X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy probiotyk wpłynie na zwiększenie ilości kup? Od niedzieli młody robi raz dobowo tak wielką, ze wszystko przecieka 😵‍💫

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym wolała, żeby robił kilka dziennie niż 1 wielka 🥲 raz robi na luzie, raz jest wielki dramat i pół miasta musi wiedzieć, że coś idzie 🙄 moja babcia ma teorie, że przy tłustszym mleku dzieci miewają problem z robieniem kupy, ale nie wiem jak do tego podejść 🙈

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię.
    My po szczepieniu, malutki był dzielny. Dziś od rana humory, na spacerze zasnął i od tamtej pory śpiący. Szczepienia po 12 (Prevenar 20, Infanrix Hexa i Rotarix), a on spi i śpi. Przed 12 wypil 20ml na spiocha i nadal nie budzi sie na jedzenie, aż się martwię. Poczekam jeszcze trochę i budzę.

Serce mi pękło dla JoaJoaJoa. Nie ma słów by wyrazić tą zgrozę. 💔

Nasz Don Vito waży 4800gr, 57cm i jest dokładnie w 50 centylu. Bałam się, że za malo przybiera, a tu proszę. Jesteśmy 6. dzien na Nutramigen Lgg i póki co widzę, że kupy wracają do normy, może będą raz dziennie, byłoby super. Inne problemy powoli też się kończą, tylko został nam refluks i jakiś niepokoj. Miedzy 18 a 20 jest płaczliwy i nieutulony. Trochę jakby kolka, ale on wyje do księżyca, biedak.
    Jesteśmy nadal na Pampersach Perfect Care 1 i na Huggies 2, więc jak Wy 3 to jestem w szoku 😅 wszystkie macie kremówkę w cyckach? 😆

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy probiotyk wpłynie na zwiększenie ilości kup? Od niedzieli młody robi raz dobowo tak wielką, ze wszystko przecieka 😵‍💫
    Trudno powiedzieć, chyba moze. U mnie raczej nie wpływał.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Córeczka to dziś prawie wyszła z gondoli. Szaleje z tymi ruchami rękami i nogami🙈

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ginekologu, wszystko oki :) nic tylko rodzić dzieci 😅

Chociaż powiem Wam, że młody ma taki dobry ostatni tydzień, że jakby córka tak miała od początku to bez problemu bym się zdecydowała na dzieci rok po roku xd Wiadomo, jęczy i trzeba nosić na rękach, jak to niemowlę, ale odkąd nie ma kolek to zupełnie inne dziecko. Pogodny, trochę posteka, ale wystarczy zmienić pozycję i zaraz jest lepiej. Nie wierzyłam ludziom że tak może wyglądać macierzyństwo, miła odmiana po naszych początkach 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 15:36

Gusia_, Elza1234, Revolutionary , kasssia, Anabbit, Werzol, Alex_92, Nosa, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zerknęłam na lipcowki ☹️

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi super! 🙌

A zamiast tetry, która się niszczy, polecam muslinowe pieluszki, są o niebo przyjemniejsze i naprawdę dużo lepiej wyglądają mimo x prań :)

Ja traumatycznych historii nie czytam 🫣

Anabbit, Tanashi lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi super! 🙌

A zamiast tetry, która się niszczy, polecam muslinowe pieluszki, są o niebo przyjemniejsze i naprawdę dużo lepiej wyglądają mimo x prań :)

Ja traumatycznych historii nie czytam 🫣

Z jakiejś konkretnej strony? ;)

Mamy jedna muslinowa i tez wyglada kiepsko. :/

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Zaraz Was nadrobię.
    My po szczepieniu, malutki był dzielny. Dziś od rana humory, na spacerze zasnął i od tamtej pory śpiący. Szczepienia po 12 (Prevenar 20, Infanrix Hexa i Rotarix), a on spi i śpi. Przed 12 wypil 20ml na spiocha i nadal nie budzi sie na jedzenie, aż się martwię. Poczekam jeszcze trochę i budzę.

Serce mi pękło dla JoaJoaJoa. Nie ma słów by wyrazić tą zgrozę. 💔

Nasz Don Vito waży 4800gr, 57cm i jest dokładnie w 50 centylu. Bałam się, że za malo przybiera, a tu proszę. Jesteśmy 6. dzien na Nutramigen Lgg i póki co widzę, że kupy wracają do normy, może będą raz dziennie, byłoby super. Inne problemy powoli też się kończą, tylko został nam refluks i jakiś niepokoj. Miedzy 18 a 20 jest płaczliwy i nieutulony. Trochę jakby kolka, ale on wyje do księżyca, biedak.
    Jesteśmy nadal na Pampersach Perfect Care 1 i na Huggies 2, więc jak Wy 3 to jestem w szoku 😅 wszystkie macie kremówkę w cyckach? 😆

Ja tam nic już w cyckach nie mam, biznes zamknięty na wieki wieków 🤣

W ogóle dopiero za pół roku podobno mogę mieć założoną wkładkę 🥲 wzięłam na ten czas tabletki, może jakoś przeżyję 🫠

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Zwróć uwagę żeby muślin nazywał się double gaze - to jest materiał wysokiej jakości. Ale strony żadnej nie powiem, bo kupowałam na metry materiał i mama mi uszyła. Wyglądają super nadal po użytkowaniu przez dwa miesiące, a często bardzo je piorę

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa nie są za małe te pampersy 1? Józia już ewidentnie cisnęły i używamy 2 a on ma dopiero 4100 g

Ja niestety zetknęłam na lipcówki i bardzo mi przykro teraz :(

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Ja zamawiałam na mójswiatdziecka muślinowe i po praniu są spoko. Tak jak I tetrowe, ale z jakimiś nadrukami.
    Kkk77 wrote:
    Ja też bym wolała, żeby robił kilka dziennie niż 1 wielka 🥲 raz robi na luzie, raz jest wielki dramat i pół miasta musi wiedzieć, że coś idzie 🙄 moja babcia ma teorie, że przy tłustszym mleku dzieci miewają problem z robieniem kupy, ale nie wiem jak do tego podejść 🙈
    My od dawna na Bebilonie i problemów nie ma, teraz tylko jakoś rzadziej zaczął robić. Trochę się wysili, ale potem całe plecy brudne, bo tyle narobił. No masakra jakas😐tego żaden pampers nie wytrzyma. Chyba za mało wody mu daje ostatnio 🤔

Revolutionary lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nosa nie są za małe te pampersy 1? Józia już ewidentnie cisnęły i używamy 2 a on ma dopiero 4100 g

Ja niestety zetknęłam na lipcówki i bardzo mi przykro teraz :(
    Zastanawiam się tylko czy z Piętki ta wada metaboliczna nie wychodzi? No bo to człowiek w żaden sposób się nie może na to przygotować :(

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a myślała któraś już o chodzeniu na jakąś gimnastykę dla mam z maluszkami? A może ktoś już był?

W krakowskiej Koali są takie zajęcia dla mam z maluchami od 6tyg i zastanawiam się czy by nie iść :d ale też mam jakiś strach, co jak Lena akurat będzie godzinę płakać 🙈

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia to trzymam kciuki. Daj znać jak poszla droga. Ja moich chłopaków dziś odstawiłam na pociąg. Pojechali na mecz do Poznania. Wrócą w piątek ale nie we dwóch tylko w 6. Będę mieć pełną chatę na weekend. Ale ostatni taki najazd w te wakacje. Pozniej koniec .

Wy piszecie o pampkach 3 a ja dziś kupiłam pierwszy raz 2 z pampersa. Dopiero wchodzimy w 2.
    Te z bella happy są w na pewno w auchan bo tam je kupowałam. W ogóle w kaufoe widziałam jakieś ich pieluchy,nowość. Ale 2 wyglądały na małe a 3 nie było. Kiedyś jak trafię to kupię i przetestuję.

Tanasi a jako cud sprawił, że kolki ustały? Ta dieta?

Cel ja tez lubie samotność i łatwo mnie przebodźcować no ale cóż. Mam co chciałam 😆
    Na Towje bolączki to mogę poradzić jedną rzecz,chociaż o to nie pytałaś. Angażuj się w więcej rzeczy. Z dnia na dzień coraz więcej. Im bardziej przesuniesz granice tym lepiej będzie się żyło.

Revolutionary a w czym pierzesz? I jak? I jak suszysz. Bo jak wszytko się zniszczyło to coś może z praniem nie tak?
    Ja mam tetrę z pepco,z action i z primarka i wygląda super. A ta tetra ma 6 lat i drugie dziecko na niej chowam. Dokupiłam z action i o ile duże otulacze są beznadziejne to te pieluchy po 3 tetrowe (nie flanelowe) są spoko. U nas też idzie tego prania na tony. Uzywam też takich małych ręczniczków z ikea jako ulewajek,mam.je porozkładane po domu

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Dziewczyny, a myślała któraś już o chodzeniu na jakąś gimnastykę dla mam z maluszkami? A może ktoś już był?

W krakowskiej Koali są takie zajęcia dla mam z maluchami od 6tyg i zastanawiam się czy by nie iść :d ale też mam jakiś strach, co jak Lena akurat będzie godzinę płakać 🙈

Ja być może będę tam chodzić, chociaż wolałabym na zwykły pilates do Platinium, ale mam małe obawy, że właśnie będzie ryk jak wyjdę na godzinę z hakiem. No tylko jeśli tam będę z nim chodzić to raczej zacznę gdzieś po połowie września, bo chciałabym, żeby był chociaż tymi pierwszymi dawkami zaszczepiony.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:

Mam identyczne przemyślenia

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Cisną Dady zlote 2... pampers 1 wydają mi sie ciągle duże jakieś 😅 ale mój gagatek jest wąski w tyłeczku i brzuszku. Będę obserwowac, i tak nie dokupuje już 1, wzięłam Harmony 2, ciągle Huggies 2 i dostałam 2 Belli właśnie, nie testowałam jeszcze.

Co do kombo naszego - mamy skierowanie do okulisty z zatkanym kanalikiem i do centrum wczesnego reagowania, bo maly preferuje prawą stronę- ciągle głowę tam kieruje, mimo, że wg mnie ma pełen zakres ruchow.

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mam dietę bez bmk i delicol. Jedna z tych rzeczy działa. Co - nie wiem 😅.

A pampki nowe z kaufa polecam. Jest rzeczywiście duży przeskok między 2 a 3, my już korzystamy z 3 i są super.

age.png
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ