X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to działa... Ostatnie trzy dni mąż był na delegacji i miałam średnie noce, młody się budził często, potem nie chciał zasnąć. I tylko pisałam do niego jak mi źle. Dziś już był z nami i cyk tylko trzy pobudki na karmienie, zero problemów z odłożeniem do łóżeczka.

A ja zamiast być super wyspana to się obudziłam z bólem głowy 😭 już w nocy brałam ibuprom ale nie pomógł

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj prawie miałam zawał.
    Młoda ostatnio w nocy je tylko raz, od kiedy przestawiła się na 120 ml
    No ale ja się jeszcze budzę przed 1, jak wczesniej jadła. A ona spała jak kamień. Dotykam brzucha i nie czuję ze się podnosi. Lekka nią szturchnęłam, nic. Podniosłam ręce, nic. Dopiero na lekko wcisnęłam żebra to zareagowała.
    Zemdliło mnie ze stresu i było po spaniu do 3, a o 3:30 ja karmiłam. A od 6 za to przez sen robi wygibasy. Więc dziecko śpi mi wspaniale dziś a ja nie 🤡
    Nie wiem czy to fizjo ja tak wykańcza fizycznie i psychicznie ale od czasu rozpoczęcia Vojty tak śpi..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja dzisiaj prawie miałam zawał.
    Młoda ostatnio w nocy je tylko raz, od kiedy przestawiła się na 120 ml
    No ale ja się jeszcze budzę przed 1, jak wczesniej jadła. A ona spała jak kamień. Dotykam brzucha i nie czuję ze się podnosi. Lekka nią szturchnęłam, nic. Podniosłam ręce, nic. Dopiero na lekko wcisnęłam żebra to zareagowała.
    Zemdliło mnie ze stresu i było po spaniu do 3, a o 3:30 ja karmiłam. A od 6 za to przez sen robi wygibasy. Więc dziecko śpi mi wspaniale dziś a ja nie 🤡
    Nie wiem czy to fizjo ja tak wykańcza fizycznie i psychicznie ale od czasu rozpoczęcia Vojty tak śpi..
    Mi przy takim głębokim śnie u syna potrafił się monitor włączyć jak był pod grubszym materacem

Ja wczoraj wypiłam takie zwykłe piwo z alko ( tylko dlatego ,że ono jest genialne,z solą) I mega słabo w nocy spałam. Co chwile się budziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:29

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mi przy takim głębokim śnie u syna potrafił się monitor włączyć jak był pod grubszym materacem
    A najlepsze jest to, że mąż obok na łóżku i śpi w najlepsze 🙈
    Nie sądziłam że te dzieci mogą tak głęboko spać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś powrót do dwóch normalnych pobudek co 4-4,5h 🥳
    Jedyne co mnie dziś zmartwiło to całkowicie sucha pieluszka przez całą noc (10,5h). Po drugiej pobudce już się trochę zmartwiłam, że coś jej dolega, ale na szczęście już zmoczyła. Będę dziś baczniej obserwować ile tych pieluch zejdzie.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza no bardzo możliwe, że ten wysiłek u fizjo ją tak wyczerpuje.
    Anabbit nasz jak mocno przyśnie to też się zdarzy że robi mniej siku w nocy, ale przez dzień zdecydowanie potem nadrabia.
    Karola ja pamiętam, że zawsze po alkoholu miałam gorszy sen. Nigdy nie rozumiałam wypicia sobie lampki wina, żeby się niby lepiej spało 🥴

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ze dwa razy się zdarzyła sucha pielucha w nocy przez dłuższy czas. A teraz się zbieramy do okulisty. Trzymajcie kciuki

Też dziś kiepsko spałam, bo moja dwulatka przyszła do nas i było mi ciasno w łóżku 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas dziś powrót do dwóch normalnych pobudek co 4-4,5h 🥳
    Jedyne co mnie dziś zmartwiło to całkowicie sucha pieluszka przez całą noc (10,5h). Po drugiej pobudce już się trochę zmartwiłam, że coś jej dolega, ale na szczęście już zmoczyła. Będę dziś baczniej obserwować ile tych pieluch zejdzie.
    U nas też zazwyczaj jest zupełnie sucha pielucha z samego rana, ale jak się tylko porządnie rozbudzi to sika i w ciągu dnia już wszystko jest normalnie. To chyba tak jest, że jak dziecko tak mocno śpi, to się „wyłącza” 😅

Elza, współczuję nerwów. Nie zliczę ile razy leżałam w ciemności i próbowałam zobaczyć, czy małej rusza się brzuch, ale całe szczęście zawsze posmyranie po ręce pomagało i się wzdrygała

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja po prostu w butelce. Nie wiem czemu napije się pare łyków i już. Nie jakoś dużo. Taki efekt ma na niego.
    W temp pokojowej, przegotowana

Dzięki za wszystkie informacje. Podałam małego, wypił chętnie. Ale chyba poczekał aż ojciec wroci z pracy, by zrobic mu bombę biologiczną na rękach i przebrać on musiał a nie mamuśka.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
‹‹ 2194 2195 2196 2197 2198
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ