X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Jestem z wątku Listopad 2025 weszłam pewnego dnia popatrzeć jak się przygotowujecie wyprawki itp a tu akcja lepsza niż z filmu!
    Takie emocje ze Szkodnik rodzi że ja tylko codziennie zerkam czy urodziła, w nocy też wstaje patrzę co tam i dzisiaj jak przeczytałam że wody odeszły to krzyknęłam z radości stary mój to się zerwał na równe nogi co się dzieje a ja że wody wody odeszły Szkodnik w końcu rodzi!! Całym sercem jestem z Tobą ! 🥰

Masz świetne koleżanki na grupie co Cię wspierają !

No musiałam w końcu napisać bo mam dziś takie emocje że to trzeba przelać na papier;)
    Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za szybkie akcje porodowe ! 🥰
    Hahaha dobre 😄 ale numer 😁😁 ale od tego jest forum !

Luna30 lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U mnie ostatnio nocki tragiczne…
    Wstałam wypiłam kawę, muszę się ogarnąć i skoczyć do miasta, bo mąż ma dzisiaj urodziny i spodziewamy się gości. Żeby nie było tak kolorowo to jeszcze na dzisiaj zapowiedział się stolarz, więc wszystko na raz i na mojej głowie 😅🫣👀
    Będzie skręcał meble?

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lipa warsztaty chustonoszenia zastąpili czymś innym. No to nic się nie dowiem...

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się też akcja zagęszcza, wygląda na to, że Lenka dołączy do nas w tym tygodniu 🙈

Przyszłam na ściągnięcie szwu i sprawdzenie wagi małej, stwierdzili, że przez to że jest taka na granicy (2.5kg) to jednak wytyczne są takie żeby wyciągać po skończonym 37tc „na wszelki wypadek” jakby się okazało że nie jest po prostu mała, tylko jej źle w brzuszku.

Więc ściągną dzisiaj szew, a jakoś jutro/pojutrze indukcja 😱

Kindziukowa, Luna30, Cel95, Maj.a, Klaudek11, Katikat, Alex_92, Yumi, Revolutionary , xSmerfetkax, amoze, Anuncja, przygodami66, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ale rewelacje ❤️ oby indukcja poszła sprawnie w takim razie!

Paulinaaa_ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    U mnie się też akcja zagęszcza, wygląda na to, że Lenka dołączy do nas w tym tygodniu 🙈

Przyszłam na ściągnięcie szwu i sprawdzenie wagi małej, stwierdzili, że przez to że jest taka na granicy (2.5kg) to jednak wytyczne są takie żeby wyciągać po skończonym 37tc „na wszelki wypadek” jakby się okazało że nie jest po prostu mała, tylko jej źle w brzuszku.

Więc ściągną dzisiaj szew, a jakoś jutro/pojutrze indukcja 😱
    A boli ściąganie pessara? Bo ty też miałaś, prawda? Poza szwem?
    Ale to starzeje Ci się łożysko? Przepływy są kiepskie?
    Nineq ktoś Ci się wcisnął w kolejkę 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Jeszcze nie wiem czy boli, będą dopiero ściągać pewnie jakoś bliżej południa 😅 dam znać! bo tak, i szew i pessar.

Niee, przepływy wszystkie w normie, łożysko wygląda ok itd - tylko mówią że zawsze sa rzeczy, których nie da się zobaczyć, jakieś wady w łożysku, węzły na pępowinie itp więc kwestia bardziej dmuchania na zimne, takie wytyczne 🤷🏼‍♀️

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Do mojej kolejnej wizyty prognozuję, że jeszcze ze 2-3 wciśnięte porody 😅nie licząc Szkodnika.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq mimo wszystko postęp jest 🙂 niektóre dziewczyny jeszcze mają długie szyjki na tym etapie, a u Ciebie już rozwarcie, chodziłaś już po krawężnikach? 😅

Gusia, powodzenia na wizycie, my jedziemy dopiero na 18

Paulina, ciekawe czy u Ciebie się coś samo rozkręci jak zdejmą szew i pessar

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Przychodni, położna nie chciała mi zrobić ktg „co będzie Pani płacić 90zl, ja Panią wcisnę na wizytę” 😂😂

No więc udało się i byłam, szyjka dalej lekko skrócona ale zamknięta, lekarz mówił że nie odkleja mi się łożysko, ale że może lepiej żebym przy tych bólach była już w szpitalu. Że bezpieczniej i lepiej dmuchać na zimne. Bóle są ale o mniejszym nasileniu niż w nocy.
    Także wróciliśmy do domu, ogarnelam rzeczy do końca, na 10:45 idę przyciąć włosy do fryzjera i na szpital już prosto 😂

Nineq my to się chyba widziałyśmy dzisiaj, ale ja to dzikus jestem i ani me ani be. 🐗 🙈🫢
    W każdym razie zapraszam na oddział jak najszybciej, oby Ci się szybciej rozkręciło i żebyś nie musiała czekać 🤪

Maj.a, Yumi lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Jeszcze nie wiem czy boli, będą dopiero ściągać pewnie jakoś bliżej południa 😅 dam znać! bo tak, i szew i pessar.

Niee, przepływy wszystkie w normie, łożysko wygląda ok itd - tylko mówią że zawsze sa rzeczy, których nie da się zobaczyć, jakieś wady w łożysku, węzły na pępowinie itp więc kwestia bardziej dmuchania na zimne, takie wytyczne 🤷🏼‍♀️
    Koniecznie daj znać, bardzo jestem ciekawa czy to boli, bo ogólnie to ja na co dzień zapominam że mam go założonego
    Mój lekarz mówił że raz mu się zdarzyło, że ściągnął pessar i wysłał pacjentkę do szpitala bo widział główkę 😅 także życzę Ci takiego rozwoju sytuacji, żeby obyło się bez indukcji

Paulinaaa_, Werzol lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol, jeszcze nie, ale wczoraj do mojego Krzyśka się śmiałam na spacerze, że tak babki chodzą, żeby porod przyśpieszyć i chyba ja muszę 😅póki co same spacery wlatują i jak patrzę poprzedniego wtorku machnęłam 45 km😅

Makarena, siedziałaś na tej kanapie? Z mężem?🤔Bo ja widziałam Cię w takim razie, ale nie poznałam 😂nie śpię od 4.30 i tak nie ogarniam dziś trochę.
    Grzej mi tam miejsce w szpitalu 😅powodzenia.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze żal post napisać. Tak się dzis wkurzyłam, mam dość pytań i komentarzy na temat tego kiedy urodze a każdy w moim otoczeniu nagle zamienia się w ginekologa położnika i wygłasza swoje teorie 🫠 dzis usłyszałam od osoby z rodziny ze "leżałam miesiac i już mialam niby rodzic a dalej nie urodziłam, więc NA PEWNO urodze w połowie czerwca ". Chciałabym żeby do końca ciazy już się ludzie po prostu nie odzywali do mnie, szkoda ze to niemożliwe 🙃
    Koniec żal postu, z tego wkurwu dostałam motywacji do działania i idę ogarniać komodę i przewijak.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    A ja musze żal post napisać. Tak się dzis wkurzyłam, mam dość pytań i komentarzy na temat tego kiedy urodze a każdy w moim otoczeniu nagle zamienia się w ginekologa położnika i wygłasza swoje teorie 🫠 dzis usłyszałam od osoby z rodziny ze "leżałam miesiac i już mialam niby rodzic a dalej nie urodziłam, więc NA PEWNO urodze w połowie czerwca ". Chciałabym żeby do końca ciazy już się ludzie po prostu nie odzywali do mnie, szkoda ze to niemożliwe 🙃
    Koniec żal postu, z tego wkurwu dostałam motywacji do działania i idę ogarniać komodę i przewijak.

Te komentarze i licytacje kto będzie miał rację odnośnie terminu to dramat... Współczuję :(
    Ludzie nie mają taktu zadając takie pytania

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz na prowadzeniu Paulina i Nineq, trzymamy kciuki! Nineq, a Ty masz jakieś skurcze, czy to rozwarcie się robi tak sobie bez żadnych dodatkowych efektów? Jak ja jechałam na porodówkę i miałam już 3 cm rozwarcia to już były regularne skurcze, więc dobrze wiedzieć że w razie czego może to iść tak sobie po cichu xDD

Ja już po ostatniej wizycie u endokrynologa, teraz jeszcze jutro odebrać gbs i kolejne ktg. Mąż się umówił znowu na niedzielę z moim bratem dalej na gładzie, więc do niedzieli nie rodzę, ale potem mi brat jeszcze powiedział, że planuje jeszcze przyjechać w Boże Ciało, wiec powiedziałam że już bez przesady, cały czerwiec nie mogę obiecać że nie będę rodzić xDD Ale chce przyjechać i tak i robić bez męża, więc miło z jego strony.

KarolaKinga przygotuj się, nie zdążysz jeszcze wyjść z porodówki a dostaniesz od tych samych osób pytania KARMISZ? Wtedy warto odpowiadać nie, głodzę xDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 10:37

KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w poprzedniej ciąży właśnie miałam jak Nineq. Rozwarcie bez żadnych skurczów jakoś z końcem 35 tygodnia na dwa palce i właśnie dlatego końcówkę spędzałam w szpitalu na obserwacji, bo mój lekarz twierdził, że przy takim rozwarciu jest duże ryzyko infekcji wewnątrzmacicznej 🤷‍♀️ jak na złość nie miałam żadnych skurczów i tak sobie z tym żyłam czekając aż się wkurzyłam i podpisałam zgodę na indukcję bo już miałam dość sytuacji dokoła 😅

Co do tych pytań o termin porodu to współczuję. Ja na końcówce robię się właśnie też między innymi dlatego aspołeczna bo mnie takie teksty drażnią i wolę ich nie słuchać xd

Rety chodzę od rana i tylko mam nadzieję, że u mnie się obejdzie dziś bez żadnego szpitala, bo smutno mi będzie jak dzieci zostaną same z mężem 😅 hormon party ma się cudownie 👌

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, w ciągu ostatnich 3 tygodni miałam może ze 3 dni ze skurczami, które trwały z pół dnia raptem i normalnie funkcjonowałam. I to tylko po współżyciu 🤡także u mnie idzie raczej po cichu. I zastanawiam się kiedy się ruszy dalej, czy w ogóle.

KarolaKinga, współczuję, wiem o co chodzi. Ja ostatnio też słyszałam, że oooo, nadal nie urodziłaś. No jak widać, gdybym urodziła to byście wiedzieli, a tak proszę się zamknąć, mam termin na czerwiec, maj się jeszcze nie skończył.

Cel95, Werzol, KarolaKinga, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Te komentarze i licytacje kto będzie miał rację odnośnie terminu to dramat... Współczuję :(
    Ludzie nie mają taktu zadając takie pytania
    Dlatego ja jestem bardzo wdzięczna za moją najbliższą rodzinę, tylko z nimi to przeżywamy i mam ogromne wsparcie, nikt mi nic nie dyktuje, zarcioszki delikatne owszem, ale one mnie rozluzniaja 🙂

Paulina 🥳 W takim razie rozpoczynamy akcje doping dla Pauliny 😁 mnie osobiście bardzo cieszy, że tak u nas się zagescilo, w ciągu nastepnych dwóch tyg dla wielu z nas sytuacja się rozwiąże 🥰🤞🤞🥂

KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wychodzę. Żeby nie było tak kolorowo to wyszly im jakieś bakterie w moczu i albo mogłam zostać kolejna noc w szpitalu I wypis jutro po to żeby to 1 badanie zlecić albo mogę jutro sama zanieść próbkę do lab. Ja już od tych badań moczu mam nerwa jął mam je robić. Ciągle coś. Robię te próbki wd instrukcji i przedwczoraj- zanieczyszczona nie wiem jakim cudem bo bardzo się starałam i wydawało się że pobranie ok. Wczoraj pobrana - wynik dzisiaj że bakterie. Tyle że zrobili zwykle badanie a nie z posiewem. Więc jutro kolejny raz. Za każdym razem całą ciążę wychodzą mi w ogólnym bakterie a w posiewie ok. Któraś to rozumie :((? Przysięgam że robię jak w instrukcji.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wszyscy tylko oczekują i oferują swoją pomoc. Jednak no niektóre z Was to są sporo dalej :D więc może emocje rosną

Bardziej w drugą stronę, znajomi np organizują imprezę bliżej połowy czerwca dla kogoś i cały opis już wysłali plus co trzeba przygorować a ja eee pamiętacie może że jestem w ciazy🤣 także jak zna sie tylko osoby które jeszcze nie są na etapie dzieciowym to różne ciekawe propozycje blisko terminu porodu wpadają.

Ja to już nie mam siły na imprezy teraz, spotkać się kameralnie lub iść na spacer ok, ale nic ponad to

Moje dwie najbliższe przyjaciółki się super spisują, dziś się widzę z jedną po gwizdku właśnie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ