Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że młoda ostatnio chodzi spać o 19, ja się kładę 21:30, potem jedna pobudka tylko w nocy, wstaje różnie, dziś 5:40 - to ja jestem tak chronicznie zmęczona że nie mam siły na nic. Muszę iść z nia na jakiś spacer idi sklepu i słabo mi na samą myśl.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Przychodnia nie ma prawa zrobić zapisów jedynie w formie stacjonarnej. Zgłaszaj do nfzu (wpisz w google NFZ skarga i wyskoczą Ci maile dla poszczególnych województw). Zrób dramatycznego maila w stylu chore dziecko niespełna 3 miesiące, ryzyko hospitalizacji itd., to zaraz ich opieprzą;)
    Nie trzeba robić dramy. W.sumie wystatczy mail do rzecznika praw pacjenta,z kopią do nfz i opisanie co robi placówka. Starczy, żeby dostali pismo w ciągu 3 dni

event.png

Wysłany: 15 września 2025, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem.co za ludzie.pracują w poradniach. Mi jak jak pacjent podjedzie i powie,że mu się odbija im boli go brzuch to robię szeroki wywiad. Siedzi bite 10 min i odpowiada.na sto pytań. A poz to ma zawsze wyjebane na wywiad

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na tym sorze chłop mowi do ratownika że przedawkował paracetamol i potrzebuje pomocy jak najszybciej- kazali mu usiąść i czekać w kolejce na swoją kolej...
    Zadzwoniłam do tej przychodni,powiedzieli że na jutro mogą umowic ale to inny lekarz nie nasz pediatra. Jak poprosiłam o zapisanie do poradni dziecka zdrowego,zeby nie siedziec z chorymi- nie przyjmują w ten dzień,trzeba isc normalnie z chorymi czekać 😵‍💫 Gdzie to jest ten sam budynek,dosłownie 10 kroków dzieli te gabinety... Nie wiem dlaczego ta przychodnia ma tak dobre opinie.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mimo że młoda ostatnio chodzi spać o 19, ja się kładę 21:30, potem jedna pobudka tylko w nocy, wstaje różnie, dziś 5:40 - to ja jestem tak chronicznie zmęczona że nie mam siły na nic. Muszę iść z nia na jakiś spacer idi sklepu i słabo mi na samą myśl.

Jezu współczuję tego wstawania. Ja pobudkę 5-6 traktuje wciąż jako pobudkę nocną i jeszcze śpimy sobie do 8-9 na luzie.
    Tylko moje dziecko chodzi spać 21-22 raczej, a ja się kładę ok. Północy.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio z 7-8 pobudek w nocy 🥴 dziś już męża obudziłam bo myślałam że zacznę wyć z bólu jak jeszcze chwilę będzie wisiał na piersi. Nienawidzę ząbkowania 🥲 teraz zasnął na rękach, ale co chwilę się wzdryga, a córka od rana odwala afery, więc wyczuwam krótką drzemkę xd teraz ją zapycham babeczkami sernikowymi w nadziei na chwilę spokoju xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jezu współczuję tego wstawania. Ja pobudkę 5-6 traktuje wciąż jako pobudkę nocną i jeszcze śpimy sobie do 8-9 na luzie.
    Tylko moje dziecko chodzi spać 21-22 raczej, a ja się kładę ok. Północy.
    Ja mam trochę problem ze sobą i z moim spaniem
    Ciągle się wybudzam nie wiem po co. Potem nie mogę zasnąć. Cały weekend młoda spała 19-7, z pobudką o 3/4, a ja ledwo co bo albo nie mogłam spać albo słuchałam jej kataru. Apropo kataru u nas już po sprawie 😅

Werzol, Revolutionary , Anabbit, Margareetka, Nosa lubią tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun, wielkie szacun za ogarnięcie egzaminów w tej sytuacji, z dzidziusiem na pokładzie nie wyobrażam sobie, tak ze wow 💪👏 i decyzja o przejściu na mm musiala byc trudna psychicznie ale najwieksza nagroda to bedzie zdrowe szczęśliwe dziecko, jestes super mamą 🙂
    Moj młody na prawdę chyba sie naprawił na tym wyjeździe, nie dość ze znow pięknie spal to odblokował sie z kupa, urobil dzis po pachy i teraz anielska drzemka, chwilo trwaj 😅

Nosa lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam ostatnio z 7-8 pobudek w nocy 🥴 dziś już męża obudziłam bo myślałam że zacznę wyć z bólu jak jeszcze chwilę będzie wisiał na piersi. Nienawidzę ząbkowania 🥲 teraz zasnął na rękach, ale co chwilę się wzdryga, a córka od rana odwala afery, więc wyczuwam krótką drzemkę xd teraz ją zapycham babeczkami sernikowymi w nadziei na chwilę spokoju xD
    Kurcze wlasnie dlatego boję sie tego ząbkowania a juz widze dwa bomble na dolnych dziąsłach wyzierające, czuje ból piersi na samą myśl 😖

age.png

Wysłany: 15 września 2025, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka na zdrowe pewnie maja mało dni w miesiącu. To.jest normalne.

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cioteczki! Melduję, że żyjemy i mamy się dobrze.
    Dziecię już ok. 5.5kg ( ostatnie ważenie 5 dni temu 5.43kg) co uważam za sukces, bo odbiliśmy od tej najniższej wagi 2500g w szpitalu. Karmimy się już tylko cycem, w nocy śpimy różnie. Był okres, że pobudka obowiązkowa 1 i 4 na karmienie i dalej spać. Ostatnie dni jednak mamy znowu co 2-3 godziny od tej 20/21 jak zaśnie. W dzień wjeżdża kilka drzemek, oczywiście usypianie tylko przy cycku albo w wózku na spacerze.
    W międzyczasie mieliśmy już kontrolę u chirurga (wodniaki) i czekamy na kardiologa, bo ostatnia pani pediatra usłyszała szmery i zaleciła skontrolować. Ach no i fizjoterapia, bo mały ma schowana szyjkę i ciężko mu dźwigać główkę. Narazie dajemy radę.

Żyćko nam się trochę skomplikowało dodatkowo, bo właścicielka stancji po 3 latach przypomniała sobie o podwyżce czynszu o prawie 30% 😖 a remont chałupy stoi, bo czekamy na środki z czystego powietrza. Także trochę na wysokich obrotach szukamy jakiegoś rozwiązania tymczasowego.

Buziaczki od Krzysia dla wszystkich cioteczek i waszych maluszków! 😊

Elza1234, KarolaKinga, Werzol, Revolutionary , Anabbit, Blackapple, Tanashi, Lauraa, kasssia, Margareetka, Nosa lubią tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pasmo sukcesów: złożyłam tony prania i sprzątnęłam łazienkę. Czuję się jak wygrana 🤣

Fotografów mamy w rodzinie więc jeden z nich pstryknął nam kilka fotek w kościele i w drodze do. Nie powiem, wygodne

U nas zeby daleko ale nie pamiętam żeby starsze jakoś bardzo mnie gryzły. Zdarzyło się ale sporadycznie. Niemniej wiadomo: nocki były z głowy

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex współczuję podwyżki :(

U nas też niekończące się przygody budowlane, nadal nie mamy prądu. Wspominam ciepło te myśli rok temu gdy byłam przekonana że się wprowadzimy w czerwcu 😆 teraz będę szczęśliwa jak się uda w grudniu 🤪 ale mamy już kuchnię 💙

Gusia mnie właśnie młody nie gryzie tylko jakoś tak memla te brodawki cała noc, że już są wymęczone na maksa. Wciskam mu gryzaki, ale nie kuma jeszcze o co chodzi, wkurza się na nie xd

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dlatego ja się cieszę, że młody chodzi spać 19-20, bo wieczory mamy dla siebie 😎wczoraj np. maltretował mnie ćwiczeniami na brzuch 🤣🤣🤣

Szczerze przy 1 dziecku to był luz. Po tym jak minęły kolki. Teraz mimo że synek to zlote dziecko jest ciężej

Często nie mamy nawet 20min dla naszego zwiazku:(
    Problemem jest że starsza córka chodzi późno spać.
    Ale nie da rady zeby chodzila wczrsniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2025, 14:05

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Alex współczuję podwyżki :(

U nas też niekończące się przygody budowlane, nadal nie mamy prądu. Wspominam ciepło te myśli rok temu gdy byłam przekonana że się wprowadzimy w czerwcu 😆 teraz będę szczęśliwa jak się uda w grudniu 🤪 ale mamy już kuchnię 💙

Gusia mnie właśnie młody nie gryzie tylko jakoś tak memla te brodawki cała noc, że już są wymęczone na maksa. Wciskam mu gryzaki, ale nie kuma jeszcze o co chodzi, wkurza się na nie xd
    Współczuję, ja też myślałam, że do porodu się wyrobimy, potem do świąt. Teraz pogodziłam się z przyszłymi wakacjami, chociaż wiadomo, będziemy gonić jak tylko będą środki. U was to też się ciągnie z tym prądem. Wiadomo już coś kiedy ma się coś zmienić?

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Współczuję, ja też myślałam, że do porodu się wyrobimy, potem do świąt. Teraz pogodziłam się z przyszłymi wakacjami, chociaż wiadomo, będziemy gonić jak tylko będą środki. U was to też się ciągnie z tym prądem. Wiadomo już coś kiedy ma się coś zmienić?

Miał być w sierpniu, ale wykonawca nie złożył wniosku do archeologa i konserwatora zabytków 🙃 (musimy mieć zgodę bo działka jest położna na terenie podlegającym pod ochronę). Mąż wspominał o tym sto razy, ale i tak zapomnieli xd i kolejne 30 dni czekania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2025, 15:00

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun respect za te studia. Ja myślałam, że jestem boss, że poszłam na studia podyplomowe jak córka miała dwa lata. No ale przy tobie wymiękam 😅

Alex, współczuję skomplikowanej sprawy z mieszkaniem, trzymam kciuki, żeby szybko udało się coś znaleźć.

U nas nadal katar, ale nocki już lepsze, tylko dwie pobudki.

Podziwiam was wszystkie za organizację chrzcin, serio nie miałabym teraz do tego w ogóle głowy.

Dla pocieszenia wszystkich, jak u mojej starszej wychodziły zęby to nawet nie wiedziałam tego. Ugryzła mnie tylko raz jak już wychodziły jej ostatnie zęby trzonowe. I trochę bardziej się śliniła, nic poza tym. Tak więc nie zawsze jest masakra. Trzymam kciuki, żeby u was też tak było i u mnie też po raz drugi 😆

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie chrzcin, wszystkie już organizowałyście imprezy? Czy któraś z was czeka do wiosny/lata?

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    A w temacie chrzcin, wszystkie już organizowałyście imprezy? Czy któraś z was czeka do wiosny/lata?
    My robimy z roczkiem w ostatni weekend czerwca :)

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chrzciny łączymy z roczkiem, robimy 7.06 w przyszłym roku :)

Dziś pierwszy raz wyprowadziłyśmy wózek na spacer. Żałuję, że poszłam tak daleko 😅 2km powrotu z wózkiem w jednej ręce, a z małą na drugim ręku to już niezłe cardio.

I teraz kolejny raz zastanawiam się nad nosidłem, ale jestem w 100% przekonana, że jak raz ją tam wsadzę i wyjdziemy na spacer to tak samo wózek mogę schować w karton i zanieść na strych. Będzie ryk i już wcale nie będzie chciała w nim jeździć 😅

Ps. Kupiłam bieżnię, bo z moim dzieckiem te spacery są jakie są, a mój brzuch i reszta to jeden wielki żart, więc w międzyczasie uskuteczniam szybkie marsze na niej. Trzymajcie kciuki żeby za szybko mi się nie znudziła i nie została mianowana wieszakiem na ubrania 😎 póki co 3 dzień z rzędu używana :D

kasssia, Revolutionary , Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ