X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 9 marca, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja jeszcze przeżywam a i tak raz dziennie leci formuła. Dziś mam kryzys ogólnie..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza. Najlepszego spóźnione dla małych i dużych kobiet :)
    Czy Wasze bobaski też takie jęczące, marudne i zmęczone były jak rozwijały nowe umiejętności? Siedzi, wspina się, stoi, krzyczy, prawie czworakuje, a przy tym tak marudzi, że idzie oszaleć. Druga drzemka trwa 30 minut a od 16 jest taka awantura, że cały blok słyszy. Jeszcze w nocy od 3, 4 nie chce sam spac i musimy go kłaść do nas. Zdzieli nas po twarzy i usypia w 5 sekund.
    Powiedzcie, że to się skończy niedługo... 😪

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 marca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja nie pomogę, bo moja wiecznie jęczy i marudzi, niezależnie czy się czegoś nowego uczy, czy nie xD
    Ale dziś to przeszła samą siebie. Dwie drzemki po 32 minuty przy pobudce o 6 rano 🙄 robię jej zaraz inhalacje i kładę spać, bo mam dość 🙃

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, ze mam tak piękne 3 dni ze boję się że się obudzę 😅
    Dni, podkreślę
    Noce u nas bez zmian 😅

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 marca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh dzisiejszy dzień to kosmos 😵
    Wstała o 6, 4 drzemki po 20 minut.
    Cały dzień jęczy,stęka płacze. Ciągle tylko na rękach. Nawet nie miałam jak mleka odciągnąc bo co ją posadziłam to histeria.
    Obrażona na jedzenie,tylko mleko dziś.
    Ogolnie dzień tragedia.

Wy kładziecie już na nocne spanie a mi własnie wstała z drzemki 😵‍💫 To pojdzie spać po 21 🤷🏼‍♀️

Blondi jak u Ciebie sytuacja?

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że wam się dzieciaki aktualizują po prostu
    U nas też był taki tydzień marudzenia a potem wleciało siedzenie i czworakowanie
    Teraz się wspina ale to bez większych bóli
    Obstawiam kolejne marudy przed chodzeniem ale liczę że jeszcze trochę, nie spieszy mi się 😅

Właśnie Blondie - żyjesz?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybyliśmy na wczasy. Dzieci jak dzieci,cudów nie ma. Za to wkurzam sie na nocleg. Najgorszy ever.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My wybyliśmy na wczasy. Dzieci jak dzieci,cudów nie ma. Za to wkurzam sie na nocleg. Najgorszy ever.

A co jest nie tak? Znając Ciebie to musi być jakaś wspaniała historia

Motylek🦋 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas usypianie na noc się popsuło... Od kilku dni jest krzyk jakby go obdzierali ze skóry, a już tak ładnie zasypiał z tatą, a ja miałam chwilę dla siebie. Te nowe umiejętności mieszają mocno w głowie 🙈
    Do tego idą mu dwójki na dole, piłuje o te dziąsła czym się da.

Karola co jest nie tak z tym noclegiem?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Myślę że wam się dzieciaki aktualizują po prostu
    U nas też był taki tydzień marudzenia a potem wleciało siedzenie i czworakowanie
    Teraz się wspina ale to bez większych bóli
    Obstawiam kolejne marudy przed chodzeniem ale liczę że jeszcze trochę, nie spieszy mi się 😅

Właśnie Blondie - żyjesz?
    Niech aktualizację wgrywa szybciej. Chociaż nie wiem co mu wtedy jeszcze zostanie, chodzenie i gadaniez?

Karola, a jak ogólnie Cypr? Bo o Dubaju to trąbią wszędzie, że ludzie pojechali, a tam wojna itd.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mnie zmiotło, ale już mi nieco lepiej. Mąż akurat fartem był w domu więc przejął małą na ten czas. Trochę też pogadaliśmy o naszej sytuacji i postawiłam sprawę dość brutalnie i jasno. Póki co widzę jakiś efekt, zobaczymy jak będzie dalej. Liczę na to, że nie wrócimy do punktu wyjścia.
    Dziś zaliczyliśmy intensywny dzień, bo mieliśmy trochę urzędowych spraw do ogarnięcia i skoczyliśmy na małe zakupy korzystając z okazji, że mamy opiekę dla małej.
    Gratuluję wszystkich nowych umiejętności, współczuję regresów. U nas jest różnie, ale już się przyzwyczaiłam. Mam jednak nadzieję, że j każdej z was jednak ten czas minie i dzieciaki przestaną być marudne.
    Podziwiam wszystkie mamy kpi, jesteście bohaterkami!
    Truskawka gratuluję zacnego zakupu lidlomixa. Poniekąd rozumiem twojego faceta, bo sama mam opory i lęki przed szczepieniami, ale szczepię. Inna sprawa, że wydaje mi się, że nasze obawy mają zupełnie inne podłoże. Fajnie, że jednak stawiasz na swoim i pilnujesz żeby mała była zaszczepiona.
    Elza gratuluję udanych dni.
    Karola daj znać co to za szajs z tym wyjazdem.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Niech aktualizację wgrywa szybciej. Chociaż nie wiem co mu wtedy jeszcze zostanie, chodzenie i gadaniez?

Karola, a jak ogólnie Cypr? Bo o Dubaju to trąbią wszędzie, że ludzie pojechali, a tam wojna itd.
    Myślę że chodzenie gadanie i te wszystkie umiejętności w stylu papa żółwik piąteczka itd
    Do tego kolejne zęby 🤣 i tak się toczy do 18stki

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Myślę że chodzenie gadanie i te wszystkie umiejętności w stylu papa żółwik piąteczka itd
    Do tego kolejne zęby 🤣 i tak się toczy do 18stki

Na domiar złego jak teraz mamy etap, że nie idzie odłożyć do łóżeczka/uśpić i wstaje o wczesnej porze, tak w wieku szkolnym nie będzie szło dobudzić na lekcje 😀

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Na domiar złego jak teraz mamy etap, że nie idzie odłożyć do łóżeczka/uśpić i wstaje o wczesnej porze, tak w wieku szkolnym nie będzie szło dobudzić na lekcje 😀
    Powtarzam to dość często młodej XD że jeszcze przyjdzie dzień że o tej 6 nie będzie taka wesolutka jak teraz 🤣

Blackapple, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z małych sukcesów to chciałam się pochwalić, że udało nam się przeforsować spanie w łóżeczku. Wymagało to od nas obojga wiele zaangażowania, ale udało się. Dobrze, bo mi to ciążyło. U nas w domu nie ma szans na bezpieczne współspanie, a ja ogólnie od początku się tego bałam i niepotrzebnie ją tego nauczyłam. Teraz śpi w swoim łóżeczku obok naszego łóżka i jest najcudowniej na świecie. Oczywiście trudniej mi wstawać do niej w nocy w tym układzie, ale przynajmniej jest już bezpieczna.

Elza1234 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 marca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym noclegiem jest wszytko nie tak. W ekspresie pleśń na 2 cm. Okazuje się,że w opiniach na booking ludzien to wrzucali juz w styczniu....Jest brudno. Brudne ręczniki,pościel po kimś. Pierwsze co to prałam i sprzątałam. Sprzątaczkę dwa razy przysyłali i ciągle zrobiła tylko jedną rzecz. Jak już posprzątałam, to wróciliśmy do mieszkania, a ktoś je całe wychlorował. Ledwo oddychaliśmy do rana. Najgorsze jest to,że z łazienki ciągle wydostaje się ten zapach,w góle to nie wietrzeje. Nikt z nas nie jest w stanie zlokalizować dziury w ,którą to wlali. Nocleg to takie mieszkanie ,w kompleksie . Każde z wyjściem na basen. Cypr to niby wyspa kotów ale kurde. Tu tak wali tymi gównami, że nie da sie siedzieć nad tym basenem, ani tarasie. Hitem jest to,ze zanim się rozpakowaliśmy to myłam okna tarasowe....Były upierdolone jak nie wiem,a mała pierwsze co to do okien.

event.png

Wysłany: 10 marca, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Spokojnie jest. Ale wiesz,w Afganistanie tez kiedyś bylo spokojnie.
    Ten kierunek nie jest uznawany za niebezpieczny natomiast jebnąć teraz moze wszędzie. W Polsce tez z rok temu dwóch chłopa w polu zabiła rakieta, nie?
    My jesteśmy nastawieni,na wstrzymane loty na 3 tyg. Tak mamy awaryjnie w głowie,że najwyżej tu zostaniemy. Chyba,ze jako rodziny z RAF by nas ewakuowali,ale nie wiem jak to w praktyce. Woja to się zacznie w kwietniu/maju pewnie

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Jeszcze z małych sukcesów to chciałam się pochwalić, że udało nam się przeforsować spanie w łóżeczku. Wymagało to od nas obojga wiele zaangażowania, ale udało się. Dobrze, bo mi to ciążyło. U nas w domu nie ma szans na bezpieczne współspanie, a ja ogólnie od początku się tego bałam i niepotrzebnie ją tego nauczyłam. Teraz śpi w swoim łóżeczku obok naszego łóżka i jest najcudowniej na świecie. Oczywiście trudniej mi wstawać do niej w nocy w tym układzie, ale przynajmniej jest już bezpieczna.

Jak to zrobiłaś?😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję sytuacji. Ja jestem tak przewrażliwiona na punkcie czystości, że pewnie zrobiłabym aferę stulecia i uciekła do Polski. Serio. Świetne wakacje gdzie się urobisz jak koń.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Jak to zrobiłaś?😅
    Konsekwentnie ją odkładam do łóżeczka. Nie było zmiłuj. Usypiam na rękach jak dotychczas, bo ona inaczej nie zaśnie, ale jak śpi to idzie do łóżeczka. Może też było jej łatwiej, bo ona w tym łóżeczku i tak zalicza każdą drzemkę jeśli nie na mnie. W ciągu dnia też dużo ją odkładałam do łóżeczka żeby się bawiła i czula, że łóżeczko jest spoko. No i tyle. Tydzień mieliśmy przetańczony. Dwie noce nie zmrużyłam oka nawet na sekundę, ale się udało. Oczywiście jest to bardziej wymagające, bo w nocy trzeba wstawać, nachylać się z butelką, przekładać ją, bo brakuje jej miejsca, ale no przynajmniej jest bezpieczna. Choć przyznam się szczerze, że gdybym miała opcję rozmontowania tego łóżka i wrzucenia samego materaca albo turbo niskiego łóżka to pewnie wolałabym zrobić to niż forsować opcję z łóżeczkiem.

‹‹ 2665 2666 2667 2668 2669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ