X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 marca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę chce odpocząć przez weekend od internetu, ale jakbyście myły te okna to daje znać, że podróbka raypatha z allegro (zepter się nazywa, 17.50 za sztukę, więc i tak drożej niż te z temu) zostawia mniej smug niż ściereczka do okien marki własnej Auchan, ale jednak więcej niż ściereczka do okien Viledy. I wszystko i tak najpierw jechałam płynem do szyb, w szczególności, że mam wszędzie jakieś paskudne gołębie odbite od zewnątrz, głupie to to, wpada w szyby.

Za to super zbiera kurze na sucho, tym jestem zachwycona, tu akurat pronto będzie zbędne i całkiem ok ściera lekko tłuste plamy po jedzeniu w kuchni.

No, ale jeśli ten raypath nie ma znacząco wyższego poziomu (a wątpię, żeby miał) to szkoda na to kasy.

Zdrówka dla córeczki Anabbit i trzymajcie się tam wszyscy z tymi lękami separacyjnymi.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 marca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy tez kolejne oa. Od 00:30 do 3:20 wspinała sie po mnie, kopała, wchodziła w czworaki, siadała. Już myślałam, że oszaleje.
    Tak się złożyło, że moja koleżanka wczoraj urodziła, więc miałam z kim klikać w nocy, bo też jej się trafił cycoholik wiszący na niej od pierwszej nocy 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka, cały grudzień i styczeń mieliśmy takie OA😔myślałam, że już przestał, ale dziś noc znowu. Mam nadzieję, że tak jak u Ciebie też jednorazowa akcja.

Jak Wasze dzieci usiadły, te początki, też siedziały, ze plecy były zaokrąglone? Kiedy zaczęły się prostować?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz okna ostatnio były myte na początku mojej ciąży jak się wprowadzaliśmy xd ale tak się źle czułam, że zadzwoniłam po panią, która czasem sprząta u moich rodziców 🙈 także no. Po takim czasie to są już matowe xD

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit jak się czuje laleczka? 😉

U mnie rok temu na wiosne mama okna myła 😅 Ale to jest totalnie bezsensowne - minus mieszkania obok lasu. Drzewa tak pylą,że okna i samochody w okresie wiosna/lato są pokryte grubą warstwą żóltego proszku. Serio to jest tragedia. I to mi właśnie przypomniało że musze kupić oczyszczacz/nawilżacz powietrza.

Moje dziecko nie chce jeść kaszek i owsianek. Najchętniej to jajka.
    Nocka taka sobie,co prawda bez OA ale tak się rzucała po łóżku ze ja prawie spadłam żeby jej miejsce zrobić 🙈 Jedna dobra rzecz wyszła z tej grającej zabawki- akurat wtedy napisała do mnie ta dziewczyna zuzu od czapek i udało mi się z nią dogadać co i jak- finalnie wzięlam dwie czapeczki i jedną dwustronną chustke - wyszlo 140zł.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Truskawka, wzięłam podobne zestawienie. Mam nadzieję, że w przyszłym tyg już mi wyśle, bo ratuje się jakąś byle jaką czapką z jesieni. 😑
    A mała lepiej. Dzięki, że pytasz. Ogólnie to po niej nie widać żeby coś jej dolegało, tylko właśnie wczoraj miała kaszel i skrzeczała strasznie. Dziś jeszcze nie odzyskała pełni głosu, ale słychać, że jest o wieeeele lepiej.
    Myślę, że faktycznie do poniedziałku przejdzie.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, a próbowałaś jej np zrobić pieczoną kaszę manną z owocami lub placki jakieś na bazie kaszki i musu?
    Moja dziś zajadała się plackami twarogowymi. Kurde takie dobre były, że sama podjadalam 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio z niezjedzonej kaszki robiłam gofry - Kameleon nie zjadł, ale my z córką wykończyłysmy wszystkie 🤣 Kameleon jest aktualnie giga fanem winogrona, kroję mu na ćwiartki i podaję widelcem do buzi, ile nie dam, to zje wszystko.

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Margareetka, cały grudzień i styczeń mieliśmy takie OA😔myślałam, że już przestał, ale dziś noc znowu. Mam nadzieję, że tak jak u Ciebie też jednorazowa akcja.

Jak Wasze dzieci usiadły, te początki, też siedziały, ze plecy były zaokrąglone? Kiedy zaczęły się prostować?

U nas z siedzeniem na początku to wręcz sie kładł na nogi w siadzie prostym i podlizywal paluszki u stóp. Chwile to zajęło nim zaczął prosto siedzieć, bardziej w tygodniach niż dniach.

age.png

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się publicznie powiedziec bo jeszcze sie popsuje, ale chyba troche sie nam chlopak zaczyna regulowac.
    Pierwszy blok snu nocnego wydłużył się do 6h nawet, później się już wybudza co 1,5-2h ale myślę, że idzie to w dobrą stronę.

Także Blondi mam nadzieję, że złapiecie podobny trend po tych zębach!

age.png

age.png
  • Karuzela Debiutantka

Wysłany: 7 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka, u nas też dolne jedynki w takie lekkie V do środka, ale im są wyższe tym prostsze
    Ninek, mój od razu jak zaczął siadać sam to akurat siedzi prosto. Jak jeszcze sam nie siadał i wkładałam go na chwilę do krzesełka do karmienia to wtedy miał zaokrąglone plecy
    Truskawka, a u nas z kolei lubi kaszki, a jajek nie chce, czego mi szkoda, bo to fajne śniadanie
    Dołączam też do teamu okna myte ostatnio na wywołanie porodu, ale moje jeszcze trochę poczekają;)

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój znów mógłby jeść tylko kaszki, ulubiona to jaglana z helpy i może być na słodko, na wytrawnie.
    Chciałabym mu wprowadzić jajka, żeby móc zmienić śniadania na jakieś wytrawne. Bo totalnie nie ms pomysłu na te śniadania... Parówek mu nie dam jeszcze xd

Anabbit fajnie, że mała lepiej.

Nineq u nas bardzo szybko siedział prosto. Ale ma problem właśnie ze zbytnim prostowaniem się.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    U nas z siedzeniem na początku to wręcz sie kładł na nogi w siadzie prostym i podlizywal paluszki u stóp. Chwile to zajęło nim zaczął prosto siedzieć, bardziej w tygodniach niż dniach.
    Też tak robił, w sumie jak sięga do zabawki to nadal. Preferuje nadal siad z podporem jedną ręką. Bez podporu raptem ze dwa dni i właśnie plecy zaokrąglone.

Karuzela, w foteliku akurat prosto siedzi. W wózku też. W takim razie musi sie wyćwiczyć.

Mój kaszki lubi, ale po bobvity rzyga, tylko na wieczór. Rano może zjeść. Helpy mu bardziej podchodzą.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Boję się publicznie powiedziec bo jeszcze sie popsuje, ale chyba troche sie nam chlopak zaczyna regulowac.
    Pierwszy blok snu nocnego wydłużył się do 6h nawet, później się już wybudza co 1,5-2h ale myślę, że idzie to w dobrą stronę.

Także Blondi mam nadzieję, że złapiecie podobny trend po tych zębach!

Ekstra 😍 życzę żeby jednak się nic nie popsuło 🤞
    Zawsze takie wpisy są dla mnie nadzieja, że moje dziecko może też chociaż jedną noc pośpi ciągiem dłużej niż 3h.

Grzegrzula, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula super, że się udało troszkę uspokoić dzidziusiowi! Oby ten stan trwał jak najdłużej. Wszystkim innym również życzę dużo spokoju 😆
    Ja już dziś wymiękłam i po prostu włączyłam małej Miss Rachel na YouTubie. Zmienialiśmy się z mężem od rana, ale oboje jesteśmy zbyt zmęczeni. Ja już mam zero siły w rękach więc nie jestem w stanie jej nawet nosić, a to jedyne co ją uspokaja. No i Miss Rachel 🫣
    U naszej małej najlepiej na śniadanie wchodzi kasza. Nie wiem dlaczego, ale toleruje wszystkie z helpy, ale jak dałam jej BoboVita i coś tam jeszcze marketowego to bolał ją brzuszek. Jajko lubi, ale musi być bardzo drobna konsystencja. Ogólnie wciąż średnio radzi sobie z kawałkami, a moje przewrażliwienie nie pomaga.
    Mamy piękną pogodę więc próbujemy się relaksować ile się da. Spacer na razie nie wchodzi w grę, bo młodzież protestuje na wózek xd

• Katikat Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz usiadł od razu prosto aż w szoku byłam

Kaszek nie chciał ale zaczęłam mieszać z pure owocowym i teraz już je i bez
    a jajka wcale nie chce. Rzuca nim.
    Chlebek z blieluchem tak. Paprykę pomlemla. Kiedy jakies makarony wejdą?

Blondi my w kryzysie mamy teledyski happy song
    https://youtu.be/3OOpG42VC_U?is=v1T7dK-uulOLED0u

I alfabet japonski xD
    https://youtu.be/8KSqBahjlTw?is=waj61v_jJMulKKFU

My po spacerze 15 stopni a ja cała mokra niepotrzebnie skórkę ubrałam.

Polecam hehe

Blondi29 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat ja cały czas serwuję makaron, polecam ten z soczewicy - łatwo się gotuje na miękko i bobas bez problemu sobie z nim radzi, a zawsze to trochę białka, a nie same węgle :)

Elza1234, Katikat lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej przeziębiłam się. Ciekawe kiedy weźmie bobasa 😭

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj był jakiś przełomowy dzień podczas obiad, bo mała w końcu wzięła jedzenie do rąk i zaczęła sobie wkładać wszystko do buzi jak leci, nie tylko marchewkę 🙈
    Umyłam te okna 😅 stwierdziłam że ja nie dziś to nie zmotywuje się nigdy
    Także padam na twarz ale czuję oczyszczona głowę

Blondę życzę ci żeby mała nic nie złapała. Moja anginy się ustrzegła jakimś cudem i nie złapała ode mnie

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi zdrówka! Trzymam kciuki, żeby mała się nie zaraziła 🤞

My też zaliczyliśmy dziś 7km spacerku. Cieszę się że przyszła wiosna i oby jak najdłużej taka pogoda była 🥰

Młody załączył jakiś szósty bieg podczas raczkowania i niestety nie zawsze nadąży ręce przekładać, więc dziś tym sposobem zaliczył dwa zderzenia czołowe z podłogą.

Elza gratuluję umycia okien 🤝

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2663 2664 2665 2666 2667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ