X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mało się udzielałam. Mogę teraz powoli nadrabiać. Dopiero teraz podeszłam do sesji letniej i dzisiaj miałam już ostatni egzamin więc nauki miałam sporo co przy takim maluchu jest turbo trudne. Teraz już tylko czekają mnie seminaria inżynierskie i w lutym obrona.
    Poza tym Julek non stop robił krwiste kupy, mimo mojej diety, głodówki wręcz ... Poddałam się, teraz pije mieszanka aminokwasowa i co któreś karmienie dostaje pierś i co? Krwi nie ma ... właściwie już po pierwszej butelce mm zrobil duzo lepsza kupę, nie wiem o co kaman serio.
    Poza tym byliśmy u nefrologa, bardzo polecanego profesora btw 500zl za jakieś 15 minut wizyty, ale okazuje się, że tym w szpitalu w którym wmawiali mi że wszystko to zgłaszam u Julka jest fizjologią to nie potrafią nawet dobrze zrobić USG... Od tego czasu miał USG robione trzy razy na żadnym nie wyszło poszerzenie w nerkach. Pan profesor powiedział że żadnej wady nerki nie ma. Wizyta w sumie głównie skupiła się na kupach Julka bo o nerekach kazał zapomnieć, gościu ze mną pogadał jak człowiek i namówił na podanie tego mm.
    Postaram się wrócić na forum 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:09

Elza1234 lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun myślałyśmy tu o Tobie
    Obstawiam że temat odstawienia piersi na rzecz mm musiał Cię dużo kosztować. Ale pamiętam że zrobiłaś to, bo to w tej sytuacji najlepsze dla Twojego dziecka :)
    I mocne kciuki za obronę! Podziwiam że wg jesteś w stanie podchodzić do tych egzaminów. Ja dzisiaj pisałam życzenia na kartce i się zastanawiałam jak się litery pisze 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun nie przejmuj się tym odstawieniem piersi. Trzeba się cieszyć,że "lekarstwo" jest takie proste!

Elza ja mnie dzisiaj jacyś Francuzi zaczepili i się pytali ,czy to chłopiec czy dziewczynka na co ja zdecydowanie odpowiedziałam, że chłopiec. Na pytanie syna ile to jest 6x3 odpowiedziałam,że 42. Gadam takie bzdury,że mi wstyd. Muszę zacząć coś czytać,żeby mi mózg zaczął pracować.
    Dzisiaj spędziłam większość dnia z małą na sobie . Beznadziejny humor ma. To tak jkbyscie się zastanawiały czemu tyle piszę na forum będąc na wakacjach😆

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun, gratuluję 💪

Jak młody śpi lub bujam go w wózku to oglądam przyjaciół po angielsku, żeby nie zapomnieć języka. Na czytniku ściągnięte mam książki i tak se czekają... nie wiem na co.

Jutro idę na usg bioderek, oby młody był w humorze i nie narobił 💩podczas badania, bo jutro ten dzień wypada.

Może przez pogodę dzieci się popsuły? Mój większy maruda trochę i standardowo mało drzemek w dzień, a na wieczór afera, bo chce jeść i spać jednocześnie.🤷‍♀️

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Asiun, ogromny szacunek za te egzaminy! No i współczuję przeżyć, dobrze że ostatecznie trafiliście na dobrego lekarza

U nas też ostatnio dużo płaczków w ciągu dnia. Co prawda nie mogę absolutnie narzekać na nocki, bo od dobrych dwóch tygodni mamy tylko jedną pobudkę każdej nocy (matko, oby to się nie kończyło!!). Wczoraj spała od 20:30 do 3:30 - 6 min na cyca i znowu spanie do 8:20, więc naprawdę mamy nocki wręcz idealne, ale w ciągu dnia jest ciężko…

age.png
‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ