X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 19 maja, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też noc przespana normalnie, zobaczymy jak dzień będzie mijał 😎
    U mnie te ruchy to już takie bolesne przesuwania są, zwłaszcza że tyłek bejbik ma po lewej stronie na przodzie i go ciągle wypycha🤣

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶
    10.05 3100 gram 💙❤️

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 maja, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia na wizycie!

U mnie też ciśnienie od kilku dni wyższe i zaczęły mi puchnąć dłonie 🫣 jakoś na stopach tego nie widzę, ale chyba ogólnie wejście w 9 miesiąc zaczyna być ciężkie.
    Przynajmniej po zdjęciach widzę, że brzuch jeszcze nie opada

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 maja, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol jakie masz te cisnienie ?

Dziewczyny jakie miałyście wcześniej, a jakie macie teraz cisnienie?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 maja, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, ciekawe jaka będzie waga u Was dziś

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Kkk, ciekawe jaka będzie waga u Was dziś

Nawet mnie nie dobijaj, bo po sile ruchów to mam wrażenie, że już z 6kg i będą o nas mówić w tv xD

Co do ciśnienia to jak ostatnie 3-4 miesiące jestem na 3 tabletkach dopegytu to 120-135, teraz mi skacze czasem powyżej 140, wcześniej to się raczej nie pojawiało, obstawiam, że zwiększymy dawkę, jeśli jeszcze mamy trochę pociągnąć 🫠

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    I co ? Nikt nic ? 😂

Powodzenia na wizytach 💪🏼❤️

Ja dopiero 16:20, nie lubię takich późnych wizyt 😂

Mąż mi wczoraj ogarnął stopy, pedi lepsze niż w salonie 😂😂
    Dzisiaj się zawziął i będzie malować 😂
    Ale hybrydy chyba nie zaryzykuję..
    Może odżywka 🤪
    Trzymajcie kciuki za niego 😂

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam problemu z ciśnieniem, cały czas było w okolicach 120-125, ale w ostatnim tygodniu widzę, że jest trochę wyższe kolo 135 zazwyczaj.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas ciśnienie "na czczo" koło 80/50 xD po kawach wzrasta do 90-100/60. Ale to mój max. W tej ciąży chyba jeszcze stówki nie przekroczyłam xd

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zauważyłam też, że jak kiedyś mogłam leżeć na plecach w nieskończoność i nie odczuwałam z tego powodu jakiś efektów ubocznych, tak teraz TO ZALEŻY 🙈 raz mogę leżeć na luzie, a raz to mi dech zapiera albo właśnie czuję jak mi rośnie ciśnienie / tętno i muszę zmienić pozycję na bok. Więc pewnie zależy jak się młody ułoży i czy naciska na coś czy nie

Nosa lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jak Ty funkcjonujesz? Czy to normalne u Ciebie?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że będą jakieś dzidzie po nocy. Chociaż wczoraj urodziła moje koleżanka, także i tak miałam dzień pełen wrażeń :D
    Ja dzisiaj spalam pierdyliard godzin, miałam pierdyliard głupich snów. Ale złapał mnie tak silny ból bioder w nocy, aż do samych stóp, że myślałam że oszaleje z bólu
    Co do ciśnienia ja mam raczej niskie, coś koło 110/70. Jedynie czw i pt miałam wyższe ale to chyba było z emocji i zmęczenia
    Ja dziś jadę na odczulanie, jutro mam wizytę rano :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziś 💪❤️

Tanashi ja też z tych z niskim ciśnieniem, rzadko kiedy to pierwsze przekroczy mi 100. Chyba że jestem u lekarza, u niego to zawsze wysokie 130/70 😅😅

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi bólami krzyżowymi - jak sobie z tym radzicie? Ja dzisiaj od 3 do 5 nie zmrużyłam oka, tak mocno mnie bolało, no a do tego to stawianie się brzucha, który momentalnie robił się twardy jak kamień 😥 Mąż próbował mnie trochę rozmasować, ale nie wiem czy może można w takiej sytuacji wziąć nospę?

Też myślałam o tym żeby jednak wypożyczyć tens, ale kurczę u mnie szanse na poród SN maleją z dnia na dzień i serio nie widzę sensu, no chyba że panna postanowi wyjść wcześniej sama 🫣

Czuję się jakby mnie walec przejechał… nadal odczuwam delikatny ból w krzyżu, ale da się żyć, a w nocy czułam się jak przy najgorszym okresie

No i kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!! 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 07:53

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 maja, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Tanashi jak Ty funkcjonujesz? Czy to normalne u Ciebie?

Tak, ja mam zawsze takie ciśnienie 😝 jak funkcjonuję? Jak zombie, przyzwyczaiłam się 🤣🤣

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 maja, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, tak można nospe i paracetamol nawet.
    Rada poloznej :)
    Mówiła mi też żebym wzięła ciepły dlugi prysznic, z naciskiem na krzyże i brzuch.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 maja, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak, ja mam zawsze takie ciśnienie 😝 jak funkcjonuję? Jak zombie, przyzwyczaiłam się 🤣🤣

Hihi, to można Cie wkurzać bezpiecznie, z pewnością, że za wysoko nie podskoczy

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 19 maja, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Ja kończę śniadanie i idę do apteki po amniochecka, bo coś dziś tak dziwnie mi tam, inaczej. Muszę porównać czy to jakieś wybitne upławy czy coś się zaczęło sączyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 08:03

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    -27/12 - 195g 👶
    -27/01 - 414g 👶
    -26/02 - 834g 🌸
    -27/03 - 1467g 🍀
    -25/04 - 2417g 🐣
    -09/05 - 2956g 🧸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 maja, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dziewczyny z tymi bólami krzyżowymi - jak sobie z tym radzicie? Ja dzisiaj od 3 do 5 nie zmrużyłam oka, tak mocno mnie bolało, no a do tego to stawianie się brzucha, który momentalnie robił się twardy jak kamień 😥 Mąż próbował mnie trochę rozmasować, ale nie wiem czy może można w takiej sytuacji wziąć nospę?

Też myślałam o tym żeby jednak wypożyczyć tens, ale kurczę u mnie szanse na poród SN maleją z dnia na dzień i serio nie widzę sensu, no chyba że panna postanowi wyjść wcześniej sama 🫣

Czuję się jakby mnie walec przejechał… nadal odczuwam delikatny ból w krzyżu, ale da się żyć, a w nocy czułam się jak przy najgorszym okresie

No i kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!! 🤞

Ja sobie kładę ciepły termofor jak już naprawdę trudno wytrzymać, ale ogólnie to też nie za dużo pomaga. Normalnie jak mam takie bóle miesiączkowe to ładuje paracetamol, ale nie chcę też codziennie brać :/

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Tanashi padałbym trupem z takim ciśnieniem xd nie wiem czy kiedykolwiek miałam mniej niż 120, ale mój chłop jest w sumie też z tych niskociśnieniowych i jak ma 120 to czuje się podobno jakby miał jakiś zawał a normalnie to w okolicach 100 i tętno tak 50parę🫠🫠🫠

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 maja, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Kurde Tanashi padałbym trupem z takim ciśnieniem xd nie wiem czy kiedykolwiek miałam mniej niż 120, ale mój chłop jest w sumie też z tych niskociśnieniowych i jak ma 120 to czuje się podobno jakby miał jakiś zawał a normalnie to w okolicach 100 i tętno tak 50parę🫠🫠🫠

Ja tak chyba genetycznie mam, bo moja mama ma identyczne ciśnienie. Ale kawę piję od 13 roku życia żeby przetrwać xD chociaż teraz to i tak 1-2 nie robią na mnie wrażenia, muszę z 4 wypić żeby się lepiej czuć, ale wiadomo to nie w ciąży

preg.png
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ