CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex_92 🤞 powodzenia!
My też zaglosowane, właśnie wróciliśmy z ostatniej wyjazdowej kawki ze znajomymi i wyborow. Czuje, ze nie mam już energii wychodzić towarzysko, zaszyłabym sie w chacie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 15:45
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Alex_92 wrote:U mnie dalej coś się sączy plus mam uczucie parcia 😩
Idę myć tą głowę i podjedziemy na izbę.
Przynajmniej udało mi się zagłosować 😄
Kciuki! ✊️ jakie grzeczne dziecko dało mamie zagłosować 😆Alex_92 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
My też nie mamy jeszcze karuzeli ani tej maty takiej na podłogę, kupimy już chyba po porodzie, także jak macie jakieś polecajki to chętnie przyjmę 😉2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Alex mocne kciuki! A dziecko jest przykładnym obywatelem, że dało zagłosować.
My właśnie jedziemy do lekarza. Przeszła u nas już jednak burza i ulewa, ale jest akurat okienko pogodowe 😅Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Alex, mocne kciuki! 🍀🍀🍀
Ja karuzelę i matę na podłogę zażyczyłam sobie od dziadków, zobaczymy co wymyślą 😅
U nas też juz po głosowaniu, ruch spory ale szybko szło więc nawet nie musiałam sie pchać w kolejce, zagłosowałam a potem sie tak pożarłam z mężem że już mam dość tego dnia. Chlop by chciał zebym do konca ciazy leżała i chyba sie nie ruszała w ogóle. Nie wiem już jakich argumentów mam używać zeby mu przemówić do rozumu żeby dal mi trochę spokój pod tym kątem.Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Nineq, ale zaskoczenie, wielkie gratulacje! 😍
Alex trzymam kciuki, niech pójdzie gładko i sprawnie! 😊
Ja po studiach, koniec zaliczeń, myślę, że będzie bez poprawek. Piszecie o fotelach, a my właśnie wczoraj po uczelni zahaczyliśmy o ikełłe i kupiliśmy uszaka. 😁 Powiem Wam… to jest złoto, już w nim prawie wczoraj kimałam jak mąż skręcał taki jeżdżący organizer, który sobie upatrzyłam na przybory higieniczne. 😅 Baardzo wygodny, myślę, że się sprawdzi i pewnie zostanie na dłużej do wspólnego czytania książeczek itp.
Dzisiaj wykąpaliśmy piesa, ażeby był czysty i pachnący dla nowego członka rodziny, posprzątaliśmy dom po tym kąpielowym pobojowisku i za chwilę jedziemy na głosowanie i to tyle z dnia. Po 5 godzinach terenowych zajęć z geodezji, które miałam rano mam nogi jak serdelki… Pogoda jest piękna, ale taka temperatura plus kilka godzin w adidasach, to już zło.
A tu uszak, ten nowszy model. Zdecydowanie bardziej mi się podoba niż ten tradycyjny.
Nineq, KarolaKinga, Gusia_, Revolutionary , Katikat, Truuskaawka, CelinaJan, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
KarolaKinga wrote:Alex, mocne kciuki! 🍀🍀🍀
Ja karuzelę i matę na podłogę zażyczyłam sobie od dziadków, zobaczymy co wymyślą 😅
U nas też juz po głosowaniu, ruch spory ale szybko szło więc nawet nie musiałam sie pchać w kolejce, zagłosowałam a potem sie tak pożarłam z mężem że już mam dość tego dnia. Chlop by chciał zebym do konca ciazy leżała i chyba sie nie ruszała w ogóle. Nie wiem już jakich argumentów mam używać zeby mu przemówić do rozumu żeby dal mi trochę spokój pod tym kątem.KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Alex trzymamy kciuki za sprawny przebieg 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Ja zagłosowałam, nie było problemu żadnego, nie skreślili mnie z listy nawet 😅. U mnie dziś totalne wyciszenie, więc zdecydowanie nie zapowiada się na porodówkę. Robimy ognisko bo dziadkowie zaplanowali dla dzieci hot dogi i lody na dzień dziecka. Mąż na budowie 😅Alex_92 lubi tę wiadomość
-
A mam pytanie jeszcze.
Przy kupnie łóżeczka zdecydowaliśmy się na przewijak na łóżeczko. Czy któraś z Was korzystała z takiego? Czy to się sprawdza? Wczoraj zaczęłam ogarniać łóżeczko i mam wątpliwości… Dostaliśmy od sąsiadów karuzele z fisher price i chcieliśmy ją zamontować, ale mam wrażenie, że z karuzelą przez ten przewijak nie będę w stanie wyciągać swobodnie młodego z tego łóżeczka no i nie zamontowaliśmy tej karuzeli… I naszły mnie wątpliwości co do tego przewijaka.
Ogólnie w pokoiku mam dużo miejsca i na luzie wszedłby osobny przewijak. Znalazłam wczoraj w okolicy ten zwykły ikeowski za 60 zł i myślę, czy to nie będzie lepsze rozwiązanie. Na co byście stawiały?
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Nineq, ale zaskoczenie, wielkie gratulacje! 😍
Alex trzymam kciuki, niech pójdzie gładko i sprawnie! 😊
Ja po studiach, koniec zaliczeń, myślę, że będzie bez poprawek. Piszecie o fotelach, a my właśnie wczoraj po uczelni zahaczyliśmy o ikełłe i kupiliśmy uszaka. 😁 Powiem Wam… to jest złoto, już w nim prawie wczoraj kimałam jak mąż skręcał taki jeżdżący organizer, który sobie upatrzyłam na przybory higieniczne. 😅 Baardzo wygodny, myślę, że się sprawdzi i pewnie zostanie na dłużej do wspólnego czytania książeczek itp.
Dzisiaj wykąpaliśmy piesa, ażeby był czysty i pachnący dla nowego członka rodziny, posprzątaliśmy dom po tym kąpielowym pobojowisku i za chwilę jedziemy na głosowanie i to tyle z dnia. Po 5 godzinach terenowych zajęć z geodezji, które miałam rano mam nogi jak serdelki… Pogoda jest piękna, ale taka temperatura plus kilka godzin w adidasach, to już zło.
A tu uszak, ten nowszy model. Zdecydowanie bardziej mi się podoba niż ten tradycyjny.
Co masz za organizer bo szukam natchnienia
Wodze że pytasz o przewijak. Ja miałam nakładany ale ściągałam po użyciu bo przy wkładaniu dziecka pizgałam jego głową o łóżeczko, za mało miejsca było.
Ja masz miejsce to się nawet nie zastanawiaj i rób oddzielnieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 16:23
-
Śliczny ten nowy model fotela. My swój kupowaliśmy 2 lata temu, także mam ten stary.
Dostałam receptę na Heviran. Poza tym USG git, mała ma 2.8 kg, wód jest ok.
Lekarz źle mi spojrzał, a ja źle zobaczyłam - nie mam dodatniego GBS 🤡🤦♀️ przecież GBS to jest streptococcus a ja miałam staphylococcusa
Także jadę jutro do kliniki GBS zrobićamoze, Revolutionary , Moooniii, Margareetka, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:A mam pytanie jeszcze.
Przy kupnie łóżeczka zdecydowaliśmy się na przewijak na łóżeczko. Czy któraś z Was korzystała z takiego? Czy to się sprawdza? Wczoraj zaczęłam ogarniać łóżeczko i mam wątpliwości… Dostaliśmy od sąsiadów karuzele z fisher price i chcieliśmy ją zamontować, ale mam wrażenie, że z karuzelą przez ten przewijak nie będę w stanie wyciągać swobodnie młodego z tego łóżeczka no i nie zamontowaliśmy tej karuzeli… I naszły mnie wątpliwości co do tego przewijaka.
Ogólnie w pokoiku mam dużo miejsca i na luzie wszedłby osobny przewijak. Znalazłam wczoraj w okolicy ten zwykły ikeowski za 60 zł i myślę, czy to nie będzie lepsze rozwiązanie. Na co byście stawiały? -
Elza1234 wrote:Śliczny ten nowy model fotela. My swój kupowaliśmy 2 lata temu, także mam ten stary.
Dostałam receptę na Heviran. Poza tym USG git, mała ma 2.8 kg, wód jest ok.
Lekarz źle mi spojrzał, a ja źle zobaczyłam - nie mam dodatniego GBS 🤡🤦♀️ przecież GBS to jest streptococcus a ja miałam staphylococcusa
Także jadę jutro do kliniki GBS zrobić -
Karola3xJ:D wrote:Nimeq a jak się tam czujecie
Ja niewyspana, rana boli, ale liczę, że z każdym dniem będzie lepiej 🙂jestem na sali sama, łazienka na wyłączność także luksusowo 😎Nosa, Revolutionary , Truuskaawka, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość