X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczynam mieć dziwne myśli odnośnie 5w5d i braku/malutkiego zarodka 🫣 ale przecież to wszystko oki i powinnam cierpliwe czekać do kolejnej wizyty prawda?

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja właśnie zaczynam mieć dziwne myśli odnośnie 5w5d i braku/malutkiego zarodka 🫣 ale przecież to wszystko oki i powinnam cierpliwe czekać do kolejnej wizyty prawda?

A jaki masz poziom bety i co mówi lekarz? Trzymamy kciuki, u każdego to jest różnie czasowo

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

U mnie w pierwszej ciąży na tym etapie nie było jeszcze widać, po skończonym szóstym tygodniu pojawiło się serce na USG :)

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja się teraz ratuje syropem z cebuli 🥴

jutro będę go próbować, chociaż nie wiem jak to przełknę... 😶

Masz sprawdzony przepis?

Też męczy Cię kaszel? 🫂

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnią betę robiłam 6.10 i wynosiła niecałe 310 ☺️ muszę po prostu się uzbroić w cierpliwość, ostatnio widziałam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, a na kolejnej wizycie będzie zarodek z serduszkiem 🤞🏼🤞🏼🌸

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    jutro będę go próbować, chociaż nie wiem jak to przełknę... 😶

Masz sprawdzony przepis?

Też męczy Cię kaszel? 🫂
    Tak, męczy mnie od kilku dni i w końcu zaczął się urywać, niestety robi go moja mama i nie znam przepisu :(

preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chcialabym sie przylaczyc :) dzis zrobilam test i sa dwie kreski ✌️ okres spoznial sie czwarty dzien, wolalam poczekac bo to dopiero trzeci cykl po powrocie miesiaczki po poprzedniej ciazy. Rozne metody pokazuja mi rozne daty porodu, ta na ovufriend wyznaczyla 27.06.
    Na razie nie mam zbytnio objawow, wczoraj bylam troche skolowana, a dzis wzdecia. Poprzednia ciaze mialam malo objawow, Zobaczymy jak sie teraz rozwinie 🤔

Moj synek za niedlugo skonczy dwa lata, ja i maz gotowi na nowe wyzwania 😎

Mieszkamy w Norwegii. Tutaj sie ciazy az tak nie kontroluje w pierwszym trymestrze. Dopiero od tego roku wprowadzaja USG 12 tyg. W pierwszej ciazy mnie to irytowalo, i robilam badania w PL. Teraz chyba mam wiecej luzu. Prenatalnych testow nie zamierzam robic raczej, ewt jak USG cos wykaze to rozwaze to.
    Zreszta musze sie jeszcze oswoic z ta nowina, i bycie z Wami na forum na pewno w tym pomoze 💓

Mam niedoczynnosc i podejrzenie hashimoto, tez mnie to niepokoilo w 1 ciazy, ale nie taki wilk straszny.

Jesli chodzi o imiona to My dla dziewczynki mamy juz dawno, jak bedzie chlopak to bedzie duzy problem, bo z synkiem bylo ciezko dosc do porozumienia 🤣

Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wytłumaczycie dla pierworódek rodzaje tych badań? Z czym się to je?
    Ja chcę poznać płeć, wolę wiedzieć wcześniej.

Mam problem - w środę idę do lekarza na NFZ i ogólnie chce już u niego prowadzić ciążę do rozwiązania ale Pani doktor założyła mi już kartę ciąży. Mówić mu o niej czy raczej nie wspominać i niech założy nową? Ten lekarz pracuje w szpitalu w którym będę ewentualnie rodzić, chyba lepiej mieć jego na tytułowej stronie? 🤔

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nic nie mówiła że mam kartę ciąży sama prowadziłam dwie równoległe, jedna u lekarza na NFZ w Przychodni a druga u lekarza prywatnie i kierował do swojego szpitala :)
    Na NFZ po prostu robiłam badania krwi, bo po co to płacić 🙃

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Moooniii Koleżanka

Wysłany: 21 października 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:
    A wytłumaczycie dla pierworódek rodzaje tych badań? Z czym się to je?
    Ja chcę poznać płeć, wolę wiedzieć wcześniej.

Mam problem - w środę idę do lekarza na NFZ i ogólnie chce już u niego prowadzić ciążę do rozwiązania ale Pani doktor założyła mi już kartę ciąży. Mówić mu o niej czy raczej nie wspominać i niech założy nową? Ten lekarz pracuje w szpitalu w którym będę ewentualnie rodzić, chyba lepiej mieć jego na tytułowej stronie? 🤔

Ja też chętnie się od Was dowiem czy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie? Czy może macie jakieś porównania względem prowadzenia ciąży prywatnie i na fundusz.. Pierwsza ciąża więc jestem kompletnie zielona w tych sprawach ☺️

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, bo jutro chce jechać do labu zrobić te badania co mam zrobić ale kurczę ta kwota 500 zł prawie mnie zwala z nóg.. Czy ja mogę iść do rodzinnego i poprosić go żeby mi to wypisał na skierowanie i zrobić je ze skierowaniem? 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    A powiedzcie mi, bo jutro chce jechać do labu zrobić te badania co mam zrobić ale kurczę ta kwota 500 zł prawie mnie zwala z nóg.. Czy ja mogę iść do rodzinnego i poprosić go żeby mi to wypisał na skierowanie i zrobić je ze skierowaniem? 🫣

Lekarz rodzinny niestety może odmówić i pokierowac do ginekologa, najlepiej od razu uderzać do ginekologa na NFZ, bo szkoda czasu.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moooniii wrote:
    Ja też chętnie się od Was dowiem czy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie? Czy może macie jakieś porównania względem prowadzenia ciąży prywatnie i na fundusz.. Pierwsza ciąża więc jestem kompletnie zielona w tych sprawach ☺️

Ja prowadziłam ciążę prywatnie i na fundusz, teraz będę robić tak samo. Wszystkie badania na NFZ miałam, w tym podanie immunoglobuliny i badania prenatalne + wszystkie badania z krwi, za nic nie płaciłam. Prywatnie chodziłam po to, żeby mieć fajnego lekarza z którym mogłam spokojnie porozmawiać i czuć się bezpiecznie. Na NFZ miałam chama i zalatwialam minimum, ale przynajmniej za darmo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2024, 07:42

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Lekarz rodzinny niestety może odmówić i pokierowac do ginekologa, najlepiej od razu uderzać do ginekologa na NFZ, bo szkoda czasu.

Kurczę no to klapa. Ginekologa na NFZ żadnego tu nie znam gdzie mieszkam, od początku chodzę prywatnie. Że zawsze musi być pod górkę 😅

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka😀👋

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞

Ja ciążę będę prowadzić u mojego doktorka z etapu starań o dziecko. Wizyty na nfz, dodatkowo pracuje w szpitalu i jest młody tzn. ma z 35 lat i czuje się bardziej komfortowo na wizycie niż chodzić do kogoś po pięćdziesiątce 🫣

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
  • Moooniii Koleżanka

Wysłany: 21 października 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja prowadziłam ciążę prywatnie i na fundusz, teraz będę robić tak samo. Wszystkie badania na NFZ miałam, w tym podanie immunoglobuliny i badania prenatalne + wszystkie badania z krwi, za nic nie płaciłam. Prywatnie chodziłam po to, żeby mieć fajnego lekarza z którym mogłam spokojnie porozmawiać i czuć się bezpiecznie. Na NFZ miałam chama i zalatwialam minimum, ale przynajmniej za darmo ;)
    Dziękuję za podpowiedź ☺️ ale to rozumiem że miałaś dwie karty ciąży otworzone? I z badaniami od lekarza z NFZ szłaś do lekarza prywatnie? Ja właśnie chciałam zrobić podobnie ale z racji że jest to pierwsza ciąża trochę działam po omacku 😅 Lekarz do którego chodzę na NFZ jest młody i wydaje się bardzo kompetentny ale ma jeden minus - mówi tylko minimum i chyba tylko to mnie martwi 🤣

Tanashi lubi tę wiadomość

• Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale naklepałyście w weekend 😃 ja niedzielę byłam offline bo miałam gości na urodzinach, córka wyskoczyła w bluzce "Będę straszą siostra " Na początku się nie zorientowali o co chodzi 😆.

Co do płci to mój mąż chyba jest ewenementem bo chce drugą córkę 😃 ja zresztą też.

Widzę że pisałyście o syropie z cebuli, ja go robię i on najlepiej pomaga córce na kaszel przepis bardzo prosty. Kroję cebule do słoika i zasypuje cukrem, później to wstrzasam i odstawiam w ciepłe miejsce, jak wytworzy się sok czyli zazwyczaj w ten sam dzień można pić. Wcale nie jest taki niedobry w smaku.

Witam wszystkie nowe dziewczyny jest nas już sporo 😍

Mnie dziś rano ciąża dojechała, ból piersi okropne mdłości (w pierwszej ciąży tego nie miałam) i odrzucenie od zapachu lodówki 🤢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2024, 08:16

Tanashi, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, u Ciebie jest po prostu bardzo wczesna ciąża. Na tym etapie po prostu jest za wcześnie na zarodek. Nie denerwuj się. Pójdziesz za kilka dni i będą dobre wieści ❤️

Magdalena lekarz rodzinny może ci dać skierowanie tylko na część tych wyników. Najlepiej właśnie ginekolog.

Ja też jeszcze mam ból gardła i Katar, ale już jest znacznie lepiej niż było 👌

Ja chodzę prywatnie do lekarza. W moim mieście na NFZ są beznadziejne lekarki i pacjentki traktowane po macoszemu. Ja lubię się czuć zaopiekowana, mam bardzo dobrego lekarza z poprzednich ciąż (i sprzed ciąż), który był ordynatorem wielu szpitali w regionie, jest dobrym specjalistą i po prostu mi odpowiada jego traktowanie pacjentek i prowadzenie ciąży. Minus robienia wyników odpłatnie ale też to nie jest w naszej sytuacji materialnej jakiś wielki problem dla mnie.

Ktoś dziś wizytuje? Moja pierwsza wizyta już jutro!

Lkao jak robię syrop z cebuli dzieciom jak Ty, ale daje zamiast cukru miodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2024, 08:16

Lkao19, Tanashi, Nosa lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moooniii wrote:
    Dziękuję za podpowiedź ☺️ ale to rozumiem że miałaś dwie karty ciąży otworzone? I z badaniami od lekarza z NFZ szłaś do lekarza prywatnie? Ja właśnie chciałam zrobić podobnie ale z racji że jest to pierwsza ciąża trochę działam po omacku 😅 Lekarz do którego chodzę na NFZ jest młody i wydaje się bardzo kompetentny ale ma jeden minus - mówi tylko minimum i chyba tylko to mnie martwi 🤣

Tak, miałam dwie karty i szłam z tymi samymi badaniami tu i tu :)

Moooniii lubi tę wiadomość

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 21 października 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Ktoś dziś wizytuje? Moja pierwsza wizyta już jutro!

Według rozpiski to dzisiaj wizytę ma Kozina i Nineq😀

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ