CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:A ja już po. Młody raczej mały będzie, ma 3060 g, rozwarcie 4 cm, w razie skurczy mam od razu jechać do szpitala. Nie mam wskazań do wywołania także czekamy 🤷♀️
Kolejną wizytę mam 06.06, jak nic nie będzie się działo to po terminie ktg co 2-3 dni i 13.06 ewentualne wywołanie. Także wiem, że nic nie wiem... 🙃 -
Alex_92 wrote:Ja od wczoraj cały czas coś mam z tym żołądkiem 😩 plus jak całą ciążę obserwowałam jak pisałyście o hemoroidach w ciąży (bo mnie to nie dotyczyło) to chyba na samej końcówce mnie dopadło 😩 spróbuje z nasiadówkami, ale w razie czego co jeszcze polecacie?
Szkodnik, nareszcie akcja konkret! 🤞
Ja sie dopiero budzę, po tej izbie przyjec odsypiam.
Nineq to u Ciebie też zwiastuje rozpoczęcie tematu 🙂 bądź dobrej myśli, że nie będziesz musiała 2tyg czekać 🤞Alex_92, SZKODNIK lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za rady, zapisałam go do lekarza na 9:30 będziemy jechać zaraz, ehh martwię się hormony ciążowe tego nie ułatwiają, boję się za w każdej chwili mogę zacząć rodzić 😓
Nineq- kurcze super że już takie rozwarcie! Ja pamiętam przy pierwszym porodzie jak przyjechałam po odejściu wód i mega bolesnych skurczach miałam dopiero 4cm, a ile się nacierpiałam żeby te 4cm się zrobiły 🤣 tylko pozazdrościćLuna30 lubi tę wiadomość
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Ja jeszcze dzisiaj do obserwacji i jak wszystko będzie git to na parę dni do domu i mam wrócić w 38 tygodniu 🤡 więc fajna wycieczka, ale jak ciśnienie w miarę stabilne i obrzęki pojawiają się i znikają to nie ma co się spieszyć 🫠🫠🫠
Revolutionary , przygodami66, ezra lubią tę wiadomość
-
Jak coś to daje znać, że na razie mam czekać na salę aż się zwolni
2545 g dzisiaj wyszło, także rośnie 💪Paulinaaa_, amoze, Margareetka, Elza1234, Gusia_, Anuncja, Klaudek11, Werzol, KarolaKinga, asiun, Kkk77, Yumi, Revolutionary , CelinaJan, kasssia, Biedronka@, przygodami66, Lauraa, ezra lubią tę wiadomość
-
Revolutionary Dziękuję 🫂 Ostatecznie wzięliśmy kolor Twillic Graphite.
Szkodnik- Witek to chyba najbardziej wyczekiwane dziecko na tym wątku 😄 Kciuki ! ✊🏻✊🏻
SZKODNIK, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Szkodnik pewnie już tuli Witka (przynajmniej taką nadzieją żyję), to teraz przyszedł czas na Nineq 😅 Mam nadzieję, że jednak Tobie pójdzie to szybciej :p ale rozwarcie na 4cm to już jakaś sama w sobie powolnie rozkręcająca się akcja porodowa 😎
Ktoś jeszcze pisze się na podium po Szkodniku?hahah
U mnie dziwna nocka, od 23 zaczęło mnie czyścić, mam nadzieję, że to te słynne czyszczenie przed porodowe. Koło 2 oczy jak 5zł i musiała wlecieć kanapka, bo aż mnie trzęsło z głodu, a kolację jadłam normalnie koło 20, zasnęłam gdzieś przed 5, o 7 zadzwonił budzik i kolejne czyszczenie, nawet kawy nie trzeba było. Trochę poklepało na miesiączkowe i cisza. Na 10.30 jadę robić rzęsy - miałam skończyć na ostatniej wizycie, ale że mojej małej lokatorkę przestało się spieszyć do wyjścia, to zamierzam skorzystać z (chyba) już ostatniej aplikacji 😎 Trzymajcie kciuki żeby tylko dziecko nie zrobiło mi na przekór i w połowie zabiegu nie odeszły wody 😅😅
Poza tym - miłego dnia, pięknych wizyt i lekkich pordów, jeśli dziś takowe nadejdą👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
-27/12 - 195g 👶
-27/01 - 414g 👶
-26/02 - 834g 🌸
-27/03 - 1467g 🍀
-25/04 - 2417g 🐣
-09/05 - 2956g 🧸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
06.05 miałam 2 cm, po trzech tygodniach 4 cm także nie idzie to z zawrotną szybkością 😅
Mam nadzieję, że rzeczywiście w niedługim czasie się rozkręci, wolałabym uniknąć wywołania po terminie.amoze, Yumi, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Jezu,młody wstał rano i coś czuję,że będzie piękny dzień....Chcę kanapke z serem ale bez sera,ale w sumie chce chleb z ciągnącym serem . Ale ciepłego nie zje,więc miało się ostudzić. Jak sie ostudziło to już ser się nie ciągnie. Talerz wylądował w przedpokoju na podłodze.... Jest dopiero 9 rano....Co to będzie przez cały dzień.
Kindziukowa lubi tę wiadomość
-
Ja zwykle śpię dobrze z paroma pobudkami aby zmienić pozycje snu, dziś ciężej mi się spało, tak jakoś denerwowałam się odstawieniem leku że za każdą pobudka musiałam głaskać brzuch i czuć skoki dla uspokojenia dłuższą chwilę👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Jezu,młody wstał rano i coś czuję,że będzie piękny dzień....Chcę kanapke z serem ale bez sera,ale w sumie chce chleb z ciągnącym serem . Ale ciepłego nie zje,więc miało się ostudzić. Jak sie ostudziło to już ser się nie ciągnie. Talerz wylądował w przedpokoju na podłodze.... Jest dopiero 9 rano....Co to będzie przez cały dzień.
Lepsze ma zachcianki niż my wszystkie xdamoze, Margareetka, Yumi lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola luzik u mnie dziś to samo. Chcą iść na górę ale w sumie chcą się bawić w salonie, jak mówię, że ok to zostajemy w salonie płaczą obie na raz w tym jedna rzuca się na podłogę… Czeka nas jeszcze z tymi humorkami prawie 3h w aucie 👌 to będzie cudny wtorek xd
-
Oja Szkodnik kciukasy!!
Weronka
Co do lakieru to ja zniszczone paznokcie jak papier zabezpieczałam 2 warstwami odzywki utwardzajacej Golden Rose Black Diamond lub 4 in 1. Do tej pory używam bo nie chciałam juz latać co 2 tygodnie na pazy a mi szybko rosna. -
Szkodnik, czekamy na Witka!
Yumi kurczę, oby lekarz pomógł, dużo zdrówka dla synka i spokoju dla Ciebie 😓
Nineq łoo ale dziwnie z tym rozwarciem, mam nadzieję że przed kolejną wizytą samo jednak się rozkręciSZKODNIK, Yumi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ! Jestem z wątku Listopad 2025 weszłam pewnego dnia popatrzeć jak się przygotowujecie wyprawki itp a tu akcja lepsza niż z filmu!
Takie emocje ze Szkodnik rodzi że ja tylko codziennie zerkam czy urodziła, w nocy też wstaje patrzę co tam i dzisiaj jak przeczytałam że wody odeszły to krzyknęłam z radości stary mój to się zerwał na równe nogi co się dzieje a ja że wody wody odeszły Szkodnik w końcu rodzi!! Całym sercem jestem z Tobą ! 🥰
Masz świetne koleżanki na grupie co Cię wspierają !
No musiałam w końcu napisać bo mam dziś takie emocje że to trzeba przelać na papier;)
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za szybkie akcje porodowe ! 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:24
Katikat, Elza1234, KarolaKinga, Truuskaawka, Kindziukowa, Anabbit, Alex_92, Revolutionary , amoze, eeemakarena, Anuncja, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Karola luzik u mnie dziś to samo. Chcą iść na górę ale w sumie chcą się bawić w salonie, jak mówię, że ok to zostajemy w salonie płaczą obie na raz w tym jedna rzuca się na podłogę… Czeka nas jeszcze z tymi humorkami prawie 3h w aucie 👌 to będzie cudny wtorek xd
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Cześć dziewczyny ! Jestem wątku Listopad 2025 weszłam pewnego dnia popatrzeć jak się przygotowujecie wyprawki itp a tu akcja lepsza niż z filmu!
Takie emocje ze Szkodnik rodzi że ja tylko codziennie zerkam czy urodziła, w nocy też wstaje patrzę co tam i dzisiaj jak przeczytałam że wody odeszły to krzyknęłam z radości stary mój to się zerwał na równe nogi co się dzieje a ja że wody wody odeszły Szkodnik w końcu rodzi!! Całym sercem jestem z Tobą ! 🥰
Masz świetne koleżanki na grupie co Cię wspierają !
No musiałam w końcu napisać bo mam dziś takie emocje że to trzeba przelać na papier;)
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za szybkie akcje porodowe ! 🥰
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Też chwalę taka możliwość wzajemnego wsparcia 🥰
Dziewczyny są najlepsze 🩷Margareetka, KarolaKinga, asiun, Asia091, Kindziukowa, Alex_92, Yumi, Revolutionary , amoze, Anuncja lubią tę wiadomość
-
U mnie ostatnio nocki tragiczne…
Wstałam wypiłam kawę, muszę się ogarnąć i skoczyć do miasta, bo mąż ma dzisiaj urodziny i spodziewamy się gości. Żeby nie było tak kolorowo to jeszcze na dzisiaj zapowiedział się stolarz, więc wszystko na raz i na mojej głowie 😅🫣👀