CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola podziwiam 🥹 To ja dzisiaj pobiłam rekord, bo wstałam dopiero 🫣 ale zasnęłam dopiero o 3, bo nie mogłam i organizm chyba po 8h poczuł się się wyspany 😅
@Revolutionary u mnie z cerą to samo + włosy mi lecą. A mówili że będzie inaczej 🥵 a co do snu też kiedyś w nocy się cała rozebrałam i nic nie pamiętam, rano byłam delikatnie w szoku 🤣
@Tanashi też mam nadzieję, że się wyprowadzimy przed porodem. Mamy już tyle rzeczy, że nawet nie można zrobić gruntownych porządków
Przez tydzień nie miałam żadnych objawów ciążowych a od wczoraj znowu mdłości, bóle żołądka i piersi. Co do brzucha niby nie czuję, że jest większy, ale rzeczywiście jest jakiś twardszy jakby coś tam się działo
O Boże pierniczki 🥹💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 12:25
Tanashi, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Ja mogę się podzielić piernikami, mój mąż zaszalał z ilością robienia ciasta kolejny raz z roku ( u nas zawsze on zagniata, my z dziecmi reszta) i mam dwa wielkie pudła i rozdaje kazdemu, kto nas odwiedzi. Także zachęcam do kontaktu hahaha
Kkk kciuki za wyniki! Ja tez po południu bede odswiezac i sprawdzac, gdzie moje wyniki
U nas to samo, w zeszłym roku robiłam z 3 kg i przed świętami prawie wszystko zeszło 🫣 w tym roku na razie na rozruch zrobiłam tylko z 500 g mąki bo młoda prosiła, ale już widzę że po weekendzie będzie pusto 🤣 -
Dziewczyny ja już się pogubiłam, kiedy wchodzimy w drugi trymestr? Mam dwie aplikacje i obie pokazują mi inaczej. Jedną że jutro czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia (13+0) a druga, że za tydzień czyli od 15 tygodnia (14+0). Co sądzicie? Bo jak dla mnie jak ta pierwsza czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia
-
Ja uznałam, że wchodzę w 2 trymest tak jak pokazuje ovufriend czyli od 13 tygodnia. Pierwszy się zakończył w 12 plus 6. Kurcze ale faktycznie co aplikacja to inaczej pokazuje.Malinaaa2024 wrote:Dziewczyny ja już się pogubiłam, kiedy wchodzimy w drugi trymestr? Mam dwie aplikacje i obie pokazują mi inaczej. Jedną że jutro czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia (13+0) a druga, że za tydzień czyli od 15 tygodnia (14+0). Co sądzicie? Bo jak dla mnie jak ta pierwsza czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia
-
przygodami66 wrote:Ja uznałam, że wchodzę w 2 trymest tak jak pokazuje ovufriend czyli od 13 tygodnia. Pierwszy się zakończył w 12 plus 6. Kurcze ale faktycznie co aplikacja to inaczej pokazuje.
Ale jaja! To mi ovufriend w 13+0 pokazuje nadal pierwszy a za to himommy! drugi
Ale chyba też trzymam się tego że pierwszy dobiegł końca z 12+6 -
A nie chcesz robić z nim? To tak fajnie razemCel95 wrote:Ja do mycia okien to męża zaangażuje. On jest taki człowiek orkiestra zna się i na męskich i damskich sprawach. Także dobrze mi się trafił:p kable naprawi, okna umyje, szafki zmontuje i pranie zrobi.
Ostatnio nawet gotuje tzn on mówi że razem, ale finalnie to ja mu dyktuje co ma robić a on wszystko robi
-
Jeszcze raz sprawdziłam u siebie i w 13 przeskoczyło na nowe kółko, chyba nawet pisało, że zaczyna się 2 trymestr. Może u Ciebie system jeszcze nie zaskoczył hihiMalinaaa2024 wrote:Ale jaja! To mi ovufriend w 13+0 pokazuje nadal pierwszy a za to himommy! drugi

Ale chyba też trzymam się tego że pierwszy dobiegł końca z 12+6
Też coś pisało, że teraz zaczyna się "100 złotych dni" najlepszego czasu w ciąży - niby lepsze samopoczucie.
Malinaaa2024 lubi tę wiadomość
-
Ja się gubię w tych tygodniach😂 wiem, że już chyba Cel poruszała ten temat ale wtedy mi było jakoś łatwiej, a teraz mój mózg odwala problemy
Wg Preglife mam 14+1 i pokazuje mi 15 tydzień - ja byłam pewna że wczoraj zaczęłam 2 trymestr stąd to przebudzenie mocy ale teraz to już nie wiem gdzie jestem 😂😂
Człowiek zdaję rozszerzona matme na maturze na 90% a gubi się we własnej ciąży
SZKOŁA NAS NICZEGO NIE UCZY JEDNAK
przygodami66, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
Nadrobiłam Was wreszcie po wczorajszym ciężkim dniu! Super, że jest tyle dobrych wieści z wizyt ❤️
Mamy dzisiaj „wigilię” z naszymi przyjaciółmi i pierwszy raz od wieków ubrałam coś innego niż dresy i luźny sweter, no i się trochę zdziwiłam, bo to moja pierwsza ciąża, początek 14 tygodnia, a już raczej nie ukryję brzuszka (to raczej nie wzdęcia, bo od rana wygląda tak samo, a wieczorami rośnie jeszcze większy, właśnie od wzdęć) 😅 Ale może dużo też robi to, że sporo schudłam w ostatnich tygodniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:29
Lauraa, przygodami66, Maj.a, Cinia95, amoze, Tanashi, Malinaaa2024, Klaudek11, kasssia, asiun, Truuskaawka, Nosa, Kindziukowa, Moooniii, Revolutionary , Lola93, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Pięknie wyglądasz ❤️awokado 🥑 wrote:Nadrobiłam Was wreszcie po wczorajszym ciężkim dniu! Super, że jest tyle dobrych wieści z wizyt ❤️
Mamy dzisiaj „wigilię” z naszymi przyjaciółmi i pierwszy raz od wieków ubrałam coś innego niż dresy i luźny sweter, no i się trochę zdziwiłam, bo to moja pierwsza ciąża, początek 14 tygodnia, a już raczej nie ukryję brzuszka (to raczej nie wzdęcia, bo od rana wygląda tak samo, a wieczorami rośnie jeszcze większy, właśnie od wzdęć) 😅 Ale może dużo też robi to, że sporo schudłam w ostatnich tygodniach

awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
A nie rozumiem, czemu miałabyś nie móc zjeść?magdalena321 wrote:Mam takiego smaka na pizzę dzisiaj że oszaleje 😝 myślicie że jak zamówię taką z salami to mogę ze dwa kawałki zjeść czy nie bardzo?
Przecież to salami wrzucają do pieca razem z całą pizzą, nie jest surowe -
Karola3xJ:D wrote:A nie chcesz robić z nim? To tak fajnie razem
Nie no coś tam robię, ale ja zawsze gotowałam w domu x posiłków więc to nowość że on też gotuje:p to był taki mój konik ale fajnie też kogoś szkolić z gotowania
jak Magda Gessler się czuje tylko mniej wredna
Ogółem zawsze działamy razem, współpraca to podstawa, ale teraz on robi zdecydowanie więcej. On lubi czuć się potrzebny więc każda jedna rzecz dostrzegam, chwale i jest fajnie. Jeszcze się stresuje tym brakiem pracy to lepiej dla niego że ma się czym zająć - gość od pracy na zlecenie jak przyszedł podpisać papiery okazał się być nieobecny i jakieś jaja z tego wyszły...
Dziś to zaraz będę się brać za obiad bo czuję się ok a mąż na uczelni siedzi.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ojeej dziękuję za takie miłe słowa! Ogólnie brzuszki ciążowe zawsze uważałam za coś przepięknego, ale na ten moment ciąża zdecydowanie zabiera mi urody 🤣 Wszyscy mówią, że będzie dziewczynka, bo tak mnie wysypało itp, a ja dalej mam czutkę, że to chłopak!przygodami66 wrote:Pięknie wyglądasz ❤️
przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość