X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My żadnych wkładek i żadnych klinów. Nawet przy katarze czy przy ulewaniu 🙃

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, Murat xD nie wiem co to za firma, ale ładny był :D
    no i trochę grubszy niż się spodziewałam, nie jest ocieplany ale taki... mięsisty xD

Dzięki, w takim razie ten klin będzie lezał awaryjnie na wszelki wypadek xD

Kkk77 lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Hej Wam <3 !

mimo pogody, pięknego dnia <3

Kciuki za wizyty <3

my pędzimy jutro, do ordynatora, dogadać tą cesarkę bo coś czuję, że od mojego niewiele się dowiem :D
    hah, gorzej jak mnie będzie namawiał do porodu naturalnego, po tym co tam Nineq raz opowiadała to chyba wszystkiego mogę się spodziewać xD

wczoraj odebraliśmy wózek, odetchnęłam z ulgą jak zobaczyłam roana w kolorze sesame na żywo xD jest ciemniejszy niż myslałam, że będzie, także ufff. taki piękny beżyk <3 Ogarnęlismy wanienkę, prześcieradełka, zahaczyłam jeszcze o jeden ciucholand :D i wyrwałam śpiworek z Piotrusia Królika 1,5tog tak na półroczniaka w górę, będzie idealny na później. Ba ! Jeszcze z naklejką, więc nowy :D całe magiczne 16zł.
    I przyszedł awaryjny kombinezon z vinted <3

a idę pyknę Wam fotę :D

efcd5b1b-e920-4725-8479-7b8406aa7cd6.jpg
    2dfcb56e-74c7-4f55-b189-cc8bf36975d5.jpg

Mam jeszcze dwa pytanka - help xD

co myślicie o klinie do łóżeczka ? nas kobitka w sklepie namówiła, ale sama nie wiem ... ;/

i o otulaczach do fotelika ? czy po prostu pakować pisklę prosto do fotelika ?
    Ej, wcale bym się nie zdziwiła jakby Ci to proponował 😅ale chyba nie jest tak szalony.

Ja nie kupiłam otulacza (wezmę na zimę) ani nic do łóżeczka, bo mam w sumie tylko dostawkę póki co.

Jakoś niespokojnie spałam 🙄jeszcze rano mnie łapały skurcze, ale wzięłam prysznic i spokojnie. Tyle co ucisk na dół czuję. Niech się młody przynajmniej do weekendu wstrzyma, teraz kolej Szkodnika.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, Nineq Ty też już daleko :D 3 dni do terminu "zero" hehehe :D

Ejjjjjjjjjj im bliżej tym czuję się coraz bardziej głupia .... a materac w gondoli wymieniałyście na lepszy bardziej twardy ?

Już więcej nic nie chcę ! xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Oho, Nineq Ty też już daleko :D 3 dni do terminu "zero" hehehe :D

Ejjjjjjjjjj im bliżej tym czuję się coraz bardziej głupia .... a materac w gondoli wymieniałyście na lepszy bardziej twardy ?

Już więcej nic nie chcę ! xD
    No właśnie 😱niedługo.

Ja kupiłam z Manufaktury Materacy, bo mam w sumie używany wózek i chciałam nowy. I ma oznaczenie H2-H3.

Blackapple lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple moja też ma jednego dnia 5 razy czkawkę, a np następnego tylko raz i znowu kolejnego dnia np z 3 razy. Pytałam się dr to mówiła, że normalne.

Cel95, Blackapple lubią tę wiadomość

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple u nas na szkole rodzenia położna się tylko śmiała, że jeśli dziecko ma często czkawkę w brzuchu, to mamy się nastawić, że po urodzeniu też będzie się często męczyć 😅 Ale tak jak pisze przygodami - jest to zupełnie normalne

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Kkk, Murat xD nie wiem co to za firma, ale ładny był :D
    no i trochę grubszy niż się spodziewałam, nie jest ocieplany ale taki... mięsisty xD

Dzięki, w takim razie ten klin będzie lezał awaryjnie na wszelki wypadek xD
    No to jak jest gruby to już dziecka w foteliku nie przewieziesz,ez to pod uwagę

eeemakarena, Biedronka@ lubią tę wiadomość

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymieniłam materac w wózku na jakiś z ruckena, bo ten który był to wyglądał jak tandetna gąbka + jak przystało na kilkuletni wózek - był już trochę umęczony xD

eeemakarena lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, hihi dzięki za ustapienie miejsca w kolejce.

W temacie klina, mamy, ale nie zamierzam korzystać jeśli na prawdę nie zajdzie zdecydowana potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 08:32

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No to jak jest gruby to już dziecka w foteliku nie przewieziesz,ez to pod uwagę

jak to xD hahaha

no taki dresowy no ale mięsisty xD
    Boże czuję, że nic nie wiem xD

no macnęłam ten materac w wózku, i taka miekka ta gabka, kichowata trochę xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    jak to xD hahaha

no taki dresowy no ale mięsisty xD
    Boże czuję, że nic nie wiem xD

no macnęłam ten materac w wózku, i taka miekka ta gabka, kichowata trochę xD

Jak nie jest watowany możesz normalnie do fotelika zakładać :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    No właśnie 😱niedługo.

Ja kupiłam z Manufaktury Materacy, bo mam w sumie używany wózek i chciałam nowy. I ma oznaczenie H2-H3.

I jesteś zadowolona z tego z manufaktury materacy? Bralabym rucken, bo wzięłam też taki do dostawki i jestem zadowolona, ale nie ma idealnie dopasowanego wymiaru do mojego wózka i boje się, że będzie latał :/

age.png

Wysłany: 14 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dokupiłam materac do wózka.. może to będzie zaklęcie,żeby dziecko było wózkowe

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    I jesteś zadowolona z tego z manufaktury materacy? Bralabym rucken, bo wzięłam też taki do dostawki i jestem zadowolona, ale nie ma idealnie dopasowanego wymiaru do mojego wózka i boje się, że będzie latał :/
    Tak, jest twardy, uważam że bobas nie będzie się zapadał, ma wentylująca siatkę i jak dobrze pamiętam można wierzchnią warstwę zdjąć, bo jest suwak.
    Wzięłam też od nich nowy do dostawki i też jestem zadowolona.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam za pomoc <3 !

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane! Muszę się pochwalić! Moj mały waleczny Filip dziś już odłączony od wspomagania oddychania! Oddycha sam! ❤️❤️❤️❤️
    A ja od dzisiaj mam kłaść się na brzuchu 😂 tęskniłam za tym kilka miesięcy ☺️🤪

Rozkminiam sobie dlaczego tak jest że najwięcej porodów jest nocą? Tu w ciągu dnia posucha zero krzyków za to noc… omg 😄😄

asiun, Nineq, Blackapple, Elza1234, Gusia_, magdalena321, eeemakarena, Anabbit, Biedronka@, awokado 🥑, Tanashi, Cel95, Werzol, przygodami66, Kkk77, Paulinaaa_, Herbaciana, xSmerfetkax, Revolutionary , Lauraa, Truuskaawka, Nosa, KarolaKinga, Weronka, toja, Alex_92, Katikat, Margareetka, CelinaJan, amoze, Klaudek11, Yumi, Anuncja, Moooniii, ezra, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka

Wysłany: 14 maja, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    kochane! Muszę się pochwalić! Moj mały waleczny Filip dziś już odłączony od wspomagania oddychania! Oddycha sam! ❤️❤️❤️❤️

Rozkminiam sobie dlaczego tak jest że najwięcej porodów jest nocą? Tu w ciągu dnia posucha zero krzyków za to noc… omg 😄😄
    Wilkołaki no,wyją do księżyca

Kkk77 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:

O jeju, ale super ❤️

Coś mi się kojarzy, że było jakieś uzasadnienie tych porodów w nocy na szkole rodzenia, ale nie pamiętam dokładnie, zapamiętałam tylko, że z tymi porodami w pełnię to jest analogia do przepływów i odplywów xD

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa gratulacje!

Z porodami to jest uwarunkowane biologicznie. Kiedys ludzie gromadzili sie razem nocą, żeby przetrwać bezpiecznie - w dzień mężczyźni polowali, kobiety były zajęte swoimi sprawami, wiec natura tak to zaprojektowała, że porody zaczynały się nocą, żeby matka z dzieckiem mogły bezpiecznie przetrwać. Też pamiętam ze studiów, że chodzi również o to, że w nocy jesteśmy bardziej zrelaksowane i łatwiej o wytwarzanie potrzebnych hormonów :)

Blackapple, SZKODNIK, Alex_92, amoze, Anuncja, ezra lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ