CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Karola może ma osłabione napięcie mięśniowe i się rozbuja?
U nas atak kolki od 14. Cały czas płacze i nic nie śpi, nawet przy piersi zanosi się płaczem. Serio te kolki to jest najgorsza część rodzicielstwa 😓 Nie masz jak pomóc, nie masz jak uspokoić, możesz tylko czekać aż przejdzieTanashi lubi tę wiadomość
-
Amoze dużo sił dla was. Ja to słyszę RSV i mnie trzęsie, boję się tej choroby u maluchów… nadal zaciskam kciuki, żeby mała szybko wróciła u Was do formy.
Karola bo człowiek potrzebuje domknięcia poznawczego, więc jak ktoś mówi Ci dlaczego dziecko świruje to czujesz ulgę. W dużym uproszczeniu 😅
Anuncja lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Piszecie o tym braku kup... Mój robi z 5x dziennie. Dodatkowo jak w nocy nie robi tak po szczepieniu dzisiaj machnął taką podczas jedzenia, że ojciec dostał i łóżko 🫣o 2 w nocy przebieranie, a potem o 6 się obsikał. Po szczepieniu u nas wyszła niestety gorączka, na szczęście mała i paracetamol pomógł.
Przy skoku (chyba miał, bo się uśmiecha) był tak nieznośny i płaczliwy, że miałam go trochę dość. Teraz jak nie je i nie spi to potrafi się zająć sam sobą i pogadać. Płaczki są wieczorami.
Ile ten "skok" u Was trwal?2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Lola93 wrote:Nie mówią Ci wszyscy wkoło żebyś odstawiła nabiał? Bo u nas już po wszystkich USG i badaniach z krwi lekarze mówią że jeszcze to tylko zostało, znalazłam sobie już catering ale no masakra, ile on się jeszcze będzie męczył
Polubiłam przez przypadek. Ja odstawiłam nabiał, ale lekarka mi mówiła żeby nie odstawiać, bo on nie ma żadnej skazy skórnej 😅. Zwariować idzie 🫣. Teraz właśnie byłam u lekarza i mówiła żeby dać delicol i vivomix probiotyk, on jest podobno typowo na dolegliwości brzuszne. Spróbuję, ale z nabiałem i tak się wstrzymam na te chociaż trzy tygodnie jak już zaczęłam, bo u córki była wyraźna poprawa bez nabiału, a ona też nie miała żadnej skazy skórnej. 🙅🏼♀️ -
Tanashi wrote:Polubiłam przez przypadek. Ja odstawiłam nabiał, ale lekarka mi mówiła żeby nie odstawiać, bo on nie ma żadnej skazy skórnej 😅. Zwariować idzie 🫣. Teraz właśnie byłam u lekarza i mówiła żeby dać delicol i vivomix probiotyk, on jest podobno typowo na dolegliwości brzuszne. Spróbuję, ale z nabiałem i tak się wstrzymam na te chociaż trzy tygodnie jak już zaczęłam, bo u córki była wyraźna poprawa bez nabiału, a ona też nie miała żadnej skazy skórnej. 🙅🏼♀️
Szczególnie że u nas ta kupa raz dziennie i widać, że początek ją boli -
Revolutionary wrote:Ile ten "skok" u Was trwal?
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Polubiłam przez przypadek. Ja odstawiłam nabiał, ale lekarka mi mówiła żeby nie odstawiać, bo on nie ma żadnej skazy skórnej 😅. Zwariować idzie 🫣. Teraz właśnie byłam u lekarza i mówiła żeby dać delicol i vivomix probiotyk, on jest podobno typowo na dolegliwości brzuszne. Spróbuję, ale z nabiałem i tak się wstrzymam na te chociaż trzy tygodnie jak już zaczęłam, bo u córki była wyraźna poprawa bez nabiału, a ona też nie miała żadnej skazy skórnej. 🙅🏼♀️
Sorki, że tak z krzaków ale vovomixx zawiera bmk więc szkoda żebyś była na diecie, a podawała bmk nieświadomieasiun lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Polubiłam przez przypadek. Ja odstawiłam nabiał, ale lekarka mi mówiła żeby nie odstawiać, bo on nie ma żadnej skazy skórnej 😅. Zwariować idzie 🫣. Teraz właśnie byłam u lekarza i mówiła żeby dać delicol i vivomix probiotyk, on jest podobno typowo na dolegliwości brzuszne. Spróbuję, ale z nabiałem i tak się wstrzymam na te chociaż trzy tygodnie jak już zaczęłam, bo u córki była wyraźna poprawa bez nabiału, a ona też nie miała żadnej skazy skórnej. 🙅🏼♀️⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
rebetka wrote:Sorki, że tak z krzaków ale vovomixx zawiera bmk więc szkoda żebyś była na diecie, a podawała bmk nieświadomie
U nas wtedy to enterol był jedynym probiotykiem, którym nie dawał skutków ubocznych. Zaczęli podawać go córce w szpitalu jak miała 3 miesięce i brała go aż do roczku zgodnie z zalecenia gastroenterologa.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
asiun wrote:O właśnie widzę w podobnym czasie pisałyśmy, nie widziałam Twojej wiadomosci 🙂.
U nas wtedy to enterol był jedynym probiotykiem, którym nie dawał skutków ubocznych. Zaczęli podawać go córce w szpitalu jak miała 3 miesięce i brała go aż do roczku zgodnie z zalecenia gastroenterologa.
Z tymi probiotykami to też loteria bo mogą pomóc, a mogą zaszkodzić, prowadzić do SIBO. Nam 2 lekarzy takich dosyć ogarniętych nie kazało podawać przy dużych problemach.
Elza na kupę najczęściej dobrze działa dicloflor -
rebetka wrote:Z tymi probiotykami to też loteria bo mogą pomóc, a mogą zaszkodzić, prowadzić do SIBO. Nam 2 lekarzy takich dosyć ogarniętych nie kazało podawać przy dużych problemach.
Elza na kupę najczęściej dobrze działa dicloflor
Liczę że jak teraz dostaje 2/3 razy moje mleko to będzie łatwiej z tą kupa. Choć ja i tak jestem w szoku bo te kupy na tym Lactowit są naprawdę porządne i takie jak powinny być
Tylko że po prostu rzadziej niz przy cycu -
Karola, Asiun, witam w klubie jeśli chodzi o wagę 🫣
U mnie do tego jest mega senność więc muszę się wziąć mocno za dietę bo czuję, że moje glukozy i insuliny szaleją
Dziewczyny jak macie kiepskie przychodnie to obczajcie w waszych miastach Lux medy i Enel medy, Damiana, mają umowy z NFZ teraz. Mają młodszych lekarzy z tego co widzę i normalne systemy internetowe więc umawiasz się przez portal a nie jakieś oldschoolowe kolejki czy wiszenie na telefonie 😬
Ja już wczoraj miałam pisać reklamację do mojego dziecka ale dzisiaj wjechała piękna drzemka ponad 3h w ciągu dnia, posprzątałam kuchnie, ugotowałam obiad i zjadłam go i znowu posprzątałam i nawet zjadłam i poczytałam książkę starszej.
W ogóle wkurzyłam się bo otworzyłam jakąś starą paczkę a tam pieluchy Moomi 1 🫣 już dawno z nich wyrosła…
Amoze to dobrze, że do przodu 🤞🤞 uważajcie na pupę przy biegunce, bo mojej to strasznie zaszkodziło.
Ja też nie do końca wierzę w te skoki, ale też zauważyłam, że nowe umiejętności pojawiają się w slotach, tyle, że niekoniecznie u nas wg tych tabelek co są w necie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:02
-
Moja matka to geniusz.... Mała mi usnęła na piersi po godzinie lizania sutka (tak,liże mi sutki zamiast ssać),Moja matka wpadła po książkę tylko,no na chwilę. Wpadła do sypialni i wzięła Mała na ręce,budząc ją,bo musi sprawdzić czemu się czepiają małej o porażenie mózgowe....Mała w ryk,matka pojechała a ja sprzątania w szafie w życiu nie skończę. Drugi dzień mam rzeczy wywalone w jednej sypialni i w pokoju syna i usiłuje zrobić z tym porządek.
-
Karola3xJ:D wrote:Moja matka to geniusz.... Mała mi usnęła na piersi po godzinie lizania sutka (tak,liże mi sutki zamiast ssać),Moja matka wpadła po książkę tylko,no na chwilę. Wpadła do sypialni i wzięła Mała na ręce,budząc ją,bo musi sprawdzić czemu się czepiają małej o porażenie mózgowe....Mała w ryk,matka pojechała a ja sprzątania w szafie w życiu nie skończę. Drugi dzień mam rzeczy wywalone w jednej sypialni i w pokoju syna i usiłuje zrobić z tym porządek.
-
Dzięki za info dziewczyny, to probiotyk sobie na razie odpuszczę. Spróbuję z tym delicolem tylko 👌🏼
Karola ja też mam wszystko wywalone bo od trzech dni próbuję spakować sprzedane rzeczy na vinted. W poniedziałek się nie udało, bo mąż na zabiegu, we wtorek musiał jechać na zakupy spożywcze, a dziś z córką do biblioteki, bo trzeba było zwrócić książki już. A popołudnie to moje jedyne okienko na zrobienie czegoś jak jest w domu. Kolejna próba jutro 🤣 -
Czytam opakowanie vivomixu i tam jest „bez glutenu, bez laktozy” - napisane jest ze liofilizowane żywe kultury bakterii wytworzone z udziałem pochodnych mleka (no ale w sumie to logiczne bo przecież te bakterie chyba stąd są).
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny a jak długo można dawać espumisan? Skoro to się nie wchłania to jest jakiś maks używania?
Elza1234 lubi tę wiadomość