X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jak slysze ze w 4 miesiącu jest regres snu... to sie zastanawiam co to regresować jak od dawna nie ma progresu żadnego i tylko jest gorzej 🤣🫣

Dosłownie ostatnio o tym myślałam, czy w takim razie nie będę już w ogóle kłaść się spać? 🫠

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mimo wszystko wolę dzisiejsze czasy. Mnie długo karmili papkami, szczęka mi się nie rozrosła prawidłowo i mam teraz dużo problemów z recesja dziasel, miałam plastykę tych wędzidełek obu, czeka mnie drugi aparat ortodontyczny, niekończące się historia xd w chodziku też byłam, mam skoliozę xd Wiadomo nie ma co świrować, ale moim zdaniem lepiej skonsultować się raz za dużo niż olać sprawę.

Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te chodziki to wg jeszcze nie odeszły do lamusa
    Niestety znam ludzi którzy go nadal używają i bardzo się zdziwili jak powiedziałam że nie chce go od nich dla młodej

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa, bardzo mi przykro, przyjmij kondolencje.

Mój chłop podjął decyzję o kupnie nosidła 😅 za bardzo mu marudziłam o siedzeniu w czterech ścianach, a i on stwierdził, że ciężko jest już ją nosić po kilka km :D

Więc stoimy przed wyborem czegoś i jak zwykle temat wałkowany na forum milion razy, a ja jestem jak te dziecko we mgle. Na co zwrócić uwagę przy kupnie? I jeśli macie to proszę o jakieś polecajki w rozsądnych cenach :)

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Nosa moje kondolencje 🫂

Boziu, współczuję półpaśca, oby bobas sie nie zaraził 🙏🏻

Komuś miałam dać znać czy u nas nastąpiła poprawa po gorszych dwóch tygodniach względem snu - to melduję ze mlody właśnie pobił rekord i obudzil się juz po 2.5h pierwszego bloku snu. 🫩🫣Nawet nie zdążyłam sie jeszcze położyć 🤡
    Także zamiast sie u nas ten sen poprawiać to mam wrażenie że jest coraz gorzej 🫣😵‍💫

Ahh to ja pytałam 🫣 nie pocieszasz 🤣 u nas jest identycznie ostatnio. Dzisiaj pierwszy blok snu 2,5h i potem pobudka co max godzinę. O 3 wzięłam go do łóżka, ale za dużo to nie pomogło. Mąż wziął go o 6 do drugiego pokoju, bo już chyba wyglądałam ciężko 🤣🤣 ale już mnie rwą ręce i nogi i głowa ze zmęczenia od kilku dni. W dzień turbodrzemki. Naprawdę mam nadzieję, że to ten regres a nie będzie jeszcze gorzej 🙈

Bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku, ale chyba moje ciało i psycha aktualnie nie jest gotowe 🤡 do tego mamy jeszcze wykonczeniowke i chyba bałabym ze sie rozwiedziemy bo bywa juz grubo 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa bardzo mi przykro 🫂

Asiun nie wiem jak Ty te egzaminy ogarnelas, jestem pod wrażeniem 🥳

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Kkk współczuję tego choróbska
    Nosa moje kondolencje 🫂

Dzięki za słowa otuchy 😞 Chyba mnie to tak ruszyło i dobiło bo ta fizjo ciagle gadała 'tak nie powinno juz być' 'tak powinna juz robic'. Oczywiscie nie poddajemy się i będziemy ciagle sie starać to wypracować.

Elza kurde operacja? Nawet nie wiedziałam że to może tak się skończyć... Ale to dopiero początek rehabilitacji macie,jeszcze troche czasu na wyćwiczenie zanim tak drastyczne środki zostaną podjęte. Trzymam za Was kciuki ✊🏻

Kurcze powiem Ci, że aż się dziwię że fizjo tak mówiła. U nas do tej pory mówią, że każde dziecko ma swoje tempo i żeby po prostu często kłaść na brzuchu, masaż u fizjo i obserwować. My mamy trochę niekształtną główkę i po prostu mamy w ciągu miesiąca wysłać jej fotkę żeby wiedzieć czy musi wdrożyć coś więcej. Trzymam kciuki dziewczyny, żeby nie trzeba było żadnych drastycznych rzeczy wdrażać 🥵

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja chyba mimo wszystko wolę dzisiejsze czasy. Mnie długo karmili papkami, szczęka mi się nie rozrosła prawidłowo i mam teraz dużo problemów z recesja dziasel, miałam plastykę tych wędzidełek obu, czeka mnie drugi aparat ortodontyczny, niekończące się historia xd w chodziku też byłam, mam skoliozę xd Wiadomo nie ma co świrować, ale moim zdaniem lepiej skonsultować się raz za dużo niż olać sprawę.
    No a te wszystkie wykryte u Ciebie rzeczy powodują dyskomfort?
    Mam wrażenie,że teraz specjaliści chcą leczyć wszytko. Przecież nikt nie jest idealny. Nie ma takiej możliwości. Nie jesteśmy marchewkami z supermarketu.

Co do sandzania dzieci i stawiania to ja mam swoją teorie,że dziecku pewne rzeczy trzeba pokazać. Z resztą dawno są zalecenia mówiące o tym.

Moja córka chodziła w chodziku ale : już dawno chodziła sama,miałam strome schody na które chciala sie wdrapywać więc jak coś mialam do zrobienia to ja wsadzalam w chodzik i do tego miał.fajne zabawki,jedyne które wydawały dźwięki

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak, mam odsłonięte szyjki zębowe przez to i powoduje to duży dyskomfort przy jedzeniu i piciu. Plus mocno krwawią dziąsła mimo prawidłowej higieny. 🤷🏼‍♀️ Nie mówię też "r" mimo że miałam terapię logopedyczna, ale teraz już wiem że to przez to wędzidełko. Ale to akurat mi nie przeszkadzało, polonistykę i tak skończyłam 🤪

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dosłownie ostatnio o tym myślałam, czy w takim razie nie będę już w ogóle kłaść się spać? 🫠

Musimy obie znaleźć sobie jakieś "zajęcie " na te bezsenne nocki 🤣🫣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ahh to ja pytałam 🫣 nie pocieszasz 🤣 u nas jest identycznie ostatnio. Dzisiaj pierwszy blok snu 2,5h i potem pobudka co max godzinę. O 3 wzięłam go do łóżka, ale za dużo to nie pomogło. Mąż wziął go o 6 do drugiego pokoju, bo już chyba wyglądałam ciężko 🤣🤣 ale już mnie rwą ręce i nogi i głowa ze zmęczenia od kilku dni. W dzień turbodrzemki. Naprawdę mam nadzieję, że to ten regres a nie będzie jeszcze gorzej 🙈

Bardzo chciałam mieć małą różnicę wieku, ale chyba moje ciało i psycha aktualnie nie jest gotowe 🤡 do tego mamy jeszcze wykonczeniowke i chyba bałabym ze sie rozwiedziemy bo bywa juz grubo 🫣

No u Ciebie 4 miesiac to może byc regres pewnie, u mnie jeszcze 3go nie ma to ja nie wiem co to kurde ma być 😶🫥

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ