X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola może ma osłabione napięcie mięśniowe i się rozbuja?

U nas atak kolki od 14. Cały czas płacze i nic nie śpi, nawet przy piersi zanosi się płaczem. Serio te kolki to jest najgorsza część rodzicielstwa 😓 Nie masz jak pomóc, nie masz jak uspokoić, możesz tylko czekać aż przejdzie
    Nie mówią Ci wszyscy wkoło żebyś odstawiła nabiał? Bo u nas już po wszystkich USG i badaniach z krwi lekarze mówią że jeszcze to tylko zostało, znalazłam sobie już catering ale no masakra, ile on się jeszcze będzie męczył:(

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze dużo sił dla was. Ja to słyszę RSV i mnie trzęsie, boję się tej choroby u maluchów… nadal zaciskam kciuki, żeby mała szybko wróciła u Was do formy.

Karola bo człowiek potrzebuje domknięcia poznawczego, więc jak ktoś mówi Ci dlaczego dziecko świruje to czujesz ulgę. W dużym uproszczeniu 😅

Anuncja lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Piszecie o tym braku kup... Mój robi z 5x dziennie. Dodatkowo jak w nocy nie robi tak po szczepieniu dzisiaj machnął taką podczas jedzenia, że ojciec dostał i łóżko 🫣o 2 w nocy przebieranie, a potem o 6 się obsikał. Po szczepieniu u nas wyszła niestety gorączka, na szczęście mała i paracetamol pomógł.
    Przy skoku (chyba miał, bo się uśmiecha) był tak nieznośny i płaczliwy, że miałam go trochę dość. Teraz jak nie je i nie spi to potrafi się zająć sam sobą i pogadać. Płaczki są wieczorami.

Ile ten "skok" u Was trwal? ;)

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Nie mówią Ci wszyscy wkoło żebyś odstawiła nabiał? Bo u nas już po wszystkich USG i badaniach z krwi lekarze mówią że jeszcze to tylko zostało, znalazłam sobie już catering ale no masakra, ile on się jeszcze będzie męczył:(

Polubiłam przez przypadek. Ja odstawiłam nabiał, ale lekarka mi mówiła żeby nie odstawiać, bo on nie ma żadnej skazy skórnej 😅. Zwariować idzie 🫣. Teraz właśnie byłam u lekarza i mówiła żeby dać delicol i vivomix probiotyk, on jest podobno typowo na dolegliwości brzuszne. Spróbuję, ale z nabiałem i tak się wstrzymam na te chociaż trzy tygodnie jak już zaczęłam, bo u córki była wyraźna poprawa bez nabiału, a ona też nie miała żadnej skazy skórnej. 🙅🏼‍♀️

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Polubiłam przez przypadek. Ja odstawiłam nabiał, ale lekarka mi mówiła żeby nie odstawiać, bo on nie ma żadnej skazy skórnej 😅. Zwariować idzie 🫣. Teraz właśnie byłam u lekarza i mówiła żeby dać delicol i vivomix probiotyk, on jest podobno typowo na dolegliwości brzuszne. Spróbuję, ale z nabiałem i tak się wstrzymam na te chociaż trzy tygodnie jak już zaczęłam, bo u córki była wyraźna poprawa bez nabiału, a ona też nie miała żadnej skazy skórnej. 🙅🏼‍♀️
    My też ten vivomix mamy włączyć, położna powiedziała że skoro głównie jest mm to warto dołożyć na trochę, także dziś mi przyszło z reszta rzeczy z gemini
    Szczególnie że u nas ta kupa raz dziennie i widać, że początek ją boli

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ile ten "skok" u Was trwal? ;)
    Oj, ze dwa tygodnie co najmniej. Jednego dnia, nawet nie wiem kiedy, zaczął się uśmiechać i gadać. Już z 1.5 tygodnia mamy trochę spokojniej i tylko czekać na kolejny skok 🤣🫣

Revolutionary lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • rebetka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Sorki, że tak z krzaków ale vovomixx zawiera bmk więc szkoda żebyś była na diecie, a podawała bmk nieświadomie

asiun lubi tę wiadomość

• asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Sprawdź w składzie vivomixxu czy nie ma mleka lub jakiś pochodnych mleka. Moja córka miała alergie na bmk, kazali podawać dicoflor i było coraz gorzej i gorzej a się okazało, że zawiera mleko 🤡🤡.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rebetka wrote:
    Sorki, że tak z krzaków ale vovomixx zawiera bmk więc szkoda żebyś była na diecie, a podawała bmk nieświadomie
    O właśnie widzę w podobnym czasie pisałyśmy, nie widziałam Twojej wiadomosci 🙂.

U nas wtedy to enterol był jedynym probiotykiem, którym nie dawał skutków ubocznych. Zaczęli podawać go córce w szpitalu jak miała 3 miesięce i brała go aż do roczku zgodnie z zalecenia gastroenterologa.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • rebetka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    O właśnie widzę w podobnym czasie pisałyśmy, nie widziałam Twojej wiadomosci 🙂.

U nas wtedy to enterol był jedynym probiotykiem, którym nie dawał skutków ubocznych. Zaczęli podawać go córce w szpitalu jak miała 3 miesięce i brała go aż do roczku zgodnie z zalecenia gastroenterologa.

Z tymi probiotykami to też loteria bo mogą pomóc, a mogą zaszkodzić, prowadzić do SIBO. Nam 2 lekarzy takich dosyć ogarniętych nie kazało podawać przy dużych problemach.

Elza na kupę najczęściej dobrze działa dicloflor

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rebetka wrote:
    Z tymi probiotykami to też loteria bo mogą pomóc, a mogą zaszkodzić, prowadzić do SIBO. Nam 2 lekarzy takich dosyć ogarniętych nie kazało podawać przy dużych problemach.

Elza na kupę najczęściej dobrze działa dicloflor
    To mamy w następnej kolejności
    Liczę że jak teraz dostaje 2/3 razy moje mleko to będzie łatwiej z tą kupa. Choć ja i tak jestem w szoku bo te kupy na tym Lactowit są naprawdę porządne i takie jak powinny być
    Tylko że po prostu rzadziej niz przy cycu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Asiun, witam w klubie jeśli chodzi o wagę 🫣
    U mnie do tego jest mega senność więc muszę się wziąć mocno za dietę bo czuję, że moje glukozy i insuliny szaleją :/

Dziewczyny jak macie kiepskie przychodnie to obczajcie w waszych miastach Lux medy i Enel medy, Damiana, mają umowy z NFZ teraz. Mają młodszych lekarzy z tego co widzę i normalne systemy internetowe więc umawiasz się przez portal a nie jakieś oldschoolowe kolejki czy wiszenie na telefonie 😬

Ja już wczoraj miałam pisać reklamację do mojego dziecka ale dzisiaj wjechała piękna drzemka ponad 3h w ciągu dnia, posprzątałam kuchnie, ugotowałam obiad i zjadłam go i znowu posprzątałam i nawet zjadłam i poczytałam książkę starszej.

W ogóle wkurzyłam się bo otworzyłam jakąś starą paczkę a tam pieluchy Moomi 1 🫣 już dawno z nich wyrosła…

Amoze to dobrze, że do przodu 🤞🤞 uważajcie na pupę przy biegunce, bo mojej to strasznie zaszkodziło.

Ja też nie do końca wierzę w te skoki, ale też zauważyłam, że nowe umiejętności pojawiają się w slotach, tyle, że niekoniecznie u nas wg tych tabelek co są w necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:02

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja matka to geniusz.... Mała mi usnęła na piersi po godzinie lizania sutka (tak,liże mi sutki zamiast ssać),Moja matka wpadła po książkę tylko,no na chwilę. Wpadła do sypialni i wzięła Mała na ręce,budząc ją,bo musi sprawdzić czemu się czepiają małej o porażenie mózgowe....Mała w ryk,matka pojechała a ja sprzątania w szafie w życiu nie skończę. Drugi dzień mam rzeczy wywalone w jednej sypialni i w pokoju syna i usiłuje zrobić z tym porządek.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee wspolczuje Karola i co, powiedziala ci cos chociaz? 😅

age.png

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że vivomixx zawiera laktozę. Gastroenterolog nam odradził, bo jaki sens bycia na diecie i brania tego.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja matka to geniusz.... Mała mi usnęła na piersi po godzinie lizania sutka (tak,liże mi sutki zamiast ssać),Moja matka wpadła po książkę tylko,no na chwilę. Wpadła do sypialni i wzięła Mała na ręce,budząc ją,bo musi sprawdzić czemu się czepiają małej o porażenie mózgowe....Mała w ryk,matka pojechała a ja sprzątania w szafie w życiu nie skończę. Drugi dzień mam rzeczy wywalone w jednej sypialni i w pokoju syna i usiłuje zrobić z tym porządek.
    Chryste panie nazarejski

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info dziewczyny, to probiotyk sobie na razie odpuszczę. Spróbuję z tym delicolem tylko 👌🏼

Karola ja też mam wszystko wywalone bo od trzech dni próbuję spakować sprzedane rzeczy na vinted. W poniedziałek się nie udało, bo mąż na zabiegu, we wtorek musiał jechać na zakupy spożywcze, a dziś z córką do biblioteki, bo trzeba było zwrócić książki już. A popołudnie to moje jedyne okienko na zrobienie czegoś jak jest w domu. Kolejna próba jutro 🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam opakowanie vivomixu i tam jest „bez glutenu, bez laktozy” - napisane jest ze liofilizowane żywe kultury bakterii wytworzone z udziałem pochodnych mleka (no ale w sumie to logiczne bo przecież te bakterie chyba stąd są).

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak długo można dawać espumisan? Skoro to się nie wchłania to jest jakiś maks używania?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dziewczyny a jak długo można dawać espumisan? Skoro to się nie wchłania to jest jakiś maks używania?
    Ja gdzieś widziałam, ze do 3-4 miesiąca stopniowo zmniejszając. Raz na jakiś czas sprawdzam i odstawiam na dzień, dwa, ale póki co bez nich młody ma problem ze wzdęciami.

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 1990 1991 1992 1993 1994
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ