CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:To mamy w następnej kolejności
Liczę że jak teraz dostaje 2/3 razy moje mleko to będzie łatwiej z tą kupa. Choć ja i tak jestem w szoku bo te kupy na tym Lactowit są naprawdę porządne i takie jak powinny być
Tylko że po prostu rzadziej niz przy cycu
Ale przy mm to chyba normalne, że jest mniej kup niż na kp. Tak przynajmniej czytałam. Mój robi jedna dziennie, czasami dwie.Cel95, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Moj na mm od miesiąca robi codziennie ok. 3 kup dziennie. Pytałam lekarza, czy to normalne, bo właśnie słyszy sie, że jest mniej, ale usłyszałam, ze jak robi to dobrze.
Także... niech se sra 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 17:59
Elza1234, Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Mojego to chyba dopiero ta doustna szczepionka odblokowała z robieniem kup - jak zawsze całe osiedle wie, że ma do zrobienia aż jedną, tak tym razem poszły 3 , zaczynając od 1.30 w nocy, a skończywszy na masakrze przed chwilą z kupskiem po plecy, mam nadzieję że sie spierze z białego bodziaka 🙈🙈🙈 pech chciał, że jeszcze chciałam zużyć resztkę pampersów dwójek, więc były krótsze na plecach…
Ogólnie to dzisiaj tak grzeczne dziecko, że mam nadzieję, że na noc mu się nie odmieni xD -
moana1 wrote:Ale przy mm to chyba normalne, że jest mniej kup niż na kp. Tak przynajmniej czytałam. Mój robi jedna dziennie, czasami dwie.
Bardziej kwestia że u nas jest większa proporcja mm do mojego, więc możemy jej pomóc trochę tą florę uzupełnić. Także wypróbujemy ten vivomix, a może i pomoże na kupę, że ten początek nie będzie aż tak trudny czasem jak teraz
-
Kkk77 wrote:Co za bobas, raz zaśnie dopiero rozebrany do pampersa, a raz musi być przykryty, pomimo że mamy 25 stopni w sypialni
i jak tu być mądrym
Raz awantura bo nie ma skarpetek. A raz awantura bo m cokolwiek na sobie 😅 -
Elza1234 wrote:Revolutionary i jak dzień dziś? Było ciut lepiej?
Dzięki że pytasz 😊 ogólnie to w końcu mężowi udało sie po południu go uśpić na jakieś dwie godziny wiec sukces, bo sporo na szybko w domu ogarnęłam. A pozniej byliśmy na wizycie u osteopaty. Ale póki co nie chce mówić czy widzę poprawę czy nie, chce dać temu dzień czy dwa i wtedy napisze co i jak :p
Młody nam sie zakrztusi syropem teraz na wieczór tak bardzo, że dobrą chwilę nie mógł złapać tchu, odwróciłam go brzuchem do dołu i głową w dół i uderzałam w plecy zeby mu pomóc. Straszne doświadczenie 😔😬 juz nie będziemy mu tego syropu dawać, ewidentnie jest dla niego za rzadki...Elza1234, kasssia lubią tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Młody nam sie zakrztusi syropem teraz na wieczór tak bardzo, że dobrą chwilę nie mógł złapać tchu, odwróciłam go brzuchem do dołu i głową w dół i uderzałam w plecy zeby mu pomóc. Straszne doświadczenie 😔😬 juz nie będziemy mu tego syropu dawać, ewidentnie jest dla niego za rzadki...
U nas po 2,5 dnia (prawie 3) I ewidentnie rozmowach o kupach na wątku- kupa po pas, ucierpialo wszystko co miał na sobie, a ja miałam kupę nawet na twarzy (don't ask me how...), ale my szczęśliwi! Bo będzie lepsza noc! Jak sie porządnie wysprzeglil, to i porządnie pośpi 🤣🤣
A i Revolutionary - podałam Witkowi mleko z tym Nutritonem i ladnie mu weszło, nie ulal ani razu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 23:39
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Moj na mm od miesiąca robi codziennie ok. 3 kup dziennie. Pytałam lekarza, czy to normalne, bo właśnie słyszy sie, że jest mniej, ale usłyszałam, ze jak robi to dobrze.
Także... niech se sra 🤣 -
Kurde przerwy w karmieniu powinny być do 4h
A mi się raz usnęło. Karmiłam ją koło 20, nie zasnęła więc ok 21 się z nią położyłam przy piersi
Mąż mi mowi, że o 23 powiedziałam że jeszcze chwile jak ja odłożył do łóżeczka. Kompletnie tego nie pamiętam...żebym się budziła czy cokolwiek mówiła...
Z racji tego tulenia i ssania o 21 to liczę że 21-1:40 była ta przerwa. Czyli 4h 40 min
Wiem, że przespanie nocy może zahamować laktację, a wiecie czy te 4-5h jednorazowo też może mieć taki efekt? Mega się o to martwięa Męża opieprzylam, że mnie nie dobudził o tej 23...
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨