X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Polozna dziś wchodząc do nas, spojrzała na Lile i mówi „ojeju jaka ona duża” 😂😂😂
    Dziś u nas 6t 4d i 4900 na wadze 💪💪💪💪
    Zamówiłam właśnie pampersy 3 XD
    Ja na muminkach ale też już wchodzimy w 3.

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też zamówiłam pampers 3, ale jeszcze 2 są ok więc wykorzystuję co mam
    Idziemy na spacer właśnie ale trochę chce głowę urwać. W końcu mam okazje założyć kombinezon młodej

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mi to głupio narzekać bo dziecko super, wiadomo ma swoje rozne fazy ale jest zdrowe i kochane, Mąż ciągle się nią zajmuje i daje mi jeść a ja się czuje dziś jakby mnie czołg rozjechał.

Ja niestety jestem z tych osób które specjalnie np wybierają prace z domu w dobrej atmosferze bo nie miałyby siły jeździć codziennie do biura wiec nawet oferujac mi wiecej nogdy bym sie nie zdecydowała, muszą mieć kilka wyjazdów w roku na totalny chillout i taki reset, najchętniej mieszkałyby w lesie i zajmowały się spacerem i pieczeniem ciasta. Takie zwyczajne rzeczy mnie nie raz wykańczały i brzmiało to jakbym ksiezniczkowala ale nie było to specjalnie. Np zakupy mnie wykańczają i nie robię ich od jakichś 5 lat..

Ale siłę na 3h spaceru mam. I nie jest to złośliwe, po prostu moje samopoczucie podczas tej aktywności jest kompletnie inne.

Nie wiem na ile te moje schorzenia w połączeniu z połogiem mogą tu dokładać do pieca. Może jestem osobą wysokowrażliwa w jakimś stopniu :P np mecze mnie męczą - tyle świateł i krzyków..

Więc sobie tłumacze że może to taki dzień, a jak na mnie to i tak jakoś daje rade no ale wciąż trochę wstyd się przyznać jak tu macie 50x ciężej niejednokrotnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 12:17

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Szybko wchodzicie na 3. U nas oryginał pampers nadal 2 i jest idealnie, ale może z innej marki byłaby u nas 3. Młody ok. 5.3 -5.5 kg, jutro sie okaże.

Oryginały pampersów też zamówiłam 2, bo mają inną rozmiarówkę niż pozostałe. Dady i bell wzięłam 3 właśnie :)

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te rozmiary pampersów to jak z rozmiarami ubrań w sklepach 🤣
    Pampers premium care mamy jeszcze 2, chociaż 3 już czekają w kolejce, huggies 3, została nam paczka dady 2, ale już jej nie zużyjemy, oddam komuś, bo po prostu nawet zapięte luźno cisną już na brzuszek i szybko się przepełniają 🙈 jak zużyjemy zapasy tego co mamy to spróbuję tych Belli też, bo mnie zaciekawiłyście xd

Też mam dzisiaj pana marudę, nie było wczoraj kupy, noc nawet przespał nieźle, porannej drzemki miał tylko pół godzinki w łóżku (a też liczyłam że sama chwilę jeszcze dośpię, bo jestem dzisiaj nieprzytomna), później krzyki, jęki, wrzaski i tylko się nosiliśmy, bujaliśmy i huśtawka mu poprawiła na chwilę nastrój. Po jedzeniu o 10 zasnął mi na rękach, próbowałam odłożyć z 4 razy i dopiero za ostatnim się udało jak odłożyłam go na brzuch - szkoda, że 30min przed potencjalnym nastepnym karmieniem xd dobrze że przez sen chociaż pierdy lecą to jest nadzieja

Jeszcze do kompletu Stary jak nigdy zamówił jakąś paczkę podając adres domowy (zawsze zamawiamy do pracy, bo nie wiadomo czy ktoś będzie) i się wścieknę jak mi zadzwoni kurier na domofon, bo pies zacznie szczekać 🥲🥲🥲 a nie wiem jak ten domofon wyłączyć, chyba po prostu zrzucę bezpieczniki xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 12:43

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stacjonarnie można gdzieś te Belli kupić? Bo pampers najbardziej chłonny i lubię go na wyjścia i na noc, bo nie przecieka. Chciałabym jakieś inne chłonne, ale tańsze. Bo wczoraj rossmanowe nie dały rady 💩i dostałam ja i połowa mlodego, jak go karmiłam i aż się załamałam i boję kolejnych karmień. Zwłaszcza, że dzis jeszcze nie było.
    Moje dziecko chyba jest meteopatą. Wczoraj cały dzień nie spał, marudny był, a dziś od rana drzemki i pobudki na jedzenie. Bo zmiana pogody.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Stacjonarnie można gdzieś te Belli kupić? Bo pampers najbardziej chłonny i lubię go na wyjścia i na noc, bo nie przecieka. Chciałabym jakieś inne chłonne, ale tańsze. Bo wczoraj rossmanowe nie dały rady 💩i dostałam ja i połowa mlodego, jak go karmiłam i aż się załamałam i boję kolejnych karmień. Zwłaszcza, że dzis jeszcze nie było.
    Moje dziecko chyba jest meteopatą. Wczoraj cały dzień nie spał, marudny był, a dziś od rana drzemki i pobudki na jedzenie. Bo zmiana pogody.

Chyba w dino są

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pampersa jest jakaś promka na allegro, na ig fizjomummy widziałam

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk moze przyklej kartkę z prośbą zeby nie dzwonić domofonem tylko telefon?

U nas waga 5170 i jeszcze 2jki duże.. cos chyba na długość idziemy.

O kurcze ale tragedia u Lipcowek.. nie tylko nasz wątek ciezki 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 13:12

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ale mam marudę dzisiaj, kijowa noc i dzień zapowiada sie nie lepszy 🫩🥴 uśpiłam go na rękach bujając to oczywiście jak tylko odłożyłam do łóżeczka to oczy otwarte 🫣 za drugim razem juz sie udało ale co z tego jak spał z 20 minut, bąki go znowu wybudziły🫣🙄 nawet śniadania zrobić nie zdążyłam...

Dzisiaj jedziemy na usg bioderka i juuuuz sie "cieszę" 😒

U nas to samo dzień w dzień. Zasypia na rękach albo w chuście ale co z tego jak nie da się go odłożyć.... Nieraz tylko na brzuchu pospi dłużej samodzielnie

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mąż mój mówił że kiedyś w Kauflandzie widział te z Belli ale my na Allegro będziemy zamawiać pewnie i tak, ale te bella myślę że warto rozmiar większe niż pampers. U nas pampers 2, bella 3ka byłaby lepsza. Mam pół paczki 2 i ja wykorzystam, ale no wczoraj jak poszła kupa przy jedzeniu to wyciekło bokiem i cieszyłam się że mam krótkie paznokcie xD

Cel, no nie biczuj się że jesteś zmęczona. Każda ma z nas prawo, choćby miała pomoc od wszystkich świętych. Jesteś przyzwyczajona do bardziej wygodnego trybu życia i po prostu potrzebujesz czasu.
    Ja myślałam że jestem zahartowana bo pracowałam na nocne dyżury, potem do pracy wstawałam 5:20 długi czas, w ciąży ledwo co spałam na końcu a i tak w zeszłym tygodniu byłam już zielona ze zmęczenia, jak mnie młoda przeorała nocą i dopiero pomoc mamy mojej mnie postawiła na nogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 13:26

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Weszłam żeby zobaczyć, boże co za tragedia
    Aż mam łzy w oczach 🥺

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Widziałam w nocy… straszne 😢

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    To my dzisiaj 10 tyg a waga 4.5kg (spadkowa 2.3kg) 🙈 no idzie cały czas tym swoim marnym centylem.. ale cały czas do góry!

Czekam właśnie na po ranie krwi zobaczyć czy w końcu schodzi nam konkretnie ta bilirubina.. ciągnie się to u nas i ciągnie
    To i masz taka kruszyna i tak od początku. 8 tygodni a waga była 4.07kg ( najniższa 2500kg). Teraz nie ważyliśmy aż mnie ciekawi.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Już obudzony głodem 🙈

Aż boję się sprawdzić te lipcówki

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie wyobrażam sobie nawet..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my wlasnie zamówiliśmy jeszcze paczkę pampers 1. Bo te 2 no przeciekają nam na udach, ja nie wiem czy on ma takie szczupłe nogi czy ja to źle zapinam czy co 🫣 wywijam te falbanki itd a i tak nam gdzieś siku przecieka.

W dady 1 to juz dawno nie wchodzimy, zostało nam kilka sztuk, nie zużyjemy juz.

Skąd zamawiacie pieluchy tetrowe? U nas są w ciągłym praniu i większość sie juz zrobila brzydka zmechacona, może macie namiar gdzie są fajne które tak szybko nie będą wyglądały jakby miały z rok? 🙈

Młody zasnal na mnie po karmieniu, spal tak ponad pół godziny i o dziwo udało mi się go odłożyć do dostawki i spi juz łącznie prawie 2.5h także drzemka konkret 🙈🫢 muszę go zaraz obudzić bo będziemy na te bioderka się zbierać. Powiem Wam że jeżdżenie gdzieś z młodym na konkretną godzinę mnie stresuje, bo zawsze nje wiem jak to wyliczyć żeby go przebrać, przewinąć, nakarmic, odbic i żebyśmy dojechali na czas 🙈

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my wlasnie zamówiliśmy jeszcze paczkę pampers 1. Bo te 2 no przeciekają nam na udach, ja nie wiem czy on ma takie szczupłe nogi czy ja to źle zapinam czy co 🫣 wywijam te falbanki itd a i tak nam gdzieś siku przecieka.

W dady 1 to juz dawno nie wchodzimy, zostało nam kilka sztuk, nie zużyjemy juz.

Skąd zamawiacie pieluchy tetrowe? U nas są w ciągłym praniu i większość sie juz zrobila brzydka zmechacona, może macie namiar gdzie są fajne które tak szybko nie będą wyglądały jakby miały z rok? 🙈

Młody zasnal na mnie po karmieniu, spal tak ponad pół godziny i o dziwo udało mi się go odłożyć do dostawki i spi juz łącznie prawie 2.5h także drzemka konkret 🙈🫢 muszę go zaraz obudzić bo będziemy na te bioderka się zbierać. Powiem Wam że jeżdżenie gdzieś z młodym na konkretną godzinę mnie stresuje, bo zawsze nje wiem jak to wyliczyć żeby go przebrać, przewinąć, nakarmic, odbic i żebyśmy dojechali na czas 🙈

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ja widziałam w Dino te pampersy. Chyba dzisiaj podjadę i kupię na próbę, ale to 3 bo 2 mamy chyba jeszcze z 3 paczki i mam nadzieję że uda nam się to zużyć zanim się zrobią za małe 😅🫣 a jak te bella wypadają rozmiarowo?

U nas to samo, wczoraj od 7 praktycznie żadnej dłuższej drzemki, na koniec dnia już miałam dosyć 🤣 a dzisiaj jedzonko, drzemka, chwila zabawy i tak w kółko 🫣👀

Edit. Boje się wejść na lipcówki…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 14:33

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegnę do ginekologa. Zostawiłam bobasa bez mleka, ale mąż twierdzi że sobie poradzą xd bo dopiero dziś wyjęłam laktator i nie ogarnęłam że trzeba go naładować przed użyciem xD Mam nadzieję że lekarz się dziś nie spóźni. Najwyżej zrobią spacer na karmienie do szpitala xd

age.png
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ