X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My żadnych wkładek i żadnych klinów. Nawet przy katarze czy przy ulewaniu 🙃

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, Murat xD nie wiem co to za firma, ale ładny był :D
    no i trochę grubszy niż się spodziewałam, nie jest ocieplany ale taki... mięsisty xD

Dzięki, w takim razie ten klin będzie lezał awaryjnie na wszelki wypadek xD

Kkk77 lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Hej Wam <3 !

mimo pogody, pięknego dnia <3

Kciuki za wizyty <3

my pędzimy jutro, do ordynatora, dogadać tą cesarkę bo coś czuję, że od mojego niewiele się dowiem :D
    hah, gorzej jak mnie będzie namawiał do porodu naturalnego, po tym co tam Nineq raz opowiadała to chyba wszystkiego mogę się spodziewać xD

wczoraj odebraliśmy wózek, odetchnęłam z ulgą jak zobaczyłam roana w kolorze sesame na żywo xD jest ciemniejszy niż myslałam, że będzie, także ufff. taki piękny beżyk <3 Ogarnęlismy wanienkę, prześcieradełka, zahaczyłam jeszcze o jeden ciucholand :D i wyrwałam śpiworek z Piotrusia Królika 1,5tog tak na półroczniaka w górę, będzie idealny na później. Ba ! Jeszcze z naklejką, więc nowy :D całe magiczne 16zł.
    I przyszedł awaryjny kombinezon z vinted <3

a idę pyknę Wam fotę :D

efcd5b1b-e920-4725-8479-7b8406aa7cd6.jpg
    2dfcb56e-74c7-4f55-b189-cc8bf36975d5.jpg

Mam jeszcze dwa pytanka - help xD

co myślicie o klinie do łóżeczka ? nas kobitka w sklepie namówiła, ale sama nie wiem ... ;/

i o otulaczach do fotelika ? czy po prostu pakować pisklę prosto do fotelika ?
    Ej, wcale bym się nie zdziwiła jakby Ci to proponował 😅ale chyba nie jest tak szalony.

Ja nie kupiłam otulacza (wezmę na zimę) ani nic do łóżeczka, bo mam w sumie tylko dostawkę póki co.

Jakoś niespokojnie spałam 🙄jeszcze rano mnie łapały skurcze, ale wzięłam prysznic i spokojnie. Tyle co ucisk na dół czuję. Niech się młody przynajmniej do weekendu wstrzyma, teraz kolej Szkodnika.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, Nineq Ty też już daleko :D 3 dni do terminu "zero" hehehe :D

Ejjjjjjjjjj im bliżej tym czuję się coraz bardziej głupia .... a materac w gondoli wymieniałyście na lepszy bardziej twardy ?

Już więcej nic nie chcę ! xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Oho, Nineq Ty też już daleko :D 3 dni do terminu "zero" hehehe :D

Ejjjjjjjjjj im bliżej tym czuję się coraz bardziej głupia .... a materac w gondoli wymieniałyście na lepszy bardziej twardy ?

Już więcej nic nie chcę ! xD
    No właśnie 😱niedługo.

Ja kupiłam z Manufaktury Materacy, bo mam w sumie używany wózek i chciałam nowy. I ma oznaczenie H2-H3.

Blackapple lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple moja też ma jednego dnia 5 razy czkawkę, a np następnego tylko raz i znowu kolejnego dnia np z 3 razy. Pytałam się dr to mówiła, że normalne.

Cel95, Blackapple lubią tę wiadomość

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple u nas na szkole rodzenia położna się tylko śmiała, że jeśli dziecko ma często czkawkę w brzuchu, to mamy się nastawić, że po urodzeniu też będzie się często męczyć 😅 Ale tak jak pisze przygodami - jest to zupełnie normalne

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Kkk, Murat xD nie wiem co to za firma, ale ładny był :D
    no i trochę grubszy niż się spodziewałam, nie jest ocieplany ale taki... mięsisty xD

Dzięki, w takim razie ten klin będzie lezał awaryjnie na wszelki wypadek xD
    No to jak jest gruby to już dziecka w foteliku nie przewieziesz,ez to pod uwagę

eeemakarena, Biedronka@ lubią tę wiadomość

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymieniłam materac w wózku na jakiś z ruckena, bo ten który był to wyglądał jak tandetna gąbka + jak przystało na kilkuletni wózek - był już trochę umęczony xD

eeemakarena lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, hihi dzięki za ustapienie miejsca w kolejce.

W temacie klina, mamy, ale nie zamierzam korzystać jeśli na prawdę nie zajdzie zdecydowana potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 08:32

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No to jak jest gruby to już dziecka w foteliku nie przewieziesz,ez to pod uwagę

jak to xD hahaha

no taki dresowy no ale mięsisty xD
    Boże czuję, że nic nie wiem xD

no macnęłam ten materac w wózku, i taka miekka ta gabka, kichowata trochę xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 maja, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    jak to xD hahaha

no taki dresowy no ale mięsisty xD
    Boże czuję, że nic nie wiem xD

no macnęłam ten materac w wózku, i taka miekka ta gabka, kichowata trochę xD

Jak nie jest watowany możesz normalnie do fotelika zakładać :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    No właśnie 😱niedługo.

Ja kupiłam z Manufaktury Materacy, bo mam w sumie używany wózek i chciałam nowy. I ma oznaczenie H2-H3.

I jesteś zadowolona z tego z manufaktury materacy? Bralabym rucken, bo wzięłam też taki do dostawki i jestem zadowolona, ale nie ma idealnie dopasowanego wymiaru do mojego wózka i boje się, że będzie latał :/

preg.png

Wysłany: 14 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dokupiłam materac do wózka.. może to będzie zaklęcie,żeby dziecko było wózkowe

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    I jesteś zadowolona z tego z manufaktury materacy? Bralabym rucken, bo wzięłam też taki do dostawki i jestem zadowolona, ale nie ma idealnie dopasowanego wymiaru do mojego wózka i boje się, że będzie latał :/
    Tak, jest twardy, uważam że bobas nie będzie się zapadał, ma wentylująca siatkę i jak dobrze pamiętam można wierzchnią warstwę zdjąć, bo jest suwak.
    Wzięłam też od nich nowy do dostawki i też jestem zadowolona.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam za pomoc <3 !

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane! Muszę się pochwalić! Moj mały waleczny Filip dziś już odłączony od wspomagania oddychania! Oddycha sam! ❤️❤️❤️❤️
    A ja od dzisiaj mam kłaść się na brzuchu 😂 tęskniłam za tym kilka miesięcy ☺️🤪

Rozkminiam sobie dlaczego tak jest że najwięcej porodów jest nocą? Tu w ciągu dnia posucha zero krzyków za to noc… omg 😄😄

asiun, Nineq, Blackapple, Elza1234, Gusia_, magdalena321, eeemakarena, Anabbit, Biedronka@, awokado 🥑, Tanashi, Cel95, Werzol, przygodami66, Kkk77, Paulinaaa_, Herbaciana, xSmerfetkax, Revolutionary , Lauraa, Truuskaawka, Nosa, KarolaKinga, Weronka, toja, Alex_92, Katikat, Margareetka, CelinaJan, amoze, Klaudek11, Yumi, Anuncja, Moooniii, ezra, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka

Wysłany: 14 maja, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    kochane! Muszę się pochwalić! Moj mały waleczny Filip dziś już odłączony od wspomagania oddychania! Oddycha sam! ❤️❤️❤️❤️

Rozkminiam sobie dlaczego tak jest że najwięcej porodów jest nocą? Tu w ciągu dnia posucha zero krzyków za to noc… omg 😄😄
    Wilkołaki no,wyją do księżyca

Kkk77 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:

O jeju, ale super ❤️

Coś mi się kojarzy, że było jakieś uzasadnienie tych porodów w nocy na szkole rodzenia, ale nie pamiętam dokładnie, zapamiętałam tylko, że z tymi porodami w pełnię to jest analogia do przepływów i odplywów xD

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa gratulacje!

Z porodami to jest uwarunkowane biologicznie. Kiedys ludzie gromadzili sie razem nocą, żeby przetrwać bezpiecznie - w dzień mężczyźni polowali, kobiety były zajęte swoimi sprawami, wiec natura tak to zaprojektowała, że porody zaczynały się nocą, żeby matka z dzieckiem mogły bezpiecznie przetrwać. Też pamiętam ze studiów, że chodzi również o to, że w nocy jesteśmy bardziej zrelaksowane i łatwiej o wytwarzanie potrzebnych hormonów :)

Blackapple, SZKODNIK, Alex_92, amoze, Anuncja, ezra lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ