CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel też myślę, że możecie ogarniać małą bez mięsa. Szczególnie jak jecie dobre jakościowo jedzenie i mała dostaje regularnie ryby i jaja. Mam znajomych wege i wprowadzali córce mięso. Żadne z nich nie mogło znieść smrodu tego mięsa i młoda mając 3 lata sama zrezygnowała z jedzenia go. Teraz zje okazjonalnie, ale nie jest fanką. U nich w domu trafia się tylko jak młoda faktycznie sama poprosi i coś jej zamówią czy coś.
Dziewczyny nie wiem jak ocenzuruje te zdjęcia żeby nie bać się ich wstawić na forum publiczne więc zobaczymy czy coś wam podeśle, ale to i tak nic odkrywczego w sumie. Najfajniejsze to są miny małej 😆
Truskawka kocham te specjalne zaproszenia dla rodziny.
Ja jestem zła, bo zadzwoniła do mnie babcia, z którą mamy teraz trochę na pieńku i zapytała czy może wpaść do małej. Powiedziałam, że nie ma nas w domu. Wkurza mnie takie zachowanie, bo serio zachowała się wcześniej żenująco, a teraz jakby nigdy nic chce wpaść, bo jej tak pasuje i musi się pochwalić przed koleżankami 🥲 Ogólnie ciężki temat ostatnio mamy z nimi. No i idziemy na to lipcowe wesele, bo mała i moja przyjaciółka ekstra się dogadują więc zapłacimy jej i zajmie się małą na całą noc, a mieszkają na tyle blisko, że najwyżej będę po nią w 40 minut. Mega się cieszę ❤️ -
Nineq wrote:1 dnia miesiąca, w którym kończy 12 miesięcy.
Dokładnie mam takie samo info odnośnie tych dodatków "aktywnie..."
Młody dziś zaliczył tylko jedna godzinna drzemke i nie śpi od 12. Próbowałam go usypiać na drugą dwa razy ale zero chęci... To jego najdłuższe okno aktywności do tej pory, dopiero zaczyna zasypiać na noc. Nie wiem czego się spodziewać po nocy po takim intensywnym dniu, bo albo będzie jakiś sukces i pośpi albo będzie jeszcze gorzej niż zawsze 🙈 -
Blondi, może chcesz dołączyć do nas na fb? Ja jestem za🤪
Anabbit, Margareetka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Margareetka wrote:Dokładnie mam takie samo info odnośnie tych dodatków "aktywnie..."
Młody dziś zaliczył tylko jedna godzinna drzemke i nie śpi od 12. Próbowałam go usypiać na drugą dwa razy ale zero chęci... To jego najdłuższe okno aktywności do tej pory, dopiero zaczyna zasypiać na noc. Nie wiem czego się spodziewać po nocy po takim intensywnym dniu, bo albo będzie jakiś sukces i pośpi albo będzie jeszcze gorzej niż zawsze 🙈
U nas od niedzieli jest jedna drzemka 70-80 minut i pada na cycku przed 19. Jak na razie to śpi w nocydużo lepiej niż gdy miała dwie drzemki. Wczoraj między 18:30 a 23 obudziła się tylko raz 🤯🤯 w nocy wiadomo budzi się, ale od kiedy rygorystycznie wprowadziłam jedno karmienie między 2 a 3, to potrafi obudzić się o 1 na wodę i potem spać do 4😳
Wczoraj jak zjadła o 18:20, tak kolejne mleko miała o 4:10 🤯
Blondi29, Margareetka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Tak. Możesz złożyć 1 czerwca, bo w czerwcu skończy 12 miesięcyBlackapple wrote:Czyli 1 czerwca nawet jak młody ma urodziny 28.06?
bo jak złożysz 1 lipca to za czerwiec nie dostaniesz.
Tak jak aktywnie w żłobku 1 dnia miesiąca, w którym będzie uczęszczał mimo że może zaczynać np. 20 dnia miesiąca
-
Cel Dołączyłabym, ale nie wiem czy to nie za zamknięte grono. Nie chce nigdzie włazić wbrew komukolwiek, bo wy tam macie swoje rzeczy, a ja doszłam później więc pokornie respektuje to, że jestem z wami tutaj 😅
Nineq chyba ty jesteś obeznana z tematem. Aktywnie w domu można składać jak się nie pracuje ani nie pracowało? I jak to się ma do dzieci urodzonych na końcu miesiąca? Moja jest z 29.06. Ja sie na tym toralnie nie znam i się gubię. -
Anabbit mówiłam, że dobre czasy kiedyś nadejdą. Ja myślę, że te nasze córki to jak mała Elzy najlepiej śpią jak nie są lulane, bujane i budzone przez rodziców. Chociaż u was przy kp może być ciężej.
Margaretka moja już zrezygnowała z drugiej drzemki i rozkład jazdy mamy podobny do tego opisanego przez Ciebie teraz. Widzę, że bywają też dni kiedy całkiem rezygnuje z drzemki, bo nie umie mi się wyciszyć i usnąć przed 17, a potem już wole ja potrzymać do 18 i położyć na noc. Ogólnie ciężkie to są dla nas czasy, bo mała znowu ma etap bycia na rękach albo robienia wszystkiego z nia obok więc bez drzemek przygotowanie obiadu czy cokolwiek bywa interesujące xd -
Ja ostatnio mam taka galaretkę, że wyrzuciłam do śmieci dwa noże obierając ziemniaki. Nie jesteś sama xdTanashi wrote:Macie rację z tym aktywnie, o to mi chodziło, ale napisałam kompletnie co innego 🫠😆 galaretka zamiast mózgu
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:38
-
Blondi, mam dwie księgowe w w bliskiej rodzinie, dwie byłe pracownice ZUS i znajome rodziny, które są w temacie obeznane 😆
Tak, składasz jak nie byłaś/nie jesteś aktywna zawodowo. Składasz tak samo jak inne - nawet 1 dnia miesiąca, w którym mała kończy 12 miesięcy. Tylko przy aktywnie w pracy rodzice muszą być czynni zawodowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:39
-
Anabbit wrote:U nas od niedzieli jest jedna drzemka 70-80 minut i pada na cycku przed 19. Jak na razie to śpi w nocydużo lepiej niż gdy miała dwie drzemki. Wczoraj między 18:30 a 23 obudziła się tylko raz 🤯🤯 w nocy wiadomo budzi się, ale od kiedy rygorystycznie wprowadziłam jedno karmienie między 2 a 3, to potrafi obudzić się o 1 na wodę i potem spać do 4😳
Wczoraj jak zjadła o 18:20, tak kolejne mleko miała o 4:10 🤯
Boże jak mi się marzą takie noce. U nas nadal po 6-8 pobudek 🤦
-