CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkk77 wrote:Noooo przeciągania się i miny rano u nas to są genialne 🤣 oczywiscie z całą gamą pierdów 🤣
Czy Waszym bobaskom też się tak gruczoły ślinowe uaktywniły? Normalnie do jedzenia śliniak daje, bo inaczej ślina z odrobiną mleka cieknie po tym braku szyi 🤣
Spałam 8.5h łącznie 😍Elza1234, asiun, Anabbit, Revolutionary , Werzol, Alex_92, Kkk77, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Noooo przeciągania się i miny rano u nas to są genialne 🤣 oczywiscie z całą gamą pierdów 🤣
Czy Waszym bobaskom też się tak gruczoły ślinowe uaktywniły? Normalnie do jedzenia śliniak daje, bo inaczej ślina z odrobiną mleka cieknie po tym braku szyi 🤣
A wczoraj to byłam w szoku, bo kupa chyba była z 4 razy z czego jedna duża, a reszta to były takie kleksy po jedzeniu. Naprawdę jestem w szoku jak jej brzuszek dobrze pracuje na tym Lactowit (Karola naprawdę dzięki żeś napisała o tym mleku ♥️), plus moje mleko wlatuje ok 2/3 razy dziennie i jakoś to leci. Espumisan dajemy i tak, ale już nie co kazde jedzenie -
kasssia wrote:Elza, my też dzisiaj bioderka.
U nas dziś przełomowa noc. Młoda spała od 22:30 do 9. Co prawda z dwiema normalnymi pobudkami, a na trzeciej musiała ją wziąć do naszego łóżka i karmić na leżąco, ale i tak cudownie się wyspałam. Fajnie jest przespać 6,5h po całym maratonie 4 godzinnych nocek 😅Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość
-
I mi się udało Was nadrobić
My w piątek byliśmy na weselu, wahaliśmy się czy iść czy odpuścić, ale poszliśmy i to była dobra decyzja. Nasze dziecko przespało w sumie całą imprezę, więc służą jej takie wyjścia.
W temacie Chrztu to mamy zaklepaną datę 07.06 w przyszłym roku, robimy od razu z roczkiem.
A jeśli chodzi o noce przecieki mleka i spanie bez stanika to ja polecam żelowe wkładki z akuku - świetnie absorbują to co wycieknie, a do spania zwykłe , krótkie topy z sinsay. Za jeden płaciłam 9 czy 10zł więc i cena elegancka.
Moje dziecko uraczyło mnie dziś snem od około 22.30 do równo 3.30, pierwszy raz nam się tak pięknie trafiło.
W środę idziemy na szczepienia, mam nadzieję, że wszystko po nich będzie ok.
W ogóle mam strasznie wielką ochotę, a nawet już chcice 😎 na to, żeby jechać do lasu na grzybyale nie mam z kim zostawić małej, a do lasu bankowo jej nie zabiorę, bo przeokrutnie obawiam się kleszczy.
Revolutionary , Elza1234 lubią tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
xSmerfetkax wrote:Amoze wczoraj o was myślałam!!
Polecacie jakieś fajne książeczki do czytania maluchom? 😁
Na tym etapie to czytaj co lubisz 😅 U nas młody słucha książek córki, więc są grane Muminki na przykład. A córce czytałam wiersze Brzechwy i Tuwima, np. Lokomotywa z ilustracjami Szaucera była super hitem, bo jeszcze kontrastowe obrazki 😅
A tak 5m+ polecam Księgę Dźwięków.
Kciuki za bioderka!
My znowu na placu zabaw, młody zasnął w pozycji na leniwca i zaliczyłam udany transfer do wózka. Ale jest tak zimno, że zaraz zamarzne w swetrze wełnianym, o co chodzi z tą pogodą xd No i kropi a nie miało padać, a ja nie wzięłam osłonki na wózek, więc nie wiem jak długo tu posiedzimy. 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:08
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
O widzę, że wkraczamy w czas bioderek 😀
Powodzenia na wszystkich wizytach dziś 🤞my mamy w piątek.
A dziś szykuje mi się pierwszy poważny wyjazd samej z młodym, najpierw do przychodni na kontrolę z moim przyjacielem gronkowcem 🫣 a później do Krakowa do banku.
Czy tylko ja jestem taką okropna matką, że przed wyjściem z domu muszę obudzić dziecko, żeby je nakarmić? -
Kciuki za usg bioderek 🤗
Super czytać ze już coraz lepiej u nas na wątku 😅 nie wiedziałam że nóżki do góry to objaw rozwoju 😅 bo czasem się zastanawiam czy młody zaraz świecy nie zrobi 🤣
Powiem Wam, że nabrałam nadziei po wczorajszym dniu 😅 mieliśmy wyjazd do rodziny 3h w jedną stronę i powrót wieczorem i jestem zachwycona. Młody był cały czas aktywny i każdemu się przyglądał, w aucie trochę pomarudził ale sporo też spał. Nie ulał ani razu (to jest dla mnie hit… dzień wcześniej chlustał non stop po kilka razy po jedzeniu) a w nocy wymęczony spał ciągiem 7h aż myślałam że mi cycki wybuchną. Daje mi to nadzieję na wspólne podróże 😭
Sen to jednak jest klucz do wszystkiego, aż chce się dzisiaj żyć bardziej 😆Revolutionary , amoze, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Kciuki za bioderka dziewczyny! My idziemy w środę. A jutro mam wizytę u mojej gin i mam nadzieję oficjalne pożegnać połóg 🫡😎
U nas też dzisiaj dobra nocka: 3h, 3h i 1h 20min 💪
Oby już tak szło ku lepszym nockom u każdej 🙏🏻
Amoze o taak, a grzybów podobno sporo 😃 takie to lato w tym roku jak jesień. Ja zawsze jeżdżę jakoś wrzesień/październik. W tamtym roku byłam na grzybach będąc już w ciąży a o tym nie wiedząc 🙃 ciekawe czy w tym roku uda sie gdzieś wyskoczyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:14
amoze, Lauraa lubią tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Margareetka wrote:O widzę, że wkraczamy w czas bioderek 😀
Powodzenia na wszystkich wizytach dziś 🤞my mamy w piątek.
A dziś szykuje mi się pierwszy poważny wyjazd samej z młodym, najpierw do przychodni na kontrolę z moim przyjacielem gronkowcem 🫣 a później do Krakowa do banku.
Czy tylko ja jestem taką okropna matką, że przed wyjściem z domu muszę obudzić dziecko, żeby je nakarmić?
Też tak robię, inaczej potem w najmniej oczekiwanej chwili mam płacze więc próbuje wcześniej temu zapobiec 🥵Margareetka lubi tę wiadomość
-
Smerfetka my mamy tą książkę:
Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków Elżbieta Szwajkowska książka | TaniaKsiazka.pl https://share.google/ca7kJu841Y5lQd4Jb
Prawie się nauczyłam tych wierszyków na pamięć 😅 moim zdaniem jest bardzo spoko i pogłębia relację z dzieckiem
A takich typowo do czytania np bajek itp jeszcze nie uskuteczniamy; bardziej właśnie tego typu zabawy i bardzo dużo śpiewanekxSmerfetkax lubi tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Juz po, biodra nadal ok, bo u nas kontrola była.
Za to po tym weekendzie już wiem, że młoda nie lubi fotelika 😩 po chwili drze się w niebogłosy i tylko szybsza jazda ją uspokaja. A przypomnę, że mieszkam w centrum Warszawy, więc głównie się stoi, albo na światłach albo w korku 😅 w pt wracałam 30 min w korkach to myślałam, że zejdę. Mam nadzieję, że się jej odwidzi 🥴 -
Karola3xJ:D wrote:Luna oni Was już tak szybko wypuścili i z takim rozpoznaniem?
Ja polecam do spania topy w h&m z wbudowanym panelem . Trzyma wkładki elegancko no i cycki można uwolnić jednym ruchem ,w stanikach nie śpię bo mnie dwnerwuja w nocy .
Moje dziecko przespało cały dzień... Aktywności łącznie to miała ze 2 godziny . I nadal śpi. B
W czwartek wyszlismy -
Wczoraj u nas histeria trwała do 22.teraz cały czas spi. Budzinsie na karmienia i spi dalej. Serio nie wiem o co chodziło. Coś mu dokuczało chyba. Teraz jeszcze mi przyszło na myśl że ten lek bierze od sob i w sob i Nd histeria. A lek dawaliśmy pod wieczór za każdym razem. Hmmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:58