X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 września, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to działa... Ostatnie trzy dni mąż był na delegacji i miałam średnie noce, młody się budził często, potem nie chciał zasnąć. I tylko pisałam do niego jak mi źle. Dziś już był z nami i cyk tylko trzy pobudki na karmienie, zero problemów z odłożeniem do łóżeczka.

A ja zamiast być super wyspana to się obudziłam z bólem głowy 😭 już w nocy brałam ibuprom ale nie pomógł

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj prawie miałam zawał.
    Młoda ostatnio w nocy je tylko raz, od kiedy przestawiła się na 120 ml
    No ale ja się jeszcze budzę przed 1, jak wczesniej jadła. A ona spała jak kamień. Dotykam brzucha i nie czuję ze się podnosi. Lekka nią szturchnęłam, nic. Podniosłam ręce, nic. Dopiero na lekko wcisnęłam żebra to zareagowała.
    Zemdliło mnie ze stresu i było po spaniu do 3, a o 3:30 ja karmiłam. A od 6 za to przez sen robi wygibasy. Więc dziecko śpi mi wspaniale dziś a ja nie 🤡
    Nie wiem czy to fizjo ja tak wykańcza fizycznie i psychicznie ale od czasu rozpoczęcia Vojty tak śpi..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 września, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja dzisiaj prawie miałam zawał.
    Młoda ostatnio w nocy je tylko raz, od kiedy przestawiła się na 120 ml
    No ale ja się jeszcze budzę przed 1, jak wczesniej jadła. A ona spała jak kamień. Dotykam brzucha i nie czuję ze się podnosi. Lekka nią szturchnęłam, nic. Podniosłam ręce, nic. Dopiero na lekko wcisnęłam żebra to zareagowała.
    Zemdliło mnie ze stresu i było po spaniu do 3, a o 3:30 ja karmiłam. A od 6 za to przez sen robi wygibasy. Więc dziecko śpi mi wspaniale dziś a ja nie 🤡
    Nie wiem czy to fizjo ja tak wykańcza fizycznie i psychicznie ale od czasu rozpoczęcia Vojty tak śpi..
    Mi przy takim głębokim śnie u syna potrafił się monitor włączyć jak był pod grubszym materacem

Ja wczoraj wypiłam takie zwykłe piwo z alko ( tylko dlatego ,że ono jest genialne,z solą) I mega słabo w nocy spałam. Co chwile się budziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 08:29

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mi przy takim głębokim śnie u syna potrafił się monitor włączyć jak był pod grubszym materacem
    A najlepsze jest to, że mąż obok na łóżku i śpi w najlepsze 🙈
    Nie sądziłam że te dzieci mogą tak głęboko spać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 września, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś powrót do dwóch normalnych pobudek co 4-4,5h 🥳
    Jedyne co mnie dziś zmartwiło to całkowicie sucha pieluszka przez całą noc (10,5h). Po drugiej pobudce już się trochę zmartwiłam, że coś jej dolega, ale na szczęście już zmoczyła. Będę dziś baczniej obserwować ile tych pieluch zejdzie.

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 września, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza no bardzo możliwe, że ten wysiłek u fizjo ją tak wyczerpuje.
    Anabbit nasz jak mocno przyśnie to też się zdarzy że robi mniej siku w nocy, ale przez dzień zdecydowanie potem nadrabia.
    Karola ja pamiętam, że zawsze po alkoholu miałam gorszy sen. Nigdy nie rozumiałam wypicia sobie lampki wina, żeby się niby lepiej spało 🥴

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 września, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ze dwa razy się zdarzyła sucha pielucha w nocy przez dłuższy czas. A teraz się zbieramy do okulisty. Trzymajcie kciuki

Też dziś kiepsko spałam, bo moja dwulatka przyszła do nas i było mi ciasno w łóżku 😅

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 13 września, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas dziś powrót do dwóch normalnych pobudek co 4-4,5h 🥳
    Jedyne co mnie dziś zmartwiło to całkowicie sucha pieluszka przez całą noc (10,5h). Po drugiej pobudce już się trochę zmartwiłam, że coś jej dolega, ale na szczęście już zmoczyła. Będę dziś baczniej obserwować ile tych pieluch zejdzie.
    U nas też zazwyczaj jest zupełnie sucha pielucha z samego rana, ale jak się tylko porządnie rozbudzi to sika i w ciągu dnia już wszystko jest normalnie. To chyba tak jest, że jak dziecko tak mocno śpi, to się „wyłącza” 😅

Elza, współczuję nerwów. Nie zliczę ile razy leżałam w ciemności i próbowałam zobaczyć, czy małej rusza się brzuch, ale całe szczęście zawsze posmyranie po ręce pomagało i się wzdrygała

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 13 września, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja po prostu w butelce. Nie wiem czemu napije się pare łyków i już. Nie jakoś dużo. Taki efekt ma na niego.
    W temp pokojowej, przegotowana

Dzięki za wszystkie informacje. Podałam małego, wypił chętnie. Ale chyba poczekał aż ojciec wroci z pracy, by zrobic mu bombę biologiczną na rękach i przebrać on musiał a nie mamuśka.

Elza1234, Nosa, Lauraa lubią tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzięki za wszystkie informacje. Podałam małego, wypił chętnie. Ale chyba poczekał aż ojciec wroci z pracy, by zrobic mu bombę biologiczną na rękach i przebrać on musiał a nie mamuśka.
    Mój ma tak często 😅tata karmi i podczas jedzenia idzie seria.

W nocy, w ciągu dnia.... młody sika dużo, bardzo. W sumie dobrze, bo potrzebuję zejść z pampersow 2, bo jak dostaliśmy na pępkowe w lipcu tak do dziś mam🙉lubię dadę białą, ale jest tak mało jej w biedronkach, że to jak polowanie.

Elza, ja czasem budzę się w nocy i nadsłuchuje czy młody oddycha, a jest w dostawce kawałek od łóżka, żeby monitor oddechu nas nie łapał. Jak za długo nie westchnie to sterczę nad lóżeczkiem😅

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostawkę centralnie przy łóżku, odsunięty bok, więc ja jej rękę na klatce dziś położyłam i nic
    No zrobiła mnie w jajo
    Wg wiecie co jeszcze jest najgorsze w tym jej płaczu przy ćwiczeniach? Że ona z nerwów wkłada pięść do buzi i brzmi jakbym ją kneblowała 🤡
    Choć teraz było nawet ok, aż tak nie krzyczała jak wczoraj.
    Ale ubrałam ją i poszłyśmy na spacer to się prześpi chociaż, bo później ma u nas padać
    Wg mam dziwne wrażenie że jej się w nosie coś produkuje o ścieka trochę do gardła. Gorączki nie ma, odciągnęłam trochę ale za wiele się nie dało. Oznak innych nie ma, no może kichnęła 3 razy
    Czy ja coś mogę zapobiegawczo zrobić? Czy czekać na rozwój wydarzeń?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto tam dzis miał też okulistę?
    Jezu u mnie masakra to badanie, mąż prawie pogryzł babę.
    Dziecko się wyrywa jakies druty do powieki trzymania chce wsadzać..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam dostawkę centralnie przy łóżku, odsunięty bok, więc ja jej rękę na klatce dziś położyłam i nic
    No zrobiła mnie w jajo
    Wg wiecie co jeszcze jest najgorsze w tym jej płaczu przy ćwiczeniach? Że ona z nerwów wkłada pięść do buzi i brzmi jakbym ją kneblowała 🤡
    Choć teraz było nawet ok, aż tak nie krzyczała jak wczoraj.
    Ale ubrałam ją i poszłyśmy na spacer to się prześpi chociaż, bo później ma u nas padać
    Wg mam dziwne wrażenie że jej się w nosie coś produkuje o ścieka trochę do gardła. Gorączki nie ma, odciągnęłam trochę ale za wiele się nie dało. Oznak innych nie ma, no może kichnęła 3 razy
    Czy ja coś mogę zapobiegawczo zrobić? Czy czekać na rozwój wydarzeń?

A nie wcieka jej może mleko podczas karmienia? Mój tak je łapczywie czasem, że mu się nalewa do nosa i potem tak trochę charczy i kicha a jak odkichnie to już jest ok zwykle. Ewentualnie jak mu dłużej to przeszkadza to mu daje po kropelce soli fizjologicznej i odciągam katarkiem.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A nie wcieka jej może mleko podczas karmienia? Mój tak je łapczywie czasem, że mu się nalewa do nosa i potem tak trochę charczy i kicha a jak odkichnie to już jest ok zwykle. Ewentualnie jak mu dłużej to przeszkadza to mu daje po kropelce soli fizjologicznej i odciągam katarkiem.
    O tym nie pomyślałam
    Ja też co rano wlewam jej po kropli soli
    Będę obserwować. Nie popadam w żadną paranoję ale no katar u małego dziecka wydaje mi się koszmarem, skoro on dla mnie jest koszmarem 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Kto tam dzis miał też okulistę?
    Jezu u mnie masakra to badanie, mąż prawie pogryzł babę.
    Dziecko się wyrywa jakies druty do powieki trzymania chce wsadzać..

O kurczę 😬

Gusia pisała że mają okulistę, powodzenia!

U nas od rana zepsuta drzemka, ale mąż poszedł ją ratować, córka poszła do kuzynów, więc biorę się za lazanię i tango z mopem 😅 miłego weekendu!

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza jak nie ma jakiegoś dużego kataru to lepiej codziennie soli nie stosować, bo śluzówka nosa do niej też się może przyzwyczaić :) i potem trzeba będzie cały czas

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza jak nie ma jakiegoś dużego kataru to lepiej codziennie soli nie stosować, bo śluzówka nosa do niej też się może przyzwyczaić :) i potem trzeba będzie cały czas
    Tylko że u nas w domu zaś sucho jest. I położna mówiła żeby kropić.
    W środę mam rota szczepienie to zapytam lekarza

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 13 września, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie tylko podejrzenie jakm my np zeza, to nie ma co isc na taką traumę. Chyba że to tylko u mnie takie zacofane metody..
    Oczywiście nic nie wyszło i tylko ćwiczenia z zabawkami na mięśnie mamy robić bo czasem ucieka oczko.

Naturals między ivf

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 13 września, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, u nas mocno charczała w nocy na początku, tak że ją nagrałam i puściłam położnej, która powiedziała, że póki nie leje się glut z nosa, to nie ma się czym martwić. Takie odgłosy charczenia, to właśnie zazwyczaj mleko, u nas tłumaczyła to tym, że mała dużo ulewa i jak leży w nocy nieruchomo to trochę inaczej wszystko jej się tam układa niż w ciągu dnia. Jak próbuję odciągnąć po takiej charczącej nocy, to i tak nic nie ma, więc przestałam się tym mocno przejmować 🤷‍♀️

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 13 września, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    O tym nie pomyślałam
    Ja też co rano wlewam jej po kropli soli
    Będę obserwować. Nie popadam w żadną paranoję ale no katar u małego dziecka wydaje mi się koszmarem, skoro on dla mnie jest koszmarem 🙈
    U nas czesto katar i gruszka strasznie go denerwowała więc uzywam tylko jak słyszę ze ma mocno zawalony nos. Suchy normalny wacik do uszu ładnie ściąga większe gluty jak się skumulują przy wyjściu.

Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2196 2197 2198 2199 2200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ