CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja trochę chce odpocząć przez weekend od internetu, ale jakbyście myły te okna to daje znać, że podróbka raypatha z allegro (zepter się nazywa, 17.50 za sztukę, więc i tak drożej niż te z temu) zostawia mniej smug niż ściereczka do okien marki własnej Auchan, ale jednak więcej niż ściereczka do okien Viledy. I wszystko i tak najpierw jechałam płynem do szyb, w szczególności, że mam wszędzie jakieś paskudne gołębie odbite od zewnątrz, głupie to to, wpada w szyby.
Za to super zbiera kurze na sucho, tym jestem zachwycona, tu akurat pronto będzie zbędne i całkiem ok ściera lekko tłuste plamy po jedzeniu w kuchni.
No, ale jeśli ten raypath nie ma znacząco wyższego poziomu (a wątpię, żeby miał) to szkoda na to kasy.
Zdrówka dla córeczki Anabbit i trzymajcie się tam wszyscy z tymi lękami separacyjnymi. -
U nas w nocy tez kolejne oa. Od 00:30 do 3:20 wspinała sie po mnie, kopała, wchodziła w czworaki, siadała. Już myślałam, że oszaleje.
Tak się złożyło, że moja koleżanka wczoraj urodziła, więc miałam z kim klikać w nocy, bo też jej się trafił cycoholik wiszący na niej od pierwszej nocy 😅 -
Margareetka, cały grudzień i styczeń mieliśmy takie OA😔myślałam, że już przestał, ale dziś noc znowu. Mam nadzieję, że tak jak u Ciebie też jednorazowa akcja.
Jak Wasze dzieci usiadły, te początki, też siedziały, ze plecy były zaokrąglone? Kiedy zaczęły się prostować? -
Anabbit jak się czuje laleczka? 😉
U mnie rok temu na wiosne mama okna myła 😅 Ale to jest totalnie bezsensowne - minus mieszkania obok lasu. Drzewa tak pylą,że okna i samochody w okresie wiosna/lato są pokryte grubą warstwą żóltego proszku. Serio to jest tragedia. I to mi właśnie przypomniało że musze kupić oczyszczacz/nawilżacz powietrza.
Moje dziecko nie chce jeść kaszek i owsianek. Najchętniej to jajka.
Nocka taka sobie,co prawda bez OA ale tak się rzucała po łóżku ze ja prawie spadłam żeby jej miejsce zrobić 🙈 Jedna dobra rzecz wyszła z tej grającej zabawki- akurat wtedy napisała do mnie ta dziewczyna zuzu od czapek i udało mi się z nią dogadać co i jak- finalnie wzięlam dwie czapeczki i jedną dwustronną chustke - wyszlo 140zł. -
O Truskawka, wzięłam podobne zestawienie. Mam nadzieję, że w przyszłym tyg już mi wyśle, bo ratuje się jakąś byle jaką czapką z jesieni. 😑
A mała lepiej. Dzięki, że pytasz. Ogólnie to po niej nie widać żeby coś jej dolegało, tylko właśnie wczoraj miała kaszel i skrzeczała strasznie. Dziś jeszcze nie odzyskała pełni głosu, ale słychać, że jest o wieeeele lepiej.
Myślę, że faktycznie do poniedziałku przejdzie. -
Nineq wrote:Margareetka, cały grudzień i styczeń mieliśmy takie OA😔myślałam, że już przestał, ale dziś noc znowu. Mam nadzieję, że tak jak u Ciebie też jednorazowa akcja.
Jak Wasze dzieci usiadły, te początki, też siedziały, ze plecy były zaokrąglone? Kiedy zaczęły się prostować?
U nas z siedzeniem na początku to wręcz sie kładł na nogi w siadzie prostym i podlizywal paluszki u stóp. Chwile to zajęło nim zaczął prosto siedzieć, bardziej w tygodniach niż dniach. -