X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi ten tekst z głodzeniem na pewno wykorzystam 🤣
    A wiecie co jest najgorsze, zwrócisz komuś uwagę ze sobie nie życzysz takich tekstów to od razu jest odpowiedź ALE JA NIE CHCIAL*M ZLE, TO WSZYSTKO W DOBREJ WIERZE. W dobrej wierze proszę się zamknąć, dziękuję bardzo 🤣

Nosa, Revolutionary , Werzol, eeemakarena, Anuncja, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Tanashi ten tekst z głodzeniem na pewno wykorzystam 🤣
    A wiecie co jest najgorsze, zwrócisz komuś uwagę ze sobie nie życzysz takich tekstów to od razu jest odpowiedź ALE JA NIE CHCIAL*M ZLE, TO WSZYSTKO W DOBREJ WIERZE. W dobrej wierze proszę się zamknąć, dziękuję bardzo 🤣

W dobrej wierze można spytać czy potrzebujesz pomocy, coś kupić lub przynieść jedzenie😎

KarolaKinga, Yumi, Luna30, Margareetka lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik kciuki!!!

Ja po porannym pobieraniu krwi i GBS. Zaraz mam usg w luxmed. Mam nadzieję, że ten brzuszek wyjdzie troszkę większy. Proszę o kciuki 🥺

Tanashi, Elza1234, Gusia_, Paulinaaa_, Nosa, KarolaKinga, Luna30, xSmerfetkax, CelinaJan, Maj.a, amoze, Werzol, awokado 🥑, Anuncja, Margareetka, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Szkodnik kciuki!!!

Ja po porannym pobieraniu krwi i GBS. Zaraz mam usg w luxmed. Mam nadzieję, że ten brzuszek wyjdzie troszkę większy. Proszę o kciuki 🥺

Trzymamy kciuki! Może zbiera siły i przypakuje na sam koniec 💪 u mnie w ciągu dwóch tygodni młody wskoczył z 18 na 40 centyl, więc jeszcze ma chwilkę żeby nadrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 11:09

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit kciuki, ja się martwiłam, że trochę Córka mniejsza a na wizycie w polowie 33 tyg 2.4kg więc Dzieciaki umieją zaskoczyć

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Koniecznie daj znać, bardzo jestem ciekawa czy to boli, bo ogólnie to ja na co dzień zapominam że mam go założonego
    Mój lekarz mówił że raz mu się zdarzyło, że ściągnął pessar i wysłał pacjentkę do szpitala bo widział główkę 😅 także życzę Ci takiego rozwoju sytuacji, żeby obyło się bez indukcji

Mi jak ściągał w pierwszej ciąży to czułam poprostu lekki dyskomfort ale to była chwilą moment i wyciągnięty :) przy bólach porodowych to jak ukąszenie komara 😄

Anabbit kciuki ✊️✊️

Elza1234 lubi tę wiadomość

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudek11 wrote:
    Mi jak ściągał w pierwszej ciąży to czułam poprostu lekki dyskomfort ale to była chwilą moment i wyciągnięty :) przy bólach porodowych to jak ukąszenie komara 😄

Anabbit kciuki ✊️✊️
    Całe moje dorosłe ginekologiczne życie to średni dyskomfort 😅🤣 także chyba dam radę w takim razie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wielką miską owsianki z bananem, jabłkiem, masłem orzechowym i truskawkami 🥰Sezon na truskawy mógłby się dla mnie w tym roku nie kończyć 😄 no chyba że mi minie ochota na nie razem z ciążą 🙈😄

Ale dzisiaj pospałam, prawie do 9 🙈

eeemakarena mi też każe zawsze kłaść się tak trochę na lewo, ale nie całkiem, tak na wpół i jest mi przez to tak w ciul nie wygodnie, że po tych 25minutach mam ochotę kogoś zastrzelić, bo czuję się jak zdjęta z krzyża 🙈 mi właśnie wczoraj pierwszy raz mocniej docisnął ten dolny pas i nie musiałam dociskać ręką tej "sondy" czy jak to się tam zwie 😄

SZKODNIK - A mówiłam że przez noc się może coś zadziać! 🫡 mega mocne kciuki! Ta piosenka more passion, more passion, more energy chyba stanie się naszym hymnem dzięki Tobie 😄

Nineq o, 4cm to już chyba całkiem sporo? 😶✊

Kkk77 kurde przez przypadek polajkowałam, chociaż no dobrze, że wszystko jest ok, ale bez sensu Ci taki falstart zafundowali tylko 🙈

Karola3xJ:D oj brzmi to jak ciężki wtorek przed Tobą... Dużo siły!✊

Asia091 chociaż to nie ja dzisiaj rodzę to dziękujemy za wsparcie dla Szkodnika! 🥰 I spokojnej ciąży! 🙏

Paulinaaa_ o proszę, czyli będzie następna w kolejce! No widzę że ruszyło się u nas, może powoli ale nabiera tempa 💪 Niech tylko szkodnik urodzi to kciuki przejdą na Ciebie 😄

Kciuki za wizyty dzisiaj! ✊ My dopiero wieczorem na USG, ciekawe co tam usłyszę u tego naszego bąbla..

Asia091, Elza1234, amoze, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Będzie skręcał meble?

Taaak, dalszy ciąg wykańczania siebie i domu 😅🫣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mój mikro bobas ma 2600, więc faktycznie kruszynka. Z tym, że w luxmed patrzą na termin z miesiączki, czyli jakbym była 36t 5d. Brzuch im wyszedł na 12 percentylu i mówią, żeBay sie nie martwić, bo przepływy wyglądają okej.
    Poczekam dziś na ten telefon ze szpitala, jeśli nie zadzwonią to jutro może się tam wybiorę żeby umówić to dodatkowe usg

Dzięki dziewczyny za kciuki 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 11:45

KarolaKinga, kasssia, Revolutionary , Werzol, Blackapple, Truuskaawka, Klaudek11, Margareetka, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki dla wszystkich wizytujących i leżących w szpitalach 🤞🏼🤞🏼
    Ja muszę dzwonić później do Przychodni czy może jest już mój wynik gbs..

Ja miałam wczoraj pierwszy telefon jak się czuję i czy rodzę 😅 teściowa za to przekonana że jeszcze jest dużo czasu, a mnie chyba ciekawość zeżre bo sama bym chciała wiedzieć kiedy nastąpi ten dzień 🤣🫣

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, nie mogę się nadziwić, jak to wszystko przebiega inaczej u każdej. Ja chwilę po 3 cm miałam już parte 🫣 Pauliaaa teraz bedzie miała indukcje, a od stycznia zagrożenie porodem przedwczesnym… cyrk na kółkach.

Mi z kolei chyba nie usunęli całego szwu, do tego mam chyba jakiś pęcherz przy cewce moczowej. Jutro pójdę na IP.

Dzisiaj wreszcie zrobiłam fajne fotki obu córkom i wysłałam newsa ludziom z pracy, z miesięcznym opóźnieniem 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 12:01

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt dobre wieści ♥️ Ta waga z dziś wcale nie jest jakaś dramatycznie niska ☺️

Smerfetka ja jak Twoja teściowa hahaha 🤣 moja głowa nadal żyje w przeświadczeniu, że jeszcze duuuuuzo czasu xd

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Anabitt dobre wieści ♥️ Ta waga z dziś wcale nie jest jakaś dramatycznie niska ☺️

Smerfetka ja jak Twoja teściowa hahaha 🤣 moja głowa nadal żyje w przeświadczeniu, że jeszcze duuuuuzo czasu xd

Ja trochę żyje w przeświadczeniu że urodzę w okolicach 06-07.06, ale za każdym razem jak się kładę wieczorem spać to się cykam że to ta noc 😅🤣🫣👀

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie jeszcze totalny chill. Dziś w pierwszej chwili nie zrozumiałam męża, jak powiedział: to co weźmiemy na wizytę Twoja walizkę? Ja mówię: po co? On: bo będziesz 2h od swojego szpitala, co zrobimy jak Ci odejdą wody? 🤣 Dopiero potem przyszła do mnie refleksja że w sumie no tak, biorąc pod uwagę fakt, że mój ostatni poród od 1 skurczu do otrzymania bobasa do rąk trwał 1.40min to może ma rację xd Choć też wiadomo to była indukcja to inaczej

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze mam luz :D poprzednio rodziłam 39+0 no i to było tak idealnie, nie za wcześnie, nie za późno 🤣 chociaż ten 40 tydzień teraz też nie brzmi tak źle, ale jakoś mamy po prostu za dużo na głowie i nie spieszy mi się 🫣 Z drugiej strony młody już mi mocno naciska na wszystko i mam problem żeby wyjść z córką na plac zabaw, więc jakby chciał wyjść w tym 39 TC to bym się nie obraziła 😝

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam ogórki małosolne i biorę się za pierogi na połóg. Śpiewam sobie przez Was od rana more passion, more energy 🤣

Katikat, KarolaKinga, Anabbit, Revolutionary , Werzol, Nosa, jowmat, eeemakarena, Anuncja, Alex_92, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już baaardzo nisko czuję główkę i od wczoraj mam jakiś ból kości w miednicy 🫣 skończyło się rumakowanie i mówienie, że czuję się wyjątkowo dobrze 😅

Miłego gotowania Tanashi. U nas też były w ostatnich dniach małosolne, choć tym razem to mąż miał na nie smaka, a nie ja 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po anestezjologu i właśnie siedzę na tarasie i piję koktajl 🤤😅

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj kręcę pizzę na obiad
    A mąż ma mi jechać po pracy, jak my to mówimy, po pastę z denata 😅🤣
    Otworzyli nam w mieście portugalską kawiarnię, Portugalczyk je robi i sprzedają te ciastka i chodzą za mną jakiś czas już
    A potem pójdziemy z psem na piłkę. Czyli ja będę siedzieć na ławce i patrzeć jak mąż lata za psem 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ