CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola jeszcze raz gratki!
Truskawka a ta górna granica afi to nie jest 25?
Widzę, że już było dużo odpowiedzi o ktg, ale u mnie w szpitalu też tak jest, że jeszcze lekarz to interpretuje, więc zadzwoń sobie na pewno do swojego.
I jeszcze pytanie, czy ktoś miał przed porodem częstą potrzebę 💩?
Bo ja tak chodzę dzisiaj często (a normalnie to raczej miałam zaparcia), a raczej nie jest to zatrucie, bo konsystencja taka jeszcze w normie + mąż jadł to samo i nic mu nie jest. -
Blackapple wrote:Karola jeszcze raz gratki!
Widzę, że już było dużo odpowiedzi o ktg, ale u mnie w szpitalu też tak jest, że jeszcze lekarz to interpretuje, więc zadzwoń sobie na pewno do swojego.
Bo ja tak chodzę dzisiaj często (a normalnie to raczej miałam zaparcia), a raczej nie jest to zatrucie, bo konsystencja taka jeszcze w normie + mąż jadł to samo i nic mu nie jest.SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Karola jeszcze raz gratki!
Bo ja tak chodzę dzisiaj często (a normalnie to raczej miałam zaparcia), a raczej nie jest to zatrucie, bo konsystencja taka jeszcze w normie + mąż jadł to samo i nic mu nie jest.
Tak,ta górna granica afi to 24-25 ale czytałam że te kieszonki normy mają do 8cm. Więc u mnie ta jedna jakby przekracza tą granice ale wody są jeszcze w górnej normie. Może niepotrzebnie panikuje,nie wiem 🙊
Może faktycznie coś się zaczyna u Ciebie,właśnie położne na warsztatach mówiły że przed rozpoczęciem akcji organizm sam zaczyna się oczyszczać 😉 -
Elza1234 wrote:😅😅
Ja po tej ciszy tutaj czuję że naprawdę to się kończy wszystko 🙈
Nie nie nie,nie zgadzam się. Nic się nie kończy. My mamy jeszcze czas 😃Elza1234, Margareetka, CelinaJan, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Blackapple ja jak przyjechałam tu w piątek nad ranem to właśnie całą noc też miałam biegunkę i takie parcie/ucisk na odbyt. Do tego dreszcze takie jak przy porodzie paskudne.
U mnie zaczął się na wieczór jakiś taki śluz trochę z krwią i wróciły mi twardnienia brzucha. Na razie na spokojnie, ale po bezobjawowym wieczorze wczoraj i nocy już mam wizję że się znów dziś przez to nie wyśpię 😅 no ale czy robię sobie nadzieję na poród to chyba jeszcze nie, bo ostatnio już czułam się typowo porodowo a jednak ustąpiłoBlackapple, Tanashi, asiun, Yumi lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Matko boska czy to clexane tak boli?!?!? Ja chyba zejdę zaraz czuję jak mi się to rozchodzi po brzuchu i boli jak diabli… Pamiętałam że trochę boli ale aż tak?
No szczypie sobie tak po prostu czasem
Warto igła poszukać miejsca które nie boli zanim się wkluje oraz przyłożyć coś zimnego przed i po
Ogółem lepiej samemu robić zastrzyk niż ktoś, bo lepiej wyczujesz gdzie jest fajne miejsce.
Myślę, że jak ktoś robi to może być bardzo nieprzyjemne. A samemu luzik arbuzik. Będę błagać o to żebym je mogła robić sama w szpitalu 😅
I raz jak tak Ci się stało nie oznacza, że kolejny też taki będzie więc spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 19:03
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Truuskaawka wrote:Ale ja mam mętlik w głowie po wizycie.
Mała waży +/- 3kg. Ułożona główkowo.Przepływy w porządku. I lekarz mówił że wszystko jest okej.
Dopiero w domu na opisie z usg zobaczyłam,że
Afi znowu uroslo-na dzisiaj wynosi 23.24cm a największa kieszonka ma 8,15cm. Czyli ponad normę. Do tego główka jest mniejsza o ponad tydzień,praktycznie tych samych wymiarów co była dwa tygodnie temu.
Pytałam o szyjke- na tym etapie już jej nie monitoruje,więc nie dostałam odpowiedzi.
Nie zlecił żadnego ktg. I jeszcze dostałam wynik gbs- niestety dodatni. Zapytałam o postępowanie,czy mam wcześniej jechać do szpitala- to tylko powiedział że jak się zacznie to mam jechać. Czyli wiem że nic nie wiem 😑
Następna wizyta 23 czerwca ale stwierdził że pewnie już urodze do tego czasu.
Podpowiedzcie proszę jak to z tym gbs jest,jak wody odejdą to od razu do szpitala jechać?
I czy na moim miejscu mimo braku zlecenia byście zrobiły same z siebie te ktg?
Ja mam dodatni: jeśli odejdą wody to w ciągu 2h mam się stawić w szpitalu. Jeśli zacznie się skurczami to mam jechać jak będą co 10min ( do szpitala mam pół h). Chodzi o to żeby zdążyli podać antybiotyk.ktg mam co wizytę czyli co 2 tyg -
magdalena321 wrote:Matko boska czy to clexane tak boli?!?!? Ja chyba zejdę zaraz czuję jak mi się to rozchodzi po brzuchu i boli jak diabli… Pamiętałam że trochę boli ale aż tak?
asiun wrote:Truskawka ja przy cukrzycy ciążowej mam teraz zalecenie już dwa razy w tygodniu od 38 tygodnia.
Więc mam ktg jutro i w piątek, a w poniedziałek idę już na oddział też ze względu właśnie na cukrzycę, z tego co kojarzę też miałaś zdiagnozowana prawda ?
Ja to raczej planuje na sam koniec 39 ale zobaczymy co powie szpital. Ja tak jak Truskawka przekroczenie o 2 punkty i dieta tylko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 19:11
-
Karola3xJ:D wrote:Ja już po,młoda waży 3200. Zero odoruchu ssania. Do tego bardzo duża asymertia główki,ma łeb w jedną stronę...zaś latanie po reha. Trudno. Leży na noworodkach i sie dogrzewa.
Ja lałam trochę ale.jest okej
Gratulacje ! Główka jest szansa że się naprawi. Pewnie dostaniesz zalecenia. U nas tez była asymetria i po prostu układaliśmy na drugą stronę i wyrównało. Najważniejsze że już jesteście razem! -
Karola gratuluję 💕💕👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
Katikat wrote:Juz od początku w 39 tyg na oddzial? Szybko.
Ja to raczej planuje na sam koniec 39 ale zobaczymy co powie szpital. Ja tak jak Truskawka przekroczenie o 2 punkty i dieta tylko. -
Tu położna jak mi walnęła tą igłą w brzuch to aż mi się gwiazdki zaświeciły, jeszcze ten brzuch taki twardy napięty a co innego jak jest taki wiotki normalnie to naciąga się tą skórę trochę a teraz to na taki sztywny 😥🥺 dobrze że po będę mogła robić samaAmelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Ja dostałam neoprin, zostało jeszcze 7 zastrzyków, ale jest luz, troszkę zaszczypie i później już nic się nie dzieje.
Karola gratulacje! ❤️
U nas mała wybudza się sama plus minus co 3 godziny. Laktacja ruszyła z kopyta, więc dziś mm dostała koło 8 i później koło 18, oczywiście po cycku, to z mm zostawia około 10ml z 30ml. Jutro mamy pierwszą wizytę patronażową więc zobaczymy jak będzie z jej wagą.Elza1234, Truuskaawka lubią tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025