X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 14 września, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To super ze się Wam jeszcze udało zapapac na pogodę. Teraz już chyba dupówa? Długo daje rade w chuście?
    No właśnie dzis sie zepsuła i od rana leje, ale te dwa dni spacerowe nam wystarczyły. Jeszcze w przyszly weekend podobno ma byc ladnie a tak to jesien na całego. My jestesmy niechustowi, więc bylo troche nosidła troche na rękach a jedna traske mieliśmy taka ze oblecieliśmy w wózku. Mysle ze jak na pierwszy raz z dzidziusiem to bylo calkiem spoko, na wyższe szczyty przyjdzie czas 😁

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 14 września, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a ja myślałam że tylko u nas dzisiaj katar, a tu jakiś weekendowy wysyp. U nas w nocy było słychać jak jej spływa i odkasłuje, a mieliśmy jeździć i prosić gości na chrzciny. Gorączki na razie nie ma, ale jak napisałyście o tym osłuchaniu to jednak trzeba będzie iść do przychodni, żeby pediatra ją zobaczyła.

Tak jak wcześniej miałam wątpliwości czy dziecko ma katar to teraz się już przekonałam jak to wygląda. I katarek do odkurzacza mnie przekonał, bo najlepiej ściąga

Margaretka, mam nadzieję że przyjęcie się udało :-) ja trochę żałuję że planujemy na październik, jeszcze bardziej się rozbuja sezon chorobowy, ale tego chyba nie da się uniknąć

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 września, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja do dziś żałuję że nie dostałam się na stomatologię albo lekarski. W moim zawodzie, mimo że studia były ultratrudne, nie mam szans na wizyty domowe za 250 zł za 15 min 😅
    Moja stara gin miała właśnie od 10tej do 20tej pacjentki, czasem i dłużej, co 15 min, każda wizyta to min 200 zł było
    Kiedyś pod kliniką (robi tam usg) znalazłam jej auto, piękne porche z jej imieniem na nadkolu XD śmiałam się do męża że jedna opona to pewnie z naszych starań o dziecko u niej

Pomyśl jaki mam ból dupy jak się dostałam i na medycynę i na stomę, ale poszłam na wetę i nawet nie pracuje teraz w tym zawodzie xDD co to ma być, że tak ważne decyzje człowiek podejmuje mając 19 lat XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 17:38

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 września, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr z pierwszej ciąży teraz bierze 550 zł za wizytę xD

No ale ma 3 specjalizację i prof 🤯

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też płaciłam 400 w ciąży za wizytę i mój mąż zawsze się śmiał bo lekarz ma Lexusa xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Pomyśl jaki mam ból dupy jak się dostałam i na medycynę i na stomę, ale poszłam na wetę i nawet nie pracuje teraz w tym zawodzie xDD co to ma być, że tak ważne decyzje człowiek podejmuje mając 19 lat XD
    Ja jebie,tyle przegrać 😆

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mam kiedy dzisiaj przeczytać ani jednego posta.
    Dziecko mi sie zepsuło.
    Cały dzien co chwila ryk z małymi przerwami.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Nawet nie mam kiedy dzisiaj przeczytać ani jednego posta.
    Dziecko mi sie zepsuło.
    Cały dzien co chwila ryk z małymi przerwami.
    U mnie tak samo! Już nie wiem co robić momentami.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z fotografem na chrzciny? Bierzecie na całe przyjęcie czy jesteście jakoś inaczej dogadane?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębowe tango trwa w najlepsze, musiałam wyjąć znowu lanolinie, bo tak mi dziś zmasakrował sutki w nocy, że już go nie mogłam karmić 😬 czemu te zęby nie mogą wychodzić bezboleśnie, moje dwie ósemki wyszły nawet nie wiem kiedy xd

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jebie,tyle przegrać 😆

Nawet mi nie mów, wtedy uważałam, że mogłabym być conajwyżej patologiem, żeby mnie ludzie nie wkurwiali xd

Dziś z przyjemnością robiłabym plombę w zębie za 5 stówek 🫠🫠🫠

Moja gin jeździ nową betką, wizyta 280 z usg, więc jak tak Was czytam to nawet tanio xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Dziewczyny a co z fotografem na chrzciny? Bierzecie na całe przyjęcie czy jesteście jakoś inaczej dogadane?
    My, co prawda za rok, ale chcemy wziąć do kościoła plus chwilę do knajpki też. :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Był w kościele i na początku imprezy, jakieś pół godziny, żeby każdy kto chciał miał zdjęcie z młodym.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

No dokładnie, 19 lat to trochę mało na takie decyzje.

Ja to ostatnio po którejś tam wizycie z rzędu miałam przemyślenie, że mogłam jednak iść na fizjoterapię, zgodnie z moim pierwszym przed maturalnym pomysłem, ale takie gadanie wtedy było, że trzeba na techniczne kierunki, bo to jest przyszłościowe to żem poszła na AGH zamiast AWF, niby jakoś mało nie zarabiam, ale jednak mogłam zgarniać 200 zł za 50 min wizyty jako fizjo urogin, nie jest to co prawda 400 zł za 20 min, ale i tak fajnie brzmi 😅

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo właśnie się zastanawiałam czy się tak praktykuje żeby brać fotografa tylko na początek imprezy. Ale na plener nie będzie pogody, więc zdjęcia można zrobić już na miejscu w restauracji. Nie zależy mi na zdjęciu tortu

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele tych reklam jest tyle że az w posty wskakują i nie wiem co kto pisze i czy to ostatnia strona 🤯🫣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też ryczy. Od wczoraj. Już jej dałam paracetamol ale i tak tak samo ryczy

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Dzięki dziewczyny, bo właśnie się zastanawiałam czy się tak praktykuje żeby brać fotografa tylko na początek imprezy. Ale na plener nie będzie pogody, więc zdjęcia można zrobić już na miejscu w restauracji. Nie zależy mi na zdjęciu tortu
    My wyciągnęliśmy tort na 5 minut do zdjęć i schowaliśmy, bo fotograf był tylko na początku, a tort po południu.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ja pierdziele tych reklam jest tyle że az w posty wskakują i nie wiem co kto pisze i czy to ostatnia strona 🤯🫣
    No to jest koszmar

U nas też dziś było trochę więcej marudzenia niż w ciągu tygodnia, ale już śpi, mogę odpocząć. Okropnie się dzisiaj uplakalam przy tej fizjo. Naprawdę zaczynam mieć wątpliwości czy to zalewanie ja kortyzolem i adrenalina 3 razy dziennie w takiej ilości jest zdrowe.
    Wiem ze wszystko dla jej zdrowia i sprawności ale nie mogę znieść tego krzyku i jak jest bordowa na twarzy aż. Normalnie zamykam oczy i odliczam na głos te 30 s na każdą stronę.
    Wiem że ludzie mają cięższe problemy niż jakaś fizjoterapia ale to jest tak drastyczne dla mnie :(

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fotografa na przygotowania,do kościoła i na troche przyjęcia. Taki pakiet wychodził najkorzystniej.

U mnie dzisiaj dziecko tez popsute. I tak od kilku dni marnie je,ale dzisiaj to przeszła samą siebie. Po drzemce zje porcje 70ml a potem co 40 minut 20/30ml. I to z takim krzykiem sie upomina o jedzenie że Jezu. Jutro ją zapiszemy do pediatry,bo głowa mi siada od tego jej słabego jedzenia...
    +jeszcze od kilku dni nam jakby zamilkła... przestała głużyć. Oszaleje normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 20:15

age.png
‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ