CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama mi to samo mówiła - że jakby się posikała bez sikania plus ilość spor, ale to przy siostrze.
Ze mną podobno wody odeszły na partych i mówiła że szło jak po maśle 🤣
Dzisiaj miałam dzień zagadywania mnie przez starsze panie „kiedy rodzę, czy chłopak czy dziewczyna i chyba to już niedługo ten poród”
Także chyba naprawdę jestem duża 😅
Ledwo wróciłam z mięsnego do domu, tak mnie w szyjkę biła ta mała gzegzolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 11:59
-
A mnie nikt nie pyta, potencjalne osoby, które mogłyby pytać kiedy rodzę robię w balona. Raz na parę dni wysyłam randomowe zdjęcie, np. widoku za oknem albo screena jakiegoś mema 🤣🤣 oni mają mnie już dość. Zawsze tylko piszą coś w stylu "myślałam że już " xddd
A co do wód, mi odeszły jak mieli mi podłączać oksytocynę i nawet nie wiedziałam, że jestem już w trakcie porodu. Powiedziałam do położnej, że wstyd mi ale chyba się zesikalam, sprawdziła a to wody plus rozwarcie 5cm.
Teraz jeśli mam jakieś wątpliwości czy wody przypadkiem się nie sączą to sprawdzać paskami pH i tyle 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 12:13
-
Nie wychodzimy.. niestety mała będzie przetransportowana do CZD do Katowic..
Na USG wątroby znaleźli jakąś małą zmianę, lekarz mnie prosił na rozmowę to powiedział że może to być jakiś naczyniaczek, może to być też zmiana nowotworowa.. Jestem załamana, cała się trzęsę płacze nie wiem co ze sobą zrobić.
Patrzę na nią i wyje…Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Nie wychodzimy.. niestety mała będzie przetransportowana do CZD do Katowic..
Na USG wątroby znaleźli jakąś małą zmianę, lekarz mnie prosił na rozmowę to powiedział że może to być jakiś naczyniaczek, może to być też zmiana nowotworowa.. Jestem załamana, cała się trzęsę płacze nie wiem co ze sobą zrobić.
Patrzę na nią i wyje…
Wierzę, że to nic poważnego. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki. Dawaj znać jak coś będziesz wiedzieć -
Cześć, to ja tak szybko tylko informacyjnie, bo nie nadrobię Was.
12.06.25r o 8.41 na świat przyszła Iga w 37 tyg i 3 dniu ciąży.
Dostała 10/10 ważyła 2960gr i miała 52 cm
Poród mega trudny kilkunastogodzinny. 😔
Jutro juz wychodzimy do domku.
W międzyczasie gratulację wszystkim nowym mamom i kciuki za resztę.
😊🤞
Nineq, xSmerfetkax, Elza1234, Klaudek11, Anabbit, asiun, Margareetka, Biedronka@, awokado 🥑, Cel95, kasssia, Anuncja, jowmat, Moooniii, Natalia1992, przygodami66, Kindziukowa, ezra, Nosa, Kkk77, Katikat, Yumi, Maniaaa., Revolutionary , amoze, Werzol lubią tę wiadomość
-
CelinaJan wrote:Cześć, to ja tak szybko tylko informacyjnie, bo nie nadrobię Was.
😊🤞
Zostawiłaś końcówkę czerwca w tyle 😅CelinaJan lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Nie wychodzimy.. niestety mała będzie przetransportowana do CZD do Katowic..
Patrzę na nią i wyje… -
CelinaJan wrote:Cześć, to ja tak szybko tylko informacyjnie, bo nie nadrobię Was.
😊🤞
Gratulacje! 🩷 dużo zdrówka!CelinaJan lubi tę wiadomość
-
Patrzę na nią i wyje…
Magda trzymajcie się ❤️ oby to nic poważnego i więcej strachu tylko było -
Patrzę na nią i wyje…
Bądź silna i dzielna dla córci 🫂🫂🫂👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
Wracamy do domku, dziś inna pani doktor stwierdziła, że nie widzi powodów do hospitalizacji. Ktg sumarycznie wyszło ok, miał kilka momentów z wyższym tętnem, ale jak na prawie godzinę zapisu to jest to w normie.
Kolejna kontrola za tydzień w piątek, także Cel nie spotkamy się we wtorek.
I jeśli samo się nie zacznie przed to czeka mnie indukcja na 100% w terminie porodu. Z tego powodu właśnie jedziemy z mężem na ostrego chińczyka na obiad 😅😅Elza1234, przygodami66, ezra, Werzol lubią tę wiadomość
-
Karola, też się ucieszyłam, że u Was do przodu z kp
Margaretka, jak tam po konsultacji? Edit widzę że wszystko okto nie napisze że szkoda wtorku, bo dobrze, że nie musisz co chwila jeździć i jest prawidlowo😊
Magda, muszą to sprawdzić, a zauważyłam że zmiana która może być nowotworowa to chętnie uzywany zwrot przez lekarzy. Mi jeden już umawiał termin wycięcia "guzka" i na 1 wizycie juz rozmyslal przy mnie hmm czy to zlosliwy czy nie, a okazało się, że to jakiś pierdolet i drugi lekarz w szoku był, że pierwszy w ogóle takich słów użył. Myślami z Wami😘 dawaj znać co u Małej. Jak się ogółem czuje?
CelinaJan gratulacje!! Kto tu tak wcześnie się włamuje z drugiej połowy czerwca? Wszystkiego dobrego 💐
Elza, mnie to wycie na pół minuty niecałe przerazilo, w nocy to bym chyba wyskoczyła z łóżka gotowa do jakiejś bitwy słysząc taki dźwiękWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 13:19
CelinaJan lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
CelinaJan, gratulacje dzielna Mamo! 🥳
Magdalena, przykro mi, że coś znaleźli u Małej, trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego, trzymaj się!
Margareetka, dobrze, że na KTG spokój i weekend na wolnościCelinaJan lubi tę wiadomość
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
🩺 20.06.2025
-
Cel95 wrote:Karola, też się ucieszyłam, że u Was do przodu z kp
Margaretka, jak tam po konsultacji? Edit widzę że wszystko okto nie napisze że szkoda wtorku, bo dobrze, że nie musisz co chwila jeździć i jest prawidlowo😊
Magda, muszą to sprawdzić, a zauważyłam że zmiana która może być nowotworowa to chętnie uzywany zwrot przez lekarzy. Mi jeden już umawiał termin wycięcia "guzka" i na 1 wizycie juz rozmyslal przy mnie hmm czy to zlosliwy czy nie, a okazało się, że to jakiś pierdolet i drugi lekarz w szoku był, że pierwszy w ogóle takich słów użył. Myślami z Wami😘 dawaj znać co u Małej. Jak się ogółem czuje?
CelinaJan gratulacje!! Kto tu tak wcześnie się włamuje z drugiej połowy czerwca? Wszystkiego dobrego 💐
Elza, mnie to wycie na pół minuty niecałe przerazilo, w nocy to bym chyba wyskoczyła z łóżka gotowa do jakiejś bitwy słysząc taki dźwięk
Ogólnie wszystko ok, no cały czas była przy mnie itd dopiero dziś to na usg wyszło i powiedzieli o tym. Najgorsze jest to właśnie że nie wiadomo co to jest, że muszą ją przewieźć do Katowic zeby tam zrobić rezonans albo biopsję, że ona tam będzie a ja będę w domu… Jestem załamana po prostu.. Dostałam hydroksyzyne teraz na uspokojenie.
Czekamy na transport aż przyjadą po nią o 14.30 i ja też jadę do domu ogarnąć się przebrać wykąpać spakować inne rzeczy i dojedziemy tam. Nie wiem czego się dziś dowiem, pewnie niczego ale no chce jechać i dopytać tam co i jak czy może będzie wolny pokój żebym mogła tam z nią zostać a jak nie to zostanę u rodziców w Mysłowicach żeby być blisko i tam jechać jutro.
Nie wiem, sama nie wiem co robić, co myśleć, nie umiem sobie wyobrazić że będzie tam sama beze mnie, bez mojego mleka, że będę mogła być z nią tylko kilka godzin tam dziennie… Nie przeżyję tego.Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷