Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    My nigdzie nie jedziemy, jako ze aktualnie jesteśmy tylko z moim małym samochodem na stanie ;) a nie powiem, wyjechałabym gdzieś oj wyjechala... 😒

Udanej majówki dziewczyny! Niech bobasy nie dadzą za bardzo popalic 🤞👌
    My też w domu :)
    Jutro planujemy do botanika jechać, bo jeszcze tulipany są :)

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, potwierdzam z tym carello nova, mała jakoś wysuwała się z tego siedziska. W końcu wzięliśmy bravo lite z ekspozycji, najwyżej kiedyś sprzedamy i wyjdziemy podobnie co z zakupem używki. Kciuki za sprzedaż mieszkania!

I spokojnej drogi dla wszystkich wyjeżdżających na majówkę. My tylko jutro śmigamy na jedną nockę do teściów, zrobimy grilla i pokorzystamy z pięknej pogody.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nigdzie daleko nie jedziemy, bo chcielibyśmy machnąć jeszcze tą Sycylię zanim młody pojdzie do żłobka jeśli się uda (a jak nie to w październiku) i żeby nam się to jakoś finansowo spięło.

Jedyne co to jutro na chwilę do siostry męża, ale to 12 minut drogi a w sobotę w te Beskidy testować nasz plecak dalej i tam nam powinno wyjść z 1.5 godziny samochodem, więc nie jakoś dużo, liczymy, że młody dośpi w samochodzie, bo będziemy chcieli wstać koło 6.30

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Karola, z ciekawości jakie były 2 poprzednie razy? Po prostu niechęć, stres na myśl o tym wyjeździe?

Margaretka, a mówisz już rodzicom? Niech tam ktoś Ci pomoże konkretnie.
    Uwaga bedzie strasznie.
    Pierwszy raz to byla wyprawa w Alpy. Ot zwykle przejście przez lodowiec i trochę wspinania z liną. W stylu Polskim czyli tanio i szybko (normalnie robiło sie to w 4 dni,my robiliśmy w dwa) Jako ,ze na poprzedniej miałam drobny wypadek ,to bałam sie jechać na tą. Tzn zaczęłam sie bać ze 2 dni przed. Nie pojechałam. Kumpel, z którym miałam być związana lina spadł i zginął,jego partnerka z liny była połamana.

Drugi raz to mieliśmy jechać na ślub na drugi koniec Polski. Corka miala z 16 lat i miała zostać sama w domu. Co jakiś czas czułam dziwny zapach spalonego kabla w korytarzu.
    Dwa dni przed padło nam auto. Chcieliśmy pożyczyć od rodziny ale okazało sie ,ze im ich też padło. Chcieliśmy kupić bilety na pociąg ale wszystkie były wykupione. Powiedziałam do męża ,że sie boję jechać, bo coś nas usiłuje zatrzymać w domu. Czulam fizyczną siłę,która nas blokuje. Z wypożyczalni nie byliśmy w stanie wypożyczyć ,bo tych za normalne pieniądze brakło. Rano ,w dzień wyjazdu udało mi sie załapać na dwa bilety na pociąg. Normalnie dostałam maila itp. W pracy mnie tknęło, zeby sprawdzić a sie okazało,ze transakcja nie przeszła i miejsc juz nie było. No i wieczorem jak siedzieliśmy w domu zaczęło sie dymić i iskrzyć ze skrzynki z bezpiecznikami. Zaczęło sie to palić. Jakby córka została sama to by sie żywcem spaliła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 21:57

event.png

Wysłany: 30 kwietnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także mam nadzieje,ze nie będą jutro mówić o spalonym bloku w Świętajnie albo pożarze z Katowicacn

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Anabbit i jak reszta podróży?

Margaretka to oby udanego wypoczynku u rodziców :)

My ruszamy jutro rano, tak żeby na pierwszą drzemkę wyjechać, więc będzie speed od rana jak zawsze 🫠 Dawno nie jechaliśmy tak długo, więc trochę się boję tej podróży, ale oby pospal chociaż 40 minut 🫠

1,5h wrzasku, 55min snu, 45 min wrzasku 🙃🙃🙃🙃

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola masz Anioła Stróża na sterydach 😅

Anabbit 🫣 ja już słuchawki wygłuszające dla młodej spakowałam, nie ruszamy się bez nich z domu 🤣

age.png

Wysłany: 30 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    1,5h wrzasku, 55min snu, 45 min wrzasku 🙃🙃🙃🙃
    Witaj rodzinny wyjeździe 😅

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola masz Anioła Stróża na sterydach 😅

Anabbit 🫣 ja już słuchawki wygłuszające dla młodej spakowałam, nie ruszamy się bez nich z domu 🤣

Ja na chwilę włożyłam sobie airpodsy i puściłam rapsy na fulla żeby ją zagłuszyć xDDDD #patomatka

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyliśmy na obiadokolację przez tego wrzaskuna. Chyba zaraz zjem kaszkę helpy na kolację xDDD

age.png

Wysłany: 30 kwietnia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole dzisiaj w d&m widziałam takie saszetki z kaszkami po 30 g. Kupiłam dwie na próbę. Wydają sie wygodne na wyjazd.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola straszne, ale też bardzo ciekawe. A jak tym razem?

Ja nie mam takich historii, jedynie dzięki temu, że Mąż mnie poznał, rzucił pracę by sie przeprowadzić po jakims czasie. Kilka lat pracował na kopalni, mimo młodego wieku jako sztygar. Nie minęło dużo czasu po tej decyzji był dokładnie na jego rejonie wypadek, niestety tragiczny w skutkach.

Z takich przeczuć po 1 b.wczesnej stracie ciazy jakoś doczytałam sobie o krzepnięciu i potem zespole antyfosfolipidowym i poczułam, że coś mi mowi, że mam tę chorobę. A była taka lekarka (złożyło się to w czasie z diagnostycznym pobytem gdzie mi wykluczyli pcos w szpitalu), która dosłownie powiedziała, że przesadzam i po co wymyślam sobie drogie badania, że nic mi nie jest, nie mam tego pcos i w ogóle jest ok wszystko. Zrobiłam badania, wyszły tak wysoko, że część nie mieściła się w normach labu.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    W ogole dzisiaj w d&m widziałam takie saszetki z kaszkami po 30 g. Kupiłam dwie na próbę. Wydają sie wygodne na wyjazd.

Właśnie ja ma tu ze sobą z helpy takie 35g jedna kakao a druga cynamon. Też będziemy testować (mam też sprawdzoną inną jako backup oczywiście)

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej majówki, my jutro po 8 już w Warszawie będziemy 🤡ale tu się pogoda psuje, a w Polsce podobno ładny weekend.

Werzol to dobrze, że zrezygnowaliście. Elza i Smerfetka mają lite to są zadowolone, ja sl i też bardzo.

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że tym razem facet się ogarnął i dojdzie do sprzedaży.

Karola 🫪to nie dziwię się, że nie jedziecie. Masakra.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja Karola to grubo, lepiej sluchc przeczucia.

Miłej majówki. My w domu i nawet nie mam miesa na grilla.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej majówki wszystkim 😊
    My też siedzimy w domu. Jutro niby mamy jechać na grilla do mojego ojca,ale stoi to pod znakiem zapytania- bo mój brat z tym pieprzonym kundlem prawdopodobmie będzie. A ja nie będe jednocześnie z nim i dzieckiem.

Wczoraj mi przyszły sukienki dla mnie i Bubci na sesje na dzień mamy. Stety niestety są z Shein- ale to tylko na chwilę na sesje i puszczam je dalej w obieg.
    Uważam że całkiem ładny komplet mi z tego wyszedł 🤭
    ea99e7a7e8ad4.jpghttps://zapodaj.net/plik-lks0bA95Uc

xSmerfetkax, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie ruszamy, niestety straciliśmy już 20 minut bo musieliśmy się wrócić po chleb i masło z zamrażarki xD młody teraz zasnął, oby te 40 minut pospal, bo 2 h będziemy jechać (zakładając brak obsuw i postoju, ale jak będzie płakał to pewnie jeden trzeba będzie zrobić).

Truuskaawka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi macie tylko 2 h drogi?

Truskawka bardzo ładny zestaw. Jeszcze jak masz cyce jak donice to super ta kiecka bedzie wyglądać.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi macie tylko 2 h drogi?

Truskawka bardzo ładny zestaw. Jeszcze jak masz cyce jak donice to super ta kiecka bedzie wyglądać.

Tak, bo to jest na samym styku Warmii i Mazur, 30 km od Olsztyna :)

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak, bo to jest na samym styku Warmii i Mazur, 30 km od Olsztyna :)
    O ja ,to super. Bliziutko

event.png
‹‹ 2789 2790 2791 2792 2793
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ