X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Yumi to bardzo wysoka gorączką ja na takie małe dziecko. Nie jest to błąd pomiaru?

Szkodnik kciuki!

Ja się dzisiaj wyspałam,wstawalam tylko na siku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 07:43

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik czekamy na dobre wieści :)

SZKODNIK lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    -27/12 - 195g 👶
    -27/01 - 414g 👶
    -26/02 - 834g 🌸
    -27/03 - 1467g 🍀
    -25/04 - 2417g 🐣
    -09/05 - 2956g 🧸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się znowu obudziłam z męża budzikiem o 4, zasnęłam o 6 na ledwo godzinę i już spać nie mogę
    Byłam dzisiaj siku chyba z 6 razy..
    mam na dziś tyle ambitnych planów a już wiem że mi się nie chce nic z tego 🙈😅
    Szkodnik dzisiaj to już musi być Twój dzień ♥️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik kciuki dalej zaciśnięte 🤞🏻🤞🏻
    Uparte to Twoje dziecię 😅 może niech mąż przemówi do brzucha to szybciej pójdzie 😅

Ja od wczoraj cały czas coś mam z tym żołądkiem 😩 plus jak całą ciążę obserwowałam jak pisałyście o hemoroidach w ciąży (bo mnie to nie dotyczyło) to chyba na samej końcówce mnie dopadło 😩 spróbuje z nasiadówkami, ale w razie czego co jeszcze polecacie?

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Luna jak odczuwasz takie skurcze ?
    Jakby je chcieć porównać do czegoś ?

Takie okresowe. Do szpitala jak jechałam z tą kolka to były inne bardziej na cały brzuch i mocniejsze. Tak te, pamiętam porodowe. Porodowej też tak narastają jakby. Masz kulminacje i odpuszczają. A te przepowiadacze to upierdliwe po prostu ale nie bd bolesne

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hejka!
    U mnie noc znów do dupy, drętwienie i ból dłoni standardowo także no nie za bardzo się wyspałam, za godzinę lecę do przychodni, później kawusia, śniadanie i do anestezjologa 🤗
    Mam smak na koktajl, muszę po drodze kupić truskawki i duży kefir 🤤 moja ciąża od początku do końca minęła pod wielkim znakiem KEFIRU, ubóstwianym przez całe 9 miesięcy 🤣

Miłego dnia dla Was ☺️☺️

Też marzę o koktajlu...Może jeśli mnie wypiszą też kupię. Mniam.

• kasssia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowwww Szkodnik, jedziesz ☺️☺️☺️

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jezu Yumi to bardzo wysoka gorączką ja na takie małe dziecko. Nie jest to błąd pomiaru?

Szkodnik kciuki!

Ja się dzisiaj wyspałam,wstawalam tylko na siku.

Wiem właśnie bardzo wysoka, czy błąd pomiaru nie wydaje mi się bo zawsze dobra pokazywało pierwszy raz taka wysoka teraz pokazuje, leki zbijają ale tylko do 37-38, nie ma innych objawów, po leku ma skutek uboczny i jest strasznie pobudzony wiec masakra 😓 nie wiem czy to jakaś 3dniowka czy jakiś zum, ogólnie no syn prawie w ogóle nie choruje więc w chorobach jestem słaba, oddałam rano próbkę moczu do badania żeby wykluczyć zum bo to czytam może być bez objawów

age.png

preg.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    No kurde Szkodnik ciśnij w końcu!

Nocka w szpitalu to tak 2/10, będę potrzebować fizjo po spaniu na tym łóżku, bo już mnie kość ogonowa i biodro boli XD jeszcze o 6.20 wbija ksiądz, pytając czy ktoś chce komunię i mimo że od wejścia mówimy, że nie to wchodzi głębiej do pokoju, no wkurza mnie takie coś i to nie tylko dlatego, że jestem uprzedzona do tej grupy społecznej 🙈

W 3 byśmy zebrały poród do kupy - jednej za wcześnie odeszły wody, druga ma mikro rozwarcie a trzecia mikroskurcze 🫠

Haha dobre. U nas nigdy nie było księdza. Ani na patologi ani jak bylam w innym na porodówce. 6.20...masakra. za to 1sza noc to ciągle ktoś mnie budził. Co zasnęłam to a to ktg a to ktoś nowy na salę a to ktoś wychodzi na indukcje...No szpital . Więc jakby mi odeszły wody i było ok to ja siedzę w domu. Aczkolwiek muszę odebrać ten gbs

Wysłany: 27 maja, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Dziewczyny, a pytanie z innej beczki. Macie do polecenia jakieś fajne lakiery, którymi można zabezpieczyć paznokcie i trochę je utwardzić?

Dzisiaj oczywiście dostałam informacje, że mam zdjąć hybrydę, już mi się nie chce wykłócać, że to nie średniowiecze. Zdejmę, ale mazgnęłabym chociaż czymś bezbarwnym, co spowoduje, że te pazury nie będą miękkie jak gazetki. Myślałam już czy nie walnąć samym topem i utwardzić, ale nie wiem czy tak można. 😂 Widzę, że w rossmanie jest trochę tych lakierów i odżywek, ale w sumie nic nigdy nie używałam z tego typu.
    Weź je sciagni jak najszybciej,natrzyj sobie oliwą z oliwek pare razy w ciągu dnia. I tak kilka dni. I bede fajniejsze. Pozniej sobie dopiero nakładaj odżywkę.

Ja mam swoje twarde bo nie noszę hybryd ale w jakimś gorszym okresie,jak się kruszą to to pomaga bardzo. Te wszystkie lakiery i odżywki tylko je bardziej kruszą

Weronka lubi tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik trzymam kciuki!!

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Wiem właśnie bardzo wysoka, czy błąd pomiaru nie wydaje mi się bo zawsze dobra pokazywało pierwszy raz taka wysoka teraz pokazuje, leki zbijają ale tylko do 37-38, nie ma innych objawów, po leku ma skutek uboczny i jest strasznie pobudzony wiec masakra 😓 nie wiem czy to jakaś 3dniowka czy jakiś zum, ogólnie no syn prawie w ogóle nie choruje więc w chorobach jestem słaba, oddałam rano próbkę moczu do badania żeby wykluczyć zum bo to czytam może być bez objawów

Robiłaś test combo ? To może być też grypa
    Przy grypie jest wysoka trudna do zbicia goraczka
    Jeśli grypa to warto wiedzieć bo można podać tamiflu lek p.wirusowy i skrócić infekcje a może nawet uniknąć zakażenia. Tylko im szybciej tym lepiej

No i lepiej zrobić może jakby się urodziło dziecko to uda się uniknąć zarażenia noworodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 08:03

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przy takiej gorączce już bym u malucha leciała do lekarza. U nas starsza miała raz 40 stopni przy jelitowce i leciała przez ręce. To był paskudny widok :( te małe dzieci się nieraz przy chorowaniu naprawdę umęczą

Szkodnik mocne kciuki za dobry poród!

Nineq Tobie udanej wizyty. O której masz? Ja koło 16.00. Boziu jak mi się nie chce do tego Szczecina jechać. Na samą myśl jestem chora…

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja to przy takiej gorączce już bym u malucha leciała do lekarza. U nas starsza miała raz 40 stopni przy jelitowce i leciała przez ręce. To był paskudny widok :( te małe dzieci się nieraz przy chorowaniu naprawdę umęczą

Nineq Tobie udanej wizyty. O której masz? Ja koło 16.00. Boziu jak mi się nie chce do tego Szczecina jechać. Na samą myśl jestem chora…

Ja też zwłaszcza w tej syt że porod może być w każdej chwili. Ale przed bym też zrobiła test combo. Nie wiadomo czy uda im się dzisiaj dostać...chociaż w tej syt to nawet prywatnie bym szla. Jeśli wizytę by mieli jutro a test pozytywny to może choćby receptę załatwić się da na teleporadzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 08:06

Wysłany: 27 maja, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Warto mieć te testy combo 9w1 w domu ,w pierwszy dzień to i tak mu nic nie wyjdzie,zapisz go do lekarza na dzisiaj tak żeby te wyniki moczu miec juz. Może ma jakąś anginę albo inne kurestwo. 40 stopni to dużo za dużo dla takiego dziecka

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci to ja pamiętam miałam bezbarwnym pomalowane, odżywką w sensie.
    Teraz też tak planuje, dziś jeszcze dopytam anestezjologa na wszelki wypadek ☺️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ani razu księdza nie było. Jeszcze tego by brakowało, żeby mi się obcy chłop o 6 rano do pokoju pakował
    Ale u nas się spać nie dało bo przecież od północy co 3 h było słuchanie tętna a o 6 rano już temp, ciśnienie bla bla bla
    Aż się dziś ładnie ubrałam żeby sobie poprawić humor bo jestem zła od momentu jak otworzyłam oczy 🤡 płakać mi się ciągle chce, no mam taki kryzys że szok

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

A ja już po. Młody raczej mały będzie, ma 3060 g, rozwarcie 4 cm, w razie skurczy mam od razu jechać do szpitala. Nie mam wskazań do wywołania także czekamy 🤷‍♀️
    Kolejną wizytę mam 06.06, jak nic nie będzie się działo to po terminie ktg co 2-3 dni i 13.06 ewentualne wywołanie. Także wiem, że nic nie wiem... 🙃

Malinaaa2024, amoze, Werzol, asiun, Revolutionary , przygodami66, ezra lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik teraz to już Witek musi wyjść ❤️ kciuki 🤞

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq dużo wiesz przecież! Życzę Ci, żeby się rozkręciło samo do kolejnej wizyty ❤️

Nineq lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ