X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 września, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze a jaki wózek masz

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze witam w klubie 😅

Chociaż u nas nosidło i chusta są ok, no ale dłuższe spacery to nie za wygodne… tyle co ze starsza do przedszkola albo do sklepu. ja niestety nie mam już miejsca na bieżnię 😢

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    A w temacie chrzcin, wszystkie już organizowałyście imprezy? Czy któraś z was czeka do wiosny/lata?

Ja żałuję że nie postawiłam na swoim,bo chciałam zrobic chrzciny razem z roczkiem.
    No ale niestety,chrzciny będą 11 pazdziernika.

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie wiem kiedy, zależy kiedy uda nam się przeprowadzić. Jak się uda przeprowadzić w grudniu to kusi mnie żeby próbować w święta zrobić, bo i tak trzeba jedzenie narobić 😏. Ale wtedy musiałabym inną chrzestną skombinować. A jak nie, to pewnie też jakoś na wiosnę.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 15 września, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas po fizjo dzisiaj mam kiepski humor. Lewa strona silna,super. A ta prawa do dupy. Jeszcze ma problemy z trakcją,nie trzyma tej głowy w ogóle. Na nfz u nas na rehabilitację trzeba czekać prawie rok 🤦🏼‍♀️ Będziemy chodzić prywatnie,raz na tydzien. Jeszcze chyba przejdziemy się do osteopaty fizjoterapeuty,bo ta nasza nie dala praktycznie żadnych cwiczen... Kazała tylko nadal wciskac barki,pobudzać i zachęcać zeby ruszała prawą rączką i oczywiście jak najczęściej na brzuszku.
    A i jak powiedziałam że od wczoraj zaczęła robic ten samolocik na brzuszku- to nie dobrze,nie pozwalać.
    Jutro mamy usg bioderek,mam nadzieje ze chociaz tam się poprawiło,bo dobiła mnie ta fizjo. Mam poczucie że zaniedbałam dziecko.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 września, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    A w temacie chrzcin, wszystkie już organizowałyście imprezy? Czy któraś z was czeka do wiosny/lata?

My się zastanawiamy nad grudniem w przerwie między świętami a nowym rokiem. A jeśli sie nie uda to na wiosnę.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 września, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jprdl trzymajcie mnie, stary ma chyba półpaśca 🤡

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy venicci upline, wieczorny spacer również skończył się na rękach, bo był ryk jak cholera. Dobrze, że mąż ze mną poszedł to ją niósł pół drogi do domu. Śpiącą była, mówię do niego chodź idziemy, zaśnie to może i kawę uda się wypić (wiecie, takie romantico fantastico w świetle latarni) i dupa, dziecko potrafi zadbać o nasze życie towarzyskie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:20

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś wracałam z małą na rękach ze spaceru. Pod domem mi zasnęła na rękach to włożyłam w wózek i posiedziałam na ławce. Co więcej… w moją Tulę którą dziś przyniósł mąż z piwnicy wszedł grzyb. Nie wiem jak to się stało ale tam gdzie starsza zawsze ciumkala materiał. Wywaliłam kupiłam nową. Jak coś na stronce jest promka dałam 495 zł.

Półpasiec? O pani…

Truskawka nie nakręcaj się. Moja od porodu też np woli główkę dawać na prawą i częściej teraz ogląda prawa rączkę. Daje jej zabawki z lewej, do spanka kładę na lewą główkę i robimy jakieś proste zabawy w lini środka. Lekarze mówią że jest ok i nie ma kreczu zasnego ani nic. No od porodu tak koleżanka ma. Byle się nie pogłębiało najważniejsze, leży prosto, główkę trzyma prosto i ładnie. Przecież robisz dużo żeby pomóc. czemu się zadręczasz…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze ja obstawiam, że na leżąco nie widzi świata i się denerwuje. Na brzuchu próbowałaś?🤔

Kkk77, powodzenia 🫡izolacja?

Ja młodego zapisałam do fizjo, w sumie nie widzę czegoś co mi w nim nie pasuje, ale pójdziemy i zobaczymy. A że babka ma teraz dwa tygodnie szkolenia to dopiero za miesiąc. Nie spieszy mi się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:36

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Jprdl trzymajcie mnie, stary ma chyba półpaśca 🤡

O matko, odizoluj go, półpaścem samym w sobie to jest ciężko zarazić (niestety kiedyś miałam to cholerstwo i męża nie zaraziłam a spalismy w jednym łóżku), tylko, żeby dziecka ospą nie zaraził :/

Niech sobie nie żałuje ibupromu, bo to boli strasznie i niech rano się przejdzie do poz po jakieś recepty na leki przeciwwirusowe.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka nie zadręczaj się
    Mnie kilka osób powiedziało: niech się pani nie zadręcza, przyszła pani do nas dokładnie w tym momencie w którym uznaliście że coś złego się dzieje. Czyli w odpowiednim czasie
    Ćwicz z nią, przekładaj główkę na jedną i drugą stronę. U nas nijak się nie da jej głowy na lewo na spanie położyć. Frustruje mnie już to że tyle masaży, tyle ćwiczeń, ta zasrana Vojta a efekty są marne
    Kurewsko się boję że to się skończy operacja, kurewsko.

Półpasiec? O pani. Odizoluj dziecko najlepiej :/ albo męża wykop z domu

Amoze, a próbowałaś zamknąć budę? Można ją wkurza że nie widzi świata? U nas się nie da budy zamknąć, musi drzewa oglądać bo inaczej jest wrzask

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    O matko, odizoluj go, półpaścem samym w sobie to jest ciężko zarazić (niestety kiedyś miałam to cholerstwo i męża nie zaraziłam a spalismy w jednym łóżku), tylko, żeby dziecka ospą nie zaraził :/

Niech sobie nie żałuje ibupromu, bo to boli strasznie i niech rano się przejdzie do poz po jakieś recepty na leki przeciwwirusowe.
    Tak, dokładnie. Raczej ciężko zarazić półpaścem, bo to już by trzeba było tym płynem z wysypki dotknąć, ale nie ma co ryzykować żeby dziecko ospą zaraził

Też niestety miałam, boli jak diabli

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 15 września, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 gratuluję półpaśca. Nie wiem czy to są oficjelne zalecenia czy nie ale z praktyki wiem,że warto zaklejać tą wysypkę żeby nikt nie miał kontaktu z płynem surowiczym.

Amoze chodziło mi czy gondolę czy spacerówkę. Bo jak gondolę to odpal spacerówkę i spróbuj.
    Kawa.po nocy pod latarnią...Ja nie wiem co Wy macie za wampirze rozrywki

event.png

Wysłany: 15 września, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    I nas po fizjo dzisiaj mam kiepski humor. Lewa strona silna,super. A ta prawa do dupy. Jeszcze ma problemy z trakcją,nie trzyma tej głowy w ogóle. Na nfz u nas na rehabilitację trzeba czekać prawie rok 🤦🏼‍♀️ Będziemy chodzić prywatnie,raz na tydzien. Jeszcze chyba przejdziemy się do osteopaty fizjoterapeuty,bo ta nasza nie dala praktycznie żadnych cwiczen... Kazała tylko nadal wciskac barki,pobudzać i zachęcać zeby ruszała prawą rączką i oczywiście jak najczęściej na brzuszku.
    A i jak powiedziałam że od wczoraj zaczęła robic ten samolocik na brzuszku- to nie dobrze,nie pozwalać.
    Jutro mamy usg bioderek,mam nadzieje ze chociaz tam się poprawiło,bo dobiła mnie ta fizjo. Mam poczucie że zaniedbałam dziecko.
    Truskawka ogólnie dziecko się obserwuje do 3 miesiąca bo większość rzeczy jest traktowana jako fizjologiczna . Także nie zawaliłaś nic.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kkk77 gratuluję półpaśca. Nie wiem czy to są oficjelne zalecenia czy nie ale z praktyki wiem,że warto zaklejać tą wysypkę żeby nikt nie miał kontaktu z płynem surowiczym.

Amoze chodziło mi czy gondolę czy spacerówkę. Bo jak gondolę to odpal spacerówkę i spróbuj.
    Kawa.po nocy pod latarnią...Ja nie wiem co Wy macie za wampirze rozrywki

No właśnie kazałam mu to zakleić wielkim plastrem, bo wydało się to dosyć dobrym pomysłem.
    Średnio mam gdzie go wykopać niestety, chyba do garażu xd ja miałam ospę mając 4 miesiące, mama twierdziła, że było łatwiej niż z 7 letnią siostrą (która mnie zaraziła oczywiście), ale mam nadzieję, że jak sie nie będzie zbliżał do młodego to jakoś to ogarniemy. Teoretycznie to się dopiero pokazuje, bąble jeszcze nie pękły, jest ich dosłownie kilka, ale plamy czerwone 2 - na plecach i klatce, powiększone węzły i boli przy każdym ruchu 😬 jeszcze tego mi brakowało XD

Najgorzej, że jutro mamy szczepienia, te 6w1 i pneumokoki druga dawka, zapytam pediatry co robimy, bo nie mam pojęcia

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że małemu zdarza się że jak go położę na macie to ma główkę tak lekko na bok położną, nie wiem czy już się nakręcać 🤷🏽‍♀️ bo ogółem oprócz tego nic mnie nie martwi, nie ma problemu żeby kłaść głowę raz na jedną raz na drugą stronę itp

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuchu woli bardziej podróżować niż na pleckach, gondola otwarta, gondola zamknięta, zabawki, zależy od humoru, ale niestety nasze spacery się skracają.
    Myślałam nad spacerówką, w środę idziemy kontrolnie do fizjo, zapytam czy już jest gotowa i zobaczymy.

20250915-110859.jpg

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tego półpaśca :(

A co do chrzcin to my mamy w tą niedzielę

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 15 września, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza kurcze silny ten kręcz, ale ćwiczenia, podusia i wszystko inne da efekty, tylko trzeba cierpliwości. Patrzę na nasz przypadek i ćwiczenia, zabawami udało mi się zachęcić małego do odwracania główki, a w ogóle nie chciał. Masuje mu karczek, to też pomaga. Trzymam kciuki żebyś ujrzała niedługo poprawę.

Kkk o nie, na szczescie półpasiec to nie meska grypa, nie powinno być zle 😅 byleby właśnie dzidziusia nie zarazić. Izolacja Mode on!

Truskawka, rozumiem co czujesz, jednak jestem przekonana, że robimy wszystko co tylko mozemy dla naszych dzieci 🫂

Nie będę zapeszać, bo noc cała na mnie i pół dnia słabe, nie mówiąc nic o wczoraj, kapiel, a wcześniej spacer z tatą troche go rozluznily, oby to tylko pogoda lub krótkotrwała akcja. Szczególnie, że czeka nas wyjazd na pogrzeb, odszedł mój dziadek dzisiaj.

My chrzest planujemy, ale nic nie mamy zaplanowane 😅🤣 mi się nie spieszy. W każdym razie wezme fotografkę do kościoła tylko, moja bratowa robi nieźle foty to zrobi kilka na obiedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 22:22

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ