CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola dzięki że pytasz, lekarz podejrzewa jakąś wirusowke wszystko pięknie CRP 8 więc minimalnie ponad normę, test combo negatywny, gardło lekko czerwone ale ponoć tak że nawet tego pod uwagę by nie brała, mocz niby oki ma ketony wysokie 80, i kilka bakterii ale w normie( Wynik
5,7 /µl Zakres referencyjny 0 - 11.4) więc to na pewno nie zum a z tego co czytam w internecie te ketony wychodzą przy gorączce. Zalecenia zbijać gorączkę jeżeli będzie się utrzymywać do czwartku to wrócić na kontrolę, tak więc w sumie żadnych lekarstw ani nic tylko działanie na objawy 😪
Widzę że ty też z synem u lekarza, to pobieranie krwi to koszmar współczuję, dobrze że masz psychikę silną bo ja zawsze po takim czymś siadam psychicznie, a co z synkiem u Ciebie się dzieje ?
Szkodnik pewnie świętuje 🥰 czekamy na relacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 14:36
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Yumi wrote:Karola dzięki że pytasz, lekarz podejrzewa jakąś wirusowke wszystko pięknie CRP 8 więc minimalnie ponad normę, test combo negatywny, gardło lekko czerwone ale ponoć tak że nawet tego pod uwagę by nie brała, mocz niby oki ma ketony wysokie 80, i kilka bakterii ale w normie( Wynik
5,7 /µl Zakres referencyjny 0 - 11.4) więc to na pewno nie zum a z tego co czytam w internecie te ketony wychodzą przy gorączce. Zalecenia zbijać gorączkę jeżeli będzie się utrzymywać do czwartku to wrócić na kontrolę, tak więc w sumie żadnych lekarstw ani nic tylko działanie na objawy 😪
Widzę że ty też z synem u lekarza, to pobieranie krwi to koszmar współczuję, dobrze że masz psychikę silną bo ja zawsze po takim czymś siadam psychicznie, a co z synkiem u Ciebie się dzieje ?
Szkodnik pewnie świętuje 🥰 czekamy na relacje!
Mój był na testach alergicznych z krwi. Tak po prostu ma co jakiś czas.
Ja jestem silna bo kuźwa gdzie, zeby taki stary koń sie tak darł. On miał milion razy krew pobierana. Nie robiło to na nim wrażenia. A dzisiaj ma jakiś głupi dzien ale to nie znaczy,że ma rozwalać gabinet (na wizycie by okropny) a w zabiegowym ,że ma robić rozpiździel. Pielęgniarka ledwo żywa,widać że po jakimś wylewie a ten się chowa pod fotel i się z nią szarpie. -
Elza, daję znać, że ściąganie pessara nie boli 😁 jest nieprzyjemne, fakt, ale trwa to minutę
Po ściągnięciu 2cm rozwarcia, szyjki nie mierzyli, ale krótka, miękka i „gotowa” 🙈 zobaczymy jak to się wszystko rozwinie, ale mam się nastawić że jutro będziemy z małą.
Jakie to jest surrealistyczne…Blackapple, KarolaKinga, Werzol, kasssia, Yumi, Anabbit, Maj.a, Elza1234, asiun, Anuncja, CelinaJan, awokado 🥑, Kindziukowa, amoze, Kkk77, Flubbershy, Alex_92, Gusia_, Revolutionary , Margareetka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Elza, daję znać, że ściąganie pessara nie boli 😁 jest nieprzyjemne, fakt, ale trwa to minutę
Po ściągnięciu 2cm rozwarcia, szyjki nie mierzyli, ale krótka, miękka i „gotowa” 🙈 zobaczymy jak to się wszystko rozwinie, ale mam się nastawić że jutro będziemy z małą.
Jakie to jest surrealistyczne… -
Paulinaaa_ wrote:Elza, daję znać, że ściąganie pessara nie boli 😁 jest nieprzyjemne, fakt, ale trwa to minutę
Jakie to jest surrealistyczne… -
Karola3xJ:D wrote:Tak,ketony pojawiają się przy gorączce. Takze to z tego. Dobrze ze tak w badaniu jest okej. Może faktycznie to ta cholerna trzydniówka..ale.tq.gorqczka okropna. Naszło mu znowu tyle czy już nie?
Mój był na testach alergicznych z krwi. Tak po prostu ma co jakiś czas.
Ja jestem silna bo kuźwa gdzie, zeby taki stary koń sie tak darł. On miał milion razy krew pobierana. Nie robiło to na nim wrażenia. A dzisiaj ma jakiś głupi dzien ale to nie znaczy,że ma rozwalać gabinet (na wizycie by okropny) a w zabiegowym ,że ma robić rozpiździel. Pielęgniarka ledwo żywa,widać że po jakimś wylewie a ten się chowa pod fotel i się z nią szarpie.
Tak właśnie znowu mu się załącza aktualnie 39,3 😪 😭
O matko! To miałaś niezłe urwanie głowy 😮 a ja przeżywam płacz i tulenie w zabiegowym 😅 ale 25kg syna ogarnąć z brzuchem to podziwiam silna babka z Ciebie
Paulinaaa super wiadomość! To teraz z górki 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 15:14
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Jakie to jest surrealistyczne…
Ojacie kręcę, to właściwie nie znasz dnia ani godziny. Oby indukcja nie była potrzebna.
Wracasz do domu na ostatni wieczór? -
Zostaję w szpitalu już - bo chcą właśnie robić indukcję.. Dzisiaj jeszcze chyba balonik żeby pomóc szyjce, a jutro oksytocyna 🙈
Podobno przez niewydolność szyjki powinno pójść szybko, zobaczymy xd
Wolałabym żeby posiedziała w środku jeszcze z tydzień, ale nawet tu mi wszyscy mówią, że po tych akcjach że zsunięciem się szwu i uwypuklaniem pęcherza to super, że się w ogóle udało ciąże donosić.. Tylko taki okruszek będzie.. Ale wychodzi że to rodzinne, więc tym bardziej mam jakiś wewnętrzny sprzeciw odnośnie wywoływaniaja się urodziłam 2 tyg później i 2800, siostra tez podobnie i 2700, mama 2500. Ale z drugiej strony nic nie brzmi tak dobrze jak mieć ją już bezpiecznie w ramionach po tym wszystkim ❤️
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Yumi wrote:Tak właśnie znowu mu się załącza aktualnie 39,3 😪 😭
O matko! To miałaś niezłe urwanie głowy 😮 a ja przeżywam płacz i tulenie w zabiegowym 😅 ale 25kg syna ogarnąć z brzuchem to podziwiam silna babka z Ciebie
Paulinaaa super wiadomość! To teraz z górki 😍Yumi lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Zostaję w szpitalu już - bo chcą właśnie robić indukcję.. Dzisiaj jeszcze chyba balonik żeby pomóc szyjce, a jutro oksytocyna 🙈
Wolałabym żeby posiedziała w środku jeszcze z tydzień, ale nawet tu mi wszyscy mówią, że po tych akcjach że zsunięciem się szwu i uwypuklaniem pęcherza to super, że się w ogóle udało ciąże donosić.. Tylko taki okruszek będzie.. Ale wychodzi że to rodzinne, więc tym bardziej mam jakiś wewnętrzny sprzeciw odnośnie wywoływaniaja się urodziłam 2 tyg później i 2800, siostra tez podobnie i 2700, mama 2500. Ale z drugiej strony nic nie brzmi tak dobrze jak mieć ją już bezpiecznie w ramionach po tym wszystkim ❤️
Jakoś przegapiłam czy co ale po co chcą wywoływać? Nie można zaczekać czy samo się nie zacznie? Niektóre chodzą długo z 2cm albo i więcej więc po co indukcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 15:50
-
Paulinaaa_ wrote:Zostaję w szpitalu już - bo chcą właśnie robić indukcję.. Dzisiaj jeszcze chyba balonik żeby pomóc szyjce, a jutro oksytocyna 🙈
Trzymam kciuki żeby szybko poszło, komuś w końcu musi z tego forum.
A ile teraz ma tak z ciekawości? -
Luna30 wrote:Jakoś przegapiłam czy co ale po co chcą wywoływać? Nie można zaczekać czy samo się nie zacznie? Niektóre chodzą długo z 2cm albo i więcej więc po co indukcja?
Z powodu małej masy córeczki, bo jest szansa że w środku z jakiegoś powodu nie dostaje wystarczająco składników odżywczych (przepływy itd są ok).
Teraz ma ok 2.5kg, główny problem to brzuszek ~3 centyl -
Blackapple ale super, że się udało z tym obrotem, gratulacje za odwagę!
Paulina w takim razie oby akcja rozkręciła się sama 🤞
U nas w drodze na ktg było bajlando w brzuchu, a na ktg ani drgnęła, więc leżałam prawie godzinę na tym lewym boku i myślałam, że mi biodro pęknie zaraz 🙄Blackapple lubi tę wiadomość
-
Szkodnik! Szkodnik! Ja to myślałam ze Ty na partych będziesz nam zdawała relacje! Co tam tak cicho!? My tu wszystkie ciotki czekamy 😝
Gratuluje obrotu! To musi być ciekawe doświadczenie
Kasia jak Wasza jelitówka?
Yumi, zdrowka dla malucha!
Blackapple, Yumi lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
awokado 🥑 wrote:Blackapple ale super, że się udało z tym obrotem, gratulacje za odwagę!
Paulina w takim razie oby akcja rozkręciła się sama 🤞
U nas w drodze na ktg było bajlando w brzuchu, a na ktg ani drgnęła, więc leżałam prawie godzinę na tym lewym boku i myślałam, że mi biodro pęknie zaraz 🙄
Widzę, że też miałaś pecha do KTG dzisiajawokado 🥑 lubi tę wiadomość
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
🩺 04.06.2025
-
Kindziukowa wrote:Szkodnik! Szkodnik! Ja to myślałam ze Ty na partych będziesz nam zdawała relacje! Co tam tak cicho!? My tu wszystkie ciotki czekamy 😝
Gratuluje obrotu! To musi być ciekawe doświadczenie
Kasia jak Wasza jelitówka?
Yumi, zdrowka dla malucha!
Ciekawe to dobre określenie xD