CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka@ wrote:Lekarz pediatra wizyty domowe 24h😅 się ceni na 250 zł za 15 minut wizyty😭
Moja stara gin miała właśnie od 10tej do 20tej pacjentki, czasem i dłużej, co 15 min, każda wizyta to min 200 zł było
Kiedyś pod kliniką (robi tam usg) znalazłam jej auto, piękne porche z jej imieniem na nadkoluśmiałam się do męża że jedna opona to pewnie z naszych starań o dziecko u niej
-
Mi kiedyś moja przyjaciółka ze specjalizacja z hematologii biorąca za 15 min wizyty z 400 zł narzekała na ceny robocizny ekipy remontowej. Na co ja odpowiedziałam, że niech sobie teraz wyobrazo ,że taka ja musze zapłacić i takim jak ona i takim od roboty. I jakim cudem ma mnie na to być stać jak ona tak narzeka. Już więcej nie narzekała 🤣
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Chciałam ponarzekać na słabą noc, ale właśnie zobaczyłam, że na grudniowym wątku są trojaczki. Już nie będę narzekać 🤣🫣
Dzisiaj widziałam filmik na insta jak jakaś dziewczyna pokazywała jak ogarnia trojaczki i zmęczyłam się samym oglądaniem -
Truuskaawka wrote:Mój niemąż to debil. Po prostu debil.
Zaliczył dziś sor. Czemu? Przedawkował paracetamol. Wziął i na raz wypił prawie cały Pedicetamol. Myślał że to jakaś mała dawka skoro to dla dzieci...Trzymajcie mnie bo nie wytrzymam.
Wątroba mu działa jeszcze? -
Elza1234 wrote:Ja do dziś żałuję że nie dostałam się na stomatologię albo lekarski. W moim zawodzie, mimo że studia były ultratrudne, nie mam szans na wizyty domowe za 250 zł za 15 min 😅
Moja stara gin miała właśnie od 10tej do 20tej pacjentki, czasem i dłużej, co 15 min, każda wizyta to min 200 zł było
Kiedyś pod kliniką (robi tam usg) znalazłam jej auto, piękne porche z jej imieniem na nadkoluśmiałam się do męża że jedna opona to pewnie z naszych starań o dziecko u niej
200 zł to mało bierze 😅 Moja to sobie liczy 400 zł za zwykłą wizytę (450 zł za prowadzenie ciąży) i raczej takie ceny widziałam w okolicy. Gdybym nie miała pakietu z pracy to chodziłabym chyba na NFZ -
Karola3xJ:D wrote:A gdzie jesteście?
Co do kataru u takiego malego dziecka to ja jestem zwolennikiem osłuchiwania u lekarza.
Truskawka omggg współczuję, to chlop nie pomyślał 😐 -
Blackapple wrote:200 zł to mało bierze 😅 Moja to sobie liczy 400 zł za zwykłą wizytę (450 zł za prowadzenie ciąży) i raczej takie ceny widziałam w okolicy. Gdybym nie miała pakietu z pracy to chodziłabym chyba na NFZ
W sumie nie wiem jakie ma ceny teraz
Plus był taki że robiła usg i nie brała dodatkowej kasy za to. -
Truuskaawka wrote:Na usg wyszło wszystko ok,jeden wynik AST podwyższony o 7 jednostek. Dali mu kroplówkę i wysłali do domu obserwować czy nie żółknie 🤦🏼♀️
-
Tanashi wrote:Chciałam ponarzekać na słabą noc, ale właśnie zobaczyłam, że na grudniowym wątku są trojaczki. Już nie będę narzekać 🤣🫣
-
KarolaKinga wrote:A w Gorce pojechaliśmy, w piątek i sobotę byla super pogoda wiec pospacerowaliśmy. Górskie powietrze mu służy 🙂
Truskawka omggg współczuję, to chlop nie pomyślał 😐 -
Truuskaawka wrote:Mój niemąż to debil. Po prostu debil.
Zaliczył dziś sor. Czemu? Przedawkował paracetamol. Wziął i na raz wypił prawie cały Pedicetamol. Myślał że to jakaś mała dawka skoro to dla dzieci...Trzymajcie mnie bo nie wytrzymam.