X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo przeciągania się i miny rano u nas to są genialne 🤣 oczywiscie z całą gamą pierdów 🤣

Czy Waszym bobaskom też się tak gruczoły ślinowe uaktywniły? Normalnie do jedzenia śliniak daje, bo inaczej ślina z odrobiną mleka cieknie po tym braku szyi 🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Noooo przeciągania się i miny rano u nas to są genialne 🤣 oczywiscie z całą gamą pierdów 🤣

Czy Waszym bobaskom też się tak gruczoły ślinowe uaktywniły? Normalnie do jedzenia śliniak daje, bo inaczej ślina z odrobiną mleka cieknie po tym braku szyi 🤣
    Bardzo. Cieknie po brodzie jak po prostu leży.

Spałam 8.5h łącznie 😍

Elza1234, asiun, Anabbit, Revolutionary , Werzol, Alex_92, Kkk77, CelinaJan lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

O tak. Pierdki lecą ciągle
    A wczoraj to byłam w szoku, bo kupa chyba była z 4 razy z czego jedna duża, a reszta to były takie kleksy po jedzeniu. Naprawdę jestem w szoku jak jej brzuszek dobrze pracuje na tym Lactowit (Karola naprawdę dzięki żeś napisała o tym mleku ♥️), plus moje mleko wlatuje ok 2/3 razy dziennie i jakoś to leci. Espumisan dajemy i tak, ale już nie co kazde jedzenie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, my też dzisiaj bioderka.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za bioderka

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za bioderka! My jedziemy w czwartek 😊

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki. My jutro mamy

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Elza, my też dzisiaj bioderka.
    O, my też dziś, ale dopiero po 18.

U nas dziś przełomowa noc. Młoda spała od 22:30 do 9. Co prawda z dwiema normalnymi pobudkami, a na trzeciej musiała ją wziąć do naszego łóżka i karmić na leżąco, ale i tak cudownie się wyspałam. Fajnie jest przespać 6,5h po całym maratonie 4 godzinnych nocek 😅

Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi się udało Was nadrobić :)

My w piątek byliśmy na weselu, wahaliśmy się czy iść czy odpuścić, ale poszliśmy i to była dobra decyzja. Nasze dziecko przespało w sumie całą imprezę, więc służą jej takie wyjścia.

W temacie Chrztu to mamy zaklepaną datę 07.06 w przyszłym roku, robimy od razu z roczkiem.

A jeśli chodzi o noce przecieki mleka i spanie bez stanika to ja polecam żelowe wkładki z akuku - świetnie absorbują to co wycieknie, a do spania zwykłe , krótkie topy z sinsay. Za jeden płaciłam 9 czy 10zł więc i cena elegancka.

Moje dziecko uraczyło mnie dziś snem od około 22.30 do równo 3.30, pierwszy raz nam się tak pięknie trafiło.

W środę idziemy na szczepienia, mam nadzieję, że wszystko po nich będzie ok.

W ogóle mam strasznie wielką ochotę, a nawet już chcice 😎 na to, żeby jechać do lasu na grzyby :D ale nie mam z kim zostawić małej, a do lasu bankowo jej nie zabiorę, bo przeokrutnie obawiam się kleszczy.

Revolutionary , Elza1234 lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze wczoraj o was myślałam!!

Polecacie jakieś fajne książeczki do czytania maluchom? 😁

amoze lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Amoze wczoraj o was myślałam!!

Polecacie jakieś fajne książeczki do czytania maluchom? 😁

Na tym etapie to czytaj co lubisz 😅 U nas młody słucha książek córki, więc są grane Muminki na przykład. A córce czytałam wiersze Brzechwy i Tuwima, np. Lokomotywa z ilustracjami Szaucera była super hitem, bo jeszcze kontrastowe obrazki 😅

A tak 5m+ polecam Księgę Dźwięków.

Kciuki za bioderka!

My znowu na placu zabaw, młody zasnął w pozycji na leniwca i zaliczyłam udany transfer do wózka. Ale jest tak zimno, że zaraz zamarzne w swetrze wełnianym, o co chodzi z tą pogodą xd No i kropi a nie miało padać, a ja nie wzięłam osłonki na wózek, więc nie wiem jak długo tu posiedzimy. 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:08

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że wkraczamy w czas bioderek 😀
    Powodzenia na wszystkich wizytach dziś 🤞my mamy w piątek.

A dziś szykuje mi się pierwszy poważny wyjazd samej z młodym, najpierw do przychodni na kontrolę z moim przyjacielem gronkowcem 🫣 a później do Krakowa do banku.
    Czy tylko ja jestem taką okropna matką, że przed wyjściem z domu muszę obudzić dziecko, żeby je nakarmić?

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za usg bioderek 🤗

Super czytać ze już coraz lepiej u nas na wątku 😅 nie wiedziałam że nóżki do góry to objaw rozwoju 😅 bo czasem się zastanawiam czy młody zaraz świecy nie zrobi 🤣

Powiem Wam, że nabrałam nadziei po wczorajszym dniu 😅 mieliśmy wyjazd do rodziny 3h w jedną stronę i powrót wieczorem i jestem zachwycona. Młody był cały czas aktywny i każdemu się przyglądał, w aucie trochę pomarudził ale sporo też spał. Nie ulał ani razu (to jest dla mnie hit… dzień wcześniej chlustał non stop po kilka razy po jedzeniu) a w nocy wymęczony spał ciągiem 7h aż myślałam że mi cycki wybuchną. Daje mi to nadzieję na wspólne podróże 😭

Sen to jednak jest klucz do wszystkiego, aż chce się dzisiaj żyć bardziej 😆

Revolutionary , amoze, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za bioderka dziewczyny! My idziemy w środę. A jutro mam wizytę u mojej gin i mam nadzieję oficjalne pożegnać połóg 🫡😎

U nas też dzisiaj dobra nocka: 3h, 3h i 1h 20min 💪

Oby już tak szło ku lepszym nockom u każdej 🙏🏻

Amoze o taak, a grzybów podobno sporo 😃 takie to lato w tym roku jak jesień. Ja zawsze jeżdżę jakoś wrzesień/październik. W tamtym roku byłam na grzybach będąc już w ciąży a o tym nie wiedząc 🙃 ciekawe czy w tym roku uda sie gdzieś wyskoczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:14

amoze, Lauraa lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    O widzę, że wkraczamy w czas bioderek 😀
    Powodzenia na wszystkich wizytach dziś 🤞my mamy w piątek.

A dziś szykuje mi się pierwszy poważny wyjazd samej z młodym, najpierw do przychodni na kontrolę z moim przyjacielem gronkowcem 🫣 a później do Krakowa do banku.
    Czy tylko ja jestem taką okropna matką, że przed wyjściem z domu muszę obudzić dziecko, żeby je nakarmić?

Też tak robię, inaczej potem w najmniej oczekiwanej chwili mam płacze więc próbuje wcześniej temu zapobiec 🥵

Margareetka lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka my mamy tą książkę:

Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków Elżbieta Szwajkowska książka | TaniaKsiazka.pl https://share.google/ca7kJu841Y5lQd4Jb

Prawie się nauczyłam tych wierszyków na pamięć 😅 moim zdaniem jest bardzo spoko i pogłębia relację z dzieckiem :)

A takich typowo do czytania np bajek itp jeszcze nie uskuteczniamy; bardziej właśnie tego typu zabawy i bardzo dużo śpiewanek :)

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po, biodra nadal ok, bo u nas kontrola była.

Za to po tym weekendzie już wiem, że młoda nie lubi fotelika 😩 po chwili drze się w niebogłosy i tylko szybsza jazda ją uspokaja. A przypomnę, że mieszkam w centrum Warszawy, więc głównie się stoi, albo na światłach albo w korku 😅 w pt wracałam 30 min w korkach to myślałam, że zejdę. Mam nadzieję, że się jej odwidzi 🥴

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię w staniku ale mam same miękkie więc ich nie czuję w ogóle. W zwykłym też nie dałabym rady. Dzisiaj spałam w tym Bimby and Roy i na noc jest mega.

age.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna oni Was już tak szybko wypuścili i z takim rozpoznaniem?

Ja polecam do spania topy w h&m z wbudowanym panelem . Trzyma wkładki elegancko no i cycki można uwolnić jednym ruchem ,w stanikach nie śpię bo mnie dwnerwuja w nocy .

Moje dziecko przespało cały dzień... Aktywności łącznie to miała ze 2 godziny . I nadal śpi. B

W czwartek wyszlismy

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj u nas histeria trwała do 22.teraz cały czas spi. Budzinsie na karmienia i spi dalej. Serio nie wiem o co chodziło. Coś mu dokuczało chyba. Teraz jeszcze mi przyszło na myśl że ten lek bierze od sob i w sob i Nd histeria. A lek dawaliśmy pod wieczór za każdym razem. Hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:58

‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ