CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimo że młoda ostatnio chodzi spać o 19, ja się kładę 21:30, potem jedna pobudka tylko w nocy, wstaje różnie, dziś 5:40 - to ja jestem tak chronicznie zmęczona że nie mam siły na nic. Muszę iść z nia na jakiś spacer idi sklepu i słabo mi na samą myśl.
-
Tanashi wrote:Przychodnia nie ma prawa zrobić zapisów jedynie w formie stacjonarnej. Zgłaszaj do nfzu (wpisz w google NFZ skarga i wyskoczą Ci maile dla poszczególnych województw). Zrób dramatycznego maila w stylu chore dziecko niespełna 3 miesiące, ryzyko hospitalizacji itd., to zaraz ich opieprzą
-
Wczoraj na tym sorze chłop mowi do ratownika że przedawkował paracetamol i potrzebuje pomocy jak najszybciej- kazali mu usiąść i czekać w kolejce na swoją kolej...
Zadzwoniłam do tej przychodni,powiedzieli że na jutro mogą umowic ale to inny lekarz nie nasz pediatra. Jak poprosiłam o zapisanie do poradni dziecka zdrowego,zeby nie siedziec z chorymi- nie przyjmują w ten dzień,trzeba isc normalnie z chorymi czekać 😵💫 Gdzie to jest ten sam budynek,dosłownie 10 kroków dzieli te gabinety... Nie wiem dlaczego ta przychodnia ma tak dobre opinie. -
Elza1234 wrote:Mimo że młoda ostatnio chodzi spać o 19, ja się kładę 21:30, potem jedna pobudka tylko w nocy, wstaje różnie, dziś 5:40 - to ja jestem tak chronicznie zmęczona że nie mam siły na nic. Muszę iść z nia na jakiś spacer idi sklepu i słabo mi na samą myśl.
Jezu współczuję tego wstawania. Ja pobudkę 5-6 traktuje wciąż jako pobudkę nocną i jeszcze śpimy sobie do 8-9 na luzie.
Tylko moje dziecko chodzi spać 21-22 raczej, a ja się kładę ok. Północy. -
Ja mam ostatnio z 7-8 pobudek w nocy 🥴 dziś już męża obudziłam bo myślałam że zacznę wyć z bólu jak jeszcze chwilę będzie wisiał na piersi. Nienawidzę ząbkowania 🥲 teraz zasnął na rękach, ale co chwilę się wzdryga, a córka od rana odwala afery, więc wyczuwam krótką drzemkę xd teraz ją zapycham babeczkami sernikowymi w nadziei na chwilę spokoju xD
-
Anabbit wrote:Jezu współczuję tego wstawania. Ja pobudkę 5-6 traktuje wciąż jako pobudkę nocną i jeszcze śpimy sobie do 8-9 na luzie.
Tylko moje dziecko chodzi spać 21-22 raczej, a ja się kładę ok. Północy.
Ciągle się wybudzam nie wiem po co. Potem nie mogę zasnąć. Cały weekend młoda spała 19-7, z pobudką o 3/4, a ja ledwo co bo albo nie mogłam spać albo słuchałam jej kataru. Apropo kataru u nas już po sprawie 😅Werzol lubi tę wiadomość
-
Asiun, wielkie szacun za ogarnięcie egzaminów w tej sytuacji, z dzidziusiem na pokładzie nie wyobrażam sobie, tak ze wow 💪👏 i decyzja o przejściu na mm musiala byc trudna psychicznie ale najwieksza nagroda to bedzie zdrowe szczęśliwe dziecko, jestes super mamą 🙂
Moj młody na prawdę chyba sie naprawił na tym wyjeździe, nie dość ze znow pięknie spal to odblokował sie z kupa, urobil dzis po pachy i teraz anielska drzemka, chwilo trwaj 😅 -
Tanashi wrote:Ja mam ostatnio z 7-8 pobudek w nocy 🥴 dziś już męża obudziłam bo myślałam że zacznę wyć z bólu jak jeszcze chwilę będzie wisiał na piersi. Nienawidzę ząbkowania 🥲 teraz zasnął na rękach, ale co chwilę się wzdryga, a córka od rana odwala afery, więc wyczuwam krótką drzemkę xd teraz ją zapycham babeczkami sernikowymi w nadziei na chwilę spokoju xD
-
Cześć cioteczki! Melduję, że żyjemy i mamy się dobrze.
Dziecię już ok. 5.5kg ( ostatnie ważenie 5 dni temu 5.43kg) co uważam za sukces, bo odbiliśmy od tej najniższej wagi 2500g w szpitalu. Karmimy się już tylko cycem, w nocy śpimy różnie. Był okres, że pobudka obowiązkowa 1 i 4 na karmienie i dalej spać. Ostatnie dni jednak mamy znowu co 2-3 godziny od tej 20/21 jak zaśnie. W dzień wjeżdża kilka drzemek, oczywiście usypianie tylko przy cycku albo w wózku na spacerze.
W międzyczasie mieliśmy już kontrolę u chirurga (wodniaki) i czekamy na kardiologa, bo ostatnia pani pediatra usłyszała szmery i zaleciła skontrolować. Ach no i fizjoterapia, bo mały ma schowana szyjkę i ciężko mu dźwigać główkę. Narazie dajemy radę.
Żyćko nam się trochę skomplikowało dodatkowo, bo właścicielka stancji po 3 latach przypomniała sobie o podwyżce czynszu o prawie 30% 😖 a remont chałupy stoi, bo czekamy na środki z czystego powietrza. Także trochę na wysokich obrotach szukamy jakiegoś rozwiązania tymczasowego.
Buziaczki od Krzysia dla wszystkich cioteczek i waszych maluszków! 😊Elza1234, KarolaKinga, Werzol lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
U mnie dziś pasmo sukcesów: złożyłam tony prania i sprzątnęłam łazienkę. Czuję się jak wygrana 🤣
Fotografów mamy w rodzinie więc jeden z nich pstryknął nam kilka fotek w kościele i w drodze do. Nie powiem, wygodne
U nas zeby daleko ale nie pamiętam żeby starsze jakoś bardzo mnie gryzły. Zdarzyło się ale sporadycznie. Niemniej wiadomo: nocki były z głowy -