SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo przeciągania się i miny rano u nas to są genialne 🤣 oczywiscie z całą gamą pierdów 🤣

Czy Waszym bobaskom też się tak gruczoły ślinowe uaktywniły? Normalnie do jedzenia śliniak daje, bo inaczej ślina z odrobiną mleka cieknie po tym braku szyi 🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Noooo przeciągania się i miny rano u nas to są genialne 🤣 oczywiscie z całą gamą pierdów 🤣

Czy Waszym bobaskom też się tak gruczoły ślinowe uaktywniły? Normalnie do jedzenia śliniak daje, bo inaczej ślina z odrobiną mleka cieknie po tym braku szyi 🤣
    Bardzo. Cieknie po brodzie jak po prostu leży.

Spałam 8.5h łącznie 😍

Elza1234, asiun, Anabbit, Revolutionary , Werzol, Alex_92, Kkk77, CelinaJan lubią tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

O tak. Pierdki lecą ciągle
    A wczoraj to byłam w szoku, bo kupa chyba była z 4 razy z czego jedna duża, a reszta to były takie kleksy po jedzeniu. Naprawdę jestem w szoku jak jej brzuszek dobrze pracuje na tym Lactowit (Karola naprawdę dzięki żeś napisała o tym mleku ♥️), plus moje mleko wlatuje ok 2/3 razy dziennie i jakoś to leci. Espumisan dajemy i tak, ale już nie co kazde jedzenie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, my też dzisiaj bioderka.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za bioderka

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za bioderka! My jedziemy w czwartek 😊

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki. My jutro mamy

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Elza, my też dzisiaj bioderka.
    O, my też dziś, ale dopiero po 18.

U nas dziś przełomowa noc. Młoda spała od 22:30 do 9. Co prawda z dwiema normalnymi pobudkami, a na trzeciej musiała ją wziąć do naszego łóżka i karmić na leżąco, ale i tak cudownie się wyspałam. Fajnie jest przespać 6,5h po całym maratonie 4 godzinnych nocek 😅

Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi się udało Was nadrobić :)

My w piątek byliśmy na weselu, wahaliśmy się czy iść czy odpuścić, ale poszliśmy i to była dobra decyzja. Nasze dziecko przespało w sumie całą imprezę, więc służą jej takie wyjścia.

W temacie Chrztu to mamy zaklepaną datę 07.06 w przyszłym roku, robimy od razu z roczkiem.

A jeśli chodzi o noce przecieki mleka i spanie bez stanika to ja polecam żelowe wkładki z akuku - świetnie absorbują to co wycieknie, a do spania zwykłe , krótkie topy z sinsay. Za jeden płaciłam 9 czy 10zł więc i cena elegancka.

Moje dziecko uraczyło mnie dziś snem od około 22.30 do równo 3.30, pierwszy raz nam się tak pięknie trafiło.

W środę idziemy na szczepienia, mam nadzieję, że wszystko po nich będzie ok.

W ogóle mam strasznie wielką ochotę, a nawet już chcice 😎 na to, żeby jechać do lasu na grzyby :D ale nie mam z kim zostawić małej, a do lasu bankowo jej nie zabiorę, bo przeokrutnie obawiam się kleszczy.

Revolutionary , Elza1234 lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze wczoraj o was myślałam!!

Polecacie jakieś fajne książeczki do czytania maluchom? 😁

amoze lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Amoze wczoraj o was myślałam!!

Polecacie jakieś fajne książeczki do czytania maluchom? 😁

Na tym etapie to czytaj co lubisz 😅 U nas młody słucha książek córki, więc są grane Muminki na przykład. A córce czytałam wiersze Brzechwy i Tuwima, np. Lokomotywa z ilustracjami Szaucera była super hitem, bo jeszcze kontrastowe obrazki 😅

A tak 5m+ polecam Księgę Dźwięków.

Kciuki za bioderka!

My znowu na placu zabaw, młody zasnął w pozycji na leniwca i zaliczyłam udany transfer do wózka. Ale jest tak zimno, że zaraz zamarzne w swetrze wełnianym, o co chodzi z tą pogodą xd No i kropi a nie miało padać, a ja nie wzięłam osłonki na wózek, więc nie wiem jak długo tu posiedzimy. 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:08

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że wkraczamy w czas bioderek 😀
    Powodzenia na wszystkich wizytach dziś 🤞my mamy w piątek.

A dziś szykuje mi się pierwszy poważny wyjazd samej z młodym, najpierw do przychodni na kontrolę z moim przyjacielem gronkowcem 🫣 a później do Krakowa do banku.
    Czy tylko ja jestem taką okropna matką, że przed wyjściem z domu muszę obudzić dziecko, żeby je nakarmić?

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za usg bioderek 🤗

Super czytać ze już coraz lepiej u nas na wątku 😅 nie wiedziałam że nóżki do góry to objaw rozwoju 😅 bo czasem się zastanawiam czy młody zaraz świecy nie zrobi 🤣

Powiem Wam, że nabrałam nadziei po wczorajszym dniu 😅 mieliśmy wyjazd do rodziny 3h w jedną stronę i powrót wieczorem i jestem zachwycona. Młody był cały czas aktywny i każdemu się przyglądał, w aucie trochę pomarudził ale sporo też spał. Nie ulał ani razu (to jest dla mnie hit… dzień wcześniej chlustał non stop po kilka razy po jedzeniu) a w nocy wymęczony spał ciągiem 7h aż myślałam że mi cycki wybuchną. Daje mi to nadzieję na wspólne podróże 😭

Sen to jednak jest klucz do wszystkiego, aż chce się dzisiaj żyć bardziej 😆

Revolutionary , amoze, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za bioderka dziewczyny! My idziemy w środę. A jutro mam wizytę u mojej gin i mam nadzieję oficjalne pożegnać połóg 🫡😎

U nas też dzisiaj dobra nocka: 3h, 3h i 1h 20min 💪

Oby już tak szło ku lepszym nockom u każdej 🙏🏻

Amoze o taak, a grzybów podobno sporo 😃 takie to lato w tym roku jak jesień. Ja zawsze jeżdżę jakoś wrzesień/październik. W tamtym roku byłam na grzybach będąc już w ciąży a o tym nie wiedząc 🙃 ciekawe czy w tym roku uda sie gdzieś wyskoczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:14

amoze, Lauraa lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    O widzę, że wkraczamy w czas bioderek 😀
    Powodzenia na wszystkich wizytach dziś 🤞my mamy w piątek.

A dziś szykuje mi się pierwszy poważny wyjazd samej z młodym, najpierw do przychodni na kontrolę z moim przyjacielem gronkowcem 🫣 a później do Krakowa do banku.
    Czy tylko ja jestem taką okropna matką, że przed wyjściem z domu muszę obudzić dziecko, żeby je nakarmić?

Też tak robię, inaczej potem w najmniej oczekiwanej chwili mam płacze więc próbuje wcześniej temu zapobiec 🥵

Margareetka lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka my mamy tą książkę:

Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków Elżbieta Szwajkowska książka | TaniaKsiazka.pl https://share.google/ca7kJu841Y5lQd4Jb

Prawie się nauczyłam tych wierszyków na pamięć 😅 moim zdaniem jest bardzo spoko i pogłębia relację z dzieckiem :)

A takich typowo do czytania np bajek itp jeszcze nie uskuteczniamy; bardziej właśnie tego typu zabawy i bardzo dużo śpiewanek :)

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po, biodra nadal ok, bo u nas kontrola była.

Za to po tym weekendzie już wiem, że młoda nie lubi fotelika 😩 po chwili drze się w niebogłosy i tylko szybsza jazda ją uspokaja. A przypomnę, że mieszkam w centrum Warszawy, więc głównie się stoi, albo na światłach albo w korku 😅 w pt wracałam 30 min w korkach to myślałam, że zejdę. Mam nadzieję, że się jej odwidzi 🥴

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię w staniku ale mam same miękkie więc ich nie czuję w ogóle. W zwykłym też nie dałabym rady. Dzisiaj spałam w tym Bimby and Roy i na noc jest mega.

age.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna oni Was już tak szybko wypuścili i z takim rozpoznaniem?

Ja polecam do spania topy w h&m z wbudowanym panelem . Trzyma wkładki elegancko no i cycki można uwolnić jednym ruchem ,w stanikach nie śpię bo mnie dwnerwuja w nocy .

Moje dziecko przespało cały dzień... Aktywności łącznie to miała ze 2 godziny . I nadal śpi. B

W czwartek wyszlismy

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj u nas histeria trwała do 22.teraz cały czas spi. Budzinsie na karmienia i spi dalej. Serio nie wiem o co chodziło. Coś mu dokuczało chyba. Teraz jeszcze mi przyszło na myśl że ten lek bierze od sob i w sob i Nd histeria. A lek dawaliśmy pod wieczór za każdym razem. Hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:58

‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ