CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zwierząt mam psa i właśnie jestem na niego wściekła jak nigdy.
Kupiłam sobie w lokalnej piekarni picke, tak do mnie mówiła „weź mnie na obiad”. Wróciłam do domu, odpaliłam piekarnik, uszykowałam picke i poszłam się przebrać. Wracam picki nie ma…za to pies najszczęśliwszy na świecie. 😒eeemakarena, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
magdalena321 wrote:Umówiłam się właśnie na prenatalne.
Orientujecie się może jak to działa bo umówiłam się przez znany lekarz przez aplikację, tylko teraz pytanie czy ja te skierowanie mam tam dowieźć im przed czy przyjść z nim na wizytę??
Ja bym podjechała wcześniej, może mają inne terminy na NFZ ? i żeby nie było💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Orientujecie się może jak to działa bo umówiłam się przez znany lekarz przez aplikację, tylko teraz pytanie czy ja te skierowanie mam tam dowieźć im przed czy przyjść z nim na wizytę?? -
xSmerfetkax wrote:Też zapisałam się przez znanego lekarza ale napisałam też do tej kliniki i pani mnie poprosiła o zdjęcie skierowania aby sprawdzić czy jest dobrze wystawione
Chyba tam zadzwonię we wtorek właśnie. -
Tanashi wrote:Felicja rzeczywiście mniej popularna, ale piękna 💞 Ja raczej jestem team rzadsze imiona, może nie jest to moje kryterium wyboru nr 1, ale pierwszą dziesiątkę omijam 😅
Mieliśmy taką samą metodę przy pierwszym dziecku.
Jak byłam w szpitalu to wszyscy chłopcy byli albo Antoś albo Tymek 🤣 -
Potrzebuje Waszej pomocy - z racji tego że będziemy wracać w rodzinne strony potrzebuje znaleźć lekarza prowadzącego od 5 miesiąca. Czy ktoś może mi polecić lekarza do prowadzenia? Chodzi o okolice Dębica, Tarnów, Jasło.
-
Orientujecie się może jak to działa bo umówiłam się przez znany lekarz przez aplikację, tylko teraz pytanie czy ja te skierowanie mam tam dowieźć im przed czy przyjść z nim na wizytę??
Jak dzwoniłam to prosili o różne numery ze skierowania, więc może zadzwoń wcześniej na wszelki wypadek.
W ogóle mój lekarz mi mówił, że są jaja z tymi prenatalnymi. Że minister sobie ogłosił, że test Pappa dla wszystkich bez ograniczeń, a teraz nie ma kasy i ponoć nie płacą placówkom.
przygodami66 wrote:Póki nie zwymiotowalam kawa to też piłam. Teraz mnie odrzuca. Pytałam panią dr na wizycie i mówiła że dwie słabe są ok.
Co do kawy to ja od dawna się przerzuciłam na bezkofeinową, więc mam problem z głowy 😂
Z imionami widzę, że u wszystkich z damskimi łatwiej, u nas też tak było, hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2024, 17:15
-
kasssia wrote:Mieliśmy taką samą metodę przy pierwszym dziecku.
Jak byłam w szpitalu to wszyscy chłopcy byli albo Antoś albo Tymek 🤣
U nas w rodzinie jest właśnie cały przekrój imion z pierwszej 10 - Lenki, Antosie, Jakubowie, Mikołaje, Hanie, Oliwie, Julie, Zuzanny, Aleksandrowie, no prawie całe top mamy 🤣 Dlatego omijam 😅 -
Weronka wrote:Co do zwierząt mam psa i właśnie jestem na niego wściekła jak nigdy.
Kupiłam sobie w lokalnej piekarni picke, tak do mnie mówiła „weź mnie na obiad”. Wróciłam do domu, odpaliłam piekarnik, uszykowałam picke i poszłam się przebrać. Wracam picki nie ma…za to pies najszczęśliwszy na świecie. 😒
Co to ta picka? Domyślam się że to coś co się je na ciepło?
Ja pojechałam po krewetki do chińczyka. Kupiłam 28 sztuk i jadąc autem z młodym opieprzyliśmy połowę porcji. Teraz wypiłam dwie szklanki coli (nie pijam słodkich napojów). Byłam w pracy zrobić te wszystkie badania typu HIV,hcv,tsh itp. I o dziewo kreatyninę mam bardzo wysoką. Muszę więcej pić chyba. Lekarka dala mi receptę na xonevea. Jutro kupię.kasssia lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Co to ta picka? Domyślam się że to coś co się je na ciepło?
Ja pojechałam po krewetki do chińczyka. Kupiłam 28 sztuk i jadąc autem z młodym opieprzyliśmy połowę porcji. Teraz wypiłam dwie szklanki coli (nie pijam słodkich napojów). Byłam w pracy zrobić te wszystkie badania typu HIV,hcv,tsh itp. I o dziewo kreatyninę mam bardzo wysoką. Muszę więcej pić chyba. Lekarka dala mi receptę na xonevea. Jutro kupię.
Pizza 🙈
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór,
Mam do Was pytanie.
Powiedzcie mi dziewczyny jak wygląda u Was wydzielina ciazowa ?
U mnie dotychczas byly delikatne białe ślady na bieliźnie.
Wczoraj wieczór i dziś rano miałam dość sporo białej gęstej wydzieliny, bez świądu itp.
Napisałam do swojego zalecił krem clotidal.
Tylko ze teraz to sama nie wiem czy to prawidłowe czy nie... -
My nie mamy zwierzaków w mieszkaniu, ale nasze Rodziny już mają i w sumie są też takie nasze te zwierzaki.
Smog to człowiek siedzi w domu, ja to zawsze basen spacer po 2h itp ale wolę nie ryzykować. Na basenie też w sierpniu dali ogłoszenie że była bakteria.
Także chyba pierwsze 3msc odpuszczę pływanie mimo że uwielbiam
Polecacie jakieś bezpieczne ćwiczenia w domu w ciazy? Trzeba się poruszać👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Weronka wrote:Pizza 🙈
Oh jakie to kiedyś było dobre a obecnie smakuje jak stara podeszwa od buta z drożdżami 🤔👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Weronka wrote:Co do zwierząt mam psa i właśnie jestem na niego wściekła jak nigdy.
Kupiłam sobie w lokalnej piekarni picke, tak do mnie mówiła „weź mnie na obiad”. Wróciłam do domu, odpaliłam piekarnik, uszykowałam picke i poszłam się przebrać. Wracam picki nie ma…za to pies najszczęśliwszy na świecie. 😒
Hehehehhe smacznego 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Dla pieska 😎Weronka lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Scandi-B tak bardzo mi przykro
Trzymaj się! 🫂
co do imion my totalnie o tym jeszcze nie myśleliśmyDla dziewczynki gdzieś tam zasugerowałam Hanię ostatnio i mojemu się spodobało też, ale to jeszcze nic pewnego
Będziemy myśleć dopiero później i czuję, że będzie nie lada przeprawa 🙈
Słoń i Słonica dla mnie mistrzostwo 🤣
HejAnku ja tak samo z tym Herkulesem!
"Ofiarę złóżcie z głupiej kooozyyy,
co sama sobie winna jeeest...
Myślałam jakoś się ułoży...
Lecz między mity to mu-szę wło-żyć!"
😂💃🏻
Co do braku sił u mnie totalnie to samo. 🙇🏻♀️ Wczoraj jak sprzątaliśmy mieszkanie to myślałam co chwilę tylko o tym, żeby się położyć, jestem wyyyyyykończona każdą najdrobniejszą czynnością 🤷🏻♀️a w pracy tak o 13 mam zjazd i chce mi się na maxa spać, dobrze, że już wiedzą od czego to to każdy oko przymyka 😉
Luna30 my mamy suczkę, ona już od dawna czuje że coś jest na rzeczy. Zawsze była pieszczoch ale teraz to chodzi i cały czas się do mnie przytula, albo mnie broni przed moim jak on chce się przytulić albo mnie połaskotać 🤣
Też jestem ciekawa jak to będzie jak się bobo pojawi. 🤔 Ona ogólnie dzieci lubi, mojego rodzdeństwa jak najbardziej akceptuje itd, no ale wiadomo, że oni są na chwilę a tu będzie cały czas... Na pewno będzie wesoło jak będzie szczekać bo coś usłyszy i obudzi dziecko, mam nadzieję że bobo się szybko znieczuli na ten dźwięk 🙈 Bardzo bym nie chciała żeby ona poszła w odstawkę jak pojawi się dziecko, bo do tej pory była moim oczkiem w głowie🥹 Mam nadzieję, że nadal uda mi się wygospodarować czas tylko dla niej ... No i mój się śmieje że ona z dzieckiem będą najlepszymi przyjaciółmi jak już dziecko zacznie samo jeść i będzie wszystko zrzucało na podłogę 🙈
asiun o nieezdrówka dla Was! Oby Ciebie ominęło 🙏
Weronka ale mu prezent zrobiłaś! 🤣🤣 Nasza na szczęście nie kradnie z blatów ani nic, ale jakbym tak na stoliku kawowym zostawiła... Pewnie by nie zostało nic a na pewno by było wylizane 🙈
My jutro mamy zamawiać pizze na kolację, dawno nie jadłam takiej kupnej i to jedyne o czym mogę myśleć 🤐 A ogólnie też już mało co mogę zjeść...może nie tyle mam mdłości co na myśl o czymkolwiek jest bleh więc ta pizza to sukces
Dziewczyny robicie USG piersi w ciąży? 🤔 Mi w grudniu mija rok od USG właśnie i się zastanawiam jak to jest, czy mam lekarkę prosić czy dopiero po ciąży się robi?
eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
xSmerfetkax wrote:Mnie właśnie naszła ochota na frytki i już wstawiłam piekarnik 🫢
A na to to mam jedno 🙈
xSmerfetkax, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Revolutionary wrote:Scandi-B tak bardzo mi przykro
Trzymaj się! 🫂
co do imion my totalnie o tym jeszcze nie myśleliśmyDla dziewczynki gdzieś tam zasugerowałam Hanię ostatnio i mojemu się spodobało też, ale to jeszcze nic pewnego
Będziemy myśleć dopiero później i czuję, że będzie nie lada przeprawa 🙈
Słoń i Słonica dla mnie mistrzostwo 🤣
HejAnku ja tak samo z tym Herkulesem!
"Ofiarę złóżcie z głupiej kooozyyy,
co sama sobie winna jeeest...
Myślałam jakoś się ułoży...
Lecz między mity to mu-szę wło-żyć!"
😂💃🏻
Co do braku sił u mnie totalnie to samo. 🙇🏻♀️ Wczoraj jak sprzątaliśmy mieszkanie to myślałam co chwilę tylko o tym, żeby się położyć, jestem wyyyyyykończona każdą najdrobniejszą czynnością 🤷🏻♀️a w pracy tak o 13 mam zjazd i chce mi się na maxa spać, dobrze, że już wiedzą od czego to to każdy oko przymyka 😉
Luna30 my mamy suczkę, ona już od dawna czuje że coś jest na rzeczy. Zawsze była pieszczoch ale teraz to chodzi i cały czas się do mnie przytula, albo mnie broni przed moim jak on chce się przytulić albo mnie połaskotać 🤣
Też jestem ciekawa jak to będzie jak się bobo pojawi. 🤔 Ona ogólnie dzieci lubi, mojego rodzdeństwa jak najbardziej akceptuje itd, no ale wiadomo, że oni są na chwilę a tu będzie cały czas... Na pewno będzie wesoło jak będzie szczekać bo coś usłyszy i obudzi dziecko, mam nadzieję że bobo się szybko znieczuli na ten dźwięk 🙈 Bardzo bym nie chciała żeby ona poszła w odstawkę jak pojawi się dziecko, bo do tej pory była moim oczkiem w głowie🥹 Mam nadzieję, że nadal uda mi się wygospodarować czas tylko dla niej ... No i mój się śmieje że ona z dzieckiem będą najlepszymi przyjaciółmi jak już dziecko zacznie samo jeść i będzie wszystko zrzucało na podłogę 🙈
asiun o nieezdrówka dla Was! Oby Ciebie ominęło 🙏
Weronka ale mu prezent zrobiłaś! 🤣🤣 Nasza na szczęście nie kradnie z blatów ani nic, ale jakbym tak na stoliku kawowym zostawiła... Pewnie by nie zostało nic a na pewno by było wylizane 🙈
My jutro mamy zamawiać pizze na kolację, dawno nie jadłam takiej kupnej i to jedyne o czym mogę myśleć 🤐 A ogólnie też już mało co mogę zjeść...może nie tyle mam mdłości co na myśl o czymkolwiek jest bleh więc ta pizza to sukces
Dziewczyny robicie USG piersi w ciąży? 🤔 Mi w grudniu mija rok od USG właśnie i się zastanawiam jak to jest, czy mam lekarkę prosić czy dopiero po ciąży się robi?Revolutionary lubi tę wiadomość