Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy chrzciny 😊 trzymajcie kciuki, żeby udało się bez większego płaczu, bo tego bardzo się boję.

PS. Jak się bierze dziecko do kościoła? W foteliku, w wózku? 🤔

Elza1234, KarolaKinga, Lauraa, Werzol, Katikat, amoze lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My dziś mamy chrzciny 😊 trzymajcie kciuki, żeby udało się bez większego płaczu, bo tego bardzo się boję.

Powodzenia 😁
    My mieliśmy w wózku, bo kościół 5 minut pieszo od domu. A potem i tak wozek zapakowany do samochodu, żeby podczas imprezy młody mógł mieć wygodnie.

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Weź w wózku

Margareetka lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio u was w wózku się bierze bobasa na chrzest? My jeszcze przed chrzcinami, ale byłam na wielu w swoim życiu to u nas zawsze dzieci są na rękach cała mszę. Zazwyczaj jest fotograf i robi fotki to nikt nie odkłada bobasa do wózka w kościele.

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Udanej imprezki!

Ja całą noc nie spałam bo słuchałam dziecka 🤡 Katar ma na pewno, ale nie zatyka jej w nosie na szczęście jeszcze. Nie mam nawet co za bardzo odciągać, wszystko leci jej do gardła. A że to mój pierwszy dziecięcy Katar to w nocy ześwirowałam i ciągle słuchałam jak oddycha i czy się nie męczy

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Serio u was w wózku się bierze bobasa na chrzest? My jeszcze przed chrzcinami, ale byłam na wielu w swoim życiu to u nas zawsze dzieci są na rękach cała mszę. Zazwyczaj jest fotograf i robi fotki to nikt nie odkłada bobasa do wózka w kościele.
    Mój był na rękach przez jakieś 20 minut. Mama mi smęciła, że całą mszę powinniśmy trzymać. Ale nie mieliśmy tego w planach. A tak to on mógł przysnac potem. A fotki fotograf zdążył zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2025, 09:03

Biedronka@ lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dzisiaj przegiął ze spaniem xd 21-2.40 i 3.20-8.40 xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2025, 09:13

Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus Maria ile tu się reklam zrobiło!!!

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jezus Maria ile tu się reklam zrobiło!!!

Noooo, dramat to jest :/

preg.png

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Powodzenia! 😁
    Myśmy mieli w wózku, do obrzędu chrztu fajnie poleżał a potem juz do konca na rękach.
    Okazuje sie ze z moim synem to nic tylko na wczasy jeździć, obydwie noce przespał od 20 do 7, raz z jedna a raz z dwoma pobudkami na szybkie jedzonko 😯

Elza1234, Gusia_, Margareetka, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy w wózku i z rodziny też dziewczyny zawsze brały w wózkach dzieciaki, bo jest gdzie przebrać itd jak się położy, zresztą my jak Nineq blisko kościoła mieszkamy to ja szłam z dzieciakami z wózkiem pieszo a mąż podjechał autem na parking. U nas w wózku poleżała do czytan, potem na rękach była i jak zasnęła na koniec to też spała w wózku :) na sali też fajnie w wózeczku spała, polecam

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za rady ❤️ to bierzemy wózek, też mi się to wydawało rozsądne

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Młody dzisiaj przegiął ze spaniem xd 21-2.40 i 3.20-8.40 xd
    U mnie dzis 20-5.50, jedzenie, 6.30-8.50. Z tym, ze byla o 1.30 polgodzinna rozmowa do nie wiem czego. Jeść w tym czasie nie chcial. Czasem ma te noce takie marudne trochę, smoczek dzis dawałam 4x. A czasem śpi cicho 🤷‍♀️

A propos wózka na chrzcie. W foteliku dziecko Wam długo nie wytrzyma, na imprezie tez gdzieś lezec musi albo spać. U nas bylo od 13 do 20. A w tym młody strzelił 4h drzemkę.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też katar się wczoraj wieczorem pojawił 😔😔 syn przywlókł ze szkoły jakoś na początku tygodnia a wczoraj młodego złapało...ehhh
    Póki nie ma gorączki, oddycha prawidłowo to nie jadę na opiekę świąteczną bo jeszcze mi coś gorszego tam złapie 🥴
    Odciągamy, kropimy i inhalujemy.
    Szczepienie mieliśmy mieć w środę ale przełożę bo na pewno usłyszę że katar to nie choroba😕😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2025, 10:22

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png

Wysłany: 14 września 2025, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Powodzenia! 😁
    Myśmy mieli w wózku, do obrzędu chrztu fajnie poleżał a potem juz do konca na rękach.
    Okazuje sie ze z moim synem to nic tylko na wczasy jeździć, obydwie noce przespał od 20 do 7, raz z jedna a raz z dwoma pobudkami na szybkie jedzonko 😯
    A gdzie jesteście?

Co do kataru u takiego malego dziecka to ja jestem zwolennikiem osłuchiwania u lekarza.

event.png

Wysłany: 14 września 2025, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze leżę sobie na plaży i oglądam foty na fb ,że u nas już tak zimno. Na sam widok dostaje depresji. Tutaj wyjście na plażę z dwójką dzieci to pełen lajt,nawet jak ide z nimi sama. W Polsce trzeba będzie się naubierac,marnząć i z 3 razy się wrócić bo Mala się zarzyga. Bleh

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kurcze leżę sobie na plaży i oglądam foty na fb ,że u nas już tak zimno. Na sam widok dostaje depresji. Tutaj wyjście na plażę z dwójką dzieci to pełen lajt,nawet jak ide z nimi sama. W Polsce trzeba będzie się naubierac,marnząć i z 3 razy się wrócić bo Mala się zarzyga. Bleh
    Też mnie to wkurza. Zwłaszcza, że mój młody nie lubi jak go ubieram. Nienawidzę zimna.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo chrzcin. Dziś umocniłam się w przekonaniu, że dla nas wrzesień byłby zbyt wczesnym czasem na chrzest. Mała nienawidzi być ubierana, ona się drze jak opętana gdy musimy ją ubrać w cokolwiek. Nie wyobrażam sobie brać jej takiej całej spoconej i do tego goście w domu, fotograf itp 🫠 no i ona wciąż sporo ulewa po jedzeniu, a gdy jakoś ładniej ją ubiorę to absolutnie zawsze się zarzyga. Już widzę ten rzyg na pięknej białej sukience 🫠🫠🫠🫠

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po pierwszej chorobie - zatrzymało się przed zapaleniem oskrzeli... Na szczęście udało się zwalczyć inhalacjami i obyło się bez antybiotyku... Błagam Was dajcie jakiś sposób żeby mała zaczęła dłużej spać w nocy... Jak narazie max to 3 godziny...

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A gdzie jesteście?

Co do kataru u takiego malego dziecka to ja jestem zwolennikiem osłuchiwania u lekarza.

My po wizycie domowej, osłuchowo czysto, gardło i uszy w porządku. Czyścimy nos, zakrapiamy i inhalujemy.

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
‹‹ ‹ 2200 2201 2202 2203 2204 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ