CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna30 wrote:Dziewczyny u nas drugi wieczór totalne histerii.
Macie pomysł o co chodzi ? Jak dla mnie jest przemęczony ale to jakaś masakra nie Idziego nakarmić, uspokoić. Drze się godzinę dwie...Coś strasznego. Brzuch go raczej nie boli...czy to kolki ? czy co ? kurcze nie wiem. Jakby z przemęczenia na moje ale jak go wyciszyć
Kąpiel go jeszcze rozjusza bardziej
Piers - chwyta szarpie, drze się
Smoczek- pluje
Dzisiaj stanęło na bujaniu w kolysce
Jeśli tak mają wyglądać wieczory:/
Może mam mało pokarmu ? Ale mleko leci jak nacisnę. Chyba za mało spi w dzień. Spi w noce długo a potem w dzień nie i jest przemeczony.
Jak wyglądają wieczory i spanie w dzień u dziewczyn maluchow śpiących w nocy? Helpunku
Wiesz co u nas ogólnie spanie wygląda tak, że zasypia 20-21, śpi do 3-4, butla, pozniej spi do 7-8, później z godzinkę pobędzie aktywny i robi sobie 1,5h drzemki, później ma drzemkę popołudniu w wózku najczęściej po spacerze. Po tym karmieniu 17-18 staramy się go przetrzymać jak najdłużej bez spania, jak widać, że robi się zmierzły i mu oko leci to siup do wanny, butla i karuzela śmiechu z bobasem się zamyka. Oczywiście nie kazdego dnia jest tak kolorowo, ale mniej więcej taki jest ten schemat, czasem w ciągu dnia ma więcej krótkich drzemek, czasem mniej długich, ale zauważyliśmy, że kluczem jest to, żeby nie spał przed tym ostatnim karmieniem 🙈
Powiem Wam, że śpiworek z colorstories to cudo, przez deszcze trochę nam pospadała temp w końcu też w domu, wkładanie go do rożka nie ma już kompletnie sensu, bo takie wędrówki są po łóżeczku i w spiworku jest super. Mega fajnej jakości jest, mięciutki i ma porządne zabezpieczenie pod brodą, żeby zamek nie uwierał, uszanowanko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 20:49
-
Werzol wrote:
W ogóle da się karmić i nie spać w biustonoszu z wkładkami? Ja jeszcze nie dotarłam do tego etapu, po nocy widać że te wkładki są zapełnione
Ja w ogóle wkładek nie używam. Na początku je naklejałam, ale zauważyłam, że u mnie w ogóle nic się nie wylewa, także odpuściłam, bo jakoś mnie denerwowały. Śpię co prawda w staniku, ale w sumie nie wiem po co. Chyba dziś uwolnie te cycki na próbę 😂
Muszę jedynie po dzisiejszej przygodzie zamówić sobie kolektor wkładany do stanika, bo ta zasrana butelka mi się potrafi odczepić podczas karmienia i mała zaczyna mi powoli w nią kopać 😅 ogólnie ja nie umiem w laktator, nie bardzo mi cokolwiek odciąga, w kolektor zbiera 30-50 ml na karmienie, także przez dobę uzbieram zawsze na luzie porcje 120ml do zamrożenia. Z tym, że pamiętam o tym może 2 dni w tygodniu więc zapasów za dużych to my nie mamy 😅 -
Anabbit wrote:U nas mała nienawidzi śpiworka na ten moment 😅 wkurza się, że ma opór na nogach. Śpi dalej w rozku z otworzonym dołem na nogi 😅 nie wiem w czym ona będzie spała jesienią/ zimą. Mam jakiś opór przed użyciem zwykłego koca w nocy.
Mam wrażenie, że nasze dzieci to jakieś bratnie dusze, bo z tym też mamy podobnie. Mój też się wkurza na opór w nogach, śpiworek nie przechodzi i też śpi w rożku (jak mu chcemy dopiąć to już ogarnął jak go rozkopać xD), ale powoli się ten rożek robi za mały, więc będzie problem, bo ja też się boje koca na noc.Anabbit lubi tę wiadomość
-
My od początku albo w rozku (już nie) albo koc albo pielucha albo nic 🤷♀️nad ranem owijamy tylko lekko kocem, bo się kręci.
Młody od początku "uczony", że idziemy spać 20-21. Ostatnia drzemka musi kończyć się do 18. Raz zaśnie szybciej raz wolniej, działa na niego puszczona z głośnika odkręcona woda jak ma problemy z wyciszeniem -
My najpierw próbowaliśmy w śpiworku, ale wolał być ciasno otulony i średnio mu pasowało, wybudzał się bardzo. Teraz mamy patent na spanie w tuliku zapiętym do połowy. Także nóżki ma opatulone tak jak lubi, a rączki wolne.
Ale musimy na nowo spróbować śpiworka, bo coraz bardziej się kopie w nocy i bywa że budzi się bez tulika 🫣
Nie przepadam za tymi wkładkami, używam tylko jak wychodzę poza dom na dłużej. Ja za to przez karmienie i te bolące sutki zaczęłam nosić stanik, bo nie jestem w stanie znieść obcierania materiału. Wcześniej byłam team wolne cycki xD -
Ja mam śpiworek z colostories i faktycznie jakość super ale moja też jakoś dziwnie podnosi nóżki w tym spiworku i się zawiesza nogami na nim. Jak ją zapnę to macha dopóki jej nie otworzę spiworka na nogach i wtedy jest spokój. już myślę czy nie kupić kołderki zwykłej, bo przykryta normalnie nie robi takich akcji jak w spiworku….a tak odradzają kołderki, a tu znowu co dziecko to inaczej.
Jakbyscie znalazły wkładki, które nie są pakowane każda osobno to dajcie znać. Widziałam tylko rosmanowskie ale jakość taka sobie… -
Luna oni Was już tak szybko wypuścili i z takim rozpoznaniem?
Ja polecam do spania topy w h&m z wbudowanym panelem . Trzyma wkładki elegancko no i cycki można uwolnić jednym ruchem ,w stanikach nie śpię bo mnie dwnerwuja w nocy .
Moje dziecko przespało cały dzień... Aktywności łącznie to miała ze 2 godziny . I nadal śpi. B -
Tanashi wrote:Zazdro, u nas nadal tak gorąco że wszyscy śpimy bez jakiegokolwiek przykrycia xD chyba nie zdążę użyć letniego śpiworka w ogóle, czas się za zimowym rozglądać xd
Nam się wreszcie udało zarezerwować agroturystykę na koniec sierpnia, już nie mogę się doczekać 😍
Karola to trzymam kciuki żeby nie odbiła w nocy 😅Tanashi lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Mam wrażenie, że nasze dzieci to jakieś bratnie dusze, bo z tym też mamy podobnie. Mój też się wkurza na opór w nogach, śpiworek nie przechodzi i też śpi w rożku (jak mu chcemy dopiąć to już ogarnął jak go rozkopać xD), ale powoli się ten rożek robi za mały, więc będzie problem, bo ja też się boje koca na noc.
Haha niesamowite jak podobne mamy bobaski. Jak wymyślisz jakiś patent na spanie to plis podziel się 😅 -
Karola3xJ:D wrote:Luna oni Was już tak szybko wypuścili i z takim rozpoznaniem?
Ja polecam do spania topy w h&m z wbudowanym panelem . Trzyma wkładki elegancko no i cycki można uwolnić jednym ruchem ,w stanikach nie śpię bo mnie dwnerwuja w nocy .
Moje dziecko przespało cały dzień... Aktywności łącznie to miała ze 2 godziny . I nadal śpi. B
Moje też… ale mijamy dzis dużo gości, a ona zawsze wtedy wali popis. I później słyszmy od znajomych i rodziny “przecież wasze dziecko to taki aniolek”. Tak, tylko przy ludziach 😅 serio sprawdza się za każdym razem. Cały tydzień kwękania i marudzenia - w weekend jak są goście dziecko idealne, śpi cały dzień 😇
Nie chce się chwalić ale pierwszy raz zasnęła o 22:30 (dla niej norma to północ lub później). Ciekawe kiedy pierwsza pobudka mnie czeka 😜 -
Karola3xJ:D wrote:Luna oni Was już tak szybko wypuścili i z takim rozpoznaniem?
Moje dziecko przespało cały dzień... Aktywności łącznie to miała ze 2 godziny . I nadal śpi. B
Też mam takie topy z h&m, z prążkowanego materiału i są tak fajne, że chodzę w nich normalnie w dzień 😀
Anabbit u mnie tak samo dziś zasnął wcześniej niż zazwyczaj i właśnie po pierwszym bloku snu 3,5h kończymy karmienie. Mam nadzieję że kolejny też będzie bliżej trzech, a nie dwóch godzin.
-
U mnie też śpiworki z Colorstories z polecajki Gusi, dzięki! Oprócz miękkiego materiału, ślicznych wzorków, to podoba mi się odpowiednio dopasowane wykończenie pod szyją. Zamówiłam później śpiworek z innej firmy i była porażka, bo miał sporą dziurę pod głową i zrobiliśmy symulację, że przez nią może się cały podnieść, efekt jak przy nakryciu się kołdrą... Od razu odesłaliśmy.
Zazdro tym, które śpią bez biustonoszy i wkładek. U mnie nawet wkładka nie gwarantuje sukcesu, wystarczy, że trochę się bokiem ustawi i już robi się przeciek. Taka cena 4-5 h bloków nocnych.
Jutro idziemy na kontrolę USG główki do szpitala, trzymajcie kciuki, żeby wszystko dalej było w porządku.Gusia_ lubi tę wiadomość
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Szarotka trzymam kciuki!
U nas jeszcze 2 tygodnie temu nie umiała zasnąć w śpiworku, a potem coś zaskoczyło…
No i jak Wasze bobasy podnoszą nóżki to fajnie. Kolejny etap rozwoju osiągnięty, to jest: nóżki w górę. Moja już też sobie tak fajnie macha nimi ❤️przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Szarotka trzymam kciuki!
U nas jeszcze 2 tygodnie temu nie umiała zasnąć w śpiworku, a potem coś zaskoczyło…
No i jak Wasze bobasy podnoszą nóżki to fajnie. Kolejny etap rozwoju osiągnięty, to jest: nóżki w górę. Moja już też sobie tak fajnie macha nimi ❤️
Co do śpiworka to u nas jest nieużywany jeszcze, mały to najchętniej śpi odkryty, odkąd się urodził to skarpetki miał na sobie dosłownie parę razy., w użyciu u nas to body z krótkim i rampersy z krotkim. Gorący chłopak mi się trafił.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
My mamy jeszcze śpiworek z action i też jest spoko, ale używamy go bardziej awaryjnie jak zdarzy się jakiś przeciek w nocy 😅 colorstories ma jednak zdecydowanie lepszy materiał. Tylko myślę jak faktycznie wygląda z tą rozmiarówką, czy wziąć 2,5tog jeszcze w rozmiarze 0-6msc czy wgl nam się jednak nie przyda 🫣
-
Ja poproszę kciuki za usg bioderek, jakoś mnie to stresuje
U nas młoda tak się przeciąga, robi takie miny i figury że ja mam czasem ją problem nakarmić. Dzisiaj całą noc spała z nami, bo mogłam ją trzymać trochę za stopy żeby się nie wybudzała 😅
Po pierwszym bloku jej spania 40 min myślałam, że mamy przewalone, ale potem spała 4 h i 3 h. Teraz poszła spać dalej ale no nie dla nas ten czas, musimy się ogarnąć do wyjścia 🙈
Dobrego dnia i kciuki za wizyty i badania dziś!Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość