X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 maja, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka gratulacje !!!❤️❤️❤️😍😍😍

Biedronka@ lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ to będzie burzliwy poniedziałek 🤣

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 25 maja, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę rzeczywiście jutro się będzie działo ❤️ trzymam również kciuki 🙏

Przytulam za smutki i wahania nastrojów 🫂

Co do przekąsek przez to że miałam poród ekspresowy to nic nie zjadłam w trakcie, ale zaraz po porodzie batony musli i żelki pochłonęłam w sekundę. Do tego mąż musiał biec mi po pizzę 🤪

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 26 maja, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Czyli kto jutro ma ważne wizyty?
    Awokado z torbielą,Blackapple z obrotem i KKK indukcję tak?
    Luna leży , Szkodnik czeka na oksy jutro?

Szarotka zacnie wyglądaliście ! Z twarzy to nawet tak kwitnąco 😅 Kieckę masz totalnie w moich kolorach 😍

Paulinaaa a co u Ciebie???

Dziewczyny z poczuciem straconego czasu. Przypomnę Wam tylko, że ja 24 lutego miałam pierwszy dzień urlopu i potem zaplanowane L4. I to był pierwszy dzień szpitala i uziemienia. Dwa miesiące później urodziłam… proszę mi tu nie mówić o niewykorzystanym czasie w ciąży 😅😅😅

age.png

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 26 maja, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z SORu 🙃 bolal mnie dziwnie brzuch na gorze, czyściło, ciśnienie 140-150/90, to pojechaliśmy. Z małym wszystko ok, skurczy brak, ale wyszło mi odrobinę podwyzszone CRP i enzymy trzustkowe, zostaje do obserwacji do rana na razie, rano decyzja co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 01:12

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 26 maja, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, nie dobrze Nosa; oby to tylko podrażnienie po jedzeniu było, a nie nic więcej.

U mnie jakaś gruba akcja, bo karetki i inne jeżdżą non stop, gdzieś tak od około godziny... eh.

Dla wszystkich MAM tych bardziej i mniej doświadczonych dużo cierpliwości, miłości i wzajemnej nauki siebie ❤️🌸

Luna30, Anuncja lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 26 maja, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy 💐

Nosa, ojej biedna jesteś, noc pewnie nieprzespana. Daj znać co lekarze mówią

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa zdrówka.

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa kurde tego w naszym ciążowym bingo nie było 🙄

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 maja, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Pozdrawiam z SORu 🙃 bolal mnie dziwnie brzuch na gorze, czyściło, ciśnienie 140-150/90, to pojechaliśmy. Z małym wszystko ok, skurczy brak, ale wyszło mi odrobinę podwyzszone CRP i enzymy trzustkowe, zostaje do obserwacji do rana na razie, rano decyzja co dalej.
    To tak brzmi tez jak na łożysko, może tak trzustka przy okazji.

Amoze czasem sa takie dni,że karetka tak jeżdżą bo jest tyle wezwań. Uwielbiałam takie dni w robocie😅

amoze lubi tę wiadomość

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    No tak, ja w piątek miałam żel (zamiast balonika), w sobotę oxy, dzień przerwy i jutro kolejna. Na następną kroplówkę nie wyrażam zgody.

Aaa bo robią przerwę pomiędzy...Też bym nie wyraziła. Jeszxze chyba można przebić pecherz

• Nosa Autorytet

Wysłany: 26 maja, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do łożysko i bejbika zarzutów brak, do trzustki trochę, że może ta cukrzyca ciazowa coś miesza. Czekam na poranne wyniki krwi i konsultacje z gastroenterologiem. Ktg numer trzy w toku. Ale naładowali mnie elektrolitami, ciśnienie już super🫣 oby trzustka ok i to tylko lekkie zatrucie to odeśpię w domu.

Luna30, Elza1234, Lauraa, Werzol, amoze, Yumi, ezra lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Zobaczymy. Rano mu rozwierciła plombe i dała lekarstwo,teraz mu rozwierciła lekarstwo,wyczyściła ropę i dała antybiotyk na 7 dni. On kurcze za każdym razem to samo. Dziurka taka,że wygląda jak lekko skruszony ząb,no ciężko dojrzeć że tam coś jest. Robią mu to na raz,czyli wiercenie i plomba. Po miesiącu ból zęba,ropa,antybiotyk,rozwiercanie i za jakiś czas rwanie. Zęby ma po mnie chyba....Kasy tyle płacić a później ząb do śmieci...Kazdy mówi,ze zrobi a każdy kończy tak samo. Martwi mnie to.

Jutro mialam tyle planów ale zostawię go w domu bo szkoda ,żeby z tym zębem się męczył w przedszkolu bo to świeże. Takze i dzisiejsze plany i jutrzejsze poszły się paść

A zdjęcie rtg panoramiczne zrobić? Wyleczyć każdą nawet mała dziurkę to prochnica nie będzie się przenosić. Tak znajomibzrobili z corka. I odpukać w niemalowane sookoj. Oni to wgl w narkozie jej wszystko wyleczyli

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na końcówce zawsze się dzieje:)

Ja mam dobry humor bo się wyspałam mimo że szpital. Ciekawe cxy mnie wypiszą dzisiaj.

Ja też bym chciała z 1 strony urodzić a z 2 to mam jeszxze trochę do ogarnięcia.

Co kupujecie mamom na dzień matki ?

• Nineq Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giphy.gif
    Dla nierozpakowanych i tych już z bobasami😉

Luna30, Blackapple, przygodami66, Elza1234, awokado 🥑, Lauraa, xSmerfetkax, Alex_92, Klaudek11, Werzol, Revolutionary , amoze, Anuncja, Lola93, Moooniii, Katikat, Yumi, CelinaJan, Margareetka, ezra lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Zgadnijcie kto już nie mógł wysiedzieć w domu przed kwalifikacją i pojechał 15 min za wcześnie i za niedługo będzie się kręcił te 15 min bez celu w okolicy szpitala? XD

Poszukam chyba tej piekarni o której pisała Cel.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Zaraz jadę na pobranie krwi i wejdę po kwiaty dla teściowej. Mamie kupiłam krem który lubi, od braci też dostanie kwiaty. Ja na dzień mamy dostałam pobudkę przed szóstą 😝

Powodzenia dziewczyny wizytujące, oby ten dzień przyniósł tylko dobre wieści:)

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wszystkiego najlepszego ❤️! 🌷 🌺

Nosa zdrówka, oby było ok i żeby Cię wypuścili ❤️

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple kciuki zaciśnięte

Blackapple lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego mamuśki! 💕

My w tym roku kupilismy po fajnym zestawie kosmetyków dla mojej mamy i teściowej.

Nosa wspolczuje nocnych przygód, mam nadzieje, ze nic poważnego…

Blackapple trzymam kciuki! Avocado za Twoją wizytę dziś też ❤️ niech tu się dziś zaroi od dobrych wieści

Szkodnik no i oczywiście niech u Ciebie też już się zadzieje, żebyś się nie męczyła. Co do przebicia pęcherza co ktoś napisał to raz miałam, po 4 godzinach skurczów na oxy jak akcja szła powoli, ale już rozwarcie było jakieś tam konkretne i tylko w takiej sytuacji uważam że to ma sens - jak już poród jest zaawansowany tylko się przedłuża. W innej absolutnie bym się nie zgodziła więcej w swoim przypadku, bo skurcze po przebiciu tego pęcherza były dla mnie pod względem bólu ok rop ne 🫣 no okropne.

Mój prezentem na dzień mamy chyba jest to, że dzieciaki dały pospać. Młodsza dopiero wstała niedawno a starsza jeszcze śpi. Chyba ta deszczowa pogoda tak na nie podziałała

Blackapple, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ