Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a macie jakąś inspirację jaki a la torcik mogłabym młodej zrobić na urodziny? :) czy po prostu żelazna babeczkę jej strzelić? 😅
    Annabit malinowa chmurka jest całkiem czasochłonna więc podziwiam za 3 ciasta
    Ja przy moim szogunie ledwo jedno robię, a mam gości w sb i planuje drożdżowe zrobić z truskawkami i rabarbarem
    Boże młoda jak padła tak wstała dziś przed 7, szkoda że ja spać nie mogłam

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza może tort z arbuza? Można posmarować ubitą ricottą albo nawet bieluchem 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 maja, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak czytam o tej malinowej chmurce i mam takie "acha" 😅

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 21 maja, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nawet nie wiem co to xD

Dzisiaj mam wychodne do ortodonty na 9:30, stary wziął zdalne i zostaje z dziećmi 🤣

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit to są wymagające ciasta xd
    U nas nocka z dupy i z kosmosu. Spałam pół godziny. Ciągle jeździła policja na sygnale i młoda się w końcu obudziła. Potem to już non stop wiercenie sie i płacz. Jezzcze dostałam migreny i zdychałam, a ona obok się darła, bo nie miałam nawet siły wstać jej ululać. Niech mnie ktoś dzisiaj dobije, bo czuje się jak na podłym kacu

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja będe robić dla małej torcik z ciasta marchewkowo bananowego + krem z mascarpone,serka i owocow

Nasza nocka jako tako. Spala caly czas wtulona,pierwsza pobudka dostala syrop bo znowu jej podskoczyla temperatura,druga pobudka bez temperatury. Rano wstala w dobrym humorze,ale po pol godziny znowu maruda i temperatura,znowu syrop.
    I teraz ma takie skoki humorow,przez 5 minut jest ok smieje sie bawimy i nagle ogromny placz i na rece.
    Chyba dla pewnosci zadzwonie i umowie ją do pediatry. Ale wydaje mi się że to jednak od zęba.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 maja, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mój dzieciak rzuca się po całym łóżku jakby ktoś egzorcyzmy nad nim odprawiał? Nawet u nas w łóżku dzisiaj na brzuchu z tyłkiem wypiętym na środku spał. Jesteśmy skopani za każdym razem.

Mój dostanie do spróbowania kawałek swojego dorosłego tortu. A potem owoce z niego.

Podziwiam za pieczenie, nie lubię tego robić i nawet ciasto na jakieś święta piecze mój chłop 🫣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit podziwiam za te ciasta 😲 jak Ty dałaś radę z małą 😅
    Ja wczoraj robiłam racuchy na kolację, drożdżowe z jabłkami. Mój smak dzieciństwa 😍

Nineq mój też się kręci jak nie wiem co po łóżku, czasem się przebudzi, postanowi gdzieś pójść po czym zasypia w trakcie i śpi tak w połowie na kimś przewieszony 🫣 ale wiadomi jak śpi to nie ruszam.

Ja pewnie też dam młodemu troszkę tortu, który będziemy zamawiać. Dodatkowo upiekę jakieś babeczki marchewkowe bez cukru.

Truskawka zdrówka dla małej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 09:23

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas egzorcyzmy są przy zmianie pieluchy, jak tylko zbliżam się do przewijaka to odraz płacz.

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas egzorcyzmy 24/7. Przy usypianiu, przy zmianie pieluchy, przy wszystkim ogólnie 😅
    Truskawka dobrze, że idziesz to skonsultować. Ja też bym już poszła.
    Moja też dostanie trochę dorosłego tortu. Teraz na sesję koleżanka upiekła mi też taki torcik bento z mascarpone i malinami. Na tyle co moja mała sprobuje to nie chce mi się wymyślać czegoś specjalnie dla niej, a tak to wszyscy zjemy.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ja imprezie też jej pewnie dam tort :) Ale chciałabym w dniu jej urodzin coś jej upiec, żeby wstawić świeczkę itd :)
    Ale ciastko marchewkowe-bananowe brzmi fajnie

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się kręci, pozycja z wypiętą dupą w górę jest jego ulubiona.

Tymczasem pozdrawiam z włóczenia się po Katowicach, oddałam auto na serwis, chodzę żeby młody zasnął, bo zmęczony w galerii handlowej to będzie trudna sprawa xD a w aucie ubywa mi oleju, oby nic poważnego, bo u Starego jest do wymiany rozrząd i 6k świzdu gwizdu pójdzie w pizdu 🫠🫠🫠🫠🫠

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania to młoda kręci się okropnie w nocy

age.png

Wysłany: 21 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mój też się kręci, pozycja z wypiętą dupą w górę jest jego ulubiona.

Tymczasem pozdrawiam z włóczenia się po Katowicach, oddałam auto na serwis, chodzę żeby młody zasnął, bo zmęczony w galerii handlowej to będzie trudna sprawa xD a w aucie ubywa mi oleju, oby nic poważnego, bo u Starego jest do wymiany rozrząd i 6k świzdu gwizdu pójdzie w pizdu 🫠🫠🫠🫠🫠
    Kkk77 to ja rozrząd i uszczelkę pod głowicą mam.do zrobienia. Sweet

Blondi29, Kkk77 lubią tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kkk77 to ja rozrząd i uszczelkę pod głowicą mam.do zrobienia. Sweet

Uuu brzmi drogo 😱

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 maja, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Anabbit podziwiam za te ciasta 😲 jak Ty dałaś radę z małą 😅
    Ja wczoraj robiłam racuchy na kolację, drożdżowe z jabłkami. Mój smak dzieciństwa 😍

Nineq mój też się kręci jak nie wiem co po łóżku, czasem się przebudzi, postanowi gdzieś pójść po czym zasypia w trakcie i śpi tak w połowie na kimś przewieszony 🫣 ale wiadomi jak śpi to nie ruszam.

Ja pewnie też dam młodemu troszkę tortu, który będziemy zamawiać. Dodatkowo upiekę jakieś babeczki marchewkowe bez cukru.

Truskawka zdrówka dla małej!

Zaprosiłam przyjaciółkę z rocznikiem. Nasze bobasy się uwielbiają 😅 za każdym razem gdy się widzą, jestem pewna że sikają ze szczęścia w pieluchy 😂😂
    Plus ta jedna drzemka to złoto. Trwa 1,5-2h i elegancko 1,5 ciasta w ciągu niej zrobiłam

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 maja, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff chyba nie zapomniałam jak się piecze ciasta. Mąż mi o 9:30 (zaczął pracę o 9) napisał, że malinowej i marchewkowego już prawie nie ma 🥰🥰🥰 miód na moje uszy. Trochę szkoda, bo liczyłam że przywiezie po kawałku żebym spróbowała 😂😂😂

Margareetka, Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 21 maja, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Uuu brzmi drogo 😱
    No auto warte 10 tys,naprawa 4 tys. Mechanik mówił,ze nie opłaca sie sprzedawać tylko naprawić bo jeszcze pojeżdżę tym autem. Ogólnie powołana rada samców również tak orzekła😅

Jestem po wizycie u psychiatry. Wypisała mi Acentre i zaczynam nowy rozdział swojego życia. W zyciu nie myślałam,że będę prosić o leki na łeb.

event.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, szacun za te ciasta! Jestem pełna podziwu, że dałaś radę tyle zrobić przy małej.

Terapeutka SI stwierdziła wczoraj, że młody ma podwrażliwość proprioceptywną i przedsionkową i nieco nadwrażliwości dotykowej. Na pociechę dodała, że według badań takie dzieci stale poszukujące bodźców i nieumiejące usiedzieć na sekundę są według badań ponadprzeciętnie inteligentne. Nie pocieszyło mnie to wcale 🫠 Dała nam zestaw ćwiczeń i ponoć ma być po nich lepiej. No, ale według niej i tak głównym problemem jest u młodego zbyt mała ilość snu i obniżone napięcie w jamie ustnej. Ogarniam właśnie polecaną neurologopedkę i liczę, że ta będzie sensowna.

Wysłany: 21 maja, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola na ta nadwrażliwość super sa takie piłki z kolcami. Małej masowałam kilka razy na dzień ciało i głowę dosyć szybko sie odwrażliwiła.

Marsol, Margareetka lubią tę wiadomość

event.png
‹‹ 2846 2847 2848 2849 2850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ