CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawka dawaj co to za tajemny składnik 😅
Czyżby teściowa podjechała? 🙈
Ja mojemu jak ostatnio zrobiłam ogórkowa to wypijał samą wodę prosto z miseczki, a stare ogórki i ziemniak dla odmiany były be.
Revolutionary super, że się udało ze żłobkiem 🎉
Elza jaki to hotel? Fajnie, że mieliście tak udany wyjazd 😊 Mnie tak kusi się gdzieś wybrać chociaż na weekend. Może się uda namówić męża. -
Margareetka wrote:Tanashi jak sytuacja po wyrwaniu?
Zupa gołąbkowa? Brzmi ciekawie, podzielisz się przepisem? 😀
Dzięki, za pytasz, no słabo niestety. Zostaliśmy bo mogę tylko brać paracetamol i nic nie pomaga 😅 a dziś wyglądam jeszcze gorzej niż wczoraj xD
Do bulionu dodaję pokrojoną białą kapuste i kasze jaglaną oraz podsmażone z cebulą mięso wołowe. Gotuje do miękkości, dodaję passate pomidorowa i oregano
i już. Pychotka. Można też marchewki z bulionu dodać
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:34
-
Tanashi wrote:Dzięki, za pytasz, no słabo niestety. Zostaliśmy bo mogę tylko brać paracetamol i nic nie pomaga 😅 a dziś wyglądam jeszcze gorzej niż wczoraj xD
Do bulionu dodaję pokrojoną białą kapuste i kasze jaglaną oraz podsmażone z cebulą mięso wołowe. Gotuje do miękkości, dodaję passate pomidorowa i oregano
i już. Pychotka
Kurcze, liczyłam że napiszesz, że jesteś jak nowo narodzona 😓
Ja uwielbiam gołąbki, więc chyba będę musiała przetestować. Ciekawa jestem jak brzuszek młodego zareaguje na kapuste, bo jeszcze nie jadł. -
Tanashi wrote:Dzięki, za pytasz, no słabo niestety. Zostaliśmy bo mogę tylko brać paracetamol i nic nie pomaga 😅 a dziś wyglądam jeszcze gorzej niż wczoraj xD
i już. Pychotka. Można też marchewki z bulionu dodać 
Czemu tylko paracetamol? Boisz się krwawienia po ibuprofenie? Ja sobie waliłam Ibuprom max po wyrywaniu ósemek co 8 godzin i było jako tako.
A i dużo lodów do jedzenia polecam.
Spoko przepis, wypróbuję. -
Tanashi moj maz po wyrwaniu ósemek dostał auli- ale zgaduje ze przy kp nie mozna. 😕2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Tak,teście podjechali.
Zapytalam A co mają za problem żeby podejsc te pare krokow do nas na kawe.
Uwaga- bo nie są zaproszeni
(Zapraszalam ich do nas jak byliśmy u nich na Wielkanoc)
Trzeba chyba imienne zaproszenie wreczyc z datą i godziną 🤦🏼♀️ No ale wyszedl,zaprosił- no to przyjadą za tydzien.
Gdzie już miałam plany na weekend,bo mielismy jechac do moich znajomych w koncu...
Uwaga co wrażliwsi nie patrzą na to i omijają szybciutko 😅
Mój magiczny skladnik
https://zapodaj.net/plik-lOuCuSdMgf
Normalnie nastawiam zupe mięso+warzywa i na koniec gotowanja dodaje tego niedużo,łyżeczke na 1,5l
Ale chyba robi robote,bo serio zajada się zupami jaką bym nie zrobiła. -
Tanasi a okładasz zimnym? Takiego jedzenia lodów bym jednak unikała.bo takie zimno jednak podrażnia. Wiem,że mówią inaczej ale praktyka pokazuje co innego. Jak jest rana to trzeba unikać dużej różnicy temperatur.
Elza super wycieczkę mieliście. Miałam wczoraj pytać jak mala zniosła szlak. -
Blackapple mam trochę opory z ibuprofenem, bo młody i tak go dużo dostawał, nie chcę mu jeszcze z mlekiem serwować
paracetamol chyba trochę słabiej przenika mimo wszystko
Karola okładam, ale nic to nie dało póki co xD ale dentystka mówiła że ekstrakcja zatrzymanyxh ósemek jest niestety najgorsza bo muszą mocno kość usuwać i ta największa opuchlizna zaczyna się w 2-3 dobie -
Wiesz,prawda jest taka ,ze cudów nie zrobisz w dwa dni. To jeszcze sie bedzie przemieszczać trochę. Tylko pytam o te lody,żebyś sobie nie pogorszyłaTanashi wrote:Blackapple mam trochę opory z ibuprofenem, bo młody i tak go dużo dostawał, nie chcę mu jeszcze z mlekiem serwować
paracetamol chyba trochę słabiej przenika mimo wszystko
Karola okładam, ale nic to nie dało póki co xD ale dentystka mówiła że ekstrakcja zatrzymanyxh ósemek jest niestety najgorsza bo muszą mocno kość usuwać i ta największa opuchlizna zaczyna się w 2-3 dobie -