CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:To super ze się Wam jeszcze udało zapapac na pogodę. Teraz już chyba dupówa? Długo daje rade w chuście?
-
Ojej a ja myślałam że tylko u nas dzisiaj katar, a tu jakiś weekendowy wysyp. U nas w nocy było słychać jak jej spływa i odkasłuje, a mieliśmy jeździć i prosić gości na chrzciny. Gorączki na razie nie ma, ale jak napisałyście o tym osłuchaniu to jednak trzeba będzie iść do przychodni, żeby pediatra ją zobaczyła.
Tak jak wcześniej miałam wątpliwości czy dziecko ma katar to teraz się już przekonałam jak to wygląda. I katarek do odkurzacza mnie przekonał, bo najlepiej ściąga
Margaretka, mam nadzieję że przyjęcie się udałoja trochę żałuję że planujemy na październik, jeszcze bardziej się rozbuja sezon chorobowy, ale tego chyba nie da się uniknąć
-
Elza1234 wrote:Ja do dziś żałuję że nie dostałam się na stomatologię albo lekarski. W moim zawodzie, mimo że studia były ultratrudne, nie mam szans na wizyty domowe za 250 zł za 15 min 😅
Moja stara gin miała właśnie od 10tej do 20tej pacjentki, czasem i dłużej, co 15 min, każda wizyta to min 200 zł było
Kiedyś pod kliniką (robi tam usg) znalazłam jej auto, piękne porche z jej imieniem na nadkoluśmiałam się do męża że jedna opona to pewnie z naszych starań o dziecko u niej
Pomyśl jaki mam ból dupy jak się dostałam i na medycynę i na stomę, ale poszłam na wetę i nawet nie pracuje teraz w tym zawodzie xDD co to ma być, że tak ważne decyzje człowiek podejmuje mając 19 latWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 17:38
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja jebie,tyle przegrać 😆
Nawet mi nie mów, wtedy uważałam, że mogłabym być conajwyżej patologiem, żeby mnie ludzie nie wkurwiali xd
Dziś z przyjemnością robiłabym plombę w zębie za 5 stówek 🫠🫠🫠
Moja gin jeździ nową betką, wizyta 280 z usg, więc jak tak Was czytam to nawet tanio xd -
Werzol wrote:Dziewczyny a co z fotografem na chrzciny? Bierzecie na całe przyjęcie czy jesteście jakoś inaczej dogadane?
-
Werzol wrote:Dziewczyny a co z fotografem na chrzciny? Bierzecie na całe przyjęcie czy jesteście jakoś inaczej dogadane?
-
Kkk77 wrote:Pomyśl jaki mam ból dupy jak się dostałam i na medycynę i na stomę, ale poszłam na wetę i nawet nie pracuje teraz w tym zawodzie xDD co to ma być, że tak ważne decyzje człowiek podejmuje mając 19 lat
No dokładnie, 19 lat to trochę mało na takie decyzje.
Ja to ostatnio po którejś tam wizycie z rzędu miałam przemyślenie, że mogłam jednak iść na fizjoterapię, zgodnie z moim pierwszym przed maturalnym pomysłem, ale takie gadanie wtedy było, że trzeba na techniczne kierunki, bo to jest przyszłościowe to żem poszła na AGH zamiast AWF, niby jakoś mało nie zarabiam, ale jednak mogłam zgarniać 200 zł za 50 min wizyty jako fizjo urogin, nie jest to co prawda 400 zł za 20 min, ale i tak fajnie brzmi 😅 -
Ja pierdziele tych reklam jest tyle że az w posty wskakują i nie wiem co kto pisze i czy to ostatnia strona 🤯🫣2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Werzol wrote:Dzięki dziewczyny, bo właśnie się zastanawiałam czy się tak praktykuje żeby brać fotografa tylko na początek imprezy. Ale na plener nie będzie pogody, więc zdjęcia można zrobić już na miejscu w restauracji. Nie zależy mi na zdjęciu tortu
-
Revolutionary wrote:Ja pierdziele tych reklam jest tyle że az w posty wskakują i nie wiem co kto pisze i czy to ostatnia strona 🤯🫣
U nas też dziś było trochę więcej marudzenia niż w ciągu tygodnia, ale już śpi, mogę odpocząć. Okropnie się dzisiaj uplakalam przy tej fizjo. Naprawdę zaczynam mieć wątpliwości czy to zalewanie ja kortyzolem i adrenalina 3 razy dziennie w takiej ilości jest zdrowe.
Wiem ze wszystko dla jej zdrowia i sprawności ale nie mogę znieść tego krzyku i jak jest bordowa na twarzy aż. Normalnie zamykam oczy i odliczam na głos te 30 s na każdą stronę.
Wiem że ludzie mają cięższe problemy niż jakaś fizjoterapia ale to jest tak drastyczne dla mnie -
My mamy fotografa na przygotowania,do kościoła i na troche przyjęcia. Taki pakiet wychodził najkorzystniej.
U mnie dzisiaj dziecko tez popsute. I tak od kilku dni marnie je,ale dzisiaj to przeszła samą siebie. Po drzemce zje porcje 70ml a potem co 40 minut 20/30ml. I to z takim krzykiem sie upomina o jedzenie że Jezu. Jutro ją zapiszemy do pediatry,bo głowa mi siada od tego jej słabego jedzenia...
+jeszcze od kilku dni nam jakby zamilkła... przestała głużyć. Oszaleje normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 20:15