WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam do Rossmanna o te pieluchy dla zasady. Ciekawe co odpiszą.

Co do labu i ciężarnych to mój mąż dzisiaj też miał badania i jechał na 6.30 ,do tego jeszcze z młodym bo do przedszkola go odstawiał. Mówi,że go dziadki puściły w kolejce bo im żal dziecka o tej porze było.
    Ja znowu myślałam,że w moim labie zjadę. Ja jak mam skierowanie od ginekologa to idzie do labu dla ciężarnych,zawsze tam są pustki. A dziś miałam od diabetologa to byłam w innym i była masakra. Wołają z listy,wg godzin a mi było słabo,oparłam się o ścianę w kącie i nie miałam.siły nawet wstać. Byłam pewna,że zemdleję. Ale jednak nie. Przysnęłam obudziła mnie pielęgniarka bo byłam ostatnia....I afera ,że zasłabłam,że mogłam mówić.....a widziały mnie przecież

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:50

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie ślinie w nocy 🙈🙈. Co do chrapania podobno jak stary niedźwiedź wydaję odgłosy, ale mnie to nie wybudza 😅.

Dzisiaj wizyta, ale dopiero wieczorem 🙂. Wcześniej idę na usunięcie kamienia z ząbków co by mieć już odhaczone przed porodem. Do fryzjera idę pod koniec maja więc przygotowania matki żeby nie wyglądała jak troll ruszyły pełną parą 😅

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się "spisałam" że szpitalem gdzie będę mieć cc i się okazuje,że termin cc ustalają telefonicznie a cięcie odbywa się w dniu przyjęcia. Konsultacje anestezjologa też niby robią po przyjęciu. Jakby to była prawda to jestem uratowana. Te wycieczki na konsultacje to porażka. Z drugiej strony znająć moje szczęście to kaza mi przyjechać 🤣

Szkodnik tylko nie zacznij wyć okej?
    Żebyś futrem nie zarosła.

Zaczęłam plan pt "zemsta żony". Chłop mi z robotą w domu zamula. Nie mam jak naszykować pokoju dla dziecka ani kącika w sypialni. Postanowiłam wyprać dwa łóżeczka,stelaż z wózka wyczyścić i złożyć dwa bujaczki. Tym sposobem porozstawiam pełno gratów w domu,będzie się dziad o to potykał i kurwował, to go zmobilizuje do ogarnięcia pokoju gdzie to można ustawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:01

Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Szkodnik ja Cię doskonale rozumiem.
    Ja też jestem już zmęczona tym stanem i najchętniej to bym urodziła już ale wiem że muszę jeszcze poczekać, w sensie dobrze by było.

Ja już nie wiem co jak mam robić bo czy siedzę czy leżę czy coś robię dłońmi to mi drętwieją, jak stroje to noga w udzie drętwieje, chodzić się nie da za dużo bo brzuch ciągnie spina się i po prostu normalnie boli. Nie wiem czy boli skóra czy brzuch czy co już. Dziś w nocy spanie było tragedią a rano budzę się nieprzytomna..
    Zdecydowanie wolę to niewyspanie przy noworodku 😆

Sorki ze tyle nie pisałam...w każdym razie miałam identycznie plus mega skurcze lydek bad ranem. Mi pomoglo kilka wizyt u fizjo urogin.

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg ja też się ślinię w nocy, normalnie mam mokrą plamę na poduszce, cieszę się, że Wy też xDDD

Ja z moim chłopem zrobiłam listę do odhaczania wspólna w notatniku w telefonie i mamy deal, że codziennie COŚ ma zostać z niej odhaczone - póki co działa całkiem nieźle, jak ma więcej czasu i siły to robi te grubsze sprawy, a jak mniej to jakieś gównotematy, które zalegają a i tak trzeba zrobić 😄

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj u fizjo urogin się dowiedzialam że brzuch opada na 2-3tyg przed porodem. A mi opadł kilka dni temu. I przy koltjnej ciazy raczej opada blizej porodu niz dalej nawet tydz przed ! I właśnie objawem może być dretwienie inskurcze nóg, puchniecie, uciska w kroczu i lżej się oddycha. Zaczęłam się martwić bo nawet nie 35tc u mnie. Dzisiaj mam spotkanie z położna to podpytam. Bo u mnie wszystkie objawy są...a to moja kolejna ciaza I dobrze jakby jeszxze te 3tyg posiedział...

Wysłany: Dzisiaj, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Luna30 żyje, miło!

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj u fizjo urogin się dowiedzialam że brzuch opada na 2-3tyg przed porodem. A mi opadł kilka dni temu. I przy koltjnej ciazy raczej opada blizej porodu niz dalej nawet tydz przed ! I właśnie objawem może być dretwienie inskurcze nóg, puchniecie, uciska w kroczu i lżej się oddycha. Zaczęłam się martwić bo nawet nie 35tc u mnie. Dzisiaj mam spotkanie z położna to podpytam. Bo u mnie wszystkie objawy są...a to moja kolejna ciaza I dobrze jakby jeszxze te 3tyg posiedział...

Mój brzuch opadł około 30 tygodnia i młody dalej siedzi spokojnie 😅 myślę że to jednak sprawa indywidualna

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że już długo mam brzuch nisko, w ogóle jakiś pełniejszy jest od pępka w dół a nie wyżej i właśnie pod pępkiem mi skóra nie wytrzymała i się już zrobiły rozstępy 🙄 w górnej części to w ogóle mam mięciutki 🤣

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, myślę że podziała 😂 ja też podstawiam niektóre rzeczy pod nos, żeby wadziły i nie ma opcji że czegoś nie ogarnie 😅

Myślałam, że tylko mnie budzi moje chrapanie 😀

Do mnie dotarły dzisiaj prześcieradła ze szwalni snow, wygląda na to że wstawiamy ostatnie bobasowe pranie

Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też od kilku dni mam na pewno niżej brzuch, bo minęła mi zgaga, która mnie męczyła dobry miesiąc czy nawet dłużej codziennie i generalnie mam wrażenie, że lepiej mi się oddycha i nie sapie na schodach. Ale u mnie raczej na poród się jeszcze nie zanosi tak sądząc po wczorajszej wizycie ;) A to czwarta ciąża…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co uważacie o materiale na prześcieradła ze szwalni snów? Jak wyprałam i wyprasowałam to stwierdziłam, że ta bawełna jest taka jakby twarda czy coś, no nie wiem czy jeszcze zamówię. Chociaż wzory mają super.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina mi urosła kurna o całe 1 🤦‍♀️ z 10.8 na 11.8
    Mimo że łykam na czczo, do tego sorbifer ibs, laktoferyne i Wit C
    Już nie mam siły do tego

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    A co uważacie o materiale na prześcieradła ze szwalni snów? Jak wyprałam i wyprasowałam to stwierdziłam, że ta bawełna jest taka jakby twarda czy coś, no nie wiem czy jeszcze zamówię. Chociaż wzory mają super.
    W sumie uznałam że za tą kasę jest naprawdę w porządku
    Ale ja to chyba średnio zwracam uwagę na takie rzeczy po prostu 😅

przygodami66 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ooo Luna30 żyje, miło!

Żyje i się kaja :)

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie. Młoda jest nadal spora, bo waży już niemalże 3100, ułożona główkowo leży bardzo nisko, więc mocno napiera mi na kroczę, stąd te bóle. Niby wszystko dobrze, ale jednak pojawiła jej się jakaś zmiana w brzuchu. Doktor nie wie co to może być, czy jakaś torbiel, czy coś od jelita, czy jajnika. Na ten moment mam skonsultować to z lekarzem prowadzącym na kolejnej wizycie i sprawdzić, czy rośnie. Jeśli będzie rosnąć to zalecenie by rodzić w szpitalu z najwyższą referencyjnością i badać od razu po urodzeniu. Niby mam się nie martwić, bo może się jeszcze wchłonąć, ale same wiecie jak to jest…

Margareetka, amoze, Nosa, KarolaKinga, Truuskaawka, Kkk77, Alex_92, Cel95 lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Też od kilku dni mam na pewno niżej brzuch, bo minęła mi zgaga, która mnie męczyła dobry miesiąc czy nawet dłużej codziennie i generalnie mam wrażenie, że lepiej mi się oddycha i nie sapie na schodach. Ale u mnie raczej na poród się jeszcze nie zanosi tak sądząc po wczorajszej wizycie ;) A to czwarta ciąża…

Mi też minęła zgaga
    Dodatkowo nogi puchna i lżej oddycham. No i fizjo też zauważyła u której byłam dzisiaj i tydzień temu.
    Oby...niech jeszxze posiedzi te 2-3tyg;)

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, kciuki, żeby się wchłonęło w takim razie

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avocado ech współczuję, jak tu się nie martwić...

Ja dzisiaj tez chrapałam podobno więc mamy już klub 😆

Revolutionary lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja jestem po wizycie. Młoda jest nadal spora, bo waży już niemalże 3100, ułożona główkowo leży bardzo nisko, więc mocno napiera mi na kroczę, stąd te bóle. Niby wszystko dobrze, ale jednak pojawiła jej się jakaś zmiana w brzuchu. Doktor nie wie co to może być, czy jakaś torbiel, czy coś od jelita, czy jajnika. Na ten moment mam skonsultować to z lekarzem prowadzącym na kolejnej wizycie i sprawdzić, czy rośnie. Jeśli będzie rosnąć to zalecenie by rodzić w szpitalu z najwyższą referencyjnością i badać od razu po urodzeniu. Niby mam się nie martwić, bo może się jeszcze wchłonąć, ale same wiecie jak to jest…

A kiedy masz wizytę u swojego prowadzącego?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ