X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dziewczyny a powiedźcie mi, jakie macie podejście do lewatywy przy porodzie? W środę idę na spotkanie z moją położna i mamy omówić plan porodu i tak się zastanawiam nad tą kwestią. Czytam różne artykuły ale jakoś nie umiem podjąć decyzji...

Współczuję tego puchnięcia :(

Ja miałam. I jestem za. To bardziej chodzi o komfort psychiczny. U mnie też przyspieszyła porod. Położna mówiła że czasem tak działa ma niektóre

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Dalej w dwupaku🥴🥴
    Wykąpałam się, umyłam głowę, ogoliłam nogi I zagrałam w planszówkę z synem i wszystko się wyciszyło 🤣
    Zobaczymy co noc przyniesie, ale mam trochę lęki że jutro sama w domu mam zostać bo małż do pracy😱😱
    U mnie bez puchnięcia nóg i rąk, obrączkę dalej ubieram.
    W sumie może przez to że nie przytyłam wogóle w tej ciąży🤔🤔albo taka uroda.
    Szkodnik jak u Ciebie? Karola może ty??😉😉
    Ale że co ja?
    Ja bym lewatywe przygarnęła chętnie. Zawsze to puste jelita

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Gusia czytałam właśnie taki argument za, że potrafi przyspieszyć trochę akcje porodową.

Ja zupełnie nie wiem jak to wygląda i jakoś trochę się boję, że nie dolecę do toalety potem 😅

Dolecisz dolecisz. Dla mnie nic strasznego. Nie jest to ani bolesne, może trochę nieprzyjemne. Warto tak wgl wziąć nakładki na wc jednorazowe. Nie wiem czy planujecie ale jak masz biegunkę to niezbyt jest czas obkładać papierem wc a jednak np na położniczym te toalety byly wspólne...I myślę że dużo bakterii tam na tych deskach:p ostatnio na patologię nie nialam i cierpialam

• asiun Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszej ciąży puchłam już po 20 tygodniu, w sumie same nogi mi puchły.
    Teraz to samo puchną mi nogi okropnie...taka uroda 🤷

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jednak miałabym rodzić SN, to nie mam lewatywy w planie porodu i raczej nie planuję. Na szkole rodzenia położna mówiła, że bardzo często organizm sam się oczyszcza przed porodem, a ze mam IBS to jestem wręcz pewna, że jak się zaczną skurcze to samo pójdzie, u mnie niewiele trzeba 🙃

Jeny jak tu ogarnąć teraz głosowanie na drugiej turze - boję się, że idealnie wypadnie wtedy termin porodu lub kilka pierwszych dni po 😅 Chyba dobrze by było ogarnąć sobie to pozwolenie na głosowanie w dowolnym miejscu, żeby w szpitalu móc zagłosować w razie co?

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz mieć tego dokumentu, żeby głosować w szpitalu jeśli trafiasz wcześniej niż w dzień wyborów na oddział. Jak jesteś przyjęta to automatycznie system powinien Cię przypisać do okręgu szpital - akurat o tym dziś rozmawiałam luźno z bratowa męża, która jest medykiem i tak mi powiedziała. Potem to wygooglalam i internety mówią to samo :) trzeba mieć dokument tylko jeżeli w sam dzień wyborów trafiasz do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 21:45

awokado 🥑, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam co Gusia mówi. Szpital zgłasza jeśli trafiasz min dzień wcześniej. Ja nic nie zgłaszałam,byłam wciagnieta przez szpital na listę. Ale ja od czwartku no.

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potwierdzam, wciągnęli mnie tu na listę sami, nic nie musiałam załatwiać

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O świetnie, super informacja, dzięki!

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • InkaInka Debiutantka

Wysłany: 18 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Powiedzcie, jak to u Was jest z Waszymi mężami, a ciążą i Wami samymi? Jak objawia się u Waszych mężów zainteresowanie Wami, brzuszkiem, Waszym samopoczuciem itd?

Pytam bo sama jestem w szoku, że mój mąż zachowuje się jakbym wcale nie była w ciąży. Co prawda wszystko ogarniam itd. bo nie wyobrażam sobie siedzieć i nic nie robić bo coś by mnie rozniosło, a poza tym lepiej się czuje w ruchu bo tak nie puchnę itd. ale mam wrażenie, że przyzwyczaiłam go do dobrego i się bardzo rozleniwił. Nic nie ogarnia. Jak nigdy. Zawsze ogarniał ze mną dom, obiady, gości itd. Chwaliłam go bo taką byliśmy zgraną parą. teraz nic. I wręcz wiem, że jak nie zrobię pewnych rzeczy to się będę wstydziła przed gośćmi np. bo on i tak tego nie zrobi mimo, że powiem, że trzeba to ogarnąć i że sama nie dam rady tego zrobić.
    Nie wiem co robić. Stwierdziłam sama do siebie, że przestanę robić te wszystkie rzeczy po prostu żeby się obudził i zobaczył, że w końcówce 8 miesiąca to jest mi już ciężko...
    W odniesieniu do brzuszka to nie ma z jego strony pytań. Nie dotyka. Czasaaaami pocałuje. Żyje w swoim świecie w ogole jakby osobno.
    Spakowałam walizkę do szpitala, chciał żebym mu pokazała co tam jest żeby wiedział co i jak. Pokazałam. Jednak nie ma fartucha do szpitala, a chciałam żeby był ze mną przy porodzie. Nic w tym temacie nie robi. Ostatnio zwróciłam mu uwagę, że ma na to wywalone i też zero reakcji. Zero zainteresowania żeby może kupić, jaki kupić, żeby chociaż w tym zakresie się wykazał. Bo resztę rzeczy dla dziecka kupiłam oczywiście ja. Oczywiście chciał też zobaczyć po kupnie itd. Ale nawet nie wie co dla dziecka mamy, a czego nie. Oprócz fotelika, wózka, dostawki bo za tym jeździliśmy razem i wanienki bo jest po innym dziecku z rodziny.
    Reasumując jestem zawiedziona, zszokowana jego postawą bo nigdy tak obojętny nie był. Zawsze pomiędzy innymi facetami się wyróżniał chęcią, współpracą ze mną itd.

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy to nam położna na szkole rodzenia mówiła, że wolą stosować czopki i że warto mieć już w domu i sobie go zaaplikować jeszcze w tych domowych warunkach - z lewatywą to by było ciężko 😂

Ja trochę puchnę, ale bez tragedii, mam też wyższe ciśnienie więc bez zaskoczenia. Większości starych butów nie wcisnę na nogę, mam nadzieję, że akurat nie będę w tej grupie, gdzie stopy mi urosną już na zawsze, bo pary butów będzie mi żal 🥲

preg.png
  • Janette Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Co do lewatywy to nam położna na szkole rodzenia mówiła, że wolą stosować czopki i że warto mieć już w domu i sobie go zaaplikować jeszcze w tych domowych warunkach - z lewatywą to by było ciężko 😂

Ja trochę puchnę, ale bez tragedii, mam też wyższe ciśnienie więc bez zaskoczenia. Większości starych butów nie wcisnę na nogę, mam nadzieję, że akurat nie będę w tej grupie, gdzie stopy mi urosną już na zawsze, bo pary butów będzie mi żal 🥲
    Czopki glicerynowe? To jak sie skurcze zaczna to mozna? Zdazy sie? Ja mam problem z zaparciami i obawism sie czy tak latwo to pojdzie po samych czopkach. Jestem z lipcowek ale sobie tez tu Was czytam i trzymam kciuki za wszystkie dobre bezproblemowe rozwiazania.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ale mam bóle krzyżowe, jakbym miała jakiś tragiczny okres… od pół godziny bujam się na piłce, bo nie jestem w stanie spać z bólu 😰 Brzuch się troszeczkę spina, ale raczej nieboleśnie, tylko ten ból krzyża jest straszny

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Boże ale mam bóle krzyżowe, jakbym miała jakiś tragiczny okres… od pół godziny bujam się na piłce, bo nie jestem w stanie spać z bólu 😰 Brzuch się troszeczkę spina, ale raczej nieboleśnie, tylko ten ból krzyża jest straszny

Piątka, ja też mam takie bóle krzyżowe na wieczór i w nocy ostatnio, że jednak zdecydowałam się na wypożyczenie tego TENSa, bo boje się że mogą już ze mną zostać xD

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam do tego grona z bólami krzyżowymi, wczoraj mój mąż z przerażeniem pytał co chwilę czy już się szykować na wyjazd do szpitala 😅😅😅

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za wszystkie opinie ❤️ Chyba w takim razie zaznaczę w planie porodu, że jak samej mnie nie przeczyści to się zgadzam na lewatywę.

A u mnie mały postanowił pokazać jak mocno umie już kopać i tak nie śpię od godziny... Ile to dzieciątko w brzuchu ma siły, a gdzie tu jeszcze do końca :o

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja dziś kolejny dzień nad wyraz dobrze śpię :)

Widzę, że coraz więcej wychodzi nas na prowadzenie 😎😎😎

Czuję się zmęczona ... Oby do piątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:38

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Czopki glicerynowe? To jak sie skurcze zaczna to mozna? Zdazy sie? Ja mam problem z zaparciami i obawism sie czy tak latwo to pojdzie po samych czopkach. Jestem z lipcowek ale sobie tez tu Was czytam i trzymam kciuki za wszystkie dobre bezproblemowe rozwiazania.

Tak, glicerynowe miała na myśli. No na każdego działają w różnym czasie, jak miewasz zaparcia to faktycznie może być problem z czasem, ale to jak nie zdąży Ci puścić w domu to wtedy zawsze w szpitalu mogą tą lewatywę jeszcze zrobić, tzn jak będzie czas xD u mnie to nawet laktuloza działa szybko, więc się nie martwię 🙈

Ja może bez bóli krzyżowych dziś, ale za to z okresowymi 🫠 11:30 wizyta, ciekawe czy ostatnia 🤣

Janette lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik kciuki, żeby w końcu ruszyło coś raz a porządnie 😉.

SZKODNIK, Kkk77 lubią tę wiadomość

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 kciuki za wizytę.

Kciuki również dla pozostałych dziewczyn , które mają dzisiaj wizytę.

Kkk77 lubi tę wiadomość

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ