CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Truuskaawka wrote:Ja również szukam podgrzewacza na wyjście. Zaopatrzyłam sie w małą torebkę termiczną z wkladami chłodzącymi- idealnie mieści się tam woreczek z mlekiem.
A podgrzewacz chyba zamówię z My Baby Bottle. Jest na akumulator,z opinii szybko nagrzewa. No i na plus że ta butelka jest szklana więc śmiało można grzać swoje mleko i porządnie umyć.
No i jest na akumulator,więc tez plus.
Ja już myślałam żeby zwykły styropian kupić, jak za naszych czasów, ale nawet tego nie ma za bardzo 🙈 -
Elza1234 wrote:No właśnie średnie to ma opinie
https://a.aliexpress.com/_Ew141gm -
Nineq wrote:Nawet nie o tym mówię tylko cos podobnego. Na grupie z mm widziałam, ze duzo babek zamawia z chińczyka styropianowe czy zwykłe podgrzewacze za parę zł. Coś jak to
https://a.aliexpress.com/_Ew141gm
A podzielisz się co to za grupa? Chyba też powinnam być na takiej, tzn czuję że powinnam -
Elza1234 wrote:3 zł to dobra cena 🤣
A podzielisz się co to za grupa? Chyba też powinnam być na takiej, tzn czuję że powinnam
Sama sie nad tym zastanawiam jak tanio 😂
W większości babki sprzedają i kupują mm (moze kiedys uda mi się być pierwszą, która kupi mleko, póki co za późno ogarniam), ale posty o dzieciech/jedzeniu itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 20:53
-
My dzisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko cacy pięknie, druga i ostatnia kontrola za 4-6 tygodni 👌 mlody tez byl bardzo grzeczny, pod koniec tylko trochę marudził wiec na plus💪
Możecie mi napisać jak u Was wygląda rytuał wieczorny kładzenia bobasów do spania?
Mnie też wieczory już wykańczają, co bym nie zrobiła to siedzę z młodym do 21/22 i on wisi i wisi na cycku aż padnie. W ogóle mam wrażenie że sie gorzej dostawia niż wcześniej, za mało otwiera buzię. Chyba powinnam wziąć doradcę jakiegoś żeby to skontrolowała. Niby sie najada i przybiera ładnie ale wieczorami to ciumka i ciumka te cycki aż mnie to zaczyna denerwować, bo nijak nie jest to efektywne a ja już po godzinie czy półtorej takiego wiszenia jestem przestymulowana. A ten ciumka, odrywa sie, znowu wali głową w poszukiwaniu sutka, krzyczy, ciumka znowu i tak w kółko, oszaleć idzie 😵💫🫣2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary my siedzimy z bobasem tak do 22, śpi albo na mnie, albo na mężu i potem ja się z nim kładę do łóżka, zazwyczaj wtedy je na leżąco, chyba że mocno przysnie i uda się go odłożyć na śpiocha. Wcześniejsze odkładanie jakoś się nie udaje, dużo się wybudza i chce być na rękach, więc na razie tak to wygląda. Trudno to nazwać rytuałem nawet xD U mnie z córką jakaś rutyna nocna wypracowywała się dopiero jak była starsza.
-
Revolutionary widocznie mały ma dużą potrzebę bliskości jak chce być tyle przy piersi a nie je efektywnie. Potrzeba bliskości u dzieci jest tak silna jak potrzeba jedzenia. Były takie badania naukowe na dzieciach w dawnych żłobkach i szpitalach, że te, które nie dostawały poza jedzeniem i leczeniem właśnie bliskości, miłości potrafiły nawet umrzeć - taka ciekawostka, jak kogoś zainteresowała polecam sobie poczytać bo to dla mnie było bardzo ciekawe na studiach.
Na ból nóżki polecam paracetamol i okłady z sody, ładnie po nich wg mnie schodzi obrzęk.
U nas szczepienie w piątek - nie znoszę.
I mała też trochę pojękuje wieczorami jak jest przestymulowana o co z dwoma siostrami w domu nie trudno. Sama wieczorem jestem nieraz już tak zmęczona hałasami, że wpienia mnie choćby dźwięk zmywarki 🫣 -
My mamy jutro fizjo i też jestem ciekawa co powie, teoretycznie młody jak śpi to daje głowę raz na jedna raz na drugą stronę, jak się rozgląda za zabawkami w łóżeczku to też, na brzuszku też w obie, a na rękach uparcie głównie w lewo 🤔 chyba że mu się przysypia to wtedy daje też na drugą, a tak to w lewo się wręcz potrafi wyginać i w wózku też czasem tak wywija jakby tam coś widział 🙄
Też mieliśmy koncert płaczków na wieczór, ale zasnął - szkoda, że na naszym łóżku znowu xd
Spróbowałam dzisiaj z ciekawości nakarmić go z tej butelki lovi mamafeel, ale nie mamy najlepszego początku xD najpierw źle założyłam smoczek, zawinął się trochę w środku w zakrętce i wylałam wodę - nie zauważyłam tego, pomyślałam, że źle zakręciłam. Dolałam wody, zrobiłam mleko (młody się już darł oczywiście w tle), zamieszałam i jebs znowu rozlałam, tylko tym razem klejące się mleko po podłodze w pokojuwściekłam sie, że coś jest nieszczelne, ale zauważyłam, że jak będę trzymać butelkę z jednej strony to nie cieknie i mogę go nakarmić, bo już przecież prawie dogorywał z głodu, bo obsuwa była 2 minuty, łzy w oczach, ja już spocona ze stresu 🙈 ostatecznie ładnie z niej pił, ale nie wiem jak widzicie czy bobas nie łyka powietrza jak smoczek w takim głupim miejscu jest nieprzezroczysty, tyle co się wybekał powietrza to nie wiem kiedy ostatnio tak miał 🙈 źle założony smoczek zauważyłam dopiero przy myciu 🤡 chyba pozostanę wierna aventowi, a to lovi zostawię może jak będzie starszy 🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 21:11
-
Widziałam te baby bottle na alli za polowe ceny,ale jednak oni tu dają chyba 2 lata gwarancji więc moze warto jednak u nich kupić 😅
I gdzies na tik toku widziałam ze odnieśli sie do tego,że niby walczą sądownie bo to podróbki i ich produkt jest polski i mają potrzebne certyfikaty. Akumulator tez podobno jest lepszy i jedno ładowanie starcza na dluzej niz te z alli. -
Tanashi wrote:Revolutionary my siedzimy z bobasem tak do 22, śpi albo na mnie, albo na mężu i potem ja się z nim kładę do łóżka, zazwyczaj wtedy je na leżąco, chyba że mocno przysnie i uda się go odłożyć na śpiocha. Wcześniejsze odkładanie jakoś się nie udaje, dużo się wybudza i chce być na rękach, więc na razie tak to wygląda. Trudno to nazwać rytuałem nawet xD U mnie z córką jakaś rutyna nocna wypracowywała się dopiero jak była starsza.
-
Revolutionary ja trochę dłużej karmie przed snem Małej ale dziś przegięłam. Godzina prawie i się jej aż ulało.. a normalnie tak nie na. Więc za długie karmienie ma u nas słabe efekty. Siedzi teraz z Tata przed odłożeniem do łóżeczka.
Tak więc po 30,35 min bo przed snem zawsze dłużej, będę ja juz odstawiać bo się aż zdziwiłam. No przejadła się ewidentnie.
Zwyczajowo sobie usypia przy piersi ale tym razem poszło w pieluchę więc może stąd tak długie siedzenie bo coś tam się musiała spinać pod koniec już
Ona w sumie by sobie siedziała przy piersi jak najdłużej, a bardzo efektywnie pobiera mleko. Więc muszę ogarniać kiedy przesadza bo po prostu się przeje.
Także u nas
Karmienie nieco dłuższe niż za dnia ale najlepiej do 35 min
Papmers o ile cos sie pojawia, Tata tuli i przy okazji odbija
Łóżeczko
Ona wspaniale na Mężu usypia23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Truuskaawka wrote:Widziałam te baby bottle na alli za polowe ceny,ale jednak oni tu dają chyba 2 lata gwarancji więc moze warto jednak u nich kupić 😅
I gdzies na tik toku widziałam ze odnieśli sie do tego,że niby walczą sądownie bo to podróbki i ich produkt jest polski i mają potrzebne certyfikaty. Akumulator tez podobno jest lepszy i jedno ładowanie starcza na dluzej niz te z alli.usuwali negatywne komentarze na swoim koncie, bo ludzie pisali że im się po tyg akumulator psuł i zero wymiany..
dlatego wolę napisać żebyś sobie to pogooglowala, zanim kupisz coś za taką kasę bo aż szkoda by było utopić te parę stówek -
Z tą bliskością to prawda, u nas jak już za długo zajada to po prostu tuli się do Taty. Bliskość zaspokojona bo czasu od urodzenia spędzają tyle samo co my poza szpitalem. A dziecko nie ciumla i nie przejada się
Jak nie macie takiej rutyny warto zacząć od kangurka ciało do ciała. U nas to było przy porodzie już i Mała lubi się tulić z Tata23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Wg pochwałę się jaką jestem blondynka
Chciałam użyć Katarka - ale odessać samej ustami
Zmontowałam to no i nic, wlalam do nosa sól fizjo i odciągam i nic - a gile widze w dziurkach
Dopiero po kwadransie się skapnęłam że do końcówki do odkurzacza włożyłam tą białą część do ściągania ustami 🤡 jak już zamontowałam jak trzeba to odciągnęłam takie gile ze aż mąż wzrok odwrócił 🙈🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 21:19
-
Revolutionary a próbowałaś oszukać smoczkiem? Przytulać go ile potrzebuje ale oszukać smoczkiem żeby Ci tych sutkow nie stymulował?
Podziwiam was wszystkie - bo ja mam dreszcze na myśl o tym wiszeniu na sutku. Ale koleżanka podesłała mi artykuł, że istnieje coś takiego jak zespół D-MER i zdecydowanie podpisuję się rękoma i nogami że mnie to dotyczy właśnie -
Elza u mnie syn uwielbia odciągam katarkiem małej babole. Jest naczelnym operatorem odkurzacza😆
Margaretka gratulacje!
Revolutionary mi mała co wieczór LIŻE sutka przez godzinę. Nie ssie a z odległości liże. Jak lizaka. Dopiero ja poliże ile jej trzeba i zgłodnieje to poje porządnie. Ona w ogóle ma.jakieś dziwne akcje. Albo liże sutka albo leży i drapie w materiał paznokciami. -
Rutyna... dobre sobie😂mlody jak zwykle wykąpany ok. 19, zjadł 150 ml, usnął dopiero 20:40 i jak zawsze śpi do jakiejś 23/24 tak wlasnie mamy pierwsze karmienie 🤡masakra, nigdy tak nie miał. Zdążyliśmy się położyć spać i poleżeć chwilę.
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
U nas też nie ma spania na noc przed 22. Wcześniej musi sobie powisieć na cycku, ale nie aż tak długo. Ze względu na moje rany to muszę go mocno pilnować i po prostu jak nie je to odstawić i przytulać ze smoczkiem w buzi.
Revolutionary jak tylko masz poczucie, że za płytko się przystawia to zdecydowanie polecam konsultacje u CDL, żebyś zapobiegła ranom na sutkach.
Mój ostatnio odkrył nowy sposób "jedzenia" mleka na leniuszka, jak mi kapie z piersi to po prostu sobie to zlizuje językiem 😅