeby trochę jednak zanonimizowac:) dla dziewczynki wybraliśmy spośród Stefanii, Melanii, Urszuli, Felicji, Józefiny, Róży i Adelki. Dla chłopca Feliks, Julian, Kazimierz, Miłosz,Gniewko.

Moja córka mówi, że będzie Herkules 🤣
    O, wymieniłaś imię, które myślałam, że jest dość oryginalne i mało kto je rozważa - mi się od dawna marzy Felicja, po mojej ukochanej pra-cioci, której już od dawna z nami nie ma ❤️ Poza Felicją, bardzo nam się podobna Marianna, a dla chłopców mamy jeden wielki problem, bo żadne imię nie podoba nam się jakoś bardzo… ewentualnie Piotr lub Jan 😅

Co do zmęczenia - ja też bardzo szybko tracę energię i większość dnia spędzam na kanapie. Tyle dobrego, że praca zdalna, więc tak jak pisała Cel - kanapa, kocyk, laptop na podstawce i tak można pracować 🤣

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My mamy wybrane, chociaż nie chcę tu wpisywać tego konkretnego jednego żeby trochę jednak zanonimizowac:) dla dziewczynki wybraliśmy spośród Stefanii, Melanii, Urszuli, Felicji, Józefiny, Róży i Adelki. Dla chłopca Feliks, Julian, Kazimierz, Miłosz,Gniewko.

Moja córka mówi, że będzie Herkules 🤣

Gniewko to takie piękne imię <3

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie imion:

https://dane.gov.pl/pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Gniewko to takie piękne imię <3

Tak! Jeszcze zapomniałam o Edmundzie i Gustawie. Też są w mojej topce 💞 w męża mniej :P

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    O, wymieniłaś imię, które myślałam, że jest dość oryginalne i mało kto je rozważa - mi się od dawna marzy Felicja, po mojej ukochanej pra-cioci, której już od dawna z nami nie ma ❤️ Poza Felicją, bardzo nam się podobna Marianna, a dla chłopców mamy jeden wielki problem, bo żadne imię nie podoba nam się jakoś bardzo… ewentualnie Piotr lub Jan 😅

Co do zmęczenia - ja też bardzo szybko tracę energię i większość dnia spędzam na kanapie. Tyle dobrego, że praca zdalna, więc tak jak pisała Cel - kanapa, kocyk, laptop na podstawce i tak można pracować 🤣

Felicja rzeczywiście mniej popularna, ale piękna 💞 Ja raczej jestem team rzadsze imiona, może nie jest to moje kryterium wyboru nr 1, ale pierwszą dziesiątkę omijam 😅

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chciałabym z tego miejsca pozdrowić osobę, która w zeszłym tygodniu pisała o krokietach... Przez Ciebie właśnie robię krokiety, bo cały tydzień o nich marzyłam 🤣

kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas decyzja już zapadała co do imion.

Chłopiec - Jaś
    Dziewczynka - Hania

🙂

kasssia, Tanashi lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    W ogóle chciałabym z tego miejsca pozdrowić osobę, która w zeszłym tygodniu pisała o krokietach... Przez Ciebie właśnie robię krokiety, bo cały tydzień o nich marzyłam 🤣
    Hmmm z kapustą i grzybami?

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak! Jeszcze zapomniałam o Edmundzie i Gustawie. Też są w mojej topce 💞 w męża mniej :P

Jak trenowałam K1 to w klubie miałam Gustawa, wszyscy wołali na niego Gucio i to było takie na maksa słodkie bo chłop jak dąb, dobrze zbudowany, jeden z lepszych zawodników i takie zdrobnienie❤️ Na moim pierwszym mieszanym treningu, trener mi dał Gucia do pary - myślę sobie izi, a później wystąpił z szeregu i tylko przełknęłam gule w gardle 😂

eeemakarena lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja już w tym tygodniu też jadłam krokiety 🤣

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja wczoraj jadłam krokiety z kapustą i pieczarkami 🤣

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ