Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel nie wiem co tam zamierzasz robić, ale trzymam za ciebie mocno kciuki. Mam nadzieję, że ci się uda. A w kwestii braku rodzeństwa to bardzo dojrzała decyzja. Ja też jestem zdania, że trzeba wiedzieć kiedy skończyć (ja nie wiem 🫣) Mała na pewno to doceni

• Marsol Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, nie spodziewam się, że zacznie szybko mówić, bo nawet gaworzyć zaczął dopiero po 9 miesiącu. Umówiłam nas do neurologopedki specjalizującej się w problemach z obniżonym napięciem i karmieniem. Miło mnie zaskoczyła już sama rozmowa telefoniczna, więc mam dużą nadzieję, że pomoże.

Blondi, super, że sesja tak dobrze się udała i jesteś zadowolona z efektów! 😊 My jesteśmy z Łodzi. A do konsultacji SI skłoniły nas właśnie te duże problemy z rozszerzaniem diety, snem i ogólnie zachowaniem Benia. Bardzo trudno go wyciszyć, non stop musi być w ruchu i ciągle robić coś nowego. Co chwilę szuka kolejnych bodźców, bo wszystko jest na chwilę. Przykładowo, posiłek trwa minutę, ponieważ nie jest w stanie wysiedzieć dłużej w krzesełku. Niemal wszystkie czynności pielęgnacyjne to walka, płacz i ucieczka (wyjątkiem jest kąpiel i zmiana pampersa, ale tylko dlatego, że w trakcie zapewniamy mu atrakcje i przy tym stoi, bawiąc się). Najgorzej jest z wycieraniem buzi i rąk, bo mokre chusteczki przyprawiają go o spazmy. Do tego nie lubi przytulania, więc trudno go uspokoić, gdy płacze. Też mocno obija się o szczebelki łóżka, wali w nie głową. Podobnie jest z lustrem i szybami. Mocno też wali rączkami o różne powierzchnie. Zdarza mu się mnie gryźć i czasem drapie siebie. Dla mnie było jasne, że ma jakieś problemy z odczuwaniem własnego ciała i bodźcami dotykowymi, więc chciałam, żeby specjalista powiedział co z tym robić. Trafiliśmy na fajną babkę, która jest też fizjoterapeutką, więc tak całościowo na niego spojrzała. Ponoć nie ma tragedii i jego problemy są na takim średnim poziomie. Mówiła, że miewa dużo bardziej hardcorowe przypadki. Jak usłyszałam o chłopcu, który nazbierał sobie w jej gabinecie stos drewnianych zabawek, by się w niego rzucać z całą siłą, to faktycznie uznałam, że jeszcze nie jest tak źle 😬

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Kasia, nie spodziewam się, że zacznie szybko mówić, bo nawet gaworzyć zaczął dopiero po 9 miesiącu. Umówiłam nas do neurologopedki specjalizującej się w problemach z obniżonym napięciem i karmieniem. Miło mnie zaskoczyła już sama rozmowa telefoniczna, więc mam dużą nadzieję, że pomoże.

Blondi, super, że sesja tak dobrze się udała i jesteś zadowolona z efektów! 😊 My jesteśmy z Łodzi. A do konsultacji SI skłoniły nas właśnie te duże problemy z rozszerzaniem diety, snem i ogólnie zachowaniem Benia. Bardzo trudno go wyciszyć, non stop musi być w ruchu i ciągle robić coś nowego. Co chwilę szuka kolejnych bodźców, bo wszystko jest na chwilę. Przykładowo, posiłek trwa minutę, ponieważ nie jest w stanie wysiedzieć dłużej w krzesełku. Niemal wszystkie czynności pielęgnacyjne to walka, płacz i ucieczka (wyjątkiem jest kąpiel i zmiana pampersa, ale tylko dlatego, że w trakcie zapewniamy mu atrakcje i przy tym stoi, bawiąc się). Najgorzej jest z wycieraniem buzi i rąk, bo mokre chusteczki przyprawiają go o spazmy. Do tego nie lubi przytulania, więc trudno go uspokoić, gdy płacze. Też mocno obija się o szczebelki łóżka, wali w nie głową. Podobnie jest z lustrem i szybami. Mocno też wali rączkami o różne powierzchnie. Zdarza mu się mnie gryźć i czasem drapie siebie. Dla mnie było jasne, że ma jakieś problemy z odczuwaniem własnego ciała i bodźcami dotykowymi, więc chciałam, żeby specjalista powiedział co z tym robić. Trafiliśmy na fajną babkę, która jest też fizjoterapeutką, więc tak całościowo na niego spojrzała. Ponoć nie ma tragedii i jego problemy są na takim średnim poziomie. Mówiła, że miewa dużo bardziej hardcorowe przypadki. Jak usłyszałam o chłopcu, który nazbierał sobie w jej gabinecie stos drewnianych zabawek, by się w niego rzucać z całą siłą, to faktycznie uznałam, że jeszcze nie jest tak źle 😬
    Mogę Cię pomęczyć na priv któregoś dnia? :D

• Marsol Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Mogę Cię pomęczyć na priv któregoś dnia? :D

No pewnie, pisz śmiało 😃

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia spoko ta lekarka. Fakt ze to byla videoporoda ale no żadna różnica. Z Warszawy jest.

Jak tam ucho? Mi dziś z przedszkola kazali syna odbierać i juz jest na antybiotyku na ucho. Chyba cos szaleje bo non stop te uszy kto ma chore.

Tanasi na mojej to sio gilu testowałam jak miala z 5 miesięcy. Żyje😅

Mariola,Blondi,Anaabit i reszta z szalonymi dziećmi. Współczuję Wam ,bo to co piszecie to mialam z dwójką i wiem jakie to piekło. Jakkolwiek to zabrzmi,jak czytam co piszecie to cieszę się ,że to mnie tym razem nie dotyczy....

Kkk77 jak tam auto.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 21 maja, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie wiem jak to ucho w sumie, bo na kontrolę kazali mi iść pod koniec antybiotyku. Tak zawsze każą?
    Generalnie już nie m ma żadnych objawów, śpi w nocy dużo lepiej, gorączki nie ma to chyba jest ok?

To współczuję też chorego ucha 😥 nie wiem skąd to. Moja miała 2 tyg delikatna infekcje która w ogóle nie wyglądała groźnie, jakiś mały katar, nie robiłam jej inhalacji bo się nie dało no i może od tego..

age.png

age.png
‹‹ 2846 2847 2848 2849 2850
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ