Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś pomysły na w miarę spójne ubranka na sesję roczkową? Chce żebyśmy się od siebie mocno nie odróżniali i miałam koncepcje na biel, ale fotografka mówi żebym zabrała coś alternatywnie gdyby te odcienie się ze sobą za bardzo gryzły. Mam dla małej piękną różową sukienkę z newbie i jest taka sama dla mamy, ale krój jest nie w moim stylu. No i nie wiem co wtedy z mężem 😅 Jakieś pomysły?

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mój mąż zachowuje sie jak podły tchórz i jak ja chce to przegadać, to on nagle ma coś pilnego do zrobienia. Niech sie goni zasraniec. Jak mu wczoraj powiedziałam, że ma nie mówić do syna,czego to tam nie zwiedzą,bo my nie lecimy to mi mówi,że on nie wiedział,że decyzja jest podjęta. A tydzień stoję i mówię mu ,że wolę nie lecieć bo (i tu następuje 30 argumentów).

To tym bardziej olej i zostań w domu a za zaoszczedzoną kase kup coś sobie 😉

Też się zbieram żeby kupić te Carello SL,ale nie jestem gotowa na to żeby wozić Bubcie przodem do świata 🙈

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wszystkiego najlepszego! 🥳 bądź zdrowa i szczęśliwa maluszku 🥰💪i gratulacje dla mamy za ten rok👏👌

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Marsol Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wszystkiego najpiękniejszego! 🥳

Blondi, nam fotografka przesłała wytyczne do kolorów ubrań, tak żeby było spójnie z wystrojem studia (biel, beż, brąz, pudrowy róż). Ja celuję w beżowe cygaretki i kremową/białą bluzkę, mąż beżowe spodnie i biała koszulka, synek biały rampers muślinowy albo po prostu bodziak. U nas to będą mocno minimalistyczne klimaty. Może popatrz na sesje na stronie fotografki w ramach inspiracji 😊

• Werzol Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, wow, gratulacje! A jednak miałaś przeczucie z tym spóźniającym się okresem 😀

U mnie jeszcze stabilnie, od wczoraj mam okres i chodzę i cały czas się zastanawiam czy jesteśmy na to gotowi 😅 w pracy wstępnie dałam znać że wracam w sierpniu, bo wykorzystuję urlop. Czy na początku czy przeciągnę do 14 to zobaczymy. Chyba że właśnie coś się zmieni, szefowa ogólnie wie że mamy plany

Ja też bym chciała zamknąć produkcję do 30, a że to za rok to wszystkie znaki na niebie mówią to samo 😅 ale podchodzę do tego z pokorą, tutaj nam się udało spontanicznie w pierwszym cyklu, ale różnie może być, więc jak kto się czuje i ile ma siły na bobasa

Też wczoraj myślałam nad wózkiem bo od poniedziałku zaczynamy dwutygodniowy turnus w czd, byłoby fajnie mieć coś lżejszego do wyjmowania z bagażnika. Nasz roan spoko ale nie na wycieczki 😅 Blondi, w ogóle kiedyś chyba pisałaś o osteopacie, my byliśmy dwa razy w Osteoklinice, nasza fizjo poleciła. Pan dość małomówny ale rozluźnił nam napięcie w barku, z tym że przez ząbkowanie potrafi wracać. Teraz przez ten turnus odwołałam kolejną wizytę, żeby nie męczyć małej, a później zobaczymy. Ogólnie mamy wzmacniać lędźwiowy, więc poza fizjoterapią będziemy mieć jeszcze dwa tygodnie basenu. Asymetria niby już puściła, ale mała czasami przyciąga jeszcze ucho do lewego barku. Mam nadzieję że będzie lepiej

Sto lat Ola, dużo zdrówka! Obie z mamą jesteście super dzielne ❤️

Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, ja też się powoli rozglądam za stylizacjami i na razie nic nie wymyśliłam.
    Na pewno chcę żeby mała miała foty z tortem w jakiejś fajniej sukience obszernej, ale do zdjęć a nami nie mam pomysłu. Mąż to raczej klasycznie bezowe spodnie i biała/ beżowa koszula lniana. Ja chyba bym siebie widział w lnianej białej/beżowej maxi. Czy ktoś widział gdzieś coś takiego z aktualnych kolekcji?

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sesja będzie robiona przez moją koleżankę, która specjalizuje się raczej w sesjach biznesowych/narzeczenskich i takich komercyjnych typowo pod social media. Z dzidziusiami robi tylko okazjonalnie bliskim osobom więc nawet nie ma nam cl zasugerować. Pewnie tak jak Anabitt zmuszę męża do białej koszuli i beżowych spodni, a sama albo założę matching sukienki z małą, albo chce iść w biel. Zamówiłam sobie białą i beżową kieckę na vinted, bo szukałam czegoś podobnego tylko w wersji mini i stacjonarnie nic nie znalazłam.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzoł macie pobyt w szpitalu?

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Oli!

Ja polecam nasze muuvo go, żałuję, że nie wzięliśmy go od razu 🙈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja tematu stopkowego
    Nadal mam poprawiać, pokazała mi masaże i ćwiczenia - ale że mała wstaje już 3 tygodnie i nadal koślawi te jedną stopę to mamy czas do połowy maja i wtedy wizyta u lekarza żeby nam zleciła tejpy/bandaze

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza a jak sprawa z ginekologiem i sklejeniem u małej?
    Nie wiem czy przeoczyłam tę wiadomość,ale nie pamiętam czy pisałaś 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Aktualizacja tematu stopkowego
    Nadal mam poprawiać, pokazała mi masaże i ćwiczenia - ale że mała wstaje już 3 tygodnie i nadal koślawi te jedną stopę to mamy czas do połowy maja i wtedy wizyta u lekarza żeby nam zleciła tejpy/bandaze

Nam tylko fizjo póki co kazała chodzić w butach po domu i tak wywijać te stópki podeszwami do góry. Zobaczymy co to będzie, bo te buty to zmora dla niego... On w skarpetach nie lubi, a co dopiero buty 🫣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Elza a jak sprawa z ginekologiem i sklejeniem u małej?
    Nie wiem czy przeoczyłam tę wiadomość,ale nie pamiętam czy pisałaś 😅
    Za tydzień mamy wizytę :) także jeszcze chwilka

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobas dorwał się do koszyczka z wizytówkami i tak mniej więcej od pół godziny nie mam dziecka 🙈 ogląda każdą niemal tak dokładnie jakby szukał jakiegoś konkretnego kontaktu xD

Katikat, Anabbit, Revolutionary , Blackapple, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mój bobas dorwał się do koszyczka z wizytówkami i tak mniej więcej od pół godziny nie mam dziecka 🙈 ogląda każdą niemal tak dokładnie jakby szukał jakiegoś konkretnego kontaktu xD
    Pewnie chce kebsa zamówić ,bo ma dosyć żarcia dla niemowlaków😅

Katikat, Anabbit, Revolutionary , osiecka89, Blackapple, xSmerfetkax, KarolaKinga lubią tę wiadomość

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat sto lat kochana !! 🧡 🥳🎂
    Niesamowite ze to juz rok.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Ale ze nie zjada ich? U nas byłoby oglądanie a potem cyk i po wizytówce 🤣

Jak się czujesz w ogóle, jak reakcja Męża na newsy?😊

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie chce kebsa zamówić ,bo ma dosyć żarcia dla niemowlaków😅

Kurde dzięki, teraz sama bym zjadła razem z nim 🤣🤣

Cel o dziwo nie zjadał, a też namiętnie pcha wszystko do buzi 🙈
    Dzięki że pytasz 😊
    Mąż jest zachwycony, on bardzo chciał 🥰 ja za to milion myśli póki co, cieszę się bardzo, ale dopadają mnie "wyrzuty sumienia" że zabiorę coś Marcelkowi i będzie mu smutno. Juz to dziś konsultowałam z chatem gpt 🫣 i podobno dzieci do 2roku życia nie pamiętaj czegoś takiego jak bycie jedynakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 20:38

Elza1234, Blondi29, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzoł macie pobyt w szpitalu?

Nie, codziennie się jeździ i to już w ogóle nasz trzeci turnus. Na pierwszym nie miała jeszcze pół roku i jeździłyśmy tylko na 30 minut z fizjo, nikt nawet nie wspomniał o basenie. Więc dojazd i powrót trwały dłużej niż ćwiczenia
    A na drugim miałyśmy do tego tydzień basenu i prawie dwa tygodnie muzykoterapii bo już wiedziałam że taka istnieje i zapytałam czy też możemy “skorzystać” z tych zajęć

Przymierzaliśmy małą do spacerówki, najbardziej pasowało mi jednak to carello bravo lite, ale jeszcze się zastanawiamy czy nie kupić jakiejś innej używki bo na codzień w domu i tak pewnie będziemy śmigać roanem

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥺 dzisiaj miałyśmy intensywny dzień, lekarz ze straszą, zmiana opon, bawialnia i obiad z dwójką dzieci w restauracji (sama byłam) aż dziw bierze, że obyło się bez awantur. Dopiero przed położeniem spać starsza miała totalny meltdown 🫠
    I do tego chora więc nie jedziemy do babci na majówkę.

Pocieszałyście Truskawkę ze jej dziecko jeszcze nie chodzi, a moje dopiero co zaczęło raczkować i wstawać… serio wasze dzieci już chodzą?? Nam fizjo pozwoliła dopiero wstawać po 3 tyg raczkowania i w ogóle była dumna z jej postępów a wy mi tu mówicie, że u nas chodzą, jestem w szoku.

Dwa ostatnie dni to rozkminiam moją sytuację zawodową. Przeliczyłam sobie ile bym dostała odprawy (moja firma jest bardzo spoko pod tym względem) i zaczęłam żałować, że mnie nie mogą zwolnić 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 21:44

age.png

age.png
‹‹ 2787 2788 2789 2790 2791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ