X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, zaraz będziemy się karmić to dam jej więcej, bo noc była tragiczna i nadal zero kupy. Dzisiaj jedziemy na bioderka, więc może żartobliwie zechce w trakcie badania zrobić 😂

Jeszcze raz proszę trzymajcie kciuki za moją mamę, miała mieć operację ok 7-8, więc właśnie teraz. Jestem bardzo zdenerwowana, więc pewnie Mała też to odczuwa 😥

Elza1234, Nosa, Anabbit, Alex_92, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado trzymam kciuki!

My dla odmiany mamy samotny poranek, bo córka zaraz jedzie z mężem na kontrolę do dentysty. Może uda się zaliczyć dłuższą drzemkę bez pobudki 😅

awokado 🥑, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado koncie kciuki ♥️
    Moja babcia już też gotowa do operacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 08:01

awokado 🥑, Werzol lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado ✊️✊️ za mamę.

Mam dziś wizytę popologową, nie wierzę, że ten czas już poleciał.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Awokado ✊️✊️ za mamę.

Mam dziś wizytę popologową, nie wierzę, że ten czas już poleciał.
    Ja też dziś mam :)
    Dziś mamy fizjo z małą a potem wizytę ze mną
    Choć u mnie to tygodnie jeszcze miną zanim ta blizna na pośladku przestanie być taka wrażliwa

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jedziemy na szczepienie. Proszę o kciuki, bo jestem obsrana 😢

Elza1234, awokado 🥑, Margareetka, Lauraa, Werzol, Nosa, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado kciuki za mamę,
    Eliza kciuki za babcie.
    Dawajcie znać, jak będziecie miały jakieś info 🤞

Elza1234, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dajemy 8-10 kropel espumisanu 100, mniej nie działa.
    Młody zrobił poranny dramat, okazało się koniec końców, że 7 rano to było za wcześnie na pobudkę i musi sobie dospać 🤡 zdecydowanie po tatusiu xd muszę mu jeszcze jakoś sprytnie karmienie poprzestawiać, bo inaczej wypadnie na wizytę u fizjo 🥲🥲🥲

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za operacje i wizyty! ✊️

Awokado u nas tez kupy brak od poniedziałku i tez myślałam czy na wczorajszym usg bioderek akurat nas nie zaskoczy, ale jakos sie obeszło 🙈😝

Nosa lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado trzymam kciuki za Twoją mamę i powodzenia na wizytach dziewczyny

awokado 🥑, Nosa lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj nie było kupy i bałam się że na fizjo dziś będzie, ale od 5 rano już czułam że idzie produkcja przez sen i miałam rację przy porannym karmieniu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza w takim razie mocno trzymam kciuki za Twoją babcię! Ale dzisiaj trudny dzień, dużo się dzieje 😓
    U nas po porannym karmieniu i espumisanie wleciała wreszcie spokojna drzemka na mnie, a że ładnie śpi na brzuszku, to nie chce jej budzić, więc pies mi płacze, że nie dostała jeszcze śniadania 😅

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję ze lupilu z Lidla tez nie dają rady takiej 3 dniowej kupie 🫣🫢

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu światełko w tunelu, pojawiła się „kupka” (liczylam na giganta) od piątku. Czopki w gotowości już kupione, ale czekają.

Dziewczyny kciuki za operacje mamy i babci 🤞🏻🤞🏻

Wszystkie dajecie espumisan 100? My mamy 40(czyli jak rozumiem słabsze) i zaczęłam od wczoraj dawać po 10 kropli 4xdziennie. To znaczy chyba, że my dajemy za mało i dlatego słabo działa 🤷🏼‍♀️ no i te kupy tak rzadko…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 09:12

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dobra czyli widzę nie tylko u nas tak jest 😝 ja rozumiem potrzebę bliskości, niech sobie bedzie przytulony itd ale to ciumkanie sutków, wyrywanie się od nich, dziobanie tą głową i znowu ciumkanie juz po prostu jest dla mnie po godzinie TOO MUCH.

Elza tak, właśnie tak udało mi się go uśpić teraz, ogólnie juz trzeci raz tak dzisiaj zrobiłam i widzę że da się tylko muszę przetrzymać chwilę darcia sie 😉
    No ale dzisiaj po tym ciumkaniu jak sam puścił cycka chciałam go odbić a ten znowu awantura za chwilę mimo że sam puścił i się odsuwał. Wiec oddałam go mężowi i poszłam sie umyć ale słyszałam z łazienki tylko ryk 🫣 wróciłam, odbilo mu sie raz jeszcze, poszło kilka bąków i w końcu na rękach mi usnął. Mam nadzieję że juz na noc.

A zawsze odbijacie maluchy? Szczególnie te mamy które są kp i mają ulewajace dzieci. W jakiej pozycji najlepiej? Dla mnie to wieczorem jest takie błędne koło, bo on już przyśnie przy piersi, a ja musze go odbić bo wiem że bedzie zaraz ulewał i krzyczał, a ten przy próbie odbicia się wybudza I od nowa chce do piersi i kółko sie zamyka 🫣 a jeszcze często nie mogę do odbić i przez 40 minut az w końcu kładę go tak zrezygnowana modląc się żeby nie ulewał przez to w nocy 🫣

Szczerze ja odbijam kilka minut. Jak nie odbije trudno. Kładę i tak. Z tym że mój w 95proc odbija od razu. Jak widzę że się wierci to odbije go. To w dzień. W nocy je spokojnie i jakoś nie odbija czasem. Mamy ten monitor, śpi nz brzuchu. Najwyżej uleje na posciel. Z tym że on spi w dostawce na twardym materacu kokosowym. Na naszym łóżku bym się bała go tak zostawiać. Jedyne co to muszę przebierać pościel dosyć czesto.

Ale mój tipjest też taki na wieczory: karmie w pozycji biologicznej, bd bd często odbija przy karmieniu i się odgazowuje bo jest pionowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 09:14

Werzol lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    U nas w końcu światełko w tunelu, pojawiła się „kupka” (liczylam na giganta) od piątku. Czopki w gotowości już kupione, ale czekają.

Wszystkie dajecie espumisan 100? My mamy 40(czyli jak rozumiem słabsze) i zaczęłam od wczoraj dawać po 10 kropli 4xdziennie. To znaczy chyba, że my dajemy za mało i dlatego słabo działa 🤷🏼‍♀️ no i te kupy tak rzadko…

Ja mam 40 i właśnie dajemy 10-12 kropki 4 razy dziennie. U nas to wystarczająco żeby była poprawa, ale pewnie każdy przypadek inny. Tej 40 to możesz chyba i 25 kropel dawać.

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Mała była tak dzielna, że jestem w szoku. Płakała dosłownie 5 sekund i od razu się uspokoiła po przytuleniu. Nawet jej tam karmić nie musiałam. Teraz sobie słodko śpi w aucie 🩷

Margareetka, kasssia, Tanashi, Revolutionary , Alex_92, Lauraa, CelinaJan, Werzol, Katikat, xSmerfetkax, Nosa, amoze, Anuncja, Natalia1992 lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dobra czyli widzę nie tylko u nas tak jest 😝 ja rozumiem potrzebę bliskości, niech sobie bedzie przytulony itd ale to ciumkanie sutków, wyrywanie się od nich, dziobanie tą głową i znowu ciumkanie juz po prostu jest dla mnie po godzinie TOO MUCH.

Elza tak, właśnie tak udało mi się go uśpić teraz, ogólnie juz trzeci raz tak dzisiaj zrobiłam i widzę że da się tylko muszę przetrzymać chwilę darcia sie 😉
    No ale dzisiaj po tym ciumkaniu jak sam puścił cycka chciałam go odbić a ten znowu awantura za chwilę mimo że sam puścił i się odsuwał. Wiec oddałam go mężowi i poszłam sie umyć ale słyszałam z łazienki tylko ryk 🫣 wróciłam, odbilo mu sie raz jeszcze, poszło kilka bąków i w końcu na rękach mi usnął. Mam nadzieję że juz na noc.

A zawsze odbijacie maluchy? Szczególnie te mamy które są kp i mają ulewajace dzieci. W jakiej pozycji najlepiej? Dla mnie to wieczorem jest takie błędne koło, bo on już przyśnie przy piersi, a ja musze go odbić bo wiem że bedzie zaraz ulewał i krzyczał, a ten przy próbie odbicia się wybudza I od nowa chce do piersi i kółko sie zamyka 🫣 a jeszcze często nie mogę do odbić i przez 40 minut az w końcu kładę go tak zrezygnowana modląc się żeby nie ulewał przez to w nocy 🫣

Dla mnie też za dużo jest tego coumkania wieczorem. U nas je tak samo czasowo ale co godz od ok 16-17. Czyli powiedzmy 16.30, 18.30, 20. Często dostaje butle na ostatnie karmienie. Jeśli wypada późno a ja czuję że już mnie bolą piersi. U nas je z 2ch piersi to też ważne i bd efektywnie ssie. Jak mam te 3 karmienia wieczorem to ładnie spi do 1.30-2.30. Więc ten 1szy blok snu jest super min 4h jak liczyłam a zazwyczaj 5h. Zasypia ok 21 czasem 20 czasem 22. Potem już wstaje ok 4 i ok 6.30 kolejne karmienie i ok 8.30. Więc już krótkie przerwy dosyć.

Revolutionary lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

400 to 20 albo 25 kropel chyba. Tak my też 100 x8 karmien. Tak mi kilka osób pozwoliło. Neonatolog też mówił że synek 6kg mniejsza dawka nie dziala

Alex_92 lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za operacje mamy,babci,za szczepienia i za dentystę w sumie też.

Co do espumisanu to u nas 10 kropli 100 idzie 4x dziennie. Mniej nie działa. Jak ktoś ma.probkem z kupa to polecam sposób którego nie mogę polecić oficjalnie a mianowicie wsadzenie do fotelika w domu tak na 10 minut po np 3 razy. Nie zawsze sie ma wolne ręce żeby trzymac dziecko w takiej pozycji a tak można obrać ziemniaki i w tym czasie dziecko produkuje kupe. U małej często działa po pierwszym razie.

Co do zarażenia rota po kontakcie z kałem są dwie szkoły. Jedna mówi że można się zarazić druga że nie. Ja wierzę w pierwsza bo przecież logiczne jest ,że kał jest materiałem zakaźnym.

W ogóle śmieszy mnie to podawanie dzieciom tych szczepionek,espumisanów, smarowanie filtrami zawierajacymi rakotwórcze pochodne ropy naftowej i takich innych i jednocześnie mówienie,że podanie wody jest takie złe (którą zawoera mleko ) Nieustannie mnie to śmieszy. Tak uderzam w ten temat bo przed wczoraj na wizycie lekarz się mnie nieśmiało zapytał czy dopajam małą . Ona ma wodonercze i nefrolodzy wręcz każą przepajać ale mówią to tak,jakby się pytali czy mam narkotyki na sprzedaż.

Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ