X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 września, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No mnie zestresowało, że w razie czego dokumentu brak więc mam nadzieję że ten paszport szybko pójdzie.

Karola a normalnym trybem udało się w 5 dni?

Swój paszport mam, Męża wysłałam żeby on też ogarnął

U nas że 2tyg

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 września, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel Ty naprawdę jesteś panikarą. Weź trochę zluzuj bo wcześnie posiwiejesz 🤣🤣🤣 Sory ale mnie to trochę śmieszy 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 września, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje starsze dziecko nawet nie ma dowodu, pozdrawiam 🤣 o moim paszporcie z gimnazjum już nie wspomnę xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 15:03

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 września, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Młodemu wyrobimy dowód w przyszłym tygodniu, bo tatusiowi się też kończy, a on lubi czekać do ostatniej chwili XD więc machnie 2 wnioski od razu, fotkę też cykniemy w domu. W sumie najlepiej przygotowany u nas do wyjazdu za granicę jest pies xD

Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 13 września, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj złożyłam wniosek o dowód dla małego ze zdjęciem na prześcieradle (Gusia 😅) bo za miesiąc planowaliśmy lecieć do Norwegii do rodzinki. Zobaczymy czy zaakceptują fotkę 😅

Gusia_ lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 września, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Cel Ty naprawdę jesteś panikarą. Weź trochę zluzuj bo wcześnie posiwiejesz 🤣🤣🤣 Sory ale mnie to trochę śmieszy 🫣

Powiem tak, kiedyś się nie przejęłam - innych uspokajałam

Teraz się boję bo jest malutkie dziecko które zasługuje na spokojne dzieciństwo i życie

A rodzinę mam mega daleko w kraju gdzie bez wizy nie wjedziesz więc trochę słabo

Ja zawsze się martwię o bliskie osoby, jakbym była singielka to bym miała wyrąbane

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 13 września, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    My Młodemu wyrobimy dowód w przyszłym tygodniu, bo tatusiowi się też kończy, a on lubi czekać do ostatniej chwili XD więc machnie 2 wnioski od razu, fotkę też cykniemy w domu. W sumie najlepiej przygotowany u nas do wyjazdu za granicę jest pies xD

Właśnie psu tez musimy zrobić gdybyśmy chcieli gdzieś samochodem za granicę skończyć 😁 a jak to sie robi?

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 września, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A gdzie z psem jeździcie? W jakie kraje?

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 13 września, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Właśnie psu tez musimy zrobić gdybyśmy chcieli gdzieś samochodem za granicę skończyć 😁 a jak to sie robi?

U weterynarza można psu. Na pewno musi mieć ważne szczepienie na wściekliznę i nie wiem czy coś jeszcze.

age.png

Wysłany: 13 września, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No mnie zestresowało, że w razie czego dokumentu brak więc mam nadzieję że ten paszport szybko pójdzie.

Karola a normalnym trybem udało się w 5 dni?

Swój paszport mam, Męża wysłałam żeby on też ogarnął
    Tak ,normalnym trybem. W sezonie.
    Ja do dowodu dzieciom robie sama foty,do paszportu u fotografa niestety.
    My mamy wszyscy paszporty i dowody. Mi się dziecko rodzi i wyrabiam mu dokument. Jakoś dziwne mi się wydaje istnienie bez dokumentu.

Cel piszesz ,że się boisz ,że dziecko zasluguje na życie w spokoju. Ja uważam, że każdy człowiek,zwierzę i roślina na to zasługuje. Bez wyjątku. Cały czas ktoś gdzieś cierpi i nie mamy gwarancji na to ,że w końcu nie trafi na nas. Nic nie jest nam dane na zawsze. Trzeba doceniać życie,spokój i możliwości.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    5 lat jedno i drugie.

Myślicie, ze można samemu zrobić zdjęcie do dowodu?🤔

Ja zrobiłam sama i złożyłam w zeszlym tyg.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się dowód nie przydaje, bo nie podróżujemy za granicę na tym etapie życia. A w innych sytuacjach nigdy mi się nie zdarzyło żeby dowód dla takiego malucha był potrzebny 😅 piwa sobie sam w barze nie kupi 🤪, do lekarza zabieram książeczkę zdrowia, PESEL znam na pamięć, a w szkole to chyba i tak legitymacja szkolna ma znaczenie na jakieś zniżki itd.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Najlepiej robić przy szczepieniu na wściekliznę, bo musi być aktualne i robione przez tego weta, który wystawia paszport + chip musi mieć i w sumie tyle

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A gdzie z psem jeździcie? W jakie kraje?

Bylismy póki co tylko w Austrii i Chorwacji, Austria jest super pod tym kątem, chociaż przerażająco było chodzić z psem między krowami na pastwiskach, a sporo szlaków tak prowadziło w wyższych partiach gór 🤣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak ,normalnym trybem. W sezonie.
    Ja do dowodu dzieciom robie sama foty,do paszportu u fotografa niestety.
    My mamy wszyscy paszporty i dowody. Mi się dziecko rodzi i wyrabiam mu dokument. Jakoś dziwne mi się wydaje istnienie bez dokumentu.

Cel piszesz ,że się boisz ,że dziecko zasluguje na życie w spokoju. Ja uważam, że każdy człowiek,zwierzę i roślina na to zasługuje. Bez wyjątku. Cały czas ktoś gdzieś cierpi i nie mamy gwarancji na to ,że w końcu nie trafi na nas. Nic nie jest nam dane na zawsze. Trzeba doceniać życie,spokój i możliwości.

A to nie można użyć tego samego zdjęcia do dowodu i paszportu?

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Najlepiej robić przy szczepieniu na wściekliznę, bo musi być aktualne i robione przez tego weta, który wystawia paszport + chip musi mieć i w sumie tyle
    A t u nas teraz jakos październik/listopad wypada znow szczepienie chyba jak dobrze pamietam to muszę sie zainteresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 17:40

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png

Wysłany: 13 września, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A to nie można użyć tego samego zdjęcia do dowodu i paszportu?
    Można ale ja dowód wyrabiam od razu po urodzeniu. Na paszportcie wolę mieć lepsza fote,jak się już dziecko odkształci bardziej. Na dowodzie wygląda jak ziemniak,na paszporcie już lepiej

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy po nowym roku Europę więc tylko póki co dowód. Zanim skończy 2 lata poza Europę (może uda się uzbierać kasę 😅). Na pewno nie hajtniemy się w najbliższym czasie i zastanawiam się, czy normalnie da radę wyjechać z dzieckiem? Czy skoro obydwoje rodzice + dziecko są na wyjeździe to nie trzeba żadnej zgody jedno dla drugiego? Bo wiem, że gdybym sama wyjeżdżała to zgodę ojca potrzebuję.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel jak coś to w Galerii Bronowice jest punkt paszportowy, ja to nie wiedziałam dopóki nie zaczęłam ogarniać formalności dla dziecka a on podobno już dawno jest. My na razie wypełniliśmy wniosek online o dowód (ze zdjęciem na przescieradle) a po paszport to kiedyś tam zrobimy przy okazji zakupów chyba. Fotograf też tam jest w razie co, to będzie miał porzadniejsze zdjęcie do paszportu. Trzymaj się, mam nadzieję, że z małą już będzie ok i chociaż tym się nie będziesz stresować.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czy ktoś już się szczepil na grypę i czy bolała was ręką i głowa?

Zapamiętałam sobie, że w zeszłym roku się dobrze czułam po tym szczepieniu a teraz jakoś nie bardzo, a niby też vaxgripem.

age.png
‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ